![]() |
Terce pa-500
Zdravo Kolege!
Trazim odgovor u vezi moje nove klavijature KORG PA-500: Da li u njoj rade nase terce, il da li je moguce srediti srpske terce u bojama harmonike...npr terce za kolo, za narodnu muziku. Da je to moguce, jel treba MIDI KABEL, ili u sebi vec su gotove terce? Ocekujem odgovor i pomoc! Znaci: Dali je moguce dobiti terce za pa500? Pozz |
Pozdrav Caralho, odlicno pitanje..... i mene terce interesuju za Korg PA 500, pa ocekujem odgovor od Svirka ili Kresa, mozda.
|
Pozdrav momci,prvo procitajte pravilnik,a onda pretrazite forum,a u download sekciji imate terci koliko hocete za pa500
|
Nisam Nasao! Vidim da ima toliko Terca za pa 80, pa 800, pa 60...i tako dalje, al za pa 500 jos nisam video,
jedno pitanje: za KORG 500 TERCE, ne treba mi MIDI Kabel kao sto na yamahi, jel? pozz |
Ne treba midi,imate terce za Pa800 od rom tj. fabrickih boja,mogu u Pa500
|
HVALA NA OBJASNJENJU!
Uzecu takve terce iz Pa800 pa da ih koristim u PA500. Bolje da mi ne treba MIDI KABEL, posto imam yamahu, a u njoj treba KABEL za TERCE. Pocetnik sam u vezi korgovih masina, jos puzim! hehehe Hvala! |
SUPER!Navedeni odgovori u vezi Terce potvrdjuju da je Korg PA 500 kompatibilan sa drugim modelima Korga i da se iz tih razloga lako koriste materijali sa ovog sjajnog sajta. Hvala Svrakane. Kolega Caralho, nemam MSN iako sam pokusao da se prijavim nekoliko puta. Inace, nedavno sam kupio Korg PA 500, i moram da se vezem kada sednem iza njega, jer hoce da me zestoko ponese, ha,ha,ha.......Harmonike sa sajta u nekom dobrom setu su skoro original i bices zadovoljan. Uzivacemo!
|
hVALA DRUZE ! HEHEHEE
ma evo, daj mi link tog seta sto se nalazi u sajtu da i ja downlodjujem! Kupio sam Pa500 jedino zbog harmonike, jer sam cuo da su boje fabrickih samplonave! Zadovoljan sam, a jos vise jer imam psr s700yamaha, odlicna klava! cujemo se pozz |
Pozdrav Caralho, ovaj set KORG PA 500.SET, dobio sam uz masinu, i u njemu uglavnom i radim. Imas sve sto trazis i nalazi se **********
|
Dali Mogu boje iz pa1x i pa2x u pa500?
Znaci boje PCG Moze? |
moze PCG ako ne vuce semplove znaci ako je od ROM boja usnimljen jer sam PCG nije boja vec program koji vuce odredjenu boju sa svim njenim podesavanjima...
Znaci PCG nisu boje.... Moze ako je ROM.... |
hvala na objasnjenju!
znaci, sa tog sajta mogu i da skinem dosta setova koji nisu a pa500, vec su za pa1x, pa800 u PCG sto vuknu boje rom sa sinta..... A i terce ovako rade? Pozz |
da i terce rade ako su pravljene od rom boja a imas ih i ovde u downloadu za pa800 radjene na oscilatorima sto je verujem vec neko rekao i objasnio
|
Vidim da PA500 ima SSD e sad ne pise nigdje kolika je ta zapremina, dal postoji mogucnost da se kao na yamahi koriste memorije performansi u vecem broju i koliko? Dali songbook to rijesava za STS, boje, style i sve zajedno memorira? Inace da kazem slusao sam PA500 i iznenadjen sam solo bojama, nije lose!!! Pozdrav
|
Sa songbook-om dobijas to da za svaku pesmu mozes napraviti kompletnu postavku kakva ti treba. Odnosno sts tempo style itd memorises za svaku pesmu posebno. Imas ovde na forumu objasnjeno dosta u vezi songbook na pa800 sto je identicna funkcija sa istim na pa500.
