![]() |
Korg M3 sa Radias-om i bez njega-koja je razlika??
Cao,gledao sam M3 dosta i svidja mi se kako radi..
Ali ima neshto sto se zove Radias? Cuo sam da je slicno neshto kao Moss-board? Vi koj imate Korg m3 sa radias ili bez radias koja je razlika? |
Razlika
RAZLIKA TI JE VEC STO KAZES IMA EXTREME BEZ MOSS BOARD I SA MOSS BOARD :) sa moss boardom je puno bolji ima jace boje :)
na radias board je to slicno neko kaze da je jaci od moss board neko kaze da je skoro isto ali dobro nije to bitno uglavnom znas da je bolje sa radias ako bi uzmo:) |
Vrlo precizan i strucan odgovor,nema sta :)
|
Ok hvala vam na odgovoru,kabi....
|
ja se ne slazem potpuno sa odgovorom kolege harisa ....
radias nije board kao moss vec je samostalni synthesizer i njegove boje nemaju nikakve veze sa m3 ... to ti dodje vise ovako: na m3 sviras harmonike i klarinete a na radias lude sintheticke boje koje m3 isto moze da realizira al ne bas tako dobro kao radias ako kupis m3 sa radiasom onda imas 2 razlicita modula a sviras na jednu kljavu i svaka ima svoje izlazke ... i jos ovo, bez ljutnje drug kabi, ne bi verovao da je tebi potreban radias za tu vrstu muzike koju ti sviras ... jedino ako hoces da prodjes na techno i rap, trance sta ja znam ... mossboard je slicno kao kao KORG Z1 uz razliku da ima samo 6 tonova a Z1 12 ... |
Radi potpune informacije onda treba reči da postoji Radias kao zasebna klavijatura odn. modul koji se može instalirati na klavijaturu M3 od 73 ili 88 tipki, ali postoji i Radias proširenje koje se ugrađuje u M3 i po tome je istovjetno Moss Ekspanziji.
Prednost Radias Modula je veća kompleksnost u kreiranju zvukova kao i zasebni dugmi za brzi pristup parametrima, a prednost Radias ekspanzije jest što se u potpunosti integrira u M3 i postaje dio njega te se svim parametrima pristupa preko ekrana, kao i svim ostalim funkcijama koje M3 tvornički ima. Kada se koristi Radias Modul, on se zapravo povezuje s M3 na klasičan način, preko Midi portova. Mislim da je kabi ipak mislio na Radias proširenje i u tom smislu je Radias usporediv s Mossom. Moss je meni tehnički bio jača sprava jer je ta ekspanzija objedinjavala nekoliko sinteza u jednom: virtualna akustika, virtualni analogni sintesajzer, FM sinteza i još ponešto. Radias je samo virtualno analogni sintesajzer, ali mu je prednost i to što ima, za razliku od Moss ekspanzije, 24 glasnu polifoniju. Pored ostalog, u kompleksnim kombinacijama može se rasteretiti polifonija samog M3. Mislim da je ta ekspanzija prvenstveno za one u potrazi za tipičnim synth zvukovima, padovima, leadovima i slično. |
Ok sad mi je sve jasno,hvala jos jednom... Kabi
|
@moj karma
kolko sam ja na prospektu video, radias se ne povezuje preko MIDI nego preko neki poseban kabl ... naravno je moguce i preko MIDI al kad ga ugradjujes u M3, tj. montiras ga pored M3 modul, onda se prikljucuje preko taj kabl (connect to module1, module2) ... a moram da priznam da nisam znao da postoji i radias kao EXB :) |
E ja mislim da smo o Radias-u ovde pisali u jedno 10 postova i to detaljno pa mislim da je ova tema ponovljena po deseti put i besmislena je!!!
|
1. EXB-RADIAS je samo Board koji ide unutra u Sintu i nema nikakve veze nit sa
kakvim kablovima nit sa kakvim MIDIjem, baziran je na MOSS tehnologiji koji u nekim stvarima je slabiji od MOSS (Amza, Saleas, Kotis ljubiteli) i koji je u nekim stvarima vekove ispred MOSS (JMJ, Vangelis, TangerineDream, AphexTwin i u generalu Analogne ljubitelje), naravno svako moze poslusati i uporediti. 2. RADIAS Module je poseban sint, na kojeg je RadiasBoard baziran, jaci je nego sami Board jer ima i sequencer i Matrix i svasta nesto sto se na M3 nemoze, kod njega vec ide MIDI i te kablove. 3. MOSS je bio na Tritone i na Karmu, takodje baziran na Korg Z1 a to bi doslo nesto kao RADIAS-RADIAS EXB i Z1-MOSS EXB. 4. Jos jedna takva kombinacija je Korg Prophecy i Trinity TRI Solo. Sve gore navedene Module i Boarde su bazirane na Korg Prophecy. |
Trenutno vrijeme na Forumu 14:36 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org