YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   pa80 ili pa1xpro??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=1077)

AneL 07.09.2006 22:05

pa80 ili pa1xpro???

Zdravo,

Hteo bi da pitam sta vi mislite jeli se isplati uzimati pa1xpro.. ili moze i sa pa80 da sijajno odradi se koncert.

ja sad imam G1000 al hocu da kupim pa80 ili pa1xpro ALI cijena je ogromna izmedju ove dve klavijature.

Jeli te pare vrijede da se uzme xpro u mijesto pa80????

:roll: pozdrav,

Korgminator 07.09.2006 23:41

Ja imam Korg-a PA80, do nedavno bi ti njega prije preporucio, al ne vise

Jucer sam bio u muzickoj prodavnici i imao sam sansu punih 4 sata da isprobam PA1X Pro (slagao sam ih da cu ga kupiti i pustili su me da se igram :D). Za razliku od PA80, RX bubnjevi na PA1X su odlicni, takodjer ritam i bas gitare (sve ostale boje su super kao i na PA80 i jos bolje). Mnogo mi se svidjela jacina tipki na PA1X, za mene licno su boli glava za soliranja. PA1X Pro je cvrsto gradjen, za razliku od PA80, sto ja volim, i izgled mu je bas onako kako pise "PRO." Isprobao sam par svojih ritmova sa PA80 i potpuno isto zvuce kada se load-iraju u PA1X, samo sto trebaju da se poprave da koriste RX zvukove i efekte. Touch screen je isto veoma kvalitetan, brz, samo sto sam imao problema pritiskajuci mute pored SOLO boja (mala je kockia a moji prsti debeli :D). Oni koji su imali PA80, na PA1X Pro mogu da pocnu da sviraju za par sekundi. Load-iranje samplova sam skontao za pet minuta (imas i djabne backup-e Korgovih sample-ova koje je Korg prodavao za PA80). U glavnom, sve na PA1X Pro mi se mnogo dopalo i uradjeno je vrhunski. Priznajem da je PA1XPro PRO masina (napokon je i Korg napravio nesto da vrijedi novca). Ako imas novac prijatelju, kupuj ga bez razmisljanja...ako nemas dovoljno novca, onda sacekaj da ustedis pa onda ga kupi :). Moja muzika je otisla skroz u drugome pravcu, sa audio kompjuterima...inace bi PA1X Pro kupio sebi bez razmisljanja...ako mi ovo ne uspije sto sada radim i ja cu da ga kupim

Trenutno mislim da najbolji aranzeri za nasu muziku (bez ikakvih externih kutija, audio PCa, za poboljsanje zvuka) su
Korg PA1X i PA1X Pro
Yamaha Tyros 2
Yamaha 9000Pro
...sve ostalo i ne gledaj, ne gubi vrijeme

BasariStudios 08.09.2006 01:51

Razlika cena izmedju PA80 i PA1X nije u nijednom slucaju opravdana, za 2000 dolara vise ne dobijas nista nimalo vise u PA1X, veruj mi, imao sam ih oba, godinama, jest da je PA1X bolji al za 2000 dolara vise??? Jedino LUDOST. PA80 je masina koja moze odradit sve nase potrebe, bez da ti nesto fali i uopste ne zaostaje iza PA1X u zvuku. Naravno da je tvoj ukus i dzep ipak al znaj za 2000 dolara vise u PA1X ne dobijas ni 500$ vise.

Pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 08:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org