![]() |
Korg X3
Jeli vredi da se sad zemi ova klavijatura? i kakve su mu boje i koja je cena u evra ko moze da mi kaze
|
U svakom slucaju bolja od x5d.Ima sekvencer i mozes ubacivati boje sa flopija.Mislim da je cena oko 250-300e,zavisi u kakvom je stanju.Mogu se napraviti solidne boje ali nemoj ocekivati nesto spektakularno.Pozzz
|
Mislim da je cijena od 300eur,previsoka,za te pare se nade i N364 koji noviji i vise polifonije ima....
|
Druze nasao sam je za 130evra u dobrom stanje ali neznam kakve boje moze da ima kakve su harmonike, gitare, gajde, trube, buzuki,violine...i sl to mi je najbitnije
|
pa nishta posebno, za te pare je ok, ja jesam korgovac, ali bi pre uzeo g800 za solo nego tu klavijaturu :D mnogo prshti na razglasu za moj ukus.
|
Nemozes nikako G800 usporedit sa X3 ili N364,to su dva razlicita svijeta....koliko se se sjecam na X3 mozes spojit dvije boje u programu i cetiri u combinacijama,tako da na G800 ni ne pomisljaj ako ti treba solo klavijatura!
Sto se tice harmonika i ostalih boja u to vrijeme su bili vrh,jer nije bilo semplera i sasvim pristojno su zvucali....e sad sve stvar koiko se je tko potrudio tako mu je i zvucao... |
X3,X5-D,N364,M1 i jos dosta njih...imaju u programu 2 oscilatora i znaci mjesaju se 2 boje,u kombinaciji mogu mjesati 8 boja...X3 za 130 eura ok cjena... sto se tice harmonika cuj za sint bez semplera fina harmonika,tambure super,trube dobre,stringsovi odlicni,klaviri super,e jedino mi se violina nije bas pokazala ...al pazi boje ima odlicne, Portamento i Legato nema....Skale za terce nema nego se terce slazu od 8 boja u kombinaciji a to je negdje 1,5 oktava u terci......a terce se mogu slagat u sekvenceru kao sto sam ja radio onda dobije se oko 3 oktave u terci...pitaj jos sta te zanima
|
josipv, to za g800 je bila shala, ali licno x3 ne bih nikad uzeo, radije bi neku yamahu ili rolanda, jer sve do tritona le od korga danas zvuci bezveze.... roland jv90 ili 80 imaju mnooogo cistiji i sofisticiraniji ton generator u poredjenju sa bilo kojom klavijaturom iz tog ranga iz korgove ergele, a cena im je slicna.
|
Citat:
|
imam ja x3.dobijao sam za njega 200 evra u odlicnom stanju ima odradjene harmonike odlicne terce mislim za tu klasu:D
|
Svirac! vidi buraz ljudi grijese uspoređuju neke ne logicne stvari...pazi X3 je odlican sint al naravno nije to triton, za te pare sint je vrhunski, odradit ce ti posao vise nego odlicno,,,sint je sasvim ok,,ima jako fine boje,da se svasta napravit na njem,mnogi od nas koriste neke boje semplovane s X3-X5-T3...samo onaj cuveni Clarinet skoro svi ga imaju semplovanog u tritonu s tog sinta,znaci sint nije smece..s obzirom da ga dobijas za te pare to je vrhunski stroj....uz PSR1100 to ce biti super..za solaze boje ima super....Ja sam ga imao al inace za mene sint bez poratamenta ima jako malu vrijednost,,,,al sto se tice boja ok je
|
nisam ja ni rekao da je triton, vec da bi pre uzeo jv80 ili 90 i da imaju i bolje dirke i boje izlaze kvalitetnije, jer sam imao sve te klavijature i iskorishtavao sam ih do maksimuma, kad bi mi sad neko ponudio za te pare x3 uzeo bi ga ali samo ako mogu da ga preprodam za vishu cenu......
|
A Gala jeli serija "T" od korg se bolji od "X" pr korg t2 ili korg t3 ??
|
t3 je po meni daleko boljle klavijatura od x3, t2 je samo varijanta sa vishe oktava, e sad ako ti ne smeta shto su teske i velike uzmi njih, mada t3 i nije mnogo veci a dosta kvalitetnije reprodukuje farbe od x3..... sad zavisi za koju cenu mozesh da ga nadjesh...... taj x3 uzmi jer ti je to super cena uvek cesh moci da ga prodash za vishe ako je u dobrom stanjeu... pozZ.
