![]() |
Vasilija Radojcic - Mito bekrijo
moze li neko da postavi akorde iz originala?
|
izvoli:
uvod: Em H 2x, Em Am C H H Em Ponoc vec je prosla, vreme da se spije H Em 2x Srce jos je budno, davnu zelju krije, hej D C A H Kraj pendzera stojim, cekam da ti vrata otvorim Ref: H Em Zasto duso ne dodjes H Em Da me kuci povedes Da ti svoje srce predam, C Da ti staru majku gledam A C H Mito, Mito bekrijo |
g...................d7........................g
Ponoc vec je prosla, vreme da se spije g..................d7.....................g Srce jos je budno, davnu zelju krije, hej ........................F....Eb................... ...c......D Kraj pendzera stojim, cekam da ti vrata otvorim Ref: d7....................g Zasto duso ne dodjes d7....................g Da me kuci povedes d7.............c............. Da ti svoje srce predam, d7 Da ti staru majku gledam Eb......c..........d7 Mito, Mito bekrijo |
Hvala puno
|
...
Vozi misko....;)
|
Original je iz a-mol a ali tonalitet je manje bitan, swira se iz swix tonaliteta...
|
:confused:
|
diskutabilno... jer ne zna se ko peva original.... pesma je stara ne znam ni ja koliko, ali moj profesor xarmonike mi je pokazao iz a - mola, a on se zalaze za tu staru izvornu muziku.... to je njegov fah, a i pesma je iz Vranja...
|
Ko da je bitno... Ionako cete svirati iz tonaliteta koji odgovara pevacu-pevacici sa kojima budete radili... Moze biti i Em, Am, Dm, Fism....
|
Citat:
-pjesmu je napisao Radoslav Graic -originalno otpjevala Vasilija Radojcic -pjesma iz 1969.godine Dakle pjesma spada u grupu komponovanih pjesama. Medjutim,zbog samog kvaliteta,slusanosti i stila mnogi su je s pravom uvrstili u narodne pjesme. Dakle pjesma ima svog autora i originalnog izvodjaca. Inace,ima mnogo verzija i prepjeva.... Pozdrav, |
Trenutno vrijeme na Forumu 14:38 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org