YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Korg ili Roland?? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10179)

freddy 20.07.2009 23:47

Korg ili Roland??

Pozdrav svima! Kupujem aranzer i zanima me misljenje, korg pa 500 ili roland gw 8, ili cak neka yamaha u toj klasi??

Vule 20.07.2009 23:57

Biće frke,biće frke....:-O

Poštovane Kolege samo da vas unapred zamolim da budete fer i korektni jedni prema drugima i da vas obavestim da će bilo kakav pokušaj svadje biti najoštrije sankcionisan...prema Pravilniku...B-)

....hvala...

zsimonovic 21.07.2009 00:08

Ne zelim niciju klavijaturu da omalovazim ali PA500 je masincina za gw8.GW8 ti je vise solo klavijatura,mada mi se ne svidjaju nimalo njene boje a PA500 ti je aranzer koji moze bas dobro da radi a i bolje solo farbe ima i mnogo vise mogucnosti od GW8.

Sejox 21.07.2009 00:18

Ma ne mora uopste da bude frke,ako su ljudi do sada naucili da u ovakvim
temama,nema prirodnog i tacnog kraja.;)
Ovakvih tema je bilo do sada,zaista mnogo.

E sada,poenta svake od tih tema je bila,da onaj ko ju je postavio,nikada,
ama bas nikada nije dobio argumentovan odgovor na svoje pitanje.
Takav odgovor je u stvari,nemoguce i dobiti ako se radi o tri sprave
razlicitih proizvodjaca a koji su u istoj klasi ili priblizni.
Sve se svodilo i svodi na stvar ukusa i potrebe.

Zato,ako je drug koji je postavio ovu temu u mogucnosti da negdje proba
navedene sprave,sam ce donijeti odluku.
Ovaj nacin savjeta za kupovinu,mu nece pomoci sigurno.

Jer jedan ce reci.ovo je stroj za ovu,drugi-ovo je igracka,treci....

Pozdrav,

joker1205 21.07.2009 00:23

i ja bi ti preporucio pa500 kao aranzera.e sad zavisi koju vrstu muzike sviras.e sad sto se yamahe tice pogledaj psr1500 ili psr s700

Vaxter 21.07.2009 00:28

Kao shto Sejo reche, niko ne treba choveku da kaze shta da kupi, jer niko ne poznaje njegov ukus sem njega.
Ono shto treba reci, u ovim temama, jesu vasha iskustva sa instrumentima o kojima se govori.
Kakav je koji, kakvi su kada se uporede i sl.
Dakle, to shto je neko svirao samo jedan instrument, i onda kategorichki odbacuje ostale, nisu argumenti. :)
Dakle, iznesite svoja iskustva sa svim instrumentima, i onda kolegi nece biti problem da se odluchi.
To je poenta ovakvih tema. :)

freddy 21.07.2009 00:57

A mislio sam na da li netko tko ima iskustva s tim klavijaturama kaze dal ima kakve razlike u tipkama, zvuku i tako te stvari...

mimiki 21.07.2009 01:19

kakav god covek ukus da ima kao aranzer je bolji PA500 i ima vise mogusnosti

EmirTotic 21.07.2009 02:19

➭ Ma koliko voleo Yamahu, Pa500 je najbolja opcija...

Boban010 21.07.2009 04:29

Vrlo nezahvalno pitanje,ali evo da odgovorim posto sam imao prilike da poredim ove klavijature.Svi znate da ja imam GW8 dok moj kolega iz komsiluka ima PA500.Sto se tice kvaliteta zvuka,PA500 kao aranger zvuci,mocnije,punije i sire,dok je GW8 kao aranger tanji ali ima cistiji i jasniji zvuk.Pa500 ima mnogo vise mogucnosti za podesavanje sto je manje vise tipicno za sve Korgove klavijature,dok je GW8 siromasan sa funkcijama a u arangerskom delu cak i bedan u odnosu na PA500.PA500(1000Eura) je skuplji od GW8(800Eura) koji moze da se nadje za nekih 600 eura polovan.Sto se tice softwerske podrske,za PA500 imas na raspolaganju ogromnu biblioteku ritmova i mozes odmah da radis sa njim dok bi uz GW8 morao da provedes najmanje 6 meseci kako bi napravio iole pristojan i upotrebljiv set za svirku.
Dakle da rezimiramo,svi argumenti su na strani PA500 te stoga moj glas ide za ovu klavijaturu.
Naravno ja cu nastaviti pakujem GW8 jer nemam para za PA500 i svom snagom cu se potruditi da koliko toliko ublazim razliku izmedju ova dva sintha!Da li cu i koliko u tome uspeti ne mogu unapred da znam ali ce vam sigurno biti dostupno da sami procenite preslusavajuci demo snimke koje cu postaviti u narednim danima!
Kupi si PA500 i boli te uvo!

Trenutno vrijeme na Forumu 00:50

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org