![]() |
PA800-namestanje-stimanje Timpana u Drum kit
Hteo bih da zamolim kolege koje se razumeju kako namestiti Timpane u User Dk da zvuce utegnuto i da budu sto priblizniji zvuk pravog "zivog" bubnja,sta koristite od efekata, da li stimate timpane po odredjenim tonovima.Koliko sam mogao da primetim da na fabrickim bubnjevima u aranzeru su timpani na tonovima od f2-d3(po belim dirkama),a i inace i user Dk se nalaze uglavnom na istim tonovima.Sad kako stimate svkai ton odnosno timpan jel po sluhu u odnosu jedan na drugi ili kako?Znam da na pravom bubnju imaju tri do cetri timpana a na klavijaturi ima od f2 do d3 sest tonova gde se nalaze timpani,kako to sad fino namestiti. Da li vise koristite fabricke boje ili semplove bubnja?
Hvala svima na odgovorima,unapred zahvalan |
Navedi jos samo o kojoj klavijaturi je rijec,pa da onda neko ko zna pomogne.
A i da usput dopunimo i naslov teme,jer je ovako nejasno. |
Ja koristim semplovane, mada se i od fabrickih moze napraviti dosta. Najbitnije je da im skines DECAY da ne bi doslo do bruma u svirci, i da ih malo zategnes na TUNE u +.
Pozdrav |
Da se ispravim rec je o pa 800,a tema posta znam da nije bas najbolja ali nisam znao sta drugo da stavim.
|
Moras da ih podignes na transpose minimano +4 +5 da ti ti ne bi brundali u svirci!Ja koristim fabricke timpane na svim stilovima,kad se srede odlicno rade ;)
|
Upravu si kad se ne trasponuju su previse duboki i nisu konkretni.Mozes li mi reci sta se koristi od efekata za bubanj sem halla,da li se moze koristiti jos nesto?
|
Ne koristim nista,skroz mi je suv bubanj jer izlazi na OUT2 i na njemu nema efekata,izlazi suvo isto kao i OUT1 ;)
|
Ja ne koristim nista drugo osim reverb za bubnjeve. Drugu traku najcesto mi je Limiter-p4eq za gitare.
|
I sta se dobija konkretno sa tim efektom i kako ga namestas?
|
Sa limiter-p4eq dobijam na gitare posilno trzanje zice i zvuce mi nekako kako realne gitare.
Gitaru koju stavim na ritam je "Clean guitar RX3" (probaj ako zelis i na druge al na ova meni zvuci najbolje) A parametre na efektu su sledece: Sve sto trebas smeniti je "attack" -100, "gain adjust" +22, "threshold" 0, "release" 100, "B3 cutoff" 6.20k, "B4 cutoff" 11.00k, "B1 gain" +10, "B3 gain" +18, "B4 gain" +18, "Amt" +100 "BITNO" - Kad podesis ovako efekt, mnogo pojacava glas na instrumente zato u mixer/tuning na gitaru stavi FX send samo +1 eventualno +2, ostale smanji na 0. I proveri u switch/pad da ne deluje na padove jer je PREVISE glasna kad stavis povise FX send!!! |
Trenutno vrijeme na Forumu 20:24 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org