![]() |
Software Synthesizer za Laptop
Jel ima neki dobar Sofverski sintisajzer za laptop da se instalira, posto ova integrisana kartica i njen synth. su ocaj boziji. Hteo bih da Midi fajlovi lepse zvuce, da rade u 44 khz sa reverbom. Znam da ima Yamaha Soft Synthesizer S-YG20, ali nece da radi. Jel ima nesto novijeg izdanja?
|
imas Edirol Hyper Canvas,ja ga imam,ok je...pozzzz;)
|
Zdravo.
Imas ovdje listu i informacije svih programa... http://www.synthzone.com/softsyn.htm Ako zelis samo da poboljsas midi fajlove onda koristi Vsampler, mozes za svaki kanal postaviti sempl i onda da preko klavijature pustis midi a preko programa provuces.. poz. |
Za puštanje midi fajlova na laptopu a da imaš dobar zvuk najviše se koriste: WinGroove,Edirol Virtual Sound Canvas,Hyper Canvas,Korg Digital Collection M1 (ovo dobro zvuči samo moraš svaki fajl obradit pa ga tako usnimit),Hypercanvas I/II (isto tako kad se fajl obradi dobro zvuči),ili još neki SF2 player sa nekom dobrom bankom boja (ja sam stavio 3 SF2 banke jako dobrih zvukova) pa i to dobro zvuči...itd. ima ih mnogo.
VSAMPLER i KONTAKT ne sadrže boje i semplove tako da ti takvi programi nebi baš puno pomogli. |
Naravno da ne sadrze, ali zato ima u download sekciji skinuti semplove i iskoristiti s njim, onda nece niko ni primjetiti da je "obican midi" :)
|
Citat:
Pozdrav. Ja vec neko vrijeme u svirci koristim laptop. Ljudi iz benda prepoznali su prednosti. Problem prije svega predstavlja hiperprodukcija pjesama koje traju dva mjeseca i nemamo vremena sve uvježbat. Za reprodukciju midi fajlova, pa i karaoka koristim Van Basco Karaoke player i Hypersonic 2 koji ima prego 1,7 GB zvukova unutra. Hypersonic 2 ne instalira svoj virtualni midi port. To sam riješio s Midi Yoke virtualnim midi kabelom. Po instalaciji istih i ponovnom pokretanju compa u Prefence HS2 i VB player-a izabereš jedan od Midi Yoke portova i Van basco i HS2 su povezani. Do sada nisam naletio na bolji soft sint. HS2 ima svoju GM banku zvukova koja može zadovoljiti gotovo sve potrebe, a posjeduje također banku zvukova koja nije u GM-u, koju također tokom svirke koristim. Recimo, umjesto GM bubnja možeš izabrati bilo koji iz banke koja nije u GM-u i taj se bubanj biranjem nove pjesme neće mijenjati. Postoji čak i mogućnost da se recimo u Cubase-u trajno promijene midi fajlovi, promjenom Bank i Program Change komadi, pa po novom startanju pjesme, midi fajla on iz banke HS2 uzima zvukove koje si mu odredio, a koji ne moraju biti GM. Ja na žalost i pored bezbrojnih sati provedenih za komjuterom nisam uspio provaliti kako se to radi. Problem s HS2 je taj što bi trebao imati kakvu bolju zvučnu kartu, jer po mome mišljenju integruša ne dolazi u obzir. Možeš pokušati s promjenom drajvera, recimo ako instaliraš Asio4All, ali ne mogu garantirati uspjeh. Ja sam kupio zvučnu kartu koja je po meni donja granica kvalitete. To je PCMCI CREATIVE Sound Blaster Audigy 2 ZS. Latenciju sam podesio na 7 ms i sve radi bez problema bez pucketanja. Intenzivno radim na kupovini kvalitetnije zvučne karte i to će vjerojatno biti EMU 1616m, opet s PSMCI ulazom, jer, kažu, razmjena informacija u ovom je slučaju najbrža. Ono što nisam uspio riješiti i što mi ponekad zadaje