![]() |
Kako napraviti midi???
Posle duze pretrage nisam nasao nista sto bi mi pomoglo ovde na forumu.Pokusavao sam sa mojim Pa80 da napravim nesto ali...nista!!!!! Zna li neko kako se to radi ili sa cim???da li je potreban neki program ili mogu samo na korgu to da radim...
|
Čekaj...pod MIDI misliš napravit kontrol board napravit ili fajl...jel ljudi često i mješaju midi fajl,a to je krivi naziv...midi nema veze sa fajlom.
|
Mislio sam na midi fajl..na primer kolo ili pesmu....
|
ako hoces na kompu da napravis midi file, kupis midi to usb kabal, instaliras cubase ili nuendo ili neki drugi program, odaberes midi traku, mozes svaki instrument po jednu, a mozes i skupa, e sad ne znam kako se biraju boje za midi, uglavnom exportiras i to je to :) ali ako mislis u klavijaturi kako pravit, onda ce ti neko drugi dat odgovor ;)
|
MIDI fajl se moze napraviti na dva različita načina koji imaju različitu namjenu.
Prvi način: U Style Play modu odaberi željeni ritam i boju. Pritisni dugme B.SEQ. Odaberi RealTime Recording. Pritisni dugme START/STOP i počni snimanje. Kad završiš ponovo pritisni START/STOP. Ovaj način se koristi za direktno snimanje boje i ritma, tj. svirke uživo. Drugi način: Pritisni dugme SONG. Nakon toga dugme Record. Možeš podesiti brzinu, uključiti metronom itd. Kada to sve podesiš, pritisni dugme Trk. Select. Imaš na raspolaganju 16 traka za snimanje. Za početak snimanja pritisni dugme PLAY/STOP. Za završetak isto tako. Stranice mijenjaš na dugme Trk. Select pošto na jednoj stranici imaš osam kanala i na drugoj osam. To bi bilo to. Ako ima kakvih nejasnoća ili problema, samo pitaj. :) Pozdrav |
Hvala puno na pomoci...sutra pocinjem sa radom :-))...javicu se sta sam napravio tj. nisam uspeo...
Dodato: Hvala na pomoci..uspeo sam samo ovu prvu i jednostavnu verziju snimanja...a ova druga je nekako mnogo zahtevna i trazi puno vremena i rada...ili to kod mene nekako nece...pokusacu nesto sledece ali midi na komjuteru mozda bolje prodjem :-)) |
Da li može neka MP3 pesma da se pomoću nekog programa "pretvori" u MIDI, koji kasnije može da služi kao "matrica" na Yamahi, Korgu... ?
|
Ne moze!:)
|
Ustvari moze da se pretvori od .wave fajla u midi ali rezultati su krajnje ocajni, ima jedan besplatan program koji to radi ali nazalost ne mogu da se setim :(
sve u svemu kolega Milan nije pogresio kad je rekao: "Ne moze" |
Mozes da napravis midi i bez klavijature.
Pomocu programa, ja koristim sonar 6. Ako znas note mozes da napises u programu ili jedostavno da prepises od nekud u program.Predpostavljam da ti ovo ne treba, al eto moze i ovako. Mozda nekom zatreba... |
Trenutno vrijeme na Forumu 07:31 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org