![]() |
Najpouzdaniji antivirus?
Koji preporucujete, ako uopste moze da se izdvoji najbolji?
Ja trenutno imam AVG, ali cu ga mozda zameniti Avastom. Mada, ne znam da li mi je to pametno:confused: |
pa bas i nije druze,bolji je avg,a najpouzdaniji po nekim statistikama mislim da je nod32,pa kaspersky...pozdrav
|
Ja imam Nod32 kod kuće i u firmi na svim kompjuterima i radi sve OK.
U zadnjem BUG-časopisu sam čitao da je sada najbolji Kaspersky ali u tom članku nije bilo NOD32-a. Po mome mišljenju je NOD32(jednostavniji nepita puno) ili Kaspersky(ima malo više opcija za podešavanje i uvijek traži neka odobrenja) |
Bez dalje diskusije, NOD32 :)
|
ja imam nod32,samo morate stalno uploadovati (na nekih mesec dana) inace slaba vajda..
|
Update ide SVAKI DAN! I to vise puta ...
|
ne mislim na database upload.
probaj da skines ceo program svakih mesec - dva. |
Svi ovi sto ste nabrojali su dobri jos samo ubacite ovaj program i nema zime (Malwarebytes Anti-Malware), koji sluzi da detektuje viruse koji prodju pored antivirus programa.
|
Malwarebytes Anti-Malware program je odlican sto je rekao Zoka
upravo sam nasao Trojan Dovnloader na kompu,nije ni puno sta sam mislio sve da ce biti. |
@gibanica
pa ne moras da ga downloadujes svakih mesec-dva. Sto bi to i radio? Zajedno sa bazom virusa se updatuje i sam core programa.... |
ako nemate poblem onda je najbolje netraziti ga i ne menjati nista ovaj sam savjet dobio od prijatelja(strucno lice)pa sad po zelji svakog od nas jel...
|
kaspersky
|
AWG Anti-Virus Free vec 7 godina.
|
Avira AntiVir..za sad je dobar,a i free je..koristio sam sve moguce antiviruse,i svi rade ok neko vreme i onda pocinje propustanje virusa i drugih stetocina(avg,nod32,pa cak i kaspersky)
|
Jbg, ne znam sta da radim- najverovatnije cu zadrzati AVG, a Avast preskociti ovaj put. Jel neko radio sa njim, koliko je pouzdan Avast?
|
Citat:
Potpisujem... |
Sa Kasperom imam lose iskustvo, Nod sam koristio nekih pet godina i bio je dobar dok ga nisam testirao sa Avirom (sta je Avira reg kao prljavstinu, nod nije mogao...
Tako da sad i u firmi i na kucnom racunaru mi je Avira i odlicno radi. Uz to sam stavio i Spybot, a veoma cesto ga propustam kroz Malwarebyte... Za sada sve sljaka kako treba! |
A kad smo vec kod tog pitanja sta kazete za Norton posto njega vec koristim sigurno 10 godina nisam nikad imao problema.Volio bih vase misljenje
pozdrav |
Ako pazish shta radish, i Avast ti je dovoljan...
Pa chak i ona panda, iako to stvaaarno ne mogu nazvati av-om... Ako ne pazih... Ni jedan te nece spasiti... Shto se Avire tiche, nije losha... Jedino shto ima ruznu naviku da kao maligne prijavljuje stvari koje to nisu... Lichi, ali nije... |
Koristio sam Kaspersky pre dve godine i nije bio los u kombinaciji sa Ad-aware-om. Sad koristim Aviru i prezadovoljan sam, tako da mogu da je preporucim, a i free je!
|
Do malopre sam koristio NOD32 2.7 sa FIX-om, a sad sam namestio Eset Smart Security sa FIX-om do 2050. godine...:D
|
Ja koristim odnedavno Nod32 v4.0 i nisam imao problema ali sam ranije imao problema sa virusima kada sam imao neku stariju v3 verziju nod-a tako da je doslo do stadijuma da mi se sam restartuje racunar na svakih minut a imao sam nekoliko gigabajta muzike sto sam skoro skidao sa neta tako da sam jedva uspeo da prebacim na D particiju da bih ih spasao.Kada se restartuje racunar na svaki minut nema sanse za to vreme da nadjem virus ili bilo sta uradim tako da sam morao da instaliram ponovo operativni sistem.Koristio sam posle tog dogadjaja AVG,najnoviju verziju,nisam imao problema,on nalazi dosta tih stetnih stvari ali mu je mana sto mnogo mi usporava racunar tako da sam morao da vratim Nod.Kasperski isto koci racunar a dobar je.
|
Mrzi me da gledam svo pisanije, ja sam na Aviri...sta da kazem, sljaka dobro, cak sam na poslu stavio isti na petnest kompijutera, svi su u mrezi, ali ni jedan nije na Netu, apdejtujem ga manuelno...
Niti opterecuje mrezu, resurs...kao da ga nema, a lepo radi... |
mislim da je nod 32 pouzdan jer ga imam na kucnom kopmu,a eset smart mi je instaliran na laptopu i nemam problema ali laptop mi nije priklopljen na internet pa neznam da li je pouzdan taj eset smart.
|
Koristish macos ili linux, i zaboravish shta su virusi... ;)
|
Kako Vax???
jel moze Ubuntu na Win ili samo na Linuxu?? |
Ubuntu jeste linux... :D
Moje preporuka je SUSE Linux. Jednostavniji je od Ubuntua. Jeste da je ubuntu community veci, pa za njega ima vishe po forumu tekstova, ali je 80% tih tekstova primenljivo i na SUSE. Suse je, pak, nemachka medecina i radi mnogo stabilnije... |
Vladane, cuo sam za taj SUSE Linux i gledam sad na youtube !
