YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   YAmaha psr 9000 pro. (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7301)

calevh 29.12.2008 23:23

YAmaha psr 9000 pro.

Zdrawo i poz swima. Zanima me jedna stwar. Da li je bolje uzeti korga pa 80, ili yamahu psr 9000 pro. Moje misljenje je da je Yamaha daleko bolja, ali voleo bih da cujem, i vase malo strucnije misljenje. Zanima me jos nesto, da li bih mogao u Yamahu psr 9000 pro, da ugradum dugmetarsku tastaturu, i zna li neko, koliko bi odprilike kostala ta prerada, ili ako znate cenu mozda vetj gotowe obrade??? Hwala unapred.

Sejox 29.12.2008 23:30

Kupi ono sto je po tvom misljenju bolje.
Ako ti mislis tako(da je Yamaha bolja),sve sto drugi napisu samo ce ti napraviti zbrku u glavi.A i otegnuti ce se rasprava u nedogled.

O preradi na dugmetaru je vec nesto sto je konkretno,i bolje da se o tome pise.
Naravno ko se razumije u to,ili neko da ti da preporuku.

Pozdrav,

fico 29.12.2008 23:32

Sta je bolje to je najbolje da probas sam .Oba su sinta ok ali ovi sto imaju korg rece ti je on bolji a vlasnici yamahe da je bolja ona i eto ti prepirki .Da sint preradis u dugmetaru moze se sasvim lako to rade u srbiji i kosta odprilike od 400 do 500 eura sa tim da samo izvade tvoju klaviaturu i ubace na dugmice .Cjena najvise ovisi od koga to uzimas jer imas dve vrste dugmica odnosno od cega su ti dugmici koristeni .Neki jih uzimaju od kompjutera a neko mikroprekidace .

krcmar 29.12.2008 23:34

evo pogledaj ovo, yamaha i jos dugmetara

www.youtube.com/watch?v=QDVz5WQfB0o

calevh 29.12.2008 23:35

Citat:

Originalno postovano od sejoroland (Post 65087)
Kupi ono sto je po tvom misljenju bolje.
Ako ti mislis tako(da je Yamaha bolja),sve sto drugi napisu samo ce ti napraviti zbrku u glavi.A i otegnuti ce se rasprava u nedogled.

O preradi na dugmetaru je vec nesto sto je konkretno,i bolje da se o tome pise.
Naravno ko se razumije u to,ili neko da ti da preporuku.

Pozdrav,

Ako znas nekog ko zna malo vise o tij dugmetarskoj preradu, uputi ga meni, zanimaju me neke stwari ..Hwala ti unapred. A i probao sam Yamahu, pa ona ima neverovatno kvalitetne dirke, ja nisam svirao na boljim i kvalitetnijim dirkama u zivotu, ni na jednoj drugoj kl. Jedinok org mozda ima bolje harmonike, ali nikakva znacajna prednost ...PozZz

calevh 29.12.2008 23:39

q

Aj recite mi da sanjam, ovaj swira na tastaturi od kompa ...:) Svaka cast, zaprepascen sam ...Owo jos nisam video ...

Sejox 29.12.2008 23:43

Ja licno o preradi na dugmetaru ne znam nista.
Ali kao sto je vec Fico napisao,to rade uspjesno ljudi u Srbiji.
Vjerovatno ce se javiti neko ko tamo zivi,i eventualno zna ko to radi.

krcmar 29.12.2008 23:44

kako na tastaturi od kompa ovo je prerada u dugmetaru, sa ove strane su basovi kao na harmonici, a na drugoj dugmetara. kako tastatura?

calevh 29.12.2008 23:45

e

Nadam se da hotje. Meni bi svakako vise odgowaralo, kad bih nasao, vetj preradjenu yamahu, a ne da ja moram to dodatno da platjam, ali oke, svejedno ...Hwala swima na pomotji!

calevh 29.12.2008 23:47

t

Moja greska:) izvinjavam se, ucinilo mi se kao da sam video tastaturu od kompa, malo je nejasan video ...:)...A reci mi fitjo, jel moze on levom rukom da hwata akorde, standardno, kao kod klasicnih aranzera, sa klavirskim dirkama?

calevh 29.12.2008 23:51

r

Jel zna neko, da li se mogu hwatati klasicno akordi, kao na standardnim aranzerima?

