![]() |
Allen & Heath ZED12FX---CUDO OD MIKSETE
Nakon kupovine Yamahe MG166/CX puno sam proveo vremena u testiranju iste i pokusajima da doteram zvuk na "ono" sto se meni svidja.Nedostajao mi je taj odredjen,topao i nezasicen zvuk koji nisam mogao da "izvucem" iz Yamahe.Uputio sam se u 'avanturu' trazenja miksete koja ce da zadovolji moje prohteve.Trziste za muzicku opremu je ,bar ovde u USA, puno razlicitih proizvodjaca i kvaliteta i kako ono narod kaze "koliko para toliko i muzike".Nasa muzika je specificna i zahteva taj poseban "balkanski" prizvuk,specificna je i po efektima..sve sam to hteo da dobijem ali jos uvek da zadrzim mogucnost koristenja miksete i za zabavnjake i da dobijem zvuk koji ja hocu...Nakon istrazivanja i citanja ,poredjenja odabrao sam dve miksete.Prva je Soundcraft EFX12 a druga Allen & Heath 12FX.Meni licno je potrebna mikseta sa 12 kanala.Pevac, ja (sa dva aranzera) i jos par dodatnih extra kanala (da se nadje) i naravno dobar FX procesor.
Prvo sam testirao Soundcraft i mislio da je to-to.Nasao sam miksetu koja ce da zadovolji moje prohteve..MEDJUTIM...Allen & Heath je srusio moje zahteve.Apsolutni pobednik...KOja razlika u zvuku-neverovatno.Covek nikad ne bi pomislio da je mikseta toliki vazan faktor u vasem lancu uredjaja-ali stvarno jeste.Toliko energican zvuk jos nisam cuo.Sve 'izlazi' super izbalancirano,zvuk je topao a u isto vreme toliko energican i cist.EQ sekcija je perfektna...E a sad ono sto svi ocekuju..FX procesor ili efekti...Tu sam bio malo skeptican...Souncraft ima ugradjen Lexicon i prilicno fino zvuci...Allen & Heath ima svoju sopstvenu FX jedinicu...Iznenadjenje...Zvuci fenomenalno...POdesivi parametri,popularni "TAP" taster za podesavanje kasnjenja, efekti besumni,...Neverovatna sprava...Evo dva dana slusam demo sa klavijature i ne mogu da verujem ....Vise ni ne razmisljam o Dynacordu ili Yamahi..LJudi...morate to da cujete.... Inace mikseta je uradjena tako da moze da se koristi i za "live" i u studiju.Ima ugradjen USB izlaz za PC.Uz miksetu dobijate i editing software SONAR LE.....Sve to za $499... Cak razmisljam da zamenim ovaj manji za 22 kanala i miran sam godinama... Samo da dodam da sam sve testirao koristeci sledecu opremu: Mikseta: Allen & Heath ZD 12FX Aktivni Zvucnici (top): Mackie SRM450v2 (L/R) Subwoofer: Peavey 18 incha (L/R) POjacalo za sub zvucnike: Crown XLS602 EQ: Behringer Ultragraph Pro (31-kanal/stereo) Mikrofon: Shure PG-58 (wireless/bezicni) Aranzeri: Korg PA800 i Korg PA60 POzdrav |
Koristi Allen&Heath mixer od 22 kanala i mogu reci da sam prezadovoljan kako radi.Sve preporuke i od mene.
|
gde moze da se kupi ova mixeta i da li je suva ili je sa snagom???Pozdrav
|
zox2003
sve ovo sto si napisao o ovoj mikseti je tacno to je apsolutni vrh za sve one koji pre svega vole kristalno cisti zvuk na zivoj svirci.kad sam prvi put video tvoj post pomislio sam da sam ja sve to napisao jer ja koristim skoro sve ovo sto si naveo vec 7-8 godina ( tacnije od 2001 godine)prezadovoljan sam kombinacijom i da budem malo i neskroman jos nisam cuo nista bolje gde god da sam bio kod kolega koji sviraju.mnogi su od njih dolazili da cuju kako sve to zvuci i svi su bili jednoglasni "nema bolje".kako se ovde kod nas u makedoniji mnogo mnogo malo zna o njoj i mnogo se retko koristi ovo je za njih bilo pravo otkrice.evo sta mi imamo od opreme (sviram zajedno sa mojim bratom gitaristom) : -Mikser : Allen&Heath WZ 12:2 DX, -Procesor: BEHRINGER ULTRA CURVE EQ -Snagas :CREST CPX1500 - Zvucnici : FBT MAX-4,PEAVEY-SUB - Aranzer Korg PA1x e to je to i nemam nameru zasad da nesto menjam Pozzz |
Upravo tako...Perfekcija...
