YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Molim komentar (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6591)

Gorance 09.11.2008 14:09

Molim komentar

Radim 10 godina,Harmoniku i aranzer,Sinoc mi se prvi put desilo da su mi na pocetku svirke prisla dva konobara i trazili da im damo deo baksisa na kraju.Svirka je po pozivu i bili su jaki gosti,a konobari su lokalci pa poznaju teren.Ja sam dosao po preporuci jednog kolege pa nisam hteo da pravim frku rekao sam im da od toga nema nista i da nece dobiti ni kinte.Svirka pocne(akustika harmonika gitara kontrabas)gosti se oduseve,pocnu da lete pare i to dobro.Pred kraj se nesto rasturi ekipa i jedan od gostiju nam kaze da odma napustimo lokal i da smo prevaranti.vlasnik lokaka je negde izasao a mi smo pod pretnjama napustili lokal(skoro da smo bezali).Pare smo uzeli ali mi se sinoc prvi put desilo da me isteraju iz lokala,i to bez nekog razloga svirka je bila extra a gosti prezadovoljni.Jedino objasnjenje je da su konobari namestili svog coveka da bi nam se osvetili zato sto nismo dali reket.Cuo sam da vlasnici lokala reketiraju muziku al konobari ,NECUVENO!!!

harepa50 09.11.2008 14:29

Da, sigurno su konobari majku li im njihovu nataknem...uh

sinisa 09.11.2008 14:31

Sto ih nisi prijavio gazdi?
Ako je imalo covek dao bi im otkaz na licu mesta.:mad:

harepa50 09.11.2008 14:32

Gazda je bio otisao negdje....
joj jos su poceli reketa uzimat :mad:

Vule 09.11.2008 14:33

Ima svakakvih ludaka...sta te to cudi...nego...napisi ti koji je to lokal pa neka i druge kolege to procitaju,da vidimo ko ce mu ici da svira tamo...

Mozes i na ovoj temi...http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=5814

harepa50 09.11.2008 14:35

Da, napisi..

EmirTotic 09.11.2008 14:44

Pa gazda je ''OTISAO'' negde... Koji to gazda negde ide kad mu je lokal prepun i kad lete pare na sve strane...

Mora covek da bude spreman i na takve nenormalne stvari. Sve u svemu sledeci put znas sta treba da radis... Ako me razumes. ;)

Vule 09.11.2008 14:49

Izgleda da cemo svi morati na tezge da nosimo po dva "instrumenta"...jedan za svirku a drugi za "ne daj boze"....:D

Predlazem da ovaj drugi "aranzer" bude od proizvodjaca "Crvena Zastava-Kragujevac"...iz CZ serije...kazu da ta serija ima najbolji portamento...=)):lol:

GALA 09.11.2008 15:01

pa ljudi moji na sta jos ovaj svijet nece doc....kud ovo vodi nemama pojma...ma gadi mi se svirka iskreno.....nekad su sviraci bili cjenjeni u drustvu,postivalo se muziku....a sad koda im brata ubijas samo traze kako da te karaju.....

Svirac bt 09.11.2008 15:03

Sad svi hoce lovu brate nenasitni lakomi...samo tucite sve to je lopusa

mykeli 09.11.2008 15:19

.....Cccccc.....kakve se stvari desavaju, rolandinjos lepo kaze..ima dobar portamento, ali i after tach mu nije los...

More, mamu li im:mad::mad:

Sakupi drugare, pa posle tezge ih sacekate i udriiii....

svirko 09.11.2008 15:25

Hmmmmmm,

mislim da bi najbolje bilo nosit na svirku sempler KORG AK-47.
Koliko čujem, ima najbolji Transpoze, Touchscreen,Songbook, i Velocity, a zvukove ima da se smrzneš, pogotovo dolaze do izražaja kad pićiš trilere.

jeftabgd 09.11.2008 15:35

Posto si iz Bgd,bilo bi lepo da nam kazes koji je to lokal.Ako mislis da je problem javi na p.p.