Millan 29.12.2008 23:56

Auuu i ja sam se zamislio u vezi snimka...Covek se snimao u ogledalu, vidim sve mi nesto kontra...:D
Sto se tice prerade, sve moze kako hoces i kako zamislis... Najbolje mehanicka prerada, a ne na mikroprekidace. Mnogo bolji osecaj, sve kao na harmonici jer jse radi na isti princip, sa polugama.

hajro 30.12.2008 00:04

uu kako dobro zvuci ritam sekcija na toj yamahi,naravno i solo je odsviran veoma korektno.

hajro 30.12.2008 00:09

ja mislim da je ova yamaha preradjena za ljevoruke, i da to nije snimano na ogledalu.

gibanica 30.12.2008 00:23

Citat:

Originalno postovano od calevh (Post 65093)
Aj recite mi da sanjam, ovaj swira na tastaturi od kompa ...:) Svaka cast, zaprepascen sam ...Owo jos nisam video ...

e kad si vec pomenuo..znas kako je lako svirati na tastaturi.
nauci se za minut,sve ko na klav,jedino je meni sjebano bilo povisilica na "z",bila je dole jer sam imao eng tastaturu.
imas te programcice na netu.
imas da biras boje.nema ritmova

fico 30.12.2008 00:47

Verovatno se moze naci i preradjena yamaha ali i ako nije preradjena to ucinis sam za sat vremena posla jer sve je uradjeno original da pase na 9000. A za klasicne akorde da hvatas nisam jos primetio da ima ta tastatura ali ako si naucio na dugmetaru nebi ti to smelo da stvara probleme za levu ruku .Ikad god resis da prodas sint izvadis tastaturu na dugmice i ubacis si ju u sledeci sint uz male promene .

Millan 30.12.2008 01:35

U ogledalu je 100%, jedino ako volume potenciometar, pitch i modulation nisu na desnoj strani...:D A, sto se tice pratnje, klasicna DX...

fico 30.12.2008 01:44

nije u ogledalu nego je uradjeno sa programom gde imas opciju unutra minor pa izgleda kao da je ogledalo .Ovde izgleda da svira bas sa desnom rukom a imaju jos njegovi snimci gde je original pa se vidi da je to 9000 normalno preradjena.

calevh 30.12.2008 15:22

t

Ljudi owaj definitivno bas svira desnom rukom a solo levom ...Vidi se u jednom delu, kad skine ruku sa solo dela (levu ruku) a desnom i dalje drzi ritam. Pregledajte snimak videtjete.

skoricnik 30.12.2008 15:27

Covece...Na svim klavijaturama je pitch sa leve strane...Ma snimano je u ogledalu 100000%...

A sad dilema 9000/Pa80...

Ja bi pre uzeo 9000...Ima 64MB za semplove dok Pa80 maksimalno 16MB...

Eto, to je jedina razlika...

calevh 30.12.2008 15:29

r

I ja se slazem da je u ogledalu, E, slazemo se svi, da je yamaha 9000 pro, veoma dobra klavijatura, sama zver od klavijature. Sad meni se cini, da je cena isuvise niska za ono sto onda nudi, isprawite me ako gresim, ali ja mislim da je tako.

marco 30.12.2008 15:36

Ma on uopste i ne svira. To je midi fajl hehehehehe

Perce19 30.12.2008 15:52

Ja imam i psr 9000 pro jos uvijek iako je nekoristim za svirku jer posjedujem novi pa2x i extreme i roland fantom g6...ali ta klavijatura mi je toliko draga zbog njene tipke koja je nenoirmalno dobra,meka i precizna.ima velike mogucnosti....kad se napuca semplovima dobro zvuci..ima 32 mjesta za semplove,..moras samo paziti kad budes kupovao ima jedna serija sa greskom pa malo tempo moze poludit.inace je po meni bolja od pa80..i ima sad puno materijala i za nju...napravi mehanicku preradu jer ona je puno bolja na osijecaj,kolega je radio.Samo se izvade tipke..i na to mijesto se ubaci halter sa dugmetarom...pase na original stekere..tako da kasnije mozes opet tipke i vratit.Lijep pozdrav

marco 30.12.2008 16:44

Sto se tice te greske, sa preskakanjem ritmova, koliko sam cuo lako se ispravlja. Dovoljno je samo ritam obraditi na kompjuteru, tj provuci ga kroz style works naprimer, i nece da preskace.

calevh 30.12.2008 22:37

Da perce, yamaha ima nenormalno dobru klavijaturu, nista lepse nisam svirao ...Potpuno si u pravu ..

dalabu 30.12.2008 23:26

Mislis tastaturu a ne klavijaturu! A koji ce ti djavo ta KLAVIJATURA tj tastatura kad ces je baciti i ubaciti dugmice! Kupi sebi g800 i budi profesionalac!

calevh 01.01.2009 20:25

Dalabu nemoj mi reci da mislis da je g800 bolji od yamahe 9000 pro?

EmirTotic 01.01.2009 21:17

Kako sve vise citam ovakve teme sve mi je teze da se odlucim sta da kupim.

