YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   AILU - Sve shto vas zanima (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Terce koje vec dugo, dugo obecavam... :) (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=701)

Vaxter 01.02.2006 14:00

Terce koje vec dugo, dugo obecavam... :)

Kao shto sam naslov kaze...
Uploadovao sam one terce koje obecavam vec nekih stotinak godina...
Ovo je samo prva probna verzija, tj. pre Alfa...
Ko hoce moze da ih testira.
Josh uvek su na samom pochetku razvoja, tako da skoro da nemaju nishta od opcija...
Tu je samo nepotpuna terca navishe za C, i to je to...
Sad mi je chisto vazno da mi sam MIDI In/Out interfejs radi.
Ostalo mi nije bash vazno...
To ce se kasnije doradjivati.
Kad skinete program OBAVEZNO prochitajte text fajl koji se u arhivi nalazi.
Tamo je sve lepo objasnjeno.

S' obzirom da se program nece dugo nalaziti na serveru, nisam ga stavio u up-down sekciju, vec se nalazi na:
http://www.yu-midi.com/tios.rar
pa ko voli nek izvoli... :)

cevap, Miodraze, laky, fico, elvir, kreso, znate da se vashe mishljenje uvek ochekuje... :)

yu-midi 01.02.2006 15:13

:lol: Pa ti si strava prijatelju jos nisam isprobao posto sam na poslu !
ali instalirao sam ga na ovome komp.pa razmisljam sekretaricu da prikljcim da probamo tercu :lol:

toma 01.02.2006 17:14

bas sam probao ovaj program i stvarno odlicno radi

svaka cast

pozdrav

Vaxter 01.02.2006 17:54

hehehehe...
Sekretaricu... :lol:

Znachi vredi daljeg razvoja? ;)

P.S. Trebalo bi da radi na maltene bilokom kompjuteru...
Nije velika zahtevnost... :)

toma 01.02.2006 18:50

ispricao bih se kolegi vaxteru za nesto (bas sam procitao u jednom postu da si me trazio da uploudujem EDITOR ZA X5) ja ga nisam stavljao zato sto program ne valja mislim nece raditi
zato nebih htio sa da mislis da nisam htio podjeliti taj program sa vama

i jos nesto
samo nastavi sa radom
program je stvarno odlican

pozdrav

Vaxter 01.02.2006 20:03

Ma nema nikakvih problema... ;)

kreso 02.02.2006 10:27

@ Toma

Prijatelju, već sam upload-ao editor za KORG X5D. Nalazi se u download centru pod razno.

@ Vaxter

Prijatelju, ajd molim te stavi link programa u ZIP formatu. RAR me nešto trenutno zafrkava i ne mogu ga otvoriti. Imao sam Trial verziju, nisam ga dugo koristio tako da mi se sad neda tražiti po NET-u novi download paket.

Hvala !

Pozdrav

yu-midi 02.02.2006 11:24

Poslao sam ti program na E-mail :wink:

kreso 02.02.2006 13:58

Hvala ti prijatelju !

fico 02.02.2006 21:45

za vaxter-a programcic je ok i mislim da vredi raditi na njemu samo jednom se mi je desilo da ostane jedan ton ukljucen da svira dalje a za x5 editor sam stavio pre nekoliko dana na zajednicki mail zajedno sa krekom i sigurno radi jer svaki program prvo instaliram kod sebe i pregledam radi virusa i bugova i ako prodje moj komp radi i kod drugih samo moze biti da pravilne konfiguracije ili instalacije pozdrav za sve

Vaxter 02.02.2006 22:28

Znam za tu greshku...
To se deshava kad se odsvira nota za koju nije definisana terca...
Crne dirke... :D

