![]() |
G-600 ,Promjena seta bubnja, brisanje elementa
Kolege pomoć mi treba.imam G-600
*Kad stavim neki ritam uvijek mi uzme set bubnja sa onim dobošom glupim što zvoni. Kad idem na edit i promjenim taj set bubnja, idem na rec i startujem sekvencer i onda mi pokaze execute kao da je snimljen, kad izadjem iz editovanja i pustim ritam svira onaj stari bubanj, to me tako nervira,koliko god dobro da sviram svirka mi uzasno zvuci zbog toga. *kad pravim bubanj i recimo pogrijesim u dobosu, kako da izbrišem samo doboš a da sve ostalo ostane. Molim odgovore sto prije jako mi je hitno. Hvala svima |
hm...imao sam davno G800...ali mislim da i G600 ima isti software,za brisanje doboša mislim da u UsrStl (tamo di se rade ritmovi) ima opcija MicroEdit,izabereš koju traku hočeš uređivat npr. bubanj ili bass ili acc. ,eto treba nam bubanj pa stavi na ADRM pa stisni taj MicroEdit (nesječam se koja je tipka) i kako listaš prema dole,čuje se svaki ton sa ritma (bubnja) i onda ili smanjuješ jačinu doboša ili ga možeš obrisat.
Msm...znam da se sve to može sredit,al bude se valjda javio netko ko to može stručnije objasnit. Pozdrav! |
Ako je kod G600 isto kao i kod G800, onda da bi se uradile promjene na bilo
kojem elementu u ritmu,a samim tim i na dobosu,to bi trebalo ovako: -pritisnes F4 User Style i tu treba da ti stoji obiljezeno pod track- 1ADR -pritisnes Shift + F2 (Micro) -na desnoj strani displeja u Meniju,treba da je plave boje CHANGE -pritisnes trepcuce dugme ispod dipleja-Proceed -sa dugmetom Page ides listas na vrh,ako nije na pocetku -opet sa dugmetom Page ides prema dole i cuces prvi udarac bubnja -svaki udarac u drum sekciji ritma je obiljezen odredjenom notom (C,Eb3,D,itd) -to ti je prikazano u tom otvorenom prozoru sa naslovom-Status -dakle,listas i kada naidjes na ono sto trebas promijeniti,okreces onaj tockic ispod displeja(pise Bass bank) i tako zamijenis notu od dobosa koji hoces -kada si promijenio sto trebas ides na F5 (Exit) i na displeju ce te obavijestiti da je promjena uradjena Ovo trebas uraditi za svaku varijaciju u ritmu, i dur,mol i 7-ica. U tom Micro modu se moze i mijenjati,brisati,pojacavati/smanjivati volumen,panorama,reverb,podloga....itd. To bi trebalo biti to. Pozdrav, |
hvala
Hvala ljudi, cu sada da probam pa vam se javim ako mi nesto zapne, nadam se da ne bi trebalo da ima problema, jer ste baš detaljno objasnili. Hvala puno
|
Sve promene na setu bubnja kod Rolanda su vrlo povrsno opisane na forumu!
Ima tu dosta da se pise,ali sam siguran da mozes to odraditi na vrlo prost nacin kako je kolega Sejo naveo u svom postu! |
set
Sve sto ste mi rekli sam skontao i uspio odraditi, ali set bubnja ne znam, tj ono kad idem na page down pa listam i recimo set je "C11" i ja hocu da stavim "A12". ako neko moze da mi objasni. hvala
|
Koliko sam shvatio iz prvog posta ti ne mozes promeniti set bubnjeva u nekom ritmu.Da bi promenio boju imas dva nacina, prvi koji je sejox detaljno opisao a drugi je da to sredis u samoj performansi tako da source odnosno izvor bude ritam ili performansa.Znaci moraces da promenis polozaj prekidaca koji ovo odredjuju.E sad ja sam zaboravio kako se ovo radi pa ili sam potrazi u meniju klavijature ili neka neko od kolega koji imaju g800 detaljno opise postupak!