A kad postavis pitanje 9000pro/pa80, to je isto kao da pitas da li da kupis Mercedes ili BMW.

calevh 02.01.2009 15:51

Emire, i kod mercedesa i BMw-a ima ogromne razlike, kao sto je to kod klavijatura ...Tebi tje mozda vise odgowarati BMW, ili Korg ...Meni vise odgowara Yamaha ili mercedes, nadam se da me razumes ...Swe je stwar ukusa. Ja sam postavio owo pitanje, ali ne zelim da mi na njega odgowaraju fanowu korga ili yamahe, vetj malo ozbiljniji muzicari, kojima je kroz ruke proslo swe i swasta, i koji stwarno znaju sta je bolje ...A sto se mene licno tice. Kada cujem onaj prazan zvuk, mislim na aranzerski deo, pratnja, ja se grzozim swakog korga, pa makar on kostao i 10000 evra. Dok Yamaha i roland, kod njih je zvuk mnogo bolji ...Jedino kao sto sam rekao, korg ima neverowatno dobre harmonike ...

EmirTotic 02.01.2009 17:40

Nisam fan nijednog proizvodjaca klavijatura jer sve to gledam po tome koliko mi koristi.
A ne mogu reci da sam muzicar kome je sve i svasta proslo kroz ruke. Ako ti nesto znaci (nadam se da te necu zbuniti) isto i ja imam ovu nedoumicu. Mada mi se mnogo svidja Korg Pa1Xpro.
Sto se tice Mercedesa i BMW-a, ne bih se ljutio kad bi mi bog dao bilo sta od ta dva. ;)

makso68 11.04.2010 15:36

Citat:

Originalno postovano od marco (Post 65185)
Sto se tice te greske, sa preskakanjem ritmova, koliko sam cuo lako se ispravlja. Dovoljno je samo ritam obraditi na kompjuteru, tj provuci ga kroz style works naprimer, i nece da preskace.

Vidim da je stara tema,malo sam pregledao,pa da potvrdim ovo iz navoda.
Dakle,isprobano,provukao sam ritmove kroz Style Works i rade bez problema,ništa ne preskače.Mislim da se ovo desi kada se upišu ritmovi od PSR serije(ja sam upisao ritmove od PSR 3000,bez prethodne obrade u SW-u i oni su malo zastajkivali),koji nemaju oznaku-sty.poslije imena ritma : importuju se u SW provuku kroz editor za PSR 9000 i rade kao sat.
Pozdrav!
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od Perce19 (Post 65178)
Ja imam i psr 9000 pro jos uvijek iako je nekoristim za svirku jer posjedujem novi pa2x i extreme i roland fantom g6...ali ta klavijatura mi je toliko draga zbog njene tipke koja je nenoirmalno dobra,meka i precizna.ima velike mogucnosti....kad se napuca semplovima dobro zvuci..ima 32 mjesta za semplove,..moras samo paziti kad budes kupovao ima jedna serija sa greskom pa malo tempo moze poludit.inace je po meni bolja od pa80..i ima sad puno materijala i za nju...napravi mehanicku preradu jer ona je puno bolja na osijecaj,kolega je radio.Samo se izvade tipke..i na to mijesto se ubaci halter sa dugmetarom...pase na original stekere..tako da kasnije mozes opet tipke i vratit.Lijep pozdrav

U potpunosti se slažem,ja najčešće koristim PSR 3000 za tezgu,ali 9000 pro ostaje trajno u mom vlasništvu,definitivno.Bilo bi mi je žao dati za oko1000-1200 evra,a vrijedi dosta više i od dosta novijih modela.POZDRAV!

party 30.08.2010 19:02

Glasam za Yamahu !

gnovako8 30.08.2010 19:09

evo i od mene glas za Yamahy

mnjankovic@nadl 05.02.2011 16:51

Tema jeste malo zastarela ali da kazem iz licnog iskustva. Imao sam obe klavijature i po mom misljenju je bolji pa80. Kao prvo ima dosta materijala za njega i moze se lepo srediti po svacijem ukusu, mozda psr9000 ima bolji sempler ali za nju je jako tesko naci materijal i mukotrpan je put dok se ne dovede na zeljeni nivo. Pa80 je skoro 10 kg laksi pa je mnogo bolje nositi njega na svirke.

kuki 08.02.2011 22:08

To sto za Yamahu 9000pro ima manje materijala i sto je teza za 10kg od Pa80 ne igra nikakvu ulogu! ;)
Bitne su mogucnosti,zvuk,kvalitet izrade,....:)

mnjankovic@nadl 12.02.2011 19:39

Sigurno je da je bolji kvalitet izrade i zvuka kod yamahe, smo ko ima zivaca de je sredjuje.

pepini 13.02.2011 01:17

yamaha ili korg pa80

yamaha ima vrhunsku klavijaturu mek ton sempler definitivno je vrhunska klavijatura imam je u studiu cak mozes da je koristis i za ozbiljan rad dok korg pa 80 samo za tezgu i nista vise nekvalitetan i plastican kao igracka za djecu.

Ace 13.02.2011 02:58

Covek je dosad mozda desetak klavijature promenio. Sta kazete da malo pratite datume?! Ako je na tema dodata neka kritika to ne znaci da je dozvoljeno i nakucavanje postova.
Hvala.

Trenutno vrijeme na Forumu 05:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org