|
Ok hvala za informacije i savete.pozz
|
Ja imam X5D/R,samo zbog trube,Tenor-sax i CUVENOG, VEROVATNO I NAJJACEG CLARINETA ikada napravljenog,posto je veoma mali ide samnom (jednog lepog dana) u kovceg!!!:D
...nek´se nadje i tamo gore... |
x3meSRB JV 80 uzeo bi samo radi toga sto ima portamento i zato sam ga i imao,i radi ficukanja...al X3 je daleko naprednija s Harmonikama i tamburama Klarinetima pa cak i Saxsofonima i trubama,,,JV80 vise lici na neke DX,mislim ne doslovno al na njem se mogu pribliznije boje DX-u napravit,ja bih bolje sviro na DX21 nego na X3 ,rekao sam vec zbog portamenta,al X3 je puno jaci sint od ovh navedenih, i da nadodam jos JV80 ima jako dobar portamento,poslje njega sam kupio XP50 i razocaro se portamento na XP50 nevalja nije ni 15% od onog na JV80
|
znam @ gala o tome i pricam, imash i one dodatke za jv80/90 tj. proshirenja i jedino shto mu fali je korgov klarinet i sax, ali ja ionako ne volim te boje,mada sam imao i T3, X3, i ostale korg klavijature, duze nego jv seriju ali kad bi sad trebao da biram uzeo bi jv i zbog portamenta i zbog kompletnog sounda, nekako mi bre sve one boje na korgu zvuce mnoogo piskavo, jedan sound imaju kad svirash tiho a kad podignesh potenciometar sasvim izoblice ton i prshte po razglesu dok generalno kod svih rolanda koliko da pojacavash ton zvuci lepo i ne deformishe se, i lepo izlaze boje lake su za sviranje...... mozda se neko ne slaze samnom ali ja nisam ni korgovac ni rolandovac, shto se mene tiche i ei nish nek napravi aranzer koji ispunjava moje zahteve kupicu ga ako mi odgovara :lol:
marka mi nije presudna nego zvuk.:p |
X3 je napredni X5, ali ne X5D verzija.
|
A koja je cena na T3 povoljan?ja sam nasao oko 300evra ali socuvan i smenati gumici tipki...jeli se isplati ?
|
PUNO...Za 250ur dobiješ N364 koji je MNOGO bolji i od T3,X3 i X5D...
Ali T3 i M1 IMAJU DUŠU...TI sinthovi su žive legende i meni imaju mnogo veću vrjednost od novijih...Da ne govorim o zvukovima,i legendarnom X5D klarinetu koji je POSTOJO već na davnom T3ex-u ali naš narod toga nije mogo da provali (JuVe ga je koristio) i na taj SP efekat su vukli i trube i saxofone i dolazili do ubitačnih nijansi...Dakle T3 iako je stariji,još uvjek ima mnogo veće sposobnosti i od X3 i X5D-100%...A ako je očuvan i radi kako treba,spusti mu ga na 250 i kupi,nećeš zažaliti... |
T3 je bolji jer semplovi u ROM-u "dišu". Odnosno... napravljen je tako da broj semplova odgovara veličini ROM memorije. Tako je i na M1 napravljeno, a poslije M1 i T3 sljedeći synth koji ima tako dobro to odradjeno je Trinity. Kako god... X5D synth (modul, nebitno) ima stringse i zborove gdje mu niti jedan od ta tri syntha nisu ravni ;).
(Big Strings i The Singers patchevi) X5D rula u tome što je i jednostavna i lagan za razliku od ostalih. Čudno je to što je X5D jednostavniji za programiranje od N364. |
Alix pardon, ali N364 NIJE bolji od X5D. Zvuk je isti (sinteza, ROM, efekti, sve, sve, sve)
O fizičkim stvarima su dvije potpune razlike, ali ta razlika je stvar onoga što nekome treba. X5D - mal, lagan, lagana tipka, jednostavan N364 - Čvršća konstrukcija (teži), teža tipka, sequvencer, disketa (mada po meni i nije disketa neka velika prednost zahvaljujući X5Edit pro programu ;)) . |
Znaci da uzmem t3?
|
Iskreno... Ja bih radije skupio još toliko i kupio nešto bolje.