veeeeelike probleme je smrzavanje kompjutera na par sekundi. Zna biti jaaaaako neprijatno tokom živih svirki, no kolege sam već izvježbao i kad se to desi, a dešava se rijetko, odmah startamo s nekom drugom pjesmom. Problem je vjerojatno s Midi Yoke, koji nisu baš stabilni. Najbolje bi kao virtualni midi kabel instalirati Loopbe30. Ja ga ne mogu naći. :( Još jedan problem s Hypersonicom koji sam rješavao mjesecima je taj što pojedini midi fajlovi sviraju svaki treći takt bubnja. Prvo sam takve brisao, tražio nove, da bih na kraju i taj problem riješio B-) Elem, moja preporuka bi, bez ikakve dvojbe bila Hypersonic 2. Ukoliko s odlučiš na ovu varijantu, piši. Što mogu pomoći tu sam. Pozdrav!:"> |
Evo nešto je bilo več pisano o tome: http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=7505
|
@spreco
a kako si resio to sto se bubanj ne cuje uvek kako treba?nabavio sam hypersonic 2 i nesto sam petljao sa van bascom i to mi se desava se neki deo ritma ponekad ne cuje |
Nadji po netu Yamaha Softsynth S-YXG50 Ver4 Windows XP,ne zvuci lose a veoma je lako rukovati njime,ako ti treba a ne mozes da nadje javi pa da ti posaljem ili okacim u Download
|
Citat:
Kad midi fajl učitaš u Cubase, ili Nuendo označi bubanj i otvori ga u list editoru. Desni klik na bilo koje mjesto i označi sve (Selekt All). Lijevi klik miša na brojeve u koloni Length. (dužina valjda) U fajlovima koji zapinju dužina trajanja tona je 4,5, i sl. Dužinu trajanja tona podigni jednostavnim okretanjam rolera miša na vrijednost od 30 do 60 i problem je riješen. :) Jednostavno, usporedi fajl koji svira dobro i onaj koji zapinje. Bit će ti sve jasno. Lijepi pozdravi! |
znaci sad moram i cubase da skidam :-O:(( ....super#o,hvala brate na odgovoru
|
Citat:
Zapravo, svaki midi fajl prije nekakve profesionalne upotrebe MORA proci ozbiljnu preradu, svejedno pustao ga na PA 80 ili s Van Bascom. Cubase Ti je neophodan. Lijepi pozdravi :) |
ma ja midi pustam u kuci,al me nervira kad ne zvuci kako treba :mad:
|
karaoke i pa500
Jeste da je tama zastarela ali je slicna mom pitanju.Posto iz hobija amaterski
sviram Pa500 interesuje me,dal je moguce spojiti pa500 sa Laptopom.To jeste da pustam failove preko Laptopa(Van Basco) a sound da korisi od pa500.Da tako dobijam fenomenalan sound.i onda od leptopa preko HDMI kabla za tekst da koristim na TV. U junu mi zet ima rodjendan I zeli Karaoke parti.Tako da nisam upucen sa takvim tezgama.ako postoji nacin biobih zahvalan za pomoc. |
Naravno da mozes samo postavi izlaz na van basko da ide preko PA 500. Ili to sredi u control panel da svaki midi zvuk ide preko korga. A ako ide preko hdmi mislim da onda digital sound ide preko hdmi. E sad malo tu treba da vidis audio video settings u sam korg.
|
Hvala,i uspeo sam.jedino sto je bio proble da na windows7 nisam imao traiber,
pa sam ga instalirao.i preko USB kabla dirigujes sve komande preko van basko a korg svira .super!!hvala jos jednom!!!!!!! |
Sonar 9 producer edition
ima dosta vsti plugins jedan sto se meni svidja u sonaru je cakewalk TTS-1 on ima sve instrumente i ima 16 kanala koje mozes kontrolirati midiem |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:20 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org