![]() |
Za SVE korisnike KORGa PA800/PA2X/PA500/PA588
Zdravo prijatelji
Ako slucajno pratite Korg forums mogli ste primjeti da vec neko vrijeme clanovi tog foruma pokusavaju KORGa da natjeraju/ubjede da nam oslobode potrebne informacije koje bi nam dozvolile razvoj kompjuterskih programa/aplikacija za navedene aranzere (KORG PA800/PA2x/PA500/PA588). Te informacije bi nam omogucile da programiramo PC editor-e pomocu kojih bi preko kompjutera mogli da slazemo/pravimo SETove (ritmove, boje, semplove, performance, poput KAT2000 i daleko vise). PC editori bi naravno bili besplatni za sve korisnike...Ali, potrebna nam je vasa pomoc. KORG da bi oslobodio ove informacije prvo trazi "dokaz" od pomenutog foruma da ima dovoljno ljudi koji su zainteresovani za ovo. Zato vas molimo, ukoliko zelite besplatan PC editor za vas aranzer i jos vise, da izdvojite pet minuta i date nam slijedece podatke koje mozete naci pozadi na naljepnici na vasem aranzeru: Model: (koji aranzer koristite, PA800/2X itd) Serial No: (serijski broj) Datum Kupovine: (ako se sjecate datuma) Opcije: (ako ste kupili jos kakve opcije poput MP3 board) Molimo vas, ovo ce vam svega uzeti pet minuta i ovo je za dobro sviju nas korisnika. Hvala |
Vazi li ovo i za nas koji imamo PA1X/1X PRO??? VIdim da ih nigdje ne spominjes :)
|
jel u ovom postu da sve to pishemo ili da ti shaljemo na pm???
|
A PA80????:confused:
|
Momentalno ja sam Moderator na KORG forumu, pokrecu se neke lepe akcije koje ce
nama pomoci dosta. Zamolio bi moderatore ovde da otvore novi topic koji ce stojati cist i unutra da svako upise info za svoj PA2X/800, seriski broj i datum kupovine. To vazi samo za PA800/2X, opet jos jednom molim Administratore da to urade ako se moze i na kraju da mi se lista dostavi il kopiracu ja sam od tamo i dalje zajedno sa ovom od KORG Ja, Rob, Malcom i jos neki ostali idemo dalje do KORGa. Nije nikakva zajebancija niti glupost, ozbiljna je stvar i pomocice nama puno. Hvala Edit: Navedite i sve opcije koje ste kupili, Pedala, EC5, HD, MP3 BOARD, VIDEO BOARD, RAM BOARD. |
Ustvari sad vidim sta Extreme kaze, bilo bi dobro da se i u ovom postu pisu
informacije i na kraju skupicemo to sve u jednu listu, samo PA800/2X. |
Citat:
Slobodno u ovome postu pisite zato sam ga pokrenuo, bolje nego da se pokrece nova tema jer ce se sve informacije zagubiti. Onda cemo ja ili Nedim prosljediti dalje informacije...Nedim je naglasio da je ovo za PA800 i PA2X korisnike, dodajem da je ovo i za PA500 i PA588 korisnike jer iste informacije ce pomoci razvoju software-a i za ova dva aranzera. Kao sto Nedim rece, nije nikakva zezancija. |
Da samo dam do znanja i na ovom forumu, do sad sam bio na telefon
sa Korg Italy, Paolo Tramanoni, i on mi je rekao da ce ovo pomoci mnogo, nema nikakvih garancija al bolje je nego spavati. |
Znaci nista za pa50? Samo PA800/4500/588/2x itd.?
|
Model: Pa800
Serial No: 2002476 Datum kupovine: Januar 2007 Opcije: EXP-2 Na korgpa.com i pedale spadaju pod opcije...:) |
Bez uvrede ali što bi davali Serijski broj i model,i ovo i ono?
Ne vidim svrhe a mislim da je to još jedna caka koja je bila lani kad su jednom frajeru ukrali Pa1X i isti fazon je prosuo na netu da pišu koji model,serial itd...I koliko sam čuo pronašo je sinth kod jednog jadnika što nije ni znao da je kupio ukraden...Al nema veze,neka piše ko šta hoće,meni je PA2XPro i ovako dobar sinth i ništa mi više ne treba...;):D |
Nema veze ovo Almire sa time, ovo je ozbiljan posao sa strane KORGa.