CRNI GALEB 09.11.2008 15:40

Svasta, ne treba raditi sa takvim ljudima, i izbjegavati takav lokal

hajro 09.11.2008 15:48

ee za mojih 30 i nekoliko godina sviranja to mi se nije dogodilo, ali bojim se kakva su vremena dosla za nas da ce toga jos biti i vise.

Gorance 09.11.2008 16:29

Zahebite te radikalne fore tipa cz i tako to,najbitnije je izvuci se iz guzve bez posledica.To najbolje znaju oni sa dugim stazom,pa i pare nisu bitne.Nije bilo nista samo zato sto smo izasli odma(to je i bio cilj jer ako bi poceli da se raspravjlamo onda bi se saznalo i za konobarski reket).Inace cesto castimo konobare kad dobro prodjemo,ali to nema veze sa ovim.Covek se celo vece izlomi oko nas kao da smo gosti pa kad bude za nas bude i za njega,ali treba napraviti razliku izmedju baksisa i reketa.Lokal se nalazi cetredesetak kilometera od Beograda okolina Banovaca,polu zatvorenog tipa,ulavnom su gosti sa strane(bumbari).Pozdrav svima i pazite se.

Vule 09.11.2008 16:30

Citat:

Originalno postovano od mykeli (Post 57201)
.....Cccccc.....kakve se stvari desavaju, rolandinjos lepo kaze..ima dobar portamento, ali i after tach mu nije los...

More, mamu li im:mad::mad:

Sakupi drugare, pa posle tezge ih sacekate i udriiii....

Salu na stranu...jos pre desetak godina prica mi drugar sto radi satore i te varijante po selima...svira bas i kontru...kaze,Brate kad krenu da me jebu ja lepo utoku stavim na kljavu i odmah svi fini...;)...mogu na miru da "rostiljam"...:lol:

EmirTotic 09.11.2008 16:53

A ako seljak iz ode do kuce i iza vrata dohvati tandzaru... Ima da rostilja i to za Dzabe celu noc...
Najbolje je proci bez konflikta jer je svaki konflikt jedan veliki minus za posao i losa reklama. Budes fin prema publici (kakva je takva je, od toga zivis) a u sebi ima redjaj familiju od 10-og kolena pa na ovamo ;)

Alix 09.11.2008 18:00

Jarane...Što bi volio da se meni takvo nešto desi,bi BOGAMI...U autu imam onaj sklapajući pendrek kojeg koriste specialci i vadio sam ga samo da ga pokažem kolegama a isprobo još nisam njegovih sposobnosti---Kad bi meni prišo konobar,toliko bi ga izprovociro i izdigo da me odalami,i onda samo da dođem živ do auta---Nema mu spasa...Pizda li im materina pokvarena,to je isti primjer kao i moja bivša kafana u Ljubljani,gdje nam gazda sa dnevnice 80eur AUTOMATSKI spušta na 50 pod razlogom da imamo ogromno bakšiša...Ma bježi od takvih primitivaca i seljačina,njima treba sjekira u ruku i u šumu,da nikako ne dolaze među civilizovan narod...Zamislite samo moja bivša kafana u kojoj sam radio 8 mjeseci bez slobodnog vikenda,znali su imati i po 6000-7000eur prometa (skupo piće zato što nema karti),a meni izplaćiva onih jadnih 50eur...Ma nabijem ga na onu stvar,proklete im bile SVE pare koje zarade na našoj grbači...Da im nema muzike imali bi oni kitu moju prometa,u nakve šupe niko nebi zalazio al et 90% ih dođe zbog muzike a ne zbog jeftinog piva koje ima cjenu i do 4-puta veću neg u trgovini...Žalosno...

harepa50 09.11.2008 18:16

Eh Alix jarane moj, dobro spomenu pendrek...cim pocnem ozbiljnije da sviram (znaci lokali, kafici i to) da nabavim bilo kakvu bejzbolku da valja, pa haj nek neko stisne pa nek mi trazi baksisa....:D

zeko 09.11.2008 19:03

""Jarane...Što bi volio da se meni takvo nešto desi,bi BOGAMI...U autu imam onaj sklapajući pendrek kojeg koriste specialci i vadio sam ga samo da ga pokažem kolegama a isprobo još nisam njegovih sposobnosti..""

