YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Yamaha Midi karaoke (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8675)

tetak 25.03.2009 17:42

Yamaha Midi karaoke

Postovani kolege!
Da li neko moze da pomogne : Skinuo sam nekoliko midi karaoka sto sam odavno trazio,i sve je ok znaci rade na komputeru ali kad ih stavim na usb kljuc i stavim u Yamahu psr 3000 nema ih nikako na displeju.:(cudno a kad taj isti kljuc stavim u komputer ima ih i sviraju,zamolio bih neko ko zna da pomogne o cemu je rijec. Unaprijed hvalaaaaaaaaaaaa:confused:Ibro..

milanceshow 25.03.2009 19:10

Verovatno trebas prvo da ih ucitas u sekvencer klavijature!Pa tek onda na PLAY!!!

caka012 25.03.2009 19:40

Ne mora, PSR3000 cita midi fajlove sa USB-a, ne mora da ih ucitava. Pa ako na TAB taster odes na usb i ne vidi ih, onda jedino da nisu u odgovarajucem formatu. Pomocu kog plejera ih pustas na compu?

Zlatek 25.03.2009 20:20

Ako si skinuo midi karaoke tada oni imaju nastavak -kar- koji tvoja klavijatura očito ne prepoznaje.Ti trebaš file sa nastavkom -mid-Pokušaj direktno promijeniti samo nastavak-jednostavno izbriši kar i upiši mid i tada snimi takav file.Naravno to radiš na kompjuteru jer ti klavijatura i onako ne vidi takve datoteke.Ako to neće raditi kako spada-nekad radi bez problema , a nekada baš i ne tada imaš drugu mogučnost.Učitaj datoteku u Cubase ,ne diraj ništa nego je jednostavno snimi kao midi datoteku i tada mora sigurno raditi.

caka012 25.03.2009 20:50

Imam i ja PSR3000, cita ona i KAR i MID format. Nesto drugo tu nije u redu.

tetak 25.03.2009 22:19

Hvala svima na pomoci ali jos ne moze jedino u nekom programu ali ja nemam trenutno nikakav program za obradu midija...?

caka012 25.03.2009 22:25

Ne treba ti program, udji u TotalComander i idi do fajla koji hoces da otvoris. Desnim klikom idi na "rename" i vidi sta pise u imenu, na kraju, MID ili KAR ili mozda nesto trece. Meni PSR3000 nikada nije pravila takav problem.

tetak 25.03.2009 22:47

ali taj midi se ne vidi na displeju sinta tako da nemogu nista a kada usb kljuc stavim u komputer radi normalno i vidi se .

fico 25.03.2009 22:52

Kad stisnes dugme sa leve strane na vrhu gde pise song otvori ti se pjesme koje su u presetu ides sa tab na usb i moralo bi da radi ili napisi do kojeg koraka dodjes ti.Ili sta tacno pritisces od dugmica.

tetak 25.03.2009 23:00

kad idem na song zatim dugme tab na usb i tu mi pokaze midije u mapi gdje sam ih stavio ali ovih par sto sam skinuo nigdje na displeju a stavio sam ih u istu mapu ,i probao na computeru rade..

fico 25.03.2009 23:03

Jos samo reci koliki su ti karaoke fajlovi po velicini .Da nisi ti skinuo neke video karaoke pa nece zato jer inace bi moralo i karaoke fajl da procita normalni i pokazuje ti tekst na displeju.Samo reci jeli taj fajl par Kb ili MB .

tetak 26.03.2009 00:09

ma nisu znam dobro sta su karaoke nesto je drugo ...

fico 26.03.2009 00:21

Jedino sto mi pada na pamet je koju verziju OS imas na yamahi da nije sta do toga .Ako ti je vezija 1.8 moralo bi da radi normalno ili posalji jedan fajl na moj mail koji je u profilu pa cu ja da pogledam kod sebe sta bi moglo da bude .

VUNIMRAV 26.03.2009 09:04

Kolega,sve ti je u redu,samo trebas "pronaci"te fajlove.Ja ih ne koristim,ali sam jednom ubacivao preko USB,kad ono njih nema,ima naslov fascikle a unutra prazna.Nesto sam cackao po karaokama i onda ih je ocitalo.Neznam napamet,ali ce se sigurno neko jeviti ko zna na prvu,ali ti je sigurno sve u redu.

tetak 26.03.2009 09:41

fico jarane ja sam kupio sint i ne znam koi os vozi a nisam gledao , nego ako imas vremena poslacu ti jedan midi pa pogledaj sta bi mogao pomoci unaprijed hvala...

caka012 26.03.2009 16:29

Hajde, molim vas, kad otkrijete u cemu je stvar, napisite. Nije lose da znamo o cemu je rec, ako se nekome jos desi tako nesto. Ja sam jos uvek ubedjen da je to do fajlova.

fico 26.03.2009 16:45

Tacno do fajlova je .Te fajlove sto imas samo jim izmeni ime i sejvas jih kao midi 0 format i odma ga sint cita .U fajlu koji si poslao meni da probam ima i suvise dugacak naziv pjesme i izvodjaca i zanr muzike zato sint taj fajl i ignorise i nece da ga ispise na displej.Ako nemas programa da to uradis mislim konvertujes u format 0 javi .Za pocetak pjesmu Oci moje samo zameni ime i ubaci na USB i probaj moralo bi da radi nevezano za tvoj OS.

caka012 27.03.2009 21:50

Ako promenis ime fajla, obavezno mora da ostane na kraju ono .MID ili .KAR. Ako i to izbrises, onda klavijatura nece da ih prepozna. Kad ucitas fajl u klavijaturu, to se ne vidi, ali ako na racunaru ides na RENAME, onda se vidi. I to mora da ostane.

bertone bg 03.08.2009 01:13

Zdravo! Ja sam iz Bulgaria. Problem da ne cita sint nekim failovima koi su karaoke e - fajl ima bolje trakovima. Ne znam dali tako se pise. Ni su 16, a ima 17. Izbrisi jednog koj nije potreban. I sve cu biti u redu. Ja sam nasao takvi u tekst

nenad_neso 03.08.2009 05:03

druze ja sam malo zakasnio sa ovo temu sad sam je video. znas to ti su midi karaoke fajlova sta mora da ih konvertiras tako da svaki kanal da je poseban to su formati 0 i 1 ako vec si sredio ovo stvar ok ako ne javimi pa pomoci cu ti sta mogu pozz

bertone bg 03.08.2009 12:07

Imao sam isti problem s midi fajlovima i uspesno sam uradio da se cita u moj Tyros2

siemensserbia87 10.08.2009 13:40

Evo ti programcic...Sa leve strane izaberi format iz koga konvertujes...pa fajl ili sve fajlove u tom folderu opcijom SELECT ALL a sa desne u koji format i koji folde ces da spakuje...potpuno besplatan ja ga koristim... Pozdrav kolega

http://www.yu-midi.com/forum/downloa...o=file&id=4910

bonaparteau 10.08.2009 15:33

Ajde i ja da dodam - ako nije nista od ovoga gore navedeno - Yamahe imaju limit na duzinu imena fajla (bio folder, midi ili pak karaoke - isto mu je). Imao sam slican problem na Tyrosu gde mi nije prepoznao neke foldere. Kad sam im skratio imena - svi su bili tu. Pokusao sam da nadjem taj podatak u user manual-u ali nisam mogao da nadjem. Od svega sto su ti ljudi rekli da pokusas - jedno sigurno jeste....

P.S. More mislim se nesto, napravismo umetnost od obicnog pustanja midi/kar pesama, a?!?

Trenutno vrijeme na Forumu 11:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org