![]() |
roland em 2000,pocetak
ciao svima,evo kao sto naslov kaze,ja sam potpuno novi u upotrebi rolanda,pa bi trebao,ako tko ima volje da mi razjasni,i pomogne u nalazenju rijesenja mog "problema".
dakle,bas se i ne snalazim u forumu,pa bi pomoc bila i neki od linkova gdje da pronadjem,to sto me zanima. pa da pocnem od nekog pocetka.masina ima samo neki rumba style,koji lici na narodnu,trebo bi ako gdje ima neka kvalitetnija polkica,i tako,gdje koja laganica za jel narudnu... takodjer harmonikicu,ili nesto slicno,te tamburicu... al vidjeh vec to da ima za skinuti,pa mi mozda netko preporuci neku bolju,isprobanu i jos me zanima zip drive,sve o njemu i kako se koristi,jer vidim da je tamo neka rupa,a aja neznam sta gurnuti u nju...,te sto je to d beam controlertamo gore lijevo. unaprijed zahvalan,nadam se da je moje pitanje sijelo na dobar post... poozz:"> |
Sto se tice stilova ima ih pogotovo za tvoj model dosta na forumu ali neznam bas da li ces da nadjes neku kvalitetnu polkicu ili si mililo na neku dvojku nezna vec, u u tu rupu se gura zip disketa koja ima 100 mb nadam se da si je dobio uz klavijaturu inace ne nalaze se bas lako i da budu nove ja mislim da se to odavno ne proizvodi vise. elem, na tu zip disketu pre nego sto je gurnes u njen drajv ili rupu kako ga ti nazivas prvo spakujes stile ili ritmove onda neki user program tj performanse ili boje i pocinjes da sviras i da stimas klavijaturu po svom ukusu
|
Prvo skini manual/upustvo, pa onda sjedi procitaj. Bice ti 90% jasnije, za ostali 10% smo mi tu.
|
nisam dobio zip disketu,morat cu za to jos tipa nazvat.idem traziti uputsvo, pa cu za daljnje nejasnoce obratit se vama...hvala
|
pitanje u vezi zip diskete,ovako,tip je unistio zip disketu(tocnije pala mu je u pivo,kako,neznam),pa me zanima,nasao sam na netu zip diskete od 100mb,marke fuji,dal to pase za roland?
|
Ogovara od 100 MB nije ti potrebna veceg kapaciteta.
Jedam dobro sredjen ritam ima oko 60 KB... |
Ma moze jarane u to 100 mb, mozes da natrpas brdo ritmova, to ti je dovoljno, pozdrav
|
Pa ja koliko znam zipp jeste i nema valjda vece od 100 mb ima one jazz valjda su vece ali nisu za em 2000, a ako si nasao na netu onda vidi da li su nove tj da nisu neke koje ne rade posto te zipp diskete mogu da se kvare ne kao flopy ali vremenom dotrajavaju pogotovo pri transportu klavijature ako se ne vadi zipp disketa
|
Nemoj da kupujes ZIP disketu od 200Mb,jer je sasvim moguce da nece klavijatura da je ocita.Kupi samo od 100Mb.Na 100Mb stane ritmova i vise nego sto ti treba.
Znaci: SAMO 100MB |
...a ni od 150MB!!!
|
Moram da se malo uključim u raspravu oko ZIP diskete.Roland čita disketu od 100 Mb i samo tu.Inače disketa od 150 , a i od 200 Mb ne postoji.Od ZIP disketa postoje veličine 100, 250 i 750 Mb!Kada nabaviš 100 Mb disketu prvo je obavezno treba formatirati u klavijaturi i tek tada je ona upotrebljiva.Što se tiče boja iliti soundova u Rolandove aranžere to nije moguče ubacivati, ali možeš več postoječu koja je u klavijaturi editirati i malo doraditi i snimiti je pod user-performance program.
|
Zlatek, ovo za 150MB i 200MB je bila sala od mene i od Milanceta.
Receno je ne vise od 100MB pre toga.Takodje treba reci da se moze formatirati i u ZipDriver-u ali samo na FAT, nikako FAT32. Po meni je najjednostavnije slagati ritmove preko ZipDriver-a nego preko Floppy-a.Mada se i Driver tesko nalazi ako i Zip diskete. |
I na tu od 100mb stane(kod mog kolege)1500 fajlova i oko2000 ritmova ali ja licno drzim samo 300 ritmova i desetak fajlova instrumentala koje pustam na pauzi ako ne ponesem mp3 player.Sto manje stvari na zippu,brze se ucitava.
|
ZIP disketa se moze formatirati u kompu al onda nece raditi na sintu,ne zbog formata nego sto tjekom formatiranja sint vec stavlja neke postavke i foldere i filove na zip disketu,tako da na zip disketi bude folder za ritmove ,song,midi set,itd....znaci samo u sintu formatirati
|
ok,gracias svima,i jos nesto,ovako pronasao sam na ebay,tip prodaje groovesampler marke roland sp 808 sa 4 zip diskete za 50 eurica,al ja ciljam na neki mischpult,tj miksetu,jel moze meni taj sampler posluziti ko mikseta,koliko vidim 4 kanala je.i jos baj d vej platio sam keyboard 400,jel to po vasoj procijeni puno,ili sam povoljno prosao?
