![]() |
Drum kit psr1100
Jeli kolege jeli nikako nemoze da se ucita drugi drum kit sa flopija ili direktno da se ubaci preko PC u yamahay psr1100?Hocu tocne komentare od koilege koji znaju i probali.pozz
|
Ako sam dobro razumeo,hoces da ubacis drum u user?!
Drum mozes da ubacis u user VCE,ali je beskorisno jer ne mozes da ga ubacis u ritam,kao ni jednu user boju sto ne mozes da ubacis.To mu je mana. U ritam mozes da ubacujes samo fabricke boje. Jedino sto mozes je u mixing console da malo izostris bubanj i tako neka podesavnja. Drugi drum kit jedino mozes da imas ako povezes PSR1100 sa nekom drugom masinom(solo klavijaturom,semplerom) preko midi kabla,ali treba podesiti Midi Setup. |
Jeste kuki tocno si razumeo.Tako sam i mislio probao sam ali sam mislio dali moze nesto sa PC ...znaci samo preko semplera.Hvlaa kuki.A u mixing console sta moze da se postici jeli bi zvucio bolje..ako mozes mi to objasniti.
|
U mixing console mozes malo editovati drum kit.
Na primer izaberes neki User ritam,udjes u Style Creator,zatim kliknes dva puta na Mixing Console.Na prvoj stranici mozes da se poigras sa EQ High,EQ Low-na drugoj sa Filterima,Harmonic Content,Brightness.Kad podesis kako si hteo pritisnes jednom dugme Exit da se vratis u Style Creator i plus tamo jos mozes da podesis posebno svaku udaraljku u ritmu.To ti je na prvoj stranici u Style Creator-u,kliknes na Step Rec,zatim next dugme da bi' dosao do stranice Event List,tu mozes da izmenis udarljke,podesis volume,dinamiku,td...za svaku udaraljku posebno. |
Svirac, shta smo mi prichali o onim citatima?
Ae, potrudi se da ti se to vishe ne deshava... ;) |
Oprosti Vaxter nisam ni primetio ^:)^
Citat:
|
da postavim i ja pitanje u vezi drum kita.dali neko zna,jel se može npr.elektro drum kit da se podesi snar,hi hat,tom1,tom2,tom3....,kick bas?znači u samom ritmu da se promeni zvuk,brzina zatvaranja hi hata,vremenska dužina crash činele itd..
nešto sam gledao i kao postoji neko podešavanje ali nebi prčko ,možda je neko proverio da ne pobrkam klavijaturu.(psr 1100) hvala puno |
bilo ko...
|
Koliko znam psr 1100 i te slabije serije ne mogu da koriste custom voices za ritmove, tako da dzabe ti drum kit u custom voices.
|
Citat:
XG works naprimjer..... |
Citat:
|
To se radi preko nekih sys ex podataka, koji mogu da se upisuju koliko znam, i kao sto rece kolega, preko XG works-a. Pokusavao sam ja nesto oko toga da prckam, ali iskreno nisam razumeo ama bas nista. Na kraju svake knjige (uputstva) imaju sve vrednosti tih sys ex podataka... Koliko sam ja skapirao ,sa njima mozes cak da naredis da drum kit menja naprimer razlicite bubnjeve u jednom ritmu (varijaciji) na istom kanalu. Naprimer prva 3 takta da ide arabaic, a poslednji studio kit. Ili da koristi nogu od studio a dobos od jazz kit-a. I jos mnogo toga. Ali to je sve sto znam da ti kazem o tom. Ja nisam uspeo nista da uradim sa tim, jer mi je izgledalo mnogo komplikovano.
|
ne preostaje mi ništa drugo nego da provrtam do dna i da vidim šta če biti.
javit ču šta sam uradio pozdrav |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:48 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org