Da li bi on mogao da podhrani npr. Cubase, Sonar...ili je on ipak neki qurc koji treba da "obelim" da ga "nasminkam", dok mi Microsoft dozvoljava sve normalnije radnje koje mi trebaju za Audio obradu??? |
Evo ja sam danas instalirao Avast i Anti-Malvare i Ad-aware a od*ebao sam NOD jer mi je kom popasao toliko virusa i trojanaca da tri sata nismo mogli da ocistimo sranja.Zasto se to desilo pored NOD-a nemam pojma.
|
Pazi, nisu isti programi za windows, linux i macos.
Sthtavishe, potpuno su razlichiti... :) Jedino shto na linuxu postoje nachini za pokretanje windows programa. Postoje i adekvatne zamene. Ja sam, npr. poterao fruity loops bez problema na linuxu sa wine-om. Chisto onako... Cubase nisam pokushavao, jer sam koristio Rosegarden. Bash cu probati kako ce da radi, pa javljam... :) |
ja inace svaki mesec dva tri sebi dizem sistem tako boli me briga za viruse, a inace koristim nod32 uvek od kad sam na netu i ok je, nista ne zauzima ali znam ja da se virusi kraj njeg prosvercaju ali opet ko dize cesto sisteme ne bitno i nekad upalim spyware doctor za crvice i trojance. inace na dva kompa imam po 5 windowsa instalirani razlicitih , cak znam rucno viruse ubijati il brisati iz drugog windowsa, samo mi je bitno da otkrije neki antivirus, npr ili ako imate trial verziju skenirate komp i ona otkrije viruse i napise logove gde su a da bi izbrisali sa tim programom morate naravno ga platit ili vodene verzije haha, dovoljno je da udjete u drugi win koji vidi tu particiju i samo idete po logu i trazite na disku i brisete ih rucno ,pomaze ako nekad zaskripi total, zato ja nikad jedan sistem na kompu ne drzim, to je kao jedan zivot :D pozzz
|
imam avast vec 2 godine i nikakvih problema nema a avg mi je toliko usporavao comp da je jedva otvarao programe znali iko do cega je moglo biti da je toliko usporavo comp ??? a evo sa avastom sve super radi ...pozz
|
ima par njih sto usporavaju mnogo PC ali ako imas dual core ili quad neces ni osetiti usporavanje ni sa jednim..! poz
|
Kaspersky i neki firewall.....i nema problema.....
Mada sve je to relatvno...:D Moj procesor je Intel Core 2 Quad Q6600 tako da ne primecujem neko kocenje na racunaru! |
Ja sam već duži period na Avastu i prezadovoljan sam.Nema usporavanja,a zaštita je dobra.Pozdrav!!!
|
hvala vam na odgovorima..pozz
|
meni je usao pre neki dan trojanac ali me bas boli uvo:),imam AVG i pojavilo mi se VIRUS THREAT i ja otisao na HEAL valjda sam ga izbacio ne znam dal se to tako bas radi ako ne onda sam ga ostavio da leluja i vrslja po kompu za svoju dusu:D
na drugom kompu sam imao oko 500 zarazenih mesta i radio mi je solidni ali sam ipak na kraju instalirao sve ispocetka Dodato: sad sam testirao, ipak ga je nasao ponovo:mad:,kako da ga uklonim?:mad: |
milanceshow imamo isti procesor Intel Core 2 Quad Q6600 ... ja ga ne mogu natovariti sve leti na njemu, a dok sam pre radio na p4 ma sve stopa, imao ga cistog il overclockovanog.. samo pofala! zeznuo sam se nije taj nego Q9300 .. hahaha nemam pojma kako sam pomesao ma vrucina haha..
mimiki pa ako znas lokaciju po logu od skenera s kojim si ga otkrio a s njim ne mozes da ga izbrises ukloni ga rucno ako imas 2 wina instalirana... ili skontaj neke vodene verzije pa testiraj dok ga ne uklonis tj budes siguran... ja nema kakvih nisam cudesa video ali ono da samo izadje na ekran upozorenje i jednostavno pobrise sve opticke uredjaje i usb da ne mozes nista sacuvati, cak neda da vidis disk iz explorera, i sve sam to resavao iz drugog wina.. inace sa tog samog ne bi mogao bas jednostavno.. poz[/quote] |
Naj, ali naaajsigurniji nachin chishcenja virusa je sa bootabilnog diska!
Drugi sistem uvek moze biti zarazen... Veoma lako... Ono shto ja radim je da na sistemu za zajebanciju particiji na kojoj je onaj za muziku izbrishem slovo, tako da ge vecina loshih stvari ne vidi u opshte. Skoro svi traze diskove samo po slovu, i tako i operishu sa njima. Kada mu izbrishesh slobo, poprilichno je sigurniji. Saim tim, na njega i ne instaliram av. Ali mu iskljuchim i mrezu. Koji ce mi mreza na sistemu za muziku? :)) I sve i svashta josh, ali to je optimizacije radi... :) |
nemam dva win-a imam na starom kompu sad nisam imao potrebe za tim,a takodje nemam ni vise particija nego samo jednu...kad ga rucno trazim ne vidim ga...takodje me zeza jedan virus vec duze vreme i siri se kao kuga imao sam ga i na klavijaturama,flash-u...ja ga izbrisem ali se on stalno vraca...zove se RAVMON dosadan je kao zubna bolest
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org