![]() |
Wireless na laptopu
KUPIO SAM ruter i neznam sta treba uradit da se konektujem sa laptopa???
|
pa za početak ne bi bilo loše da pročitaš uputstvo za konfigurisanje routera koje si dobio,pošto nama nisi dao ni jednu informaciju više od te da si pazario router...:confused:
|
Ruter je Planet wap-4000 prikljucio sam ga na ruter adsl-a!! ali i dalje nemam signala...mislim orikaze ga na laptopu ali nece da se konektuje???
|
pa moras napisat ja mislim prvo admin i onda password ako je kao kod moga i onda kad te ubaci na stranicu od tog rotera moras od tvog internet providora da upises sto si dobio paswword itd
|
jedan prijatelj mi je reko da netreba nista instalirat...samo konektovat...
|
Pa i ja tako mislim da netrebas nista instalirat ali trebas tu gdje ti pokazuje taj roter na leptopu da kliknes i da upises admin i password ako treba,e sad kako je na tvom roteru pasword to moras da vidis,mozda i ne treba pasword ali u svakom slucaju predpostavljam da moras tu na samom roteru uci i napisat ono sto sam ti rekao jer sam roter nezna koji je tvoj paswort od interneta.Mozes i ako znas koja je ip.adresa od rotera isto tamo upisati sve sto treba,probaj u brovzeru ali skroz gore napisati , 192.168.0.1
|
jesi instalirao drivere za wirelles?možda je to prblm
|
instaliro sam....
|
Citat:
Ako vec kao sto pises da ga prikaze na leptopu znaci da ima signal,kako si ga prikljucio preko kabla ili bezicno ako je bezicno onda klokni u sitemu na bezicni ferbiendung i izaberi tvoj roter i ako ga nema onda gdje pise aktualizirat,aktualiziraj,valjda sam dobro objasnio ako me razumijes posto slabo znam izraze u vezi toga na nasem jeziku bolje se snalazim na njemackom jbg |
ruter sam prikljucio preko kabla na ruter od adsl-a??
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:09 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org