![]() |
Korg pa500 muzikant ...
Da li neko zna nesto vise o ovom aranzeru ? Znam da je pravljen za Nemacko trziste, ali da li moze da se preradi da bude kao "obican" pa500. Da li ima mogucnost Engleskog menija? Da li vredi kupovati ukoliko se u Nemackoj nadje po povoljnoj ceni?
Pozdrav. |
Ajde lepo procitaj http://www.yu-midi.com/forum/faq.php
Pa prelistaj teme o Korgu pa500, pa tek onda postavljaj pitanja! |
Uz svo postovanje, i izvinjenje ... mislim da sam prelistao sve postove o PA500, ali nigde nisam nasao vise o verziji "Muzikant" koja je napravljena za Nemacko trziste :(. Ukoliko moderator zna gde se taj post "sakrio" bio bih mu vise nego zahvalan kada bi mi poslao link.
Pozdrav. |
ja znam za jedan jedini Pa500,nisam nikad cuo da ima jos neka verzija Pa500 za njemacko trziste,,kad je to izaslo?
|
Postovani,
Vise detalja mozete videti na ovom linku: http://www.korg.de/produkte/keyboard...oduktinfo.html (Nadam se da postovanjem ovog linka nisam prekrsio neko pravilo) Pozdrav. |
Moja topla preporuka... Sto dalje od Pa 500. Imao sam ga 10-15 dana i arrivederci...
|
Ma ja sam tek pocenik u celoj ovoj prici ... mislim da bi mi bio dovoljan i pa50 (i vise nego dovoljan) ... nije valda pa500 gori od pa 50 ?
Pozdrav. |
Kukuuu...Sta sve izmislise Boze, Boze....:rolleyes:
Izvini covek @onlineng... Ja sam mislio da si ti muzikant pa pitas za pa500 Ovo je necuveno bio je i pa55 TR za Tursko trziste, a sad evo i pa500 musikant, verovatno je i on za Tur trziste... U svakom slucaju pa500 je noviji i po mom misljenju bolji je od pa50, zato sto mu je komletan saund preuzet od pa800, ima cak i guitar mode... Neces da pogresis ako uzmes ovaj obican pa500! |
Hvala na savetima @mykeli, ali pravo je pitanje da li cu pogresiti ako uzmem ovaj PA500 Musikant, posto mozda mogu da ga dobijem povoljno ?
Pozdrav. |
Ja ti isto toplo preporučam,
ali naravno, nemoj NAS slušati, nego SEBE, da uzmeš taj pa 500, i ako te muči njemački, jednostavno otiđi na www.korgpa.com, i upucaj novu verziju software-a. |
Samo ti uzmi njega i garantujem ti da se neces se pokajati
pozdrav |
Sto se tice Pa500 imam samo reci hvale jer za te pare neces naci novu bolju klavijaturu ;) Jeste malo od losijeg materjala ali uz dobaru futrolu i malo paznje bices zadovoljan ;)
|
Ma njegova cijena je 1546 eura. Pa onda mislim da je to sve kao pa 500 obicni
|
Ja nikad jarane nisam cuo za tu spravu, ni za njemacko trziste ??? To je sigurno nesto novo B-)
|
Pa500 musikant
Postoji taj KORG PA 500 ,crne je boje (za razliku od ˝obicnog˝ koji je plav),napravljen je za Nemačko tržište i na EBAY nov ,skupji je 100EUR (1299E) od obicnog (1199E).Ima malo više tih harmonika (kao hohner,..... )više duvača i više ritmova schlager,polka,waltz,......) a zakinuti su neki latino.Sve ostalo je isto.Neverujem da ces ga bas kupiti za jeftine pare jer ni polovan neide ispod 1100E. (sigurno znas, ali ako gledas na ebay ,negledaj trenutnu cenu nego koliko je ostalo jos do kraja prodaje i koliko njih je dalo ponudu).A sto ti kaze kolega ,idi na korg skini i promeni mu softver i .......Onda imas őbican˝.To mozda i nije loše uzeti s obzirom da je crn i eventualne ogrebotine nebi bile tako uocljive.Kako hoces, Ty kupujes.
|
Jel dobra cena 999 eura za nov PA 500 Musikant mene interesuje sladece da li ja mogu da pobrisem te njihove svabse ritmove i boje i ubacim u njega nase domace boje i ritmove ...
|
Cijena ti je i više nego dobra,
ako je potpuno nov, i možeš naravno brisati sve tvorničko sa njega, mislim, na ritmove i zvukove |
korg pa 500MUZIKANT je isto sto i obicni pa 500 samo ima navodno te harmonike kao sto su frajtonerice koje koriste nijemci austrijanci i slovenci a cijena mu je veca za nekih 250 eura od obicnog pa 500.a sto se tice uopste korga pa500 kljava je ok za taj novac koji se moze sada kupiti i za 800 eur,ja sam platio svoga 1170 eur i ne kajem se.
|
cjena je dobra jer sam neki dan bas bio u muz.centru i malo sam se raspitivao oko nekog stalka ali u oci mi upao pa500 turske verzije koji je oko 1549eura, malo poskup ali mi je prodavac demonstrirao neke ritmove koji su u standard opcijama bez User1 i User2...