E moj Alix, takva su vremena zavladala da danas ako i malo razmisljas o svojoj obitelj i sebi ces se klonit bilo kakvih svadja..Tu se vise ne bira, ko koga i sa cime..Danas ces ti njega pendrekom, sutra ce te mulac docekati iza ugla i na tebe ili tvoga pistoljem..zato treba dobro odvagati kako i s kim..;);)

mire 09.11.2008 19:28

Prvi put cujem ovako nesto al me ne cudi s obzirom kakva su vremena.Gorance dobro si uradio sto nisi napravio neki konflikt jer bi mozda posljedice bile velike a uz to i instrumenti su bili sa vama.Danas svaki balavac nosi utoku tako da treba stvarno paziti sa kim se kacas.

milanche007 10.11.2008 00:40

jbt ja sam iz bg-a ne mogu da verujem da je i ovde to stiglo da se talis sa konobarima za baksis...ja sam imao ranije problem sa jednim dj-om u nekoj diskoteci koja sad ne radi.covek hoce da se talimo,ali sreca pa nije bio neka faca na splavu pa smo ga odkacili...inace ljudi sto se tice bg-a ovde se ponovo vraca vreme divljastva,opet ljudi ulaze u lokale sa pistoljima,pogotovo ovi klinci nisu normalni nasmrcu se i rade sve i svasta...prisustvovao sam licnno jednoj sceni gde je jedan momak hteo da sprasi nekog tu za drugim stolom...tako da muzicari iz bg-a koji rade po kafanama(mislim na sve splavovi i kafane)PAMET U GLAVU I BEZ MANGUPIRANJA,svet je poludeo....OVO JE JJEDNO LUDILO SASTAVLJENO IZ BEZBROJ LUDILA NA JEDNOM MESTU.

Millan 10.11.2008 00:55

Ima jedna narodna izreka: Strpljen - spašen...;)

milanche007 10.11.2008 01:09

naravno i ja se toga pridrzavam maksimalno inace ne znam da li bi danas svirao:-)

tesla 10.11.2008 01:29

samo jedan citat:
"Lepom rečju i pištoljem možeš postići mnogo više nego samo lepom rečju"
-Al Capone-

Darko88 10.11.2008 02:26

HEHE teoretski svi ste u pravu i lako je sve to i prosto kada se prica svi mi znamo sta bi trebalo ali jebeno je kada ispadne takva situacija, jer kada izvadis pistolj i ako ne smes da pucas u tog coveka onda se najebo taj ce koske da ti polomi zato sa tim nema zezanja vec uvek treba da se gleda da ne dodje do incidenta a taj sto drzi taj lokal ako tako nastavi bogami nece muziku da nadje u skorije vreme samo dok pocne da ga bije los glas

jager 10.11.2008 04:35

Pa ljudi moji, ja tu svirku NE BIH NI POCEO..... majke mi. Lepo bih se pokupio i KO IH JEBE BUDALE JEDNE! ... znaci STVARNO neverovatno!!! Pa jesu li konobari svoj baksis delili sa muzikom??? Jesu, qrac moj! ... Pa trebalo bi sve i jednom noge polomiti... barabe nijedne!

shown 10.11.2008 06:34

citav balkan je takav seljak do seljaka ,a mi sviramo samo klasiku baha mocarta hehe