Takodje se desi i kad se zaustave terce, a bila je pritisnuta dirka...
Nije velik problem.
Lako se sredi, ali me je mrzelo preksinoc.
Sinoc sam pocheo da ubacujem stvari koje su preko potrebne, tako da kad to sve zavrshim nece biti ni tog problema...
Bar se nadam... :)

yu-midi 03.02.2006 16:30

@ Kreso

http://www.yu-midi.com/tios.zip

Prijatelju kod tebe nemoze da prodje ovaj zip sto sam ti poslao :lol:
Evo postavio ovde na link.

plav 05.02.2006 11:51

@Vaxter

Dobio sam pri kupovini klavijature (psr9000) i Terce koje je Zlatko producirao. Znam da ih je ovaj kolega kupio direktno od Zlatka tako da sam ja sa kupovinom klavijature stekao i tu licencu ( ako neke ima) . U svakom slucaju su placene iz prve ruke.

Sto mene muci kod ovih Terci je to da nemogu , ili neznam , da preradjujem (izmijenim) harmoniske konfiguracije. Znaci hocu da napravim one koje ja hocu da imam. Da nebih puno duzio uzecemo recimo primjer "Uzicko kolo sa A dur-a". Ko to kolo svira sa "A" i hoce da ima odgovarajucu tercu bice razocaran. Barem je ja nemogu naci medju ovih 50-ak koje su u paketu.

Prema tome htio bih znati ,ako nekog ima da me nauci, kako ja sam da mijenjam konfiuracije po zelji! Postoji li ta mogucnost?

Za uzvrat ja bi se rado ulozio i potrudio koliko mogu da pomognem drugima oko ovih stvari. Harmoniske Konfiguracije su mi poznat pojam kako teoretski tako i u praksi( u pravljenju samih) tako da nebih stedio vremena i volje kasnije pomoci drugima.

Hvala unaprijed

Vaxter 06.02.2006 20:50

Ovako stoje stvari...
Ovih dana, koliko sam bio odsutan, sam malo radio na programu, i napravio stabilnu verziju.

Sad SVE radi kako treba.

Ima mogucnost izbora harmonijske konfiguracije, za razliku od verzije koja se nalazi na sajtu.

Dodato je mnogo novih opcija, a jedna od njih je i mogucnost izrade sopstvenih harmonijskih konfiguracija.

Izrada konfiguracija je i vishe nego jednostavna!

Ostalo mi je da dodam josh par stvari, pa cu uploadovati program ovde.

zokin 06.02.2006 22:34

@Plav
Kada sam kupio ****** terce, prvo pitanje sto sam postavio gosp. Zlatku je bilo da li mogu da izmenim harmonijsku konfiguraciju terci jer sam bio razocaran time sto svaku drugu pesmu u kojoj se koriste terce ne mogu da sviram. Medjutim to je bilo pitanje na koje mi on do dan danas nije odgovorio, pa sam iz toga zakljucio da se one ne mogu prepravljati. Voleo bih da gresim, ali izgleda je tako. :cry:
Ozbiljno razmisljam o kupovini solo klavijature samo zbog ovoga, mada cu prvo sacekati da vidim sta ce Vaxter da uradi sa svojim projektom :D:D:D

cevap 06.02.2006 23:29

Sve se druze moze prepraviti, ali zar ti mislish da bi coca-cola zaradila onoliko sumu novca na istom proizvodu kada bi svima dala recept kako se pravi prava kola. To do danas josh nikome nije uspjelo da otkrije. Gospodin Zlatko chuva samo svoje interese i naravno da ti nece reci, jer onda ne bi prodao svoj proizvod nikome.

zokin 07.02.2006 02:38

Ta ti je dobra :wink: al sta ja da radim, mogu sedeti sto godina i pokusavati da ih prepravim kad ne znam kako se to radi :?

kreso 07.02.2006 08:57

@ Vaxter

prijatelju, ovo je jako jako dobro.
Nemam primjedbi ! Svaka čast. Oko ovog je sigurno jako puno posla.

Za sad sam isprobao programčić na PC-u na poslu, a kad dođem kući onda ću ga instalirati i na home PC koji mi je spojen s kljavama.

Svaka čast.