Nije ovo software pa ce ga neko sta ja znam. Hoces da postavim sve seriske brojeve od citavo studio? Sta ce sa njima? |
Model : Pa-800
SNo: 6006719 Datum kupovine: april 2008 Slazem se da je PC editor krajnje neophodan svakom,da veoma lako i brzo uradi ono za sta mu u samoj klavijaturi treba mnogo vremena i drndanja po dugmicima( i ekranu) |
@Alix
Alixe izvini sto moram biti drzak ali molim te ako se ne slazes sa idejom zadrzi to za sebe, jer mozemo i bez ovakvih komentara. Ne plasi narod bez veze jer serijski broj nema nikakve veze sa tim sto su ljudi lopovi i kradu...i bez broja i sa brojem ce ti ga ukrasti ako hoce, mozes ga ti vezati lancima. Kazes da ti ne treba program, hajmo se kladiti da bi ga ti prvi koristio kada bi takav program postojao, samo sto ti jos ne vidis potencijal. Budi razuman, ti si moderator i trebao bi cak da pomognes nasoj akciji a ne da nam odmazes. Hajmo kolege!!!...nisu valjda samo dva clana zainteresovana za ovaj program. Ljudi program ce biti djabe niko vam ne trazi novac samo par minuta da upisete potrebne podatke kako bi KORG provjerio da se radi o "stvarnim" korisnicima. |
Evo doprinos i od mene:
KORG PA 800 -Ser N°: 6014904 -MP3 Board -Datum kupovine : 10.2008. |
Dobra, a šta je sa pa1x, pa1xpro?...Jel to možda nije korg? :mad:Ljudima koji sviraju ova dva modela verovatno ne treba editor!!! Jel?:mad:
|
Ljudi vrijedi li ovo za pa50/60/80?????
|
Model : Pa-800
SNo: 6013228 Datum kupovine: maj 2008 |
No konacno nesto pametnog. Evo jos jedan dobrovoljac:
PA800 Datum kupovine:26.08.2008 S/N: 3004952 Opcije: MP3 Board, EC5, HDD |
Podrzavam akciju i veoma mi se svidja ideja iako nesviram te klavijature, samo me interesuje koji ce serijski broj da daju oni sto nemaju nalepnicu pozadi.Pozdrav.
|
PA 800
SN: 6013790 Kupljen juli 2008. |
Ja nisam korisnik KORG-a ali podrzavam vasu akciju.PC-editor ce svim korisnicima KORG-a olaksati posao u mnogome.Nikad se nezna mozda i ja uskoro uzmem KORG PA 800 sto mi je u nameri.Veliki pozdrav svim clanovima yu-midija.
|
Hvala svim kolegama na pomoci
@harepa50 @Igorcina Ovo na zalost ne vazi za korisnike PA50/60/80 i PA1Xa. Ovo su takodjer KORGovi aranzeri ali za njih je KORG vec davno prestao da nudi support jer su stariji modeli...ali, ja koliko znam za PA50/60/80 i PA1X su davno oslobodili informacije, tako su KAT2000, PA1XConverter, PRM itd nastali :rolleyes: |
Model PA 800
S.No. 6008346 Oktobar.2007. |
Evo i moj doprinos odlično samo da bude šta iz toga :)
Korg PA800 S/N : 6003179 Kupljen : 2007 jan il feb. |
Da jos jednom konfirmiram, da se ne bune ljudi sutra zasto kako ko je dozvolio.
Ove informacije ce otici na KORGovom sajtu i otamo ce se sve dalje skupljate pa zato nemojte da se cudite ako vidite tamo, nebojte se, nije Account broj. |
ma daj sta ti ko moze sa brojem klavijature koda je pin za karticu... u krajnjem slucaju sutra imam jos jedan dokaz da je moja klav sa tim i tim ser brojem zar ne?
|
Model: PA800
Serial: 6009706 Kupljen: august/2007 |
PA 500
Serial: 00002778 Kupljena: februar 2008 |
Korg PA800
S/N : 6008354 Kupljen : april 2008. |
Pozdrav drustvo,
evo i od mene broj, dobra ideja i hvala inicijatorima. Model: PA800 Serial: 6003216 Kupljen: Jan 2008 |
Korg PA 800
kupljen: 09.10.2006. Artist B.Luka (jedan od prvih u BiH) s.n. 2000298 Ideja je super!!! |
model:KORG PA 800
Serial no:6013666 datum kupovine:maj 2008 |
model:KORG PA 500
Serial no:003563 datum kupovine: 05 . 2008 pozdrav svima !:) |
Dobra ideja,i pozdrav svima iz australije
Model Pa 800 Sn.2002555 MP3 Board |
Raja zahvaljujem se mnogo na podrsci...jos cemo malo sakupljati pa saljemo info KORGu a onda ce valjda napokon da nam daju ono sto trazimo.
|
model:KORG PA 800
Serial no:6006609 datum kupovine:maj 2007 |
korg pa 800
serial: 3007383 august 2007 |
KORG Pa2x
Serial No.:3004304 Kupljen 21.08.2008. |
KORG Pa2x
Serial No.:6002532 Kupljen septembar 2008 |
Trenutno vrijeme na Forumu 17:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org