|
Evo ja cu opet napisati nacin kako se kod G800 mijenja cijeli set bubnja,
pa ako je i kod G600 isto,dobro je.Mozda moze i drugacije.... Kod G800 postoji zvanicno 8 grupa sa setovima bubnja,od kojih svaka ima jedan ili vise "podsetova". Dakle tih 8 grupa su: Standard,Room,Power,Electronic,Jazz,Brush,Orchestr a i SFX. Evo recimo jedan primjer promjene,koji si trazio.Recimo mijenjamo C11 na A11. Ovako bi trebalo: -loaduj jednu rumbu na mjesto broj 1 u User memoriji....(mozes na bilo koje....) -pritisni dugme M DRUMS koje se nalazi na desnoj strani klavijature,gore gdje pise KEYBOARD MODE -pritisni zatim dugme M DRUMS koje se nalazi ispod displeja,ispod prvog tockica sa lijeve strane -pritisni dugme A koje ti sluzi za odabir boja (to su ona 4 dugmeta A,B,C,D a nalaze se ispod tocka za Tempo) -na displeju ce ti se recimo pokazati dva seta bubnjeva (Standard1 i Standard2) -pritisni dugme BANK koje ti se nalazi pored ovih dugmadi A,B,C i D -na displeju ces vidjeti svih 8 glavnih grupa drum setova -pritisnes broj 1 pored dugmeta BANK (to je kao da biras fabricku boju) a tu ti je recimo Standard1 i Standard2 -Standard1 i Standard2 su na displeju i ni jedan nije obiljezen u plavu boju -pritisnes recimo broj 2 pored dugmeta BANK,opet tamo gdje su fabricke boje -Standard2 ce poplaviti i displej ce se vratiti u prvobitno stanje sa izmjenjenim MDR -kada je to zavrseno,onda se iskljuci dugme M DRUMS u Keyboard Modu i pritisne se dugme UPPER1 ispod displeja -onda se ide na WRITE i otkljuca se Performance memory -taj ritam sa izmijenjenim Drum setom se sada veze za neku boju ili vise boja, ili sve boje-nebitno -znaci,drzis dugme WRITE i ne pustas ga,a pritisces recimo u Performance memory Bank A i broj recimo 5 -taj Drum set ce ti biti vezan za tu boju A15 -kada zavrsis to zakljucaj Performance memory (F2 i okrenes tockic da zakljucas onaj katanac) -ako hoces da provjeris,da li si promijenio C11 na A11 onda idi ovako: -F4 (UsrStl) -sa Page listaj na stranicu 4 i pogledaj stoji li sada tamo A11 koji si htio. POSTOJI I DRUGI NACIN: -idi na F4 (Usr stl) -mora ti sa desne strane biti u plavoj boji opcija 1 REC -na toj prvoj stranici ti mora stajati obiljezeno: 1ADR, mode-M=m=7. -takodje pod TYPE i DIVISION biras varijacije na kojima mijenjas -na drugoj stranici treba da stoji obiljezeno: MERGE,C,RECORD,1/16 i 1/32 -treca stranica,obiljezeno-1 ADR i ON -cetvrta stranica je EXPRESS,PANPOT;REVERB;CHORUS i 1 ADR (C11) -e sada ti to C11 (drum set) mijenjas u A11 -otvorena ti je cetvrta stranica i nastimano kao sto je gore navedeno -pritisnes dugmad ispod displeja: M DRUMS,PANPOT,REVERB i UPPER1 -sada umjesto Play ti ispod svakog kruzica pise Record -pritisnes dugme REC skroz lijevo,tamo gdje je opcija RECORDER za midije -pritisnes dugme START/STOP i prvo ces cuti cetiri otkucaja metronoma -kad ritam krene pustis da odsvira jedan takt (one cetiri svjetlece diode iznad tocka TEMPO) -zaustavis i na displeju ce ti se pokazati poruka da je funkcija kompletirana -pritisni jos jednom START/STOP dugme samo malo i zaustavi. -idi na F5 Exit -pregledaj na kojim sve varijacijama to trebas uraditi i je li sve komplet -opet da provjeris idi na F4 (UsrStl) -idi na cetvrtu stranicu i pogledaj da li sada stoji A11 umjesto C11 Toliko od mene i nadam se da ces se snaci i uraditi zadatu temu.;) Pozdrav, |
..
Uspio sam, hvala puno, jedino kad mjenjam set on mi kroz sve varijacije provuce isti bubanj. ali i to sam haknuo
|
Pa onda napises sta si uradio,da i drugi koji imaju taj G600 mogu znati.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:33 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org