Gorance 10.11.2008 08:32

Ma malo je falilo da odma odemo ali me je preporucio kolega pa mi je bilo glupo zbog njega.A sami gosti nemaju nista sa time osim ovih sto su verovatno u dogovoru sa konobarima,sam gazda se toliko odusevio da nam je dao 200e baksisa,ali mi nije jasno gde se izgubio kad se sve desavalo.Inace vidim da mnogo pricate o pistoljima i o tuci,manite se toga, ja sa bio u situaciji da se branim bez oruzja a covek ga je imao.Ja sam bio na poslu(ne svirka nego pre podne).On obezbednje ja radio u susednoj firmi,nije bitno sta i kako ,mi se svadjamo a on u jednom momentu krene prema kucici i kaze:" sad cu da uzmem pistolj i da te ubijem"i to pred svedocima.On naravno ne stigne do kucice,a ja dobijem prijavu i storniranje oruzanog lista i ako sam bio goloruk.Tako se zavrsila moja epizoda sa oruzjem,pa ako ste u zemlji Srbiji zaboravite da ga imate jer svaka prijava pa cak i za uznemiravanje javnog reda i mira povlaci oduzimanje oruzja.Pamet u glavu i bez frke, to je jedini nacin da docekate penziju kao svirac.Pozzzzzzz

Alix 10.11.2008 09:49

Što se tiče pištojiranja...Izgubio sam NAJBOLJU tezgu što se može naći u Sloveniji zbog toga...Naš član pd nazivom "milanlekic" je bio u toj kafani dok sam radio s Dejanom i zna koju kafanu imam u mislima...Zadnje veče prije završetka došlo je do bezveznog prepira oko jednih klinaca (možda 17-18godina),kao jedan ostavio neku žensku i pojavio se sa drugom u kafani,a njene "kolege" ga vidjele i ko vele hajmo da mu pokažemo koju vaspitnu...Normalno momak je bio jaki tehničar za tuču,njih 2 je sastavio braco za sekundu i vidiš jedan odmah vadio onaj đavo butterfly,bajagi da će da mu pokaže đavla...U tom dolaze i ostali i počinju uvrede i ovo i ono-samo što nije počela masovna tuča...Inače gazda te kafane je najbolji gazda kojeg sam ikad imo a jako velik čovjek (i fizički a i veoma poštovan među narodom i mafijom,a još je i crnogorac;) )...I kad se on sa svojim "junačinama" umješo...Ostalo znate...Evo već 6 mjeseci je imo zabranu i jedva čekam da me pozove da mu je zabrana potekla i da počinjemo ponovo da tezgarimo...Inače ljudi nikad ne znaš kakav balavac može da ti dođe i pravi se pametam...Evo još jedan primjer (previše pričam al moram)...Moj kolega Denis K. (zna ga narod po Ljubljani) je jedne prilike bio na treningu Tae kwon Do-ja u jednom sportskom centru Tivoli...I momak čeka na stanici trolu,kad mu priđe neki mali ciga i traži cigaru...Ovaj kaže da nema a onaj njemu nama krehne mater i hrakne ga...Ovaj normalno nagonski odvali mu pleskurinu i ništa...ode cigica...ma ne prođe ni 10min kad evo ih pola čerge s njim...I šta će ovaj---Stavljaj rusak na ramena i bježi...U tom primjeru ne treba ti ni tehnika ni ništa već samo brze noge i ne obaziri se...Iako je stvarno sposoban i jaki momak nekad treba znati kad da se povučeš i bjžiš a ovo nije samo jedan primjer--Ima u svakom gradu ljudi koji samo mole Boga da započnu svađu pa da se polemaju...Takav je današnji narod,droga pravi čuda i razara domove...

gibanica 10.11.2008 14:23

samo cupajte kablove i nosite aparat u stranu..oni ce se sutra izmriti a vasu jamahicu i korga niko nece nadoknaditi..

Trenutno vrijeme na Forumu 05:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org