![]() |
yamaha psr1500
Pozdrav kolege ko moze da mi kaze nesto o ovom aranzeru (ko poseduje) kolko je napredni od psr1100 koji ja posedujem jel vredi nesta moze da se napravi nesto dobro od njega.pozzz
|
http://www.yu-midi.com/forum/forumdisplay.php?f=14 imas 15 stranica, ako nema informacija onda pitaj...mislim da nisi prelistao sve teme...
|
Kolega nesto sam pratio ali hocu neko ko poseduje da mi kaze dali ima podobrenje kod njega za razliku od mojeg psr1100 mislim da ima i usb i kakve su boje dali ima nesto inace sve sam procitao negove preformance i nesto je malo bolji.pozz hvala ipak
|
Imas dosta na forumu o ovim masinama, ali ukratko:
PSR 1500 ima vecu internu memoriju, tako da moze da stane vise pravljenih ritmova, bolje i kvalitetnije zvukove, a i bolje mogucnosti da se napravi nesto od zvukova, USB (vrlo mocna opcija, sa USB flash memorijom imas neogranicene mogucnosti, a cita trenutno, mnogo bolja opcija od hard diska), direktan pristup internetu (sto ne znam da li bas nekome treba, ali...). Sve u svemu, bolja, novija i modernija klavijatura od 1100. |
Citat:
|
Pa, otprilike nekih 750 eura. Ja sam skoro kupio PSR 3000 za 900 eura (polovna ali kao nova), a 1500 je malo jeftinija. Ja sam imao 1000, pa sam kupio 3000. Razlika je bitna, ali manja nego izmedju 1100 i 1500. Problem je sto ih nema bas toliko mnogo, ali procesljaj malo oglase, naci ces. Ipak, moj savet je PSR 3000, nije velika razlika u ceni, ali nudi znatno vise.
|
Citat:
|
Nebih pravio takva poredjenja, ja licno koristim samo YAMAHE jos od praistorijske DX7 pa na dalje, i za mene je njen sound nezamenljiv. Ja licno mislim da ritam sekciju 100% ima bolju od bilo kog KORGA.
Sa druge strane, mnogo puta sam bas na ovom forumu procitao da KORGovi aranzeri imaju bolje i vernije zvukove (bas kad je rec o narodnjacima) od YAMAHE, tako da imam razloga da verujem da je to bas tako. Od klavijatura koje si nabrojao samo PA80 ima sempler, tako da je to svakako plus za tu masinu, a o ostalima ne vredi puno raspravljati. Stvar ukusa i navike. I, naravno, cene. U zavisnosti sa koliko novca raspolazes, odlucices se sta ces kupiti. |
hvala kolega
|
Imas vecu memoriju, i usb citac, sto 1100 nema, kao sto ti je jaran rekao nema velike razlike u cjeni izmedju psr 1500 i psr 3000.
Sve zavisi sta zelis da radis, samo je psr 3000 novija sprava. Pozdrav |
A kazete da je psr 3000 mn bolja od sve?? cuo sam distorziju vadi je perfekt . dr neznam o tom masinu
|
Opet kazem, ja imam PSR 3000, ali ne bih da ispadne da "hvalim svoga konja". Moj izbor je svakako 3000. Nema sempler, ali ima sasvim solidne boje. Pre neki dan mi je na svirci tip nudio zamenu, hteo je da mi da njegov PA60 za PSR 3000. Naravno da nisam hteo, ali poenta je da je cuo kako ova klavijatura zvuci uzivo i da mu se mnogo svidelo. A znas da korgovci vrlo tesko priznaju Yamahu.
Znaci, ja dajem prednost 3000 u odnosu na bilo koji aranzer bez semplera. Pa cak i u odnosu na TYROSA, jer on ne nudi mnogo vise, a kosta mnogo vise. To ti je to, pa sad odluci. Bilo bi dobro kada bi mogao negde da vidis i probas neku sredjenu klavijaturu i da stvoris sliku. Sve ovo je relativno. |
ne zanostite se. sve to prave da vam uzmu pare bre!!! sve je isto..:p
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:48 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org