![]() |
Wharfedale Titan 12
Da li iko ista zna o ovim kutijama odnosno da li ima nekog iskustva sa njima?
|
|
Video sam,razumeo al u mom kraju se kaze od "Od chujeno do videno ima mlogo" pa zbog toga pitam.
|
Ja imam Wharfedale SVP 15P(aktivne) kutije su odlicne i imaju jako dobar zvuk. Koristim ih vec skoro tri godine i nikakvih problema nisam imao sa njima.
Titan 12 su isto dobre,male zgodne za transport ali bi ti ipak predlozio 15",bolji bas. Sto se tice odnosa cena kvalitet bolje nema. |
Moj drugar ima EVP 15, solidne kutije u svakom slucaju bolje su od svakog kineza.
|
A koje nisu Kinez?:D
|
###A koje nisu Kinez?###
Nisu kinezi EV i Dynacord... Nestore imaš li koju pivkaru da pošalješ?Kod mene kriza... |
Procitao sam na "jednom forumu" da bolje rade od SX300 pa molim za komentar.Imajte u vidu i karakteristike ovog zvucnika sa sajta koji je postavio Rolandinjos.
|
a koja je cena tih kutija ???
|
Ja imam EVP-X15... kutije su odlicne
|
Cena za par Titan 12" je 480Eu.
btw I ja imam 4 kom EVP-X15 i delim isto misljenje sa kolegom Galom! |
SX300
Frequency 50-20000 Hz Sensitivity 99db max 131 db Titan12 frequency 55-20000 Hz Sensitivity 98db max 128 db Sta ovo konkretno znaci i da li vredi razlike od 200-300 eura? |
To sto pise ti nista ne znaci dok ne cujes sam kako rade...kako kaze Nedim najvazniji je "ushni razglas"...;)...samo mislim da je razlika u ceni malo veca od 300 eura...:?
|
Wharfedale - titan 12''
U kaficu u kome radim imam 4 aktivne Wharfedale - titan 12''. Kad pustis muziku sa kompa - ubuja kako se cuje! Kad pustis klavijaturu - ubija kako se cuje! Kad pustis mikrofon - nikako ne ide! Nemogu da se ustelujem. Pishti, mikrofonija, ne da da se pipne stelovanje po kanalu. A najgore od svega su u pevanju - slova: z, s, sh, .....to shishti ko ludo...probija nekako, i to na maloj snazi. |
A koji je mikrofon,koja je mikseta u pitanju?
|
I prostorija ume da bude faktor pri tolikoj mikrofoniji,kao i EQ na mikrofonu ali i sam mikrofon, te razmestanje kutija.....
Imao sam prilike da cujem pasivne Titan 12 i moj prvi utisak je bio:vau, sta je ovo?! Nisam se duze upustao u neku analizu, samo znam da sam se odusevio "na prvu". |
Mic. akg c420
Mic. akg c5900 Mixeta PM600 Titan 12'' su aktivne. Signal iz mixete ide PRE EQ. U pitanju nije klasicna mikrofonije, vec je to nesto pomesano - nalik probijanju visokotonca na S, SH, Z, Z... |
Da li imas na samoj kutiji opcije za stelovanje zvuka,proveri Gain-ove na svakom mikrofonu da nisu previse pojacani,ulaz to jest jacina mikrofona mora da bude manja od jacine Generala.
Nama se to desavalo sa kombinacijom Yamaha EMX5000 i par SX300(pasivne) i kad smo odradili ovo o cemu sam gore pisao to se vise ne desava.E sad nisam siguran da sam te najbolje razumeo da li ti koristis aktivnu miksetu sa aktivnim zvucnicima? |
Da. Aktivna mixeta sa aktivnim zvucnicima.
Ali je koristim kao suvu. Mislim na ''record send''. |
Na RECORD SEND???????!!!!!!!
Nisi valjda dao signal iz record send???? Ako jesi,zasto? Moze,nije da ne moze ali je moguce da su problemi bas zbog toga... Da ne pisem previse,iz PM 600 daj signal iz MAIN OUTPUT pa vidi... Pozdrav. |
halo palas !!!
Probaj ovo što je napisao Beethoven, pa se javi. ja mislim da si riješio svoj problem. pozdrav ! |
Ma, od svuda sam izvlacio signal pa ista prica.
Ovo sam samo naveo za primer. A zasto se cudis toliko Beethoven? Sta to odatle moze da izadje? :cool: |
Ruku na srce,nista sto bi smetalo...:( To je signal koji nikako ne moze biti izoblicen...Moze,ali verujem u tvoje iskustvo i 99% sam siguran da nisi nigde preterao...U jos nesto sam siguran,kad sam jednom pokusavao da povezem moj aktivni monitor na sve zive izlaze iz PM 600,zvuk mi nije bio isti...Pusti jacinu,kvalitetom nisu bili isti...I to mi je neki od izlaza a mislim da je bas to bio record send bio tako "mrshav" i "pishtav" da je to strasno...A snimao sam se pomocu njega i sve je bilo O.K....
Probaj opet,ne kosta nista... Drugaciji su kablovi... Znas da se meni jednom desilo da mi mikrofon nije imao trunke basova i shushtao je i zvrchao a ja sam smeo da se opkladim da nije to u sta je moj kolega sumnjao-KABAL!!!Promenio sam kabal,sve je bilo u redu...Posle sam vratio stari,ne valja...Kasnije sam cuo od starijih kolega da su puno puta imali taj problem i da je mic kabal bio razlog... Moras se malo vise poigrati i polako jednu po jednu stvar eliminisati.Ali moras biti u tome siguran da te ne bi jos vise zbunilo...:) Pozdrav. |
@palas
Jesi li resio problem,sta je bilo u pitanju? Opet kazem prejaki ulazni signali u odnosu na izlazne kod kombinacije YamahaEMX5000 i SX300 rezultirali su pucanjem zvucnika prilikom izgovora S,C itd.Mozda ti je to pojacalo koje se nalazi u samoj kutiji preslabo u odnosu na ono sta pise na njemu a ti si mu dao vise po kanalu ili pojacao gejnove. Javi u svakom slucaju da svi cujemo da li si resio problem!! Pozdrav |
Kupio sam Wharfedale Titan 12 passive!!!
Kao sto rekoh gore u naslovu kupio sam ove zvucnike i prezadovoljan sam,nema nista od onih problema koje je navodio palas.Odlicno rade rekao bih bolje i od SX300 a ako uporedimo i cene svakako je Titan 12 idealno resenje.Zvucnici imaju opciju(pozadi ima preklopnik ali samo na titan12) da se smanji jacina visokih zvukova,narodski receno imaju dve brzine prva kao SX300 i druga "adios" SX300!!
Salim se svar ukusa ali ko kupi nece se pokajati!!! |
Trenutno vrijeme na Forumu 23:24 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org