Pozdrav

Vaxter 07.02.2006 13:46

Mnogo hvala! :)
Ma, ne...
Nikako nije bilo posla...
Par noci i dana nisam spavao i josh nekoliko necu, a inache nije bilo posla.... ;)

Ma neka ga bude koliko god!
Samo da sve bude uradjeno kako treba! :)

Btw.
Mogu da se prepravljaju Zlatkove terce, ali to bash i nije jednostavno.
Ja sam se neshto igrao sa njima, ali da budem iskren, jako brzo sam odustao.
Treba vremena...

P.S. Mislim da ne bi bilo uredu da trazite od mene da kazem kako se to radi, chisto iz kolegijalnosti prema tom choveku koji je u to ulozio svoj rad i trud!
Zato to nemojte ni traziti od mene!
Mislim da je dovoljno da vam kazem da je moguce, a ko zna dovoljno, i pogleda malo ono shto je do sada napisano u vezi toga kako se dobija ta terca i pogleda konfiguraciju MIDI interface-a, trebalo bi da shvati o chemu se radi...

Lepo je cevap rekao!

Ne bi ni Coca Cola bila to shto jeste, da svima daje recept, a ja da ga dajem bih bio nechovek i lopov!

P.S.S Hteo sam danas da izbacim Alfa test verziju programa, ali bolje da sachekam koji dan, pa onda izlazi prva radna verzija.

Pozdrav!

plav 11.02.2006 07:06

Vaxter,

citao sam na jednom drugom Forumu za muzicare da jedan clan tvrdi da se terce na aranzeru mogu napraviti vrlo lako i bez nekih Midi kablova i kompjutera. Znaci sve samo neko namjestanje u Aranzeru.

Stupio sam sa njim u kontakt. On tvrdi da je to napravio na Rolandu i da nebi trebalo biti problema sa drugim aranzerima(yamaha, korg itd). Za to ce mu trebati malo vremena, kako on kaze.
Neki Mp3 primjer tih terci mi je ostao duzan.

Sad ja pitam tebe: Dali je ovako nesto izvodljivo??
Ovo kad bi izaslo ja bi ih PRVI kupio za moju PSR9000!

plav 11.02.2006 07:13

na mojoj PSR9000 sam imao problema sa RAM modulima. Neke Sample-Boje su radile 100% ali neke su zvucale grozno. E, te sto su zvucale grozno , one su na pojedinim tipkama davale po dva glasa od sebe, ko da je terca napravljena. Ponavljam da Boje nisu bile za upotrebu, radilo se o" Bouzouki" i "Baglama" ali kad pritisnes pojedine dirke onda se pojavi neka vrsta Terce.

Postoji li kakva mogucnost da se ovo preispita i da se nadje uzrok " tih Terci" . Mozda bi bilo od koristi 8O

yu-midi 11.02.2006 11:08

Prijatelju mnogo toga se tvrdi i obecava ali u realnosti je sve drugacije.
Da je sve to tako lako uraditi nebi ovo jedna od tema bila gdje se najcesce postavljaju pitanja na Forumu.
Postoji vise nacina da se rade terce,zavisi koje su klavijatura u pitanju.
Roland i Yamahu nepoznajem nesto najbolje ali siguran sam da tako nesto nije LAKO napraviti pa cak sam siguran da i nepostoji neki drugi nacin za te aranzere.
Za svaku tercu potrebna ti je odredjena skala.
Ako nemas mogucnost na Yamahi kao i na Rolandu za USER skale da mozes da radis onda nemozes ni imati tarce na drugi nacin.
Cak ni kod KORGA PA1x,PA80 nepostoje te mogucnosti,zato se i pokusava na sve nacine da se nesto uradi.
Terce iz drum kit,ensembl preko sekvencera itd......

