YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Neshto kao PA80 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=1455)

Emir82 23.12.2006 02:01

Neshto kao PA80

Cao Raja.
Eh ovako.
Do sad sviram samo onako bezveze. Sviram gitaru vec 7 godina, ali zadnje godine uzeo samo i klavijature onako bez veze. Ali u zadnje vrijeme samo postao malo vise ozbiljan sa njima. Momentalno imam Yamaha psr-450 and Korg X5D, sto se mene tice su totalno djecije igracke, pogotovo psr450 shto se tice stilova i boja. Eh sad hocu da josh postanem malo ozbiljnijem sa sviranjem i trazim pa80 ili pa50 ali ovdje u Melbourne jako teshko naci, a ja bih volio shto novije to bolje. Moje je pitanje je koja sad klavijatura, mislim sadashnji model imam iste karakteristike kao pa50, pa80 u stilovima i ostalim dobrim funkcijama. Shta bi vi predlozili?

Hvala, Emir

BasariStudios 23.12.2006 05:12

Jedan od ta 2 koje si napomenuo a ako je budzet u pitanju onda uzmi PA50,
za te pare bolje nikad ne mozes naci.

Pozdrav

Emir82 23.12.2006 09:10

Hey thanks Nedime.
Budget nije toliko u pitanju nego vishe, je u pitanju pronaci bilo koji od pa80 i pa50 za prodaju. Upravo sa pronashao pa50 nov. Pa cu da vidim da ga uzmem ili ne. Onda bi za sad imao pa50 ritam i ostalo, i X5D kao solo, jer vec imam dosta nashim boja na njemu. Mada nisu neshto specialne ali za sad su dobre.

Alix 23.12.2006 10:14

Emire druže...Ipak vidim da si zapo za PA50...Ali ako ti nije težko nositi sintisajzer kupi sebi Roland G-1000...Buraz ionako si reko da bi imo solo na X5D...A G-1000 je prema PA50 ko slon prema mravu...Dakle kao prvao cjene su tu negdje iste ali pazi- G-1000 je dosta stariji od PA50 ali drži cjenu zbog jako dobre ritam sekcije...Dakle to je ZADNJI Rolandov aranžer što je stvarno bio NAJBOLJI u ta vremena...Pa sad ti gledaj šta ćeš i kako...A za PA50 i PA80 ću ti reći samo jedno: Previše su plitki (nemaju izrazitog bubnja) i dosta su šuplji kad ih priklapaš na miksetu za Live Performance...Moraćeš uvjek na kanalnom potenciometru da pojačavaš nivo Low,Middle Low,Middle High...Ja sam imo obadva (PA50,PA80) ali nijedan nije ni pola kao G-1000...Pozdrav!

blatusan 23.12.2006 11:31

Emire, rodzo jesi to ti? Emir Zekanovic?

Emir82 24.12.2006 00:19

Citat:

Originalno postovano od blatusan
Emire, rodzo jesi to ti? Emir Zekanovic?

Ne :)

seadi 24.12.2006 04:00

Citat:

Originalno postovano od Alix
Emire druže...Ipak vidim da si zapo za PA50...Ali ako ti nije težko nositi sintisajzer kupi sebi Roland G-1000...Buraz ionako si reko da bi imo solo na X5D...A G-1000 je prema PA50 ko slon prema mravu...Dakle kao prvao cjene su tu negdje iste ali pazi- G-1000 je dosta stariji od PA50 ali drži cjenu zbog jako dobre ritam sekcije...Dakle to je ZADNJI Rolandov aranžer što je stvarno bio NAJBOLJI u ta vremena...Pa sad ti gledaj šta ćeš i kako...A za PA50 i PA80 ću ti reći samo jedno: Previše su plitki (nemaju izrazitog bubnja) i dosta su šuplji kad ih priklapaš na miksetu za Live Performance...Moraćeš uvjek na kanalnom potenciometru da pojačavaš nivo Low,Middle Low,Middle High...Ja sam imo obadva (PA50,PA80) ali nijedan nije ni pola kao G-1000...Pozdrav!

Lijep pozdrav Alixe (pitanje jednog pocetnika)

malo si me zainteresovao s prikljucivanjem pa 80 na miksetu
za live performance.......ja imam pa80 jos nisam bio u situaciji da ga prikljucivam na mixetu ali imam u planu da je kupim jer sam pocetnik i nesviram nigdje nego ucim svirati da ne koristim filove mada i njih imam zahvaljujuci prijateljima i ovoj stranici i svima clanovima ove stranice
Nego moe pitanje je sta je kanalni potenciometar je li to na mixeti ili na samom kibordu
Unaprijed zahvalan

BasariStudios 24.12.2006 06:24

Sta mislite sa POTENCIOMETAR ne znam sigurno al kontam da mislite na
Fadere i Knobove. Kanalni znaci svaki POTENCIOMETAR sto je na svakom
posebnom kanalu na mixeti a isto ima i GLAVNI ili MASTER a to je onaj koji
je glavni na mixetu, gde citavi glas pojacavas, na sve instrumente odjednom.

Pozdrav

salenis 24.12.2006 06:29

Ja cu da odgovrim!
Pa kanalni potenicuometar, ja mislim da je Alix govorio o mikseti, posto milsim da samo pa800 ima equalizere za kanale posebno(ne znam za pa80).
Imas ih uglavnom tri:low, middle, i high i svaki od njih registruje zvuk te visine i menja ga, znaci niski, srednji i visoki. kada pojacas bas punije ce se cuti, s tim sto ce visoki tonovi npr. neka boja ili kontra cinela cuti mutnije, a obrnuto je kada pojacas visoki. Za sve klavijature se uglavnom drugacije shteluje i treba isprobavai.
Npr, smanji bas i visoki do kraja, a srednji pojacaj do kraja, i cuce se kao kad pricas kroz telefon.
Pozdrav

salenis 24.12.2006 06:31

Nedime mislim da je govorio o Eqializerima.

Trenutno vrijeme na Forumu 23:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org