U USA moze da se kupi u prodavnicama muzicke opreme...Ne znam gde zivite tako da ne mogu da govorim o drugim lokacijama. Mikseta nema pojacalo.... POzdrav |
ja juce bio u Banja Luci u Artistu od svih allen&heath koje sam probao najvise mi se svidjela mixeta zed 14 fx uz koju se dobije licencirani program sonar LE.inace mixeta nema pojacalo u sebi.
|
Sve ZED FX serije imaju isti efekat, predpojacala...i dobijes Sonar uz njih...jedina razlika je u broju kanala.U principu pricamo o istoj mikseti...
|
Osobno koristimo A & H PA 20 LIVE mixer i svima preporučujem, mixeta vrhunska u svim pogledima, od izrade do sounda.
P.S. preampi na PA 20 LIVE su isti kao i na ZED seriji. |
@tonijo-Gde si kupio mixetu.Ja sam ceo Bg prevrnuo ali to retko ko uvozi.
|
Steta sto nemaju neku sa 16 kanala....
|
Za Jeftu,druze ja sam kupio u artistu u Bg.
|
Kupili smo ju u Audio pro Artist u Zagrebu, imaš tu firmu i u Osijeku.
mislili smo uzeti ZED 22FX ali ju nisu trenutno imali na stanju pa smo uzeli PA, mislim da sada imaju sve. Pozdrav. Dodato: Citat:
|
Cini mi se da PA 20 LIVE nema FX.....
|
Ima.
|
Ja sam svoju ZED12FX zamenio za ZED22FX.Ovde u USA imas mesec dana da vratis proizvod ako nisi zadovoljan ili zbog bilo kojeg drugog razloga.
Ja sam bio prezadovoljan sa ZED12FX ali sam odlucio da zamenim za vise kanala.Ista mikseta ,isti efekti samo 22 kanala-16XLR i 3 stereo.Mikseta radi perfektno.Sinoc smo svirali svadbu i mogu samo da kazem da sam prezadovoljan... |
A mene interesuje kakva je mikseta Allen&Heath ZED-24. Cijena je dobra a ima 16 mic i 4 stereo kanala. Neznam tacno kolika joj je snaga pa ako neko zna detaljnije o mikseru bio bi zahvalan kad bi napisao.
|
Allen & Heath ZED24 ima ista pretpojacala i master sekciju kao ZED22FX ali nema internalni efekat.Znaci sto se tice same kvalitete isto sto i ZED22FX samo bez efekta...
Mikseta je "suha" ...nema snage... |
Hvala na odgovoru...a ovaj zed22fx da li je i on pasivni ili je aktivni mikser?
|
Pasivni kolega.
|
Kakvi su efekti na njoj posto nisam imao priliku da je cujem?Jel pravljena za rek po dimenzijama?
|
ZED12FX moze da se montira u rack.ZED22FX je tzv."tabletop" mikseta i ne moze da ide u rack zbog velicine (22 kanala)..Sto se tice efekta:Moje misljenje je da je efekat procesor odlican.Veoma cist i da se ustimati za nasu muziku.Ima nekoliko kombinacija Delay-Reverb kod kojih se podesavaju parametri (delay/reverb).Vreme kasnjenja (delay) se podesava sa tzv. tap-tasterom, i memorise se za upotrebu.Kolicina Reverba se takodjer podesava veoma lako sa dva tastera (vise/manje).
|
Ja sam skoro radio na A&H mikser, Dinakord snagas, EV binove i EV-ZX3 kutije.
Radi jako lepo. Ja inace imam Dinakord PowerMate 1000/2 i ne mogu da se odlucim koja je bolja. Malo sam pristrasan sto se dinakorda tice, ali je A&H stvarno opasna sprava. E sad ja ne znam tacno na koji model sam radio, jer sam se prvi put susreo sa A&H mikserom. Koliko sam ja video na ovoj mikseti nije bilo ekvilajzera, a na svakom kanalu ima dupla parametrika(Gein, Visoki, Srednji, Srednji, Bas, Bas, Bas) p.s. Neznam kako da vam objasnim. Nadam se da ste me razumeli. Bilo bi lepo da se malo i to prokomentarise. Ako me niste razumeli pokusacu da vam objasnim ponovo :) pozz... |
Nama se većina kolega čudila kada smo prije 3 godine prodali Power Mate 1600 i uzeli Allen & Heath GL2 koji je pasivni mixer sa 20 kanala i koji nema efekte ali su ubrzo uvidjeli da smo tim potezom napravili korak više u kvalitetu samog zvuka na svirci! Uz njega smo za efekte uzeli i TC Electronic M300. Jedino se poneki instrumentalista ili vokal koji odradi svirku sa nama žali kako nema dovoljno efekta na mikrofonu jer su pretpostavljam naučili na "muljanje" eha i hala, ali to je njihov problem...:B
Inače mixer ima tu kako kaže kolega Dovijarski025 duplu parametriku, i vrlo je zahvalan za rad... |
Citat:
|
Samo da kazem narucio sam zed12fx pa napisacu nesto o toj mixeti nakon sto procackam na njoj za sad sam procitao sve najbolje a ja cu da i potvrdim.