Pozzzz |
ja na korg pa 500 imam karticu od 1 gb-citaj giga bajt, mozes i dva giga sigurno da stavis, a harmonike zvuche ok, narocito fisa i cassoto:)
a cita sve zivo sto postoji za korg klavijature osim semplova..znaci sa pa 50, pa 60, pa 80, ritmove sve sve sve...sem semplova pozz mare |
PA 500 imam ja i on cita sve to je tacno samo oni semplovani stvari ne svuce kako treba al inace dobar je zbog RX-Tehnologija B-)
|
Citam mu karakteristike i kaze da ima mjesta za samo 64 user stylova, e sada da li se moze gomilati STS sa performansama u nedogled na secure digital card? Zanima me broj takvih registracija, da li je ogranicen broj stilova po zelji, npr oces da za svaku pjesmu radis originalni ritam sa performansama slozenih farbi, pa terce itd. Pozdrav
|
nesto mi je malo sumnjivo to 64 user stila mada ne mogu da tvrdim da nije tako. PA800 ima preko 400 user stilova mislim da nisu bas toliko osakatili pa500. Ajd neka neko ko koristi pa500 napise...
pozzzzzzzzz |
Tesla istina je ima samo jedan user za ritmove i jedan user+ userdk,znaci 64,malo je to,imam ga u radnji,testirao sam ga dugo posto sam u to vreme imao pa80 sa flash cardom,i ni blizu mu nije,ali istina da moze lepo da se namesti sa rom bojama.
|
Boje su odlicne, dakle kad slusas padne ti kao samplovana boja!
Ja sam se raspitao kod Korga ovde, pa mi rece neki veliki poznavalac korga da su sve rom boje vec samplovane. Jos bolje kad sredis po tvom ukusu te boje, inace sam zadovoljan i za pravu svirku jos nisam upoznao nista bolje. Slicno, naravno, al bolje ne! Pozz |
Stvar ukusa,mada vidi kada uporedis odnos kvaliteta i cene npr.pa80 sa flash cardom od 16Mb je jos uvek sa cenom ispod pa500 do duse polovan,ali proveren sa boljom izradom i sa pravim semplovima bolje zvuci po mom misljenju,ali svako zna svoje.Radim u muzickoj prodavnici pa mi je sve pod ruku i mogu da testiram dosta dugo odredjene sprave,mada ko hoce novu spravu u toj klasi i za te pare nema bolje.
|
Pa 500
Lijep pozdrav svima
Ovako pa 500 ima dva komada user za ritam i to posvakom useru 32 mjesta dakle 64 sve zajedno.Dalje ima 14 banki ritmova original fabricki ,gdje svaki fabricki ritam mozes da brises i ubacis bilo koji svoj sredjeni ritam za bilo koju pjesmu ,naravno koji vuce i svj STS :koji mu ti dodjelis po 4 boje za svaki STS. Dakle koliko sredis ritmova svakom ritmu mozes dodjeliti STS: puta 4boje. Dakle da zbrojimo:16 banki puta 32 style =512 mjesta ako sve ritmove fabricke izbrises i poslozis svoje ,tu ulaze i dvje user banke. Dalje za STS:imas 512 mjesta puta 4 boje =2048 boja. E brate sad me zanima kome to nije dosta. Ajd budite zdravi i veseli, cao. |
Da,ali treba paziti kod brisanja fabrickih ritmova da se ne optereti SSD tj, memorija koja je predvidjena za ritmove,jer moze svasta da se desi.
|
KORG PA 500
Svaka cast drage kolege na informacijama i tehnickim detaljima! I dalje zastupam tezu da je dobro zagrejana stolica garancija uspeha u ovom nasem sviranju, bez obzira da li je u pitanju hobi ili posao. Ukoliko posle rada na Korgu PA 500 od najmanje tri meseca i u proseku po 5-6 sati vezbe dnevno, ne podignes na stolicu ili sto najlepsu goscu u sali, onda nastavi da marljivo vezbas ritmove, trilere, pakujes boje, pa probaj ponovo!!! Tehnika i energija idu ruku pod ruku. Tema je izvrsna i odlicno propracena!!! |
Citat:
|
Pa 500
Kao sto kaze Svrakan treba pazit da se ne preoptereti sustav SSD,ali ako uzmes u obzir da se i prepolove mogucnosti koje sam gore naveo ,jos ti mnogo mjesta ostane za rad bez opasnosti za SSD i k tome jos dodas Song Book koji pruza mnoge mogucnosti,naravno ako ga znas iskoristit i sta ce ti vise.
I sam radim na toj spravi i iz iskustva znam da PA 500 ima velik broj mogucnosti,ali eto kako ko voli. Veseli mi bili,Cao. |
dur i mol
sad trazim durske i molske terce, jel to moguce i pa500?
Imam dosta u sajtu, al su na emsemble...a ne iz dura i mola... Ako moze neko da obasni kako se pravi to..terce prave nase serbijanske..... Moze i bez i sa kablom midi....? Pozdrav |
PRETRAŽI SAJT!!! Neko se već iskilavio da napiše kako se to tačno radi!!!