|
da ispravim samog sebe,sad sam malo vise procitao,koliko sam razumio,posto na njemackom pise o njemu,taj sampler koristi te diskete za memoriju...
dakle,posto sam se poceo tek baviti sa tim stvarima,meni ovo zvuci kao da bi ja to mogao i malo bolje povezati sa keyboardom i iskoristiti,ispravite me ako nisam nest u pravu,i kako bi to mogao iskoristiti.... |
Roland SP 808-groovesampler je stvarčica za današnje prilike malo starijeg datuma i ne može ti nikako poslužiti kao zamjena za mixer.
|
ok hvala,potrzit cu nesto drugo,imas kakav prijedlog?`
|
Sve zavisi za šta ćeš koristiti mixer.Treba li ti aktivni ili pasivni?Koliko kanala?Sa efektom ili bez?
|
Taj zip driver se zove roland data base manager sa njim ce svaki stil garantovano raditi kada se ubacuju na zip, ja sam imao problem kada na zip nasnimim ritmove bez tog database managera, i nisu hteli da rade niti ih je videla klavijatura. Znaci i to nabavi ja mislim da ima na netu da se skine
|
ne trazim nista profesionalno,tako za kucnu upotrebu,da mogu ustekat gdje koj mikrofon,i mozda gitaru,nista posebno..a ovo za disk,trenutno sakupljam informacije o svemu,i sve zapisujem,jer nikad nisam ritmove radio,ida budem iskren nemam poima,dok nadjerm malo vremena moram upute o svemu procitat(skinuo sam od g 800,mislim da nema neke razlike),i onda lagano radit...
DODATO: opet ja sa jednim problemom naime,jucer sam ulovio malo vremena,i probao ubaciti neke ritmove iz downloads dijela,al javio mi se problem!!! 1.skinuo sam ritmove,odzipao ih. 2.kopirao ih na disketu. 3.kad sam stavio u em2000,nema ni jedan ritam da bi nasao molio bih,da mi netko kaze u cemu grijesim,i dali moj postupak stavljanja ritmova nije dobar,ili nje nesto drugo u pitanju ps.disketu sam uredno formatirao na kljavi hvala svima... :"> |
Jesi li siguran da su ritmovi u formatu za em2000...to bi trebalo biti *.sth
Moj ti je predlog da uzmeš jednu praznu običnu flopi disketu na koju ćeš sa računara kopirati stilove...zatim je ubaciš u sint i LOAD-uješ jeadan po jedan i kako ti se koji dopadne tako ga snimaš na ZIP...barem sam ja tako radio dok sam svirao g1000...nakon toga ti ostaje da isti taj stil POZOVEŠ sa ZIP-a,odrediš mu boje,tempo itd i zapamtiš kao performans,nakon toga je sve spremno za svirku...;) |
Tacno,format .sth.
A mozes i u STW da pojedinacno pozoves svaki ritam(load) kao style EM 2000, i ako ti se ne pokaze,onda nije za tog Rolanda. Onda konvertovati,pa doradjivati i eto tako....pomalo zanimacije.;) |
e sad sam pogledo fajlovi su u .stl formatu. znaci trebali bi se konvertirati.
Poskidao sam ih iz download dijela,od roland g1000,i za em. jos jedno pitanje,znaci pozovem ih na zip,dal postoji mogucnost da se stavi direkt na klavijaturu,primjer na user program? ili na nest slicno? gracias unaprijed pozz ;) |
Postoji....ja sam ti to upravo napisao...odabereš ritam (da li ćeš sa ZIP-a ili sa FLOPI diskete) odrediš varijaciju,tempo,boje u ACC partovima,Bubanj,Bass,UPPER 1 i 2 LOWER,odradiš WRITE i gotovo...
Bitno je da u startu pozoveš ritam pre memorisanja npr sa ZIP-a zato što će ti nakon toga stalno vući sa istog...ako to uradiš sa diskete,vući će sa diskete... Ali PRVO iz kompa prebaciš ritmove na disketu,učitavaš jedan po jedan ritam u kljavu,kako ih preslušaš tako ih snimaš na ZIP,pa tek onda SA ZIP-a učitavaš ritam i praviš USER... Ne znam da li sam ti sasvim jasan,ali ako ima nejasnoća slobodno pitaj...pozzz |
stari,jasan si ko dan,pohvale sidobio od mnogo ljudi pa ces i od mene...
posto mi em ne prepoznaje .stl format,jel bi ti bilo tesko,da mi stavis link,gdje je taj konverter za roland,jer ja sam skinuo sada roland data menager,al brijem da to nije taj program. a da ne skidam sad sve programe,bilo bi suludo... merci... B-) |
Za to ti je potreban Style Works..a on nije legalan...piraterija nije dozvoljena itd...
|
znaci nista djabe ni kod stare babe....
prijedlog? kako nabavit style works,a da nije 200 eura? toliko mu cijena na netu... :( |
teško...imaš temu o STW pa tamo pogledaj...:confused:
|
sad mi jedan kolega kaze da bi trebo imati neki konverter u kljavi?
on ima g800. jel to istina? ili je nest zabrijo.... joj sto sam neznalica:"> Dodato: sad mo kolega kaze da bi neki konverter trebo imati u kljavi? on ima g800... postoji li to unutra ili ne? |
U kljavi imaš Song konverter...to ti je opcija pomoću koje od midi fajla možeš praviti style,a konverter formata style-a nemaš...