Od korgovih solo klavijatura, a da imaju svaki zvuk odličan preporučujem Trinitya, Tritone, X50, M3, M50. |
Ali ako si ga probao i ako ti štima, onda se nemoj dvoumiti. To ti je kao cura... Ako kolega kaže nemoj bit s njom, a tebi se svidja, neslušaj ga :D.
|
Korg man da li znas trenutnu cenu za trinity V-3?
|
Realno, nebi obična verzija smjela biti više od 2500 Kn.
Ja sam svog V3 platio 3500 kn, ali je V3 :D Uz to... na V3 ako naletiš onda si sretnik i nemoj ga puštat... Uzimaj ga bez predomišljanja. |
koliko je to u eurima jer ja sam iz srbijel, a neznam kurs kako ide
|
Obični cca 350 E
V3 cca 500 E Kupnjom V3 verzije, dobiješ u biti još jedan synth, Korg Z1. Z1 ima baš taj ton generator (MOSS - Multi Oscilator Synthesis System, 8 poly, 64 zvuka). Možda je mana što u COMBI modu možeš samo jedan zvuk iz MOSS-a staviti, ali meni do sada nije zatrebalo više zvukova iz MOSS-a u COMBI-u. Ali ako pukneš Bold Trumpet, budi siguran da ces imati najbolji Trumpet :D, ako kupiš V3 pošaljem ti tu banku za MOSS. (flautu da ne spominjem) |
Hvala na odgovorima druze ali tesko da cu da naletim do sad bar nisam
|
Sretno!
(ako ti uleti verzija sa HDR-om, nemoj oklijevat. Uzmi njega. Le je tada dječja igračka naspram njega). Nije velika memorija, 8 Mb, ali totalno dovoljno za ove prostore ;) |
Imam u blizini jedan hdr trinty.
Nije mi jasno. Dali u njega mogu ići semplovi ? |
Ako ima HDR, onda može :-).
Takodjer se pucaju preko diskete, ali u tom slučaju ako je sempl veci od jedne diskete, onda je on razdijeljen na dvije ili više. Za daljnji postupak ubacivanja semplova treba pročitat manuale. |
###Kupnjom V3 verzije, dobiješ u biti još jedan synth, Korg Z1.###
Ja koliko znam V3 NEMA ugrađen MOSS...TO ima V3Plus...E sad ćeš pitati odakle mi naziv V3 Plus...Koliko sam informiran sa strane trgovine ČURIN (uvoznik Korga za Sloveniju),Imaš "obični" Trinity (bez ičega),PLUS,V3 i V3Plus...(ovaj zadnji ima i sempler,hard disk,EXB-SSCSI,EXB-MOSS,i još one EXB-PCM)...E sad koliko vidim Trinity V3Plus je ISTI đavo kao Classic,s tim da ima slabiji Touch,i mnooogo ljepši design... |
Nema V3Plus.
Plus verzija je sa SOLO boardom. |
OK...Nema veze...AKo kažeš da nema onda nema...Nisam imo priliku da ih sviju vidim i probam kažem ono što sam čuo...Al u svakom primjeru kad uzmeš u obzir da je V3 Trinity sa boardom za samo 500eur...Vala isplati ga se kupiti pa makar mu samo vadio MOSS vani...Inače što se tiče semplova stalno se spominje taj njegov sempler a još nisam imo priliku kod nikoga da vidim kako mu ga loada kad ga zastartuje...Većina ga koristi sa ROM bojama ili MOSS i to je to...Šta je onda ta hvala sa semplovima?
|
A čuj... Ja osobno sam skinuo sa neta CD koji ima i PCG i semplove od Trinitya. Zašto bi netko ih radio kad ih vec ima gotove ;). Nadju negdje Trinity koji ima ugradjen HDR i pogledaj dali ima semplova u njemu, ako nema skini sa neta i ubucaj u njega. Prima Korgov i Akai format.
|
Citat:
Moj prijatelj ima trinity sa semplovima...I le triton... Znači takav trinity naspram le-a ima prednost. Po mome mišljenju. |
Naravno... Le mu je sada igračka :D
|
Trenutno vrijeme na Forumu 19:59 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org