Hm durske i molske !!?? Vidi druže ovako svaki dur ima sebi paralelan moll tako da su ti te dur-ske ustvari i ujedno i moll-ske. malo samo prouči kvintni i kvartni krug i biće ti sve jasno. pozzzzzz |
Citat:
|
Pa 500
Pozdrav kolege
Ovako na SD Card mozes stavit sve i svasta od mp3,MIDI file,Setova ,dakle boja i stylova medjutim klavijatura cita samo MIDI,JBX,TXT,i ono sto je unutar seta,e sad ako su ti stylovi boje, MIDI file, na CARD sve to moras prvo pohranit na SSD ne mozes ucitat sa SD direkt osim MIDI file njega citas direkt. Sto se tice song booka tu pakujes gotove slozene pjesme sa text. koje mislis svirat kao i MIDI file,recimo: brzina+STS 4puta+transpose u biti sve kako nastimas za svirku tako to pohranis ili abecedno ili pod broj i pozoves kad ti treba i opet u sog book obradjujes kako ti pase neovisno od style koji ti je u USER1 ili 2. Tako da u song book mozes pohranit toga dosta ,dosta puno. Na sam SD card mozes spremit MIDI file te TEXT i to ti mora gore biti non stop posto to ucitava direkt sa SD, a sve ostalo spremas u SSD i netreba da ti stoji na SD Card. Veseli i zdravi bili,cao |
ako je ssd samo 16MB to je i dosta i malo. Misli da ako je SD od 1GB ogroman kapacitet, bilo bi dobro da se sve to spremi na SD a da se preoptereti SSD, pozz
Dodato: Koliko sam shvatio imas 2 banka po 32 user styla tj 64 ukupno. E sada recimo da to mozes staviti u postojece banke i rewritable postojecih user fabrickih ritmova, dal se u songbook opet moze raditi meoriranje slicno yamahinim registracijama, imali koja tacno brojka. Recimo transpose, STS boje, brzina ili tempo, dal se to sve mozda tako registrirati i onda samo pozvati. Govorim to radi brzine reagovanja na zivom nastupu, izgleda mi zanimljivo ova PA500, nije to nimalo bezazlena sprava!!! |
Pa 500
Možeš ti to sve spremit na SD ali džaba to pa da tije i SD od 2GB kad style ne možeš učitat direkt sa SD več mora u SSD.
Kad jednom u song book spremiš ono šta si naštelovao to tako ostaje i bez problema to koristiš na živoj svirci,a opet posle to možeš doraditi i popraviti u samom song booku ako ima nekih nedostataka a nevisno od style u USER 1 I 2. Style u USER 1 I 2 ti ostaju nepromjenjeni več doradjuješ sam style u song booku, kao što dodaješ i STS:Primjer Rumba-STS:1klarinet 2dalape 3gitara 4violina Rumba-STS:1Sax 2fisa 3truba 4stings i tako koliko ti treba a stane toga dosta i veruj mi nečeš zapuniti song book. Ajd zdrav mi bio,cao |
Pozdrav kolega. Zanima me STS, dal to znaci da PA500 ako zaista moze svirati tri boje (upper) odjednom da se spremi kao jedna STS kombinacija tj 4 takve kombinacije a u svakoj tri boji memorisane? ;) Nemam uopste iskustva sa korg pa me zanima, malo usporedjujem to sa yamahom (OTS), pozdrav
|
Da, tako je sto se tice STS-a, znaci uz svaki ritam imas 4 razlicita sts-a, a svaki od njih moze imati po 3 upper-a.
|
Hvala
|
Ovako,imao sam PA 500,a sad imam Yamahu PSR 3000,koja je,po mom mišljenju, neuporedivo bolja.Ovo ne pišem da pokrenem svađu,nego vidim da mi se jimiboy zainteresovao,pa rekoh da ne napravi grešku i zamjeni PSR 3000 za PA 500.Veliki pozdrav svima!
|
Hvala Makso. Ma sa yamahom je fino raditi, unlimited registracija sta god zelis sve pamti, ma malo me solo boje sa PA500 interesovale pa tako razmjenjujem misljenja sa kolegama, nisam imao prilike da gledam PA500 jedino sa sa yutube i vlada skymusic, pozz
|
Pa 500
Mislim da svaka klavijatura ima svoje prednosti i nedostatke,medjutim svaku klavijaruru treba dobro proučiti a to se ne može u nekoj trgovini ili kod nekog ko to prodaje ,več treba na njoj raditi i sredjivati je tek onda možeš doči do nekog zaključka i vrjednosti pojedinog istrumenta.
Pozdrav |
Sve što sam rekao je iz vlastitog iskustva.Za jimiboy-a:Ja sam imao bolji set od Vlada-Sky music(uz dužno poštovanje),ali je Yamaha opet ..............!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:36 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org