Pogledaj u download sekciji imaš gomile ritmova za em2000 i za g1000...zašto se odmah mučiš sa konvertovanjem...uzmi za početak gotove style-ove da malo upoznaš kljavu,posle toga sve ide mnogo lakše...;) |
ma to i je stvar,skinuo sam odavde stylove za em,g1000,ito mi ne radi...
onisu zipani,i dok sam ih odzipo pise da su u .stl-u..razumijes,a meni treba stw..jelda?stavio sam disketu unutra,i dok odem u fdd,tamo prazno,nemam nista za execute.. jel mi je mozda nesto ugaseno,ili slicno,da moram provjeriti... ps.sorry ako sam krivo obrazlozio svoj problem,jer ti vjerovatno znas sta je u pitanju? danke:) |
kapiram Jazo ja tvoj problem ali ti neces da ga ukapiras..e tu je problem...:D
Vidi...tebi ne treba STW ekstenzija stila,jer ta ne postoji,to je skracenica za STYLE WORKS,program za konvertovanje ritmova...tebi trebaju stilovi sa STH ekstenzijom...te skini i ubaci u sint,ako zapne ubacicu ja u download sekciju par ritmova da imas da probas i uveris se da to radi? ;) |
ok stari,shvacam,idem probati iz pocetka,skinut i ubacit,pa ti se javim
hvala druze,na utrosenom vremenu.. pozz ;) Dodato: e ovako,stavio sam na floppy nesto ritmova,sve pet,vidim ih na kljavi. kad stavim execute krene,dodje na 60% i napise disk error,jel moram jos nesto da poslozim ili? nest krivo radim.... please help... Dodato: ovako,nemam zipdisketu pa nemogu na nju da prebacim,jel mozda trebam staviti da mi styl ode na custom,i tamo bi radio? |
Predlažem da pokušaš prvo da formatiraš disketu u samoj kljavi,pa tek onda kopiraj sa kompa...
|
napravio sam to,formatiro sam ju u kljavi,al dok loadiram,vidim da mi pise da ce otici na d88,a to je disk link,koji nemam.
kljava je bila napucana sa ritmovima,(to vidim dok odem pod disk link),al posto ju nemam,nemogu da koristim tu adresu.. dakle kud bi trebo otici taj styl dok ga loadiram? |
Malo ću se uključiti u raspravu ako to nije problem-dakle ovako ako imaš style na običnoj disketi tada je klavijatura može svirati direktno sa diskete.Pozicija d88 je disk link za bilo koji style koji se nalazi na ZIP disketi.Dakle kupiš ili nabaviš ZIP disketu od 100 Mb-obavezno 100 Mb-formatiraš je u klavijaturi i tada na nju možeš spremiti hrpu ritmova,user programa,midi setova , i midi fileova.Nadam se da sam bio dovoljno jasan i da sam ti pomogao!
|
@ Jazo
pre učitavanja ti moraš odrediti na koju poziciju će učitati ritam...D88 je po defaultu ali je to promenjljivo... |
zlatek slobodno se ukljuci,ok ovo za zip sam znao da od 100mb mora biti,nabavit cu ju ziher.
ovako,ubacio sam oko 10 stylova na disketu,i na svaki mi je reko da je disk error,osim jednog,taj mi je primio,i stavio na d88.probam ga upalit,a on samo nes bezveze lupa bez basa i icega drugoga. moj zakljucak bi bio,posto mi stalno javlja disk error,sutra cu otici po novu disketu,i ponovo sve stavit,jer moguce bi bilo da je ona u kurcu. rolandinjos,pitanje:gdje se moze promijeniti ta pozicija d88? pokusavao sam sve i svasta,nisam naisao gdje bi to moglo biti sve sam pod disk preokrenuo,al nigdje. al nema veze,to nije ni bitno,valjda cu naici na to sutra letim da nabavim novu disketu,,mozda i zip disk,pa cu da probam opet,jer brijem posto mi na sve javlja disk error,da je tu problem. nadam se da vam nisam nedjelju potratio bezveze. pozz. laku noc~X( Dodato: e zlatek sad sam vidio ovo da na d88 ide sa zipa. ok zast je meni stavio taj jedan stajl na d88?a ja zip disketu nemam? daa meni nije malo kljava u kurcu? e da je barem neko u becu,da moze do mene doci da to pogleda,a da se razumije u ovaj moj krs.heheehh :-?? |
da a ako ti trebaju neki osnovni ritmovi imas na sajtu ********** ali tamo se sve kupuje ali ako ti treba od osnovnih tamo mozes da nadjes !!! i nije krs matori :D
|
Trenutno vrijeme na Forumu 07:00 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org