...uhhh, mrak je... odmah sam mislio da mjenjam svoj ali da nije poskup zasada:D a muzikant verzija je oko 1299, normalna vezija pa500 se krece oko 1195 eura i skuplji je za odprilike 200eura u odnosu na proslu godinu septembar kada sam ga ja kupio za 999eura.. toliko o cjenama trenutno u köln/njemacka sto znaci cjene su im skocile u odnosu na godinu unazad. njegove boje i ritmove fabricke neces moci izbrisati ali zato imas u muzikantu kao i u klasicnom pa500 User mjesta za ubacivanje svega sto je potrebno za nasu muziku (osim semplova) nazalost:( u svakom slucaju tu u njemackoj je taj muzikant nov za te pare poprilicno povoljan!!! pozzz |
2 Privitaka
Tacno je da postoje razlicite verzije Pa500 (kao na slikama u prilogu) i to upravo za razlicita trzista, a to je nekakva normalna verzija u plavoj boji, pa onda neka verzija za tursko trziste isto u plavoj boji i sad jos i ova verzija za njemacko trziste u crnoj boji nazvana "Muzikant". Interesantno je da i cijene nisu iste, pa je stoga logicno da i zbunjuje ljude.
Eh sad, ja licno nemam iskustva niti sa jednim od njih pa ne mogu pomoci, ali sam zato i ja jedan od onih koji postavljaju ista pitanja. A sto me jos vise buni, a pogotovo interesuje, jeste, zasto je Pa800 duplo skuplji i sta je to sto na njemu ima jos u odnosu na Pa500 da bi bio duplo skuplji, odnosno sta je to sto Pa500 nema da bi bio duplo jeftiniji, uz to sto pored svega se mnogo ljudi zali na crkavanje RAM-a na Pa800. Volio bih da neko od nasih forumasa koji su iskusili vec ove klavijature, da nama koji to nismo bili u prilici to priblizi na sto jednostavniji nacin. |
Ispravka
Citat:
Izvinjavam se, ali ovde bih sam sebe ispravio... Stvarno za te pare je super sprava. Sada kontam nju da uzmem ili mozda Tyros1, al da ne idemo od teme sasvim solidna masina... |
Dakle, stvari su jednostavne... Pa800 se pravi u Italiji i sklapaju ga radnici koji imaju platu 2000 eura , a Pa 500 kinezi koji imaju 20 eura... Pa 500 u osnovi ima sound od pa 800 , ali masina koja to gura je dosta losija i to se osjeti ,pogotovo na jacim snagama...Pa 800 ima RAM koji je osjetljiv i cesto crkava , ali ga pa500 nema i to je glavni nedostatak... Pa 500 musicant ima dodatnih stvari kao sto je vec napisano i to su programirali njemacki programeri koji opet za to uzmu velike pare i naravno da ce i ta verzija biti skuplja... Vrlo cesto se postavlja pitanje zasto su kod nas klavijature jeftinije nego vani... Najvise zbog plata trgovaca i poreske politike (porez na dobit u Njemackoj preko 50% , a u nasim krajevime nesto iznad 10%)Inace Pa 500 je solidna klavijatura koliko kosta ...
|
ja bih samo ovome sto pise da je je imao samo 15 dana i odmah prodao odgovorio:
pa nadam se da si sad kupio neki pa2x pro ili nesto drugo pa da ti moze sve da svira sam a ti samo pritiskas dugmad a ako nisi mogao da sviras dobru svirku na pa500 i nisi znao da ga nastimas onda to govori koliko si iskusan Ja imam vec pa500 i dobro sam ga sredio nekad pomislim da sviram pa800 kolega mi ima pa800 i nemoze da vjeruje da ovako zvuci. |
Kamo lepe srece da sam ga imao kolega... Bio je kod mene od jednog coveka pa500 samo na koriscenju...
|
drage kolege zeleo bi da vam podelim jedno svoje iskustvo.na pa-800 ne moze da crkne ram memorija to su price za malu decu vec postoji drugi kvar a majstori nas cepaju sa cenama samo tako kao fora crko ram.mozete me kontaktirati i sve cu vam obijasniti da ne bi davali djabe novac .poz
|
Ma nema shta da bilo ko kontaktira.
Recite javno. Sve nas interesuje. :) |
Volio bih i ja da znam cisto informativno.
Samo me interesuje jedna stvar: -nekome "crkne" RAM i klavijatura mu ne radi kako treba.On zamjeni ram licno, i klavijatura radi kako treba.Sta je onda "crklo"....:( Dakle,pitanje je,kako se zamjenom memorije,sprava vratila u ispravno stanje. A ovdje na forumu ima ljudi koji su sami mijenjali RAM,konkretno na PA800. Pozdrav, |
ajme.. dragi kolega bugibendts... hajde nas prosvijetli ukupno ...
|
Ajde prijatelju reci nam, meni je ROM otišao jel nas i tu majstori " cepaju s cenama"?
|
Trenutno vrijeme na Forumu 05:07 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org