YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Extreme USB Key (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6279)

Alix 18.10.2008 03:09

Extreme USB Key

Ljudi zanima me dali Extreme prepoznaje USB Key (Ima slot za njega) i koliki kapacitet podržava?Valjda je bolja i jeftinija solucija od SD kartice,naloadaš ga i staviš u džep...Sad sam dobio ponudu da mjenjam Classica za Extrema uz moju doplatu 500eur...I zadržim MOSS...

milanche007 18.10.2008 04:38

druze ne znam sta ti je to usb key?inace extreme ima usb prikljucak sto bi rekli neki mozes u njega da gurnes usb(ono malo cudo)...e sad on moze da ti otvara usb kapaciteta(mislim) najvise 1GB.ja imam extreme probao sam da gurnem usb od 4 GB i nece da otvori na njemu imam SD karticu od giga i sa njom sljaka,e sad brze ti ucitava semplove preko SD kartice nego preko USB-a.moj ti je savet da uzmes SD karticu jer ne moras da mislis da li ces da zaboravis usb....eto nadam se da sam ti bio od pomoci.SD karticu mozes da nadjes u fotografskim radnjama,ja nasao koda nas u srbiji ovu od 1GB za nepunih 10e...pozz

josipv 18.10.2008 09:24

E upravo tako,kartica je zakon,u savakom slucaju bolje nego usb-stick,jer sto kaže kolega nemoras mislit jesi ponio stick sa sobom ili nisi(nekom se vec dogodilo:mad:)i puno brze cita sa kartice i nemoras ju vadit stalno.....

Alix 18.10.2008 09:47

Hvala momci na brzim odgovorima...Međutim koliko sam upoznat i USB port i SD port su vezani paralelno na isti kontroler,tako da nema veće razlike u učitavanju samo bojimse da ću ostaviti karticu u Korgu,dođe mi jedan "čikica" izvadi i onda sam prdnuo u kantu...Baš sam dobio informaciju da je Sedi (klaviaturisti od Kitića) neko gurnuo USB i ukro mu set...Nebi ni ja volio da se to meni desi...Kod Classica sam imo prerađen HDD i bez brige a sad kod ovog cvikam...A kakva vam se čini cjena?

gjoko 18.10.2008 09:59

pa druze Alix ustekaj onda i SD karticu i USB, stavi setove i i tamo i vamo pa onda ti niko nemoze nista.

Emir82 18.10.2008 10:20

Jaro i ja sam se zajebavao sa tim, ali na kraju kao sto su ovi momci rekli, SD uticava setove i tako te stvari puno brze nego USB. I jos plus, ja mislim (ali nisam 100% siguran ) ako oces da nesto Usamplujes u extreme, mozes ravno da snimas to na SD karticu, ali ja mislim nemoze na USB.

Pozdrav

BasariStudios 18.10.2008 10:28

Razlika u ucitavanju nema al USB je bolje po mome jer loadiraces i u dzep
dok SD svako moze da makne vani, jer ostavices je unutra namerno.
Moze citati skoro