Za sada su Triton solo klavijature jedne od najbolljih sto podrzavaju te terce i koje se LAKO mogu uraditi na njima.

toma 11.02.2006 11:48

imam ja jedan odlican set za triton le sa tercama u svim skalama
i odlicnim semplovanim zvukovima itd.............
pa ako neko hoce mogu set uploudat na rapidshare
i ovdje postavit link
set ima otprilike oko 30 mb

pozdrav

plav 12.02.2006 09:28

Citat:

Originalno postovano od Vaxter
Ovako stoje stvari...
Ovih dana, koliko sam bio odsutan, sam malo radio na programu, i napravio stabilnu verziju.

Sad SVE radi kako treba.

Ima mogucnost izbora harmonijske konfiguracije, za razliku od verzije koja se nalazi na sajtu.

Dodato je mnogo novih opcija, a jedna od njih je i mogucnost izrade sopstvenih harmonijskih konfiguracija.

Izrada konfiguracija je i vishe nego jednostavna!

Ostalo mi je da dodam josh par stvari, pa cu uploadovati program ovde.

Vaxter,
Probao sam prvu versiju programa, funkcionise sve kod mene. Sad cekam naravno tu poboljsanu verziju. Jeste li vec Upload-ovali program ovdje?

Za Vas trud 10-ka!!! :)

Vaxter 13.02.2006 21:02

Ovako, plav...
Nishta nije nemoguce ukoliko dobro poznajesh to sa chime radish!
Pitanje je samo koliko je izvodljivo to shto taj chlan tvrdi...
Uvek postoji opcija da napravish boju koja je sama po sebi terca za odredjen instrument u odredjenoj harmonijskoj konfiguraciji!

Uploadovana je novija verzija na http://www.yu-midi.com/Ailu-1.1.8-Install.rar

Potreban je serial koji ce dobiti ljudi koji pomazu maximalno na ovom sajtu, a oni sami znaju ko su...

Ostali, koji bi hteli da vide shta sve program trenutno ima od opcija, i kako to sve funkcionishe, mogu da pregledaju help fajl istog...

http://www.yu-midi.com/ailu-help.rar

toma 13.02.2006 22:28

evo nesto od mene za tritonovce (ono sto sam gore vec napisao)
set za odlicnim tercama u svim skalama
i isto tako ima idlicnih boja u njemu

link

http://rapidshare.de/files/11343864/...tezga.rar.html

dosta dugo sam trazio set sa svim tercama za triton i jedva ga uspio nabaviti
set sam kompresirao sa winrarom pa ima 26MB
ali kad set odkompresira ima skoro 40MB

POZDRAV

plav 14.02.2006 07:19

Citat:

Originalno postovano od Vaxter
Ovako, plav...
Nishta nije nemoguce ukoliko dobro poznajesh to sa chime radish!
Pitanje je samo koliko je izvodljivo to shto taj chlan tvrdi...
Uvek postoji opcija da napravish boju koja je sama po sebi terca za odredjen instrument u odredjenoj harmonijskoj konfiguraciji!

Uploadovana je novija verzija na http://www.yu-midi.com/Ailu-1.1.8-Install.rar

Potreban je serial koji ce dobiti ljudi koji pomazu maximalno na ovom sajtu, a oni sami znaju ko su...

Ostali, koji bi hteli da vide shta sve program trenutno ima od opcija, i kako to sve funkcionishe, mogu da pregledaju help fajl istog...

http://www.yu-midi.com/ailu-help.rar

Svaka cast za trud!

Ja imam razumjevanja kad je rijec o najvrjednijim clanovima ovog Sajta.
Ipak, trebala bi neka opcija da postoji za nas koji smo manje vrijedni. Ako treba da se plati za program javi te nam ili ako treba tu vrijednost sa necim drugim uzvratiti ( npr. materijalom za neki instrument) recite kako.

Ovakav progam vec postoji. Sto se meni kod Vasega svidja je to da se mogu nove konfiguracije pravit. To je jedna izuzetno vazna stvar.

