![]() |
yamaha tyros 2 podesavanje terci
Dali neko moze da mi objasni sta radim pogresno na Tyrosu 2,naime ubacio sam folder sa tercama...kada podesim sve u menü memorisem itd -na Midi mi jos uvek pokazuje OFF.Znam da nije jednostavno odgovoriti posto jos ima niz pred podesavanja koja isto moraju biti tacna kao i prespajanje sa midi kablom A in sa A out.Ali mozda ukratko. Pozdrav
|
Imas uputstvo u download sekciji kako se podesava midi,ja sam preko njega uspeo da namestim.
|
tyros terca tutorial
Hvala ,nasao sam za psr a koji isto vazi i za tyrosa ali nesto nece.<moracu malo da zagrejem stolicu.Negde gresim kod podesavanja.
Uploadovao sam uputsvo za tyrosa sa slikama. pozdrav |
Zo mi je, ali je moram ukloniti...
U pitanju je zashticeni materijal... |
Ko ima problem sa podeshavanjem Tyros 2, nek mi se slobodno javi ***********...
|
samuraj
Izbrisali su ti broj ali nema veza sutra cu pokusati ponovo da sredim ,ako ne uspem javicu se B-)
|
Kad mu se javiš,pozdravi ga ;)
|
Da li tu treba jedan najobicniji midi kabl koji ce ici iz out u in ili nesto drugacije ?
|
Da, i ja mislim da za te terce treba midi kabl na in/out
|
Citat:
|
Ja imam semplovane terce kabine, ali me također zanimaju terce preko midi kabela. Kod semplovanih je problem što moraš isključivo koristiti jednu oktavu da bi to zvučalo dobro. Molim vas za pomoć, ako nije problem.
|
Pozdrav svim članovima Yu-Midi foruma!!
Iz Hrvatske sam i bavim se glazbom već tridesetak godina.Sviram Yamahu. Imam Tyros3 i hrpu semplova i ritmova, za Yamahu, Emulator, Akai... Rezigniran sam kako je organiziran ovaj sajt, ovdje mislim na lošu organizaciju i nedosljednost administratora, odnosno osnivača ovog foruma! Nigdje se nije tako teško registrirati na ovakvu vrstu stranice kao na Yu-Midi! Ima jako puno muzičara koji imaju samo free adresu i njima je nemoguće prijaviti se ovdje! Pročitavši pravilnik jasno je da ovaj forum nitko ne smije koristiti za reklamu, ali ovdje se svi reklamiraju! Korištenje foruma za prodaju također je zabranjeno! Nakon par klikova, vidio sam hrpu stvari koje se prodaju, od samplova sa harmonikama do ritmova itd... Također u pravilniku piše da se ne smije razmjenjivati, midi, karaoke, matrice i ostalo, a s druge strane sam naziv sajta je "Yu-Midi". Pa što bi to trebalo biti nego sajt za takve stvari? Svima koji nešto trebaju od Tyrosa samo neka se jave! |
Polako kolega !
Mislim da je ovo najposjeceniji,najbrojniji itd. glazbeni forum . Polako,stani na loptu... Budi dio nas o uzivaj,ne trazi odmah mane... Cak imas i mjesto gdje se mozes zaliti ... Sve je ovdje organizirano,samo postuj pravilnik,i sve pet ! Postovano sa mobilnog uređaja |
Kolega, ne radi se o nestrpljenji ili nekulturi, radi se o tome da ima previše pravila koja su postavljena a ne pridržava se nitko! Čemu onda pravila?
|
Mirkobradˇˇ Za sve postoji neka vrsta tolerancije koju moderator dopušta ali umereno i to je OK. Nisi se žalio ovako na ostalim forumima gde bi ti ne na fin način članovi odgovorili na pitanja i komentare. Forum pre svega čine ljudi, kolege, prijatelji i sama komunikacija i spet postova zavisi upravo od njih. Mislim da su kolege i članovi ovog foruma ubedljivo najbolji u odnosu na ostale forume. Prvi je Yu midi org, onda deset mesta prazno pa onda niko. Kalitet odgovora i pomoći u problemima , stručnost samih članova i upućenost je dovedena na maksimalni mogući nivo. Free e mail adresa bi značila - jedan član (banovan) sa još deset novih nikova... Je li to uredu? našta bi ličili postovi i koje bi probleme imao admin....? Opušteno i uživaj u čitanju jer ljudi ovde opušteno komuniciraju i druže se. Sve najbolje ...Pozz
|
Citat:
Pozdrav! |
Ma odoh ja odavde, to ne valja ništa, samo blebećete ko stare babe! :P
|
Trenutno vrijeme na Forumu 23:02 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org