![]() |
Formatiranje FMC - KORG Pa80
molim vas za pomoč oko formatiranje flash card koja je 16mb.
probo sam sve i na forumu sam sve pregledao oko flash card,pa možda je nešto u postupku kako ja formatiram,molim da mi neko pomogne,neznam da bacim pa 80 ili flash card.molim vas bračo ko boga[-O<[-O<[-O< |
prijatelju gde je problem ides na formatiranje i kliknes format card i sve ocistis ids menü pa odes na card i klknes format i to je to
|
išo sam na formatiranje ali CARD je napisana sa crtkama kao da se slabije vidi nikako je ne prepoznaje
|
probaj jarane pobrisat sve semplove
ja se nerazumijem u flas kartice sviram pa50 ali ako je formatiranje flash karte brisanje citavog sadrzaja sa karte onda brisi jedan po jedan sempl |
au zakasnio sam....
|
Em si zakasnio, em sam kazes da se ne razumes, a opet nesto pises, samo da ima napisano, a lepo ti rece Sejo u nekom postu da usporis malo...
Tesko da ces uspeti bilo sta da uradis ako klavijatura ne vidi karticu, najverovatnije da je problem do kartice. |
Citat:
|
Citat:
|
Ne napadam te ja uopste, daleko bilo..., nego mislis li mozda da nisam u pravu?
Dobro, rekao je, da se uozbiljis malo, da ne letis na prvu loptu....;) |
ok
to sto je reko da ne letim na prvu loptu to je u vezi pa50;) a to, nerazumijem se ali opet nesto znam i trudim se da pomognem nekome, ako ne zelite moju pomoc iako nije neka pa dobro onda....:( |
poz pa probo sam od Fice program sve uradio kako treba i kao da je formatiram čekam oko 1 sat gasim klaviaturu i ništa.flash card je čisto nova ne znam šta joj je:(neki kažu da trebam os 3.02 neznam šta da uradim poz:(
|
Citat:
znaci sad kad upalis klavijaturu kakav su slova gde pise card jesu ista kao i hard diski gde pise il su izbledela |
Citat:
CARD CARD INFO i sve u vezi card čudno je kad stavim card idem na DISC:UTIL 2 i tamo pišeCARD PROTECT:ON sa izbledelim slovima |
imas samo dve mogucnosti
il je karta crkla il nisi restorirao card kako treba znaci program koi si skinuo odavde moras stavis na disketu naj verovatnije ce ti kaze da hard disk neprepoznaje i tu ce da stane znaci tad ces morati hard disk da odvois iskljucis samo kabal sa njega i onda kad upalis klavijaturu tj stavis disketu sa programom u klavijaturu onda upalis on ce te pita hoces da ucitas taj program ti naravno kazes da i onda to sve napravis al kazem iskljuci hard disk i to restorriranje netraje jako dugo tako da znas znaci nemoras da cekas sat vremena to ide jako brzo ajd sredivaj to |
Ako piše -card protect-On-tada ti je kartica blokirana i treba na kartici nači jedan mali prekidač i staviti ga na -off!Tek tada češ moči formatirati karticu i pisati po njoj.Ima još jedna mogučnost a to je da je moguče da u klavijaturi postoji zaštita memorije.trebalo bi pisati nešto kao-external memory-
|
Citat:
|
neče ni da čuje
|
Za početak trebaš OS Ver 3.06 (Poželjno je).
Idi na DISK, MENU, potraži format FMC, za F2 selektiraj flash karticu i pričekaj da je izformatira. S obzirom na kapacitet od 16 Mb čekat češ jedno 7-8 minuta dok je ne spremi. To je sva mudrost. |
kao što rekoh kad idem tamo na format mi prikazuje karticu kao izbljedela slova se slabo vide i kad stisnem na format neče jer je ne prepoznaje neznam kako to da rešim:(
|
Onda je odgovor sljedeči : ili je kartica pokvarena ili nije uopće za KORG Pa80. Pa80 čita samo FMC od 8 MB uz OS do 3.06, a s 3.06 i FMC od 16 Mb. Priće kako Turci ganjaju FMC od 32 MB (kao okretanjem kartice) padaju u vodu i to NE RADI.
Ne pojavi li ti se jasnim slovima na display-u da je kartica prisutna u klavijaturi, tada je kartica crkla, jer čak i neformatiranu karticu prepoznaje bez pola beda. |
Isti slucaj je imao i jedan muzicar iz Austrije .iz moju malu pomoc smo to rjesili preko MSN .Stvar je sledeca ako ne pomogne to nece nista .Puno nas ubacuje razne setove gde god koji nadje i sa njima i globale i svakakve druge stvari .Za pocetaknak napravi bekap komplet sinta i sejvaj si ga na HD. Disk nemoras da vadis jer nije greska do njega .Onda ubaci novi OS sa korg stranice .To je verzija cini mi se 3:02 i sve resurse .Za to ce ti biti potrebno 6 disketa i na kraju jos OS 3.06 .Dok to radis karta ne sme da bude u sintu .Onda ugasi sint i ubaci kartu i stavi disketu sa programom sa sajta i startuj sint sa tim sto drzis fade in dugme .Krenuce program i ides na erase .On ce formatirati kartu za nekih 10 minuta .Na kraju ugasi sint izvadi disketu i ponovo ga upali ako i tad nema karte vrati ju u prodavnicu .
|
mnogo ti hvala probaču i to
|
Kad Stavis Card u Keyboard dali ti se plai crvena lampica na Write Read?
Evo ovako Iskljuci Protect na samoj Kartici ima jedan mali Prekidac na vrhu Kartice, pa onda Iskljuci Protect u Disk Menu Card Protect. Ako ti se Kartica sad ne vidi onda je do same Kartice.. Pozeljno je sa zadnji OS 3.06. Poz! Hrci |
1 Privitaka
tema je stara, no evo za mene ponovo aktualna, evo kolege ja sam uzeo sebi još jednu karticu za korg pa80 novu, ima nekih stvari na njoj nekih 2 mb i nešto, pokuša sam ju formatirat par puta kako bi mogao stavit na nju svoj set koji je sve skupa skoro 16 mb tako da meni treba potpuno prazna kartica, kartica nije turska, već je američka, tako da to nije kartica na koju se ne može učitavati semplove. No, nakon formatiranja uvijek taj autoload.set ostane na njoj, čini se da je zaštićen, a isključio sam zaštitu na klavijaturi tamo za flash card, e sad zanima me kako bih to onda mogao riješiti, da li sa ovim fićinim programom o kojemu ste pričali, ili kako kaže kolega hrci da ima i nekakv prekidač na kartici, mada ga ja ne mogu naći na njoj
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:05 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org