Ponavljam, ako je da se plati javite nam vasui cijenu

Hvala unaprijed

Vaxter 15.02.2006 11:51

Nisam znao da je josh neko radio na takvom programu...
O chemu se tachno radi, ako nije problem da mi kazete...
Chisto bih voleo da vidim ko je i shta radio...

Zaboravio sam da napomenem da poshto je program josh uvek u test fazi i nije kompletno licenciran (licencu dobijam za nedelju dana), nece biti pushten u promet.
To je razlog zashto ga dobijaju samo zasluzni chlanovi.
Kad sve potrebno bude doradjeno i ispravljeno, kao i kad dobijem licencu, program ce preci u shiru upotrebu.
Tada ce i eventualna cena programa biti objavljena...

yu-midi 15.02.2006 15:27

Mogu samo da kazem da ovaj program pruza vise nego Super tercu :D
dovoljno je samo da pogledate HELP i da vidite o cemu se radi.
Preglednost je 1A sve na jednom mjestu sto se ni kod najboljih klavijatura nemoze naci.
Sa postavkom konfiguracije mozete da se igrate,da radite skale po zelji kako vama odgovara.
Ja licno uvjek nosim laptop posto koristim tekstove pjesama,a usput pogledam ponekada i koji crtani :lol: ,ovaj mali programcic je bash dobro dosao.
Za prvu verziju vise nego odlicno !
Narednih dana cu da uradim HELP za PA80,gdje cu pokusati ovaj program sto vise da povezem sa komandama na klavijaturi.

rale 16.02.2006 04:39

@Vaxter
Svaka cast za izradu ovog programa.
Zelim ti puno uspeha u svakom smislu sa ovim programom. :wink:

Doktor 06.11.2007 12:32

tios

tjeo bi da upitam zasto nemogu da skinem ovaj program i da probam ? isto kao da vise ne postoji da se skine ?

kreso 06.11.2007 12:42

Zato što je program autorski rad, znaći da nije freeware niti shareware. Program je jednostavno prreeeeddooobbbaarr da bi se dijelio džabe.
Obrati se autoru programa kolegi Vaxteru i dogovori cijenu paketa.
A i probna verzija se je vrtjela ako malo bolje pogledaš prije više od godinu i pol dana.

Vaxter 06.11.2007 18:57

Evo...
Ponovo sam uploadovao DEMO verziju programa.

http://www.yu-midi.com/Ailu-1.2.6-DEMO-Install.exe

Ogranichena je na samo jednu konfiguraciju.
C G Up.

Trenutno sam prekinuo dalji razvoj programa, poshto se niko nije javio sa zahtevima, a i interesovanje za sam program nije bilo dovoljno veliko da bih na njemu dalje radio.
Imao sam ideju da na njega dodam i vocal harmonizer, ali sam od toga do daljnjeg odustao...

Cena programa je 60e.

MilaN B.N.S 15.05.2008 23:20

Uuu...:confused:
-Pa ovo se mora probati...
Ako je "VaxteR" nesto pravio...
-Evo,skidam ga pa pisem...B-)

driftkiller 05.01.2010 00:30

a ne moze se ovo nesto skinuti odkako se napravio ovaj novi portal. nezz zashto???mozel se to drugacije napravit da probamo???

Vaxter 05.01.2010 01:10

http://vaxter.yu-midi.com/Ailu-1.2.6-DEMO-Install.exe

driftkiller 05.01.2010 01:14

hvala Vaxter!

PS koliko ti kosta program trenutno???
I jel se moze na neki drugi nacin kupit kao dodavanje materijala za neke instrumente ili pomaganje???

Vaxter 05.01.2010 01:24

http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6415 :)

Boban010 05.01.2010 14:10

Hoce li biti novije verzije i da li bi smo i kad mogli da ocekujemo nastavak epizode?:lol:

Vaxter 05.01.2010 15:02

Yok...
Nema vajde...
Sada chak ne mogu da pronadjem ni onaj hard, tako da od izvlachenja podataka nishta. :))

Trenutno vrijeme na Forumu 23:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org