Dodato: Mixeta je za sada pravo dobra, probao sam sinoc svirku na njoj i efekti su super odlicni samo jos da skontam kako se radi sa tap i kako se sve to ustima ali pjevac je isto prezadovoljan. Jos mi trebaju activni zvucnici sinoc sam svirao sa obicnim zvucnicima bez pojacala u sebi i morao sam koristiti snagator ali imam u planu kupiti jos activne zvucnike mada svi kazu mackie 450v2 ali puno para pa to je u planu za sledece.. |
Sad zadnju svadbu sto sam radio iznajmio sam ozvucenje i dobio 2 trosistemca dynacord chorus line, 400W jedan i mikseta Allen&Heath PA12-CP, 2x500W i na 4 i na 8 ohma. Mikseta mi se svidjela i odlicno radi posao.
|
Da li neko moze da mi pomogne , kupio bih A&H 12 FX is Amerike, da li momci ta mixeta moze da radi na 240V ( to je napon struje kod mene u Australiji), tj da li ima taj transformator u sebi vec, ili bi morao da se kupuje odvojeno,,, samo da kazem da su ovde dosta skupe oko $1ooo AUS ...negde oko $800 USA...vidim da su tamo jeftinije...
|
Samo kupis ispravljac a on je kod nas 10$ a sto se tice mixete ja sam prezadovoljan sa njom.
|
Hmmm...nemam mixer ovde pored sebe (na poslu sam) ali ako se dobro secam AC napajanje u ZED12FX i ZED22FX koristi switching (prekidacki) nacin rada i prihvata napon od 100-240V AC....Znaci u principu ti je potreban samo drugi kabal za napajanje koji je prilagodjen AC konektoru u Australiji...
Pregledao online manual i potvrdio da mikseta moze da radi 100-240V AC... Link za manual: http://www.allprosound.com/catalog/p...th-%20ZED-12FX |
Ili drugi kabal ili da kupi nastavak, iz americkog u australijski :)
|
Ja sam dosta mikseta promenijo od 87 , vidim taj allen@heath ima ovde u gitar centru u usa , ja sam cak isao u south bend indijana da narucim powermate 1000 verzija 2 , sad sam sa njim , taj je negde oko 1200$ pa 12-cp je oko , nisam ga probao . Kazu ljudi da je suv za nasu muziku koji su ga probali
|
Nekom se svidja, nekom ne...:) Sve je to stvar ukusa. Meni se iskreno svidja i mikser i efekti, ali opet, ja nisam pjevac, ja samo sviram i pjevam back vokale, tako da mi efekat nije toliko bitna stvar, a toliko pjevaca ima koji vole da mijesaju puno echa i halla.
|
pomoc
Citat:
Dodato: Citat:
|
imam a&h10fx i svakom preporucujem za malo para ekstra mikser ,topao zvuk i cist bas ,nema muljanja
|
Citat:
|
Jedino sto je za ozbiljnu i ostru kritiku kod ovih ZED miksera u nizem cjenovnom rangu je odavno penzionisani i reumaticni USB 1.1 Audio Interface, koji je toliko spor da je sramota i pomenuti ga kao mogucnost za implementaciju softver instrumenata ili efekata na bini. Ovo je bas zestoka sramota da proizvodjac, koji ima prilicno veliki renome, napravi tako katastrofalan propust na mikserima ciji audio kvalitet sigurno moze da se mjeri i sa duplo skupljim uredjajima. Steta, velika steta. Ovako ta cijela serija ZED miksera ostaje samo dobar mikser sa jadnim, kao puz sporim i ubogaljenim USB 1.1 audio interfaceom tek kao sminkom.
|
Ta je ZED serija meni nista bolja od Behringera. EQ je prilicno bezveze, ima mali broj auxa i za bilo sta ozbiljnije od kafanske svirke je neupotrebljiv.
|
Upravo za "kafanske" svirke su i oni i osmisljeni, dakle ispunjavaju ocekivanja, a uporediti ih sa Behringerovim niskobudzetnim analognim mikserima je vec pretjerano i ne odgovara istini jer su ZED mikseri sigurno bar za dvije klase kvalitetniji.
|
Evo mi ih na stolu i jedan i drugi. Veruj mi da mi Behringer Xenix cak i malo toplije zvuci od zeda.
|
Ne sumnjam da ti to tako cujes ali... ta karakteristika ("toplije") je vrlo malo relevantna za odredjivanje nivoa kvaliteta. ZEDova püredpojacala imaju dosta bolji odnos signal/sum i dosta su neutralnija od Behringerovih, koja po ugledu na original (kao kopija MACKIEvih) imaju tenziju da "boje" signal na nekih 250 -300Hz za par dBa, pa iz tog razloga i ti cujes to kao "toplije", sto naravno moze da bude prilicna smetnja u odredjenim uslovima. Totalna neutralnost (frekventni linearitet) mikrofonskih predpojacala je uvijek najpozeljnija jer je time zagarantovana laksa i bolja dalja obrada signala EQom i dinamickim efektima. Linearitetom Behringer sigurno ne moze da se pohvali isto koliko i S/N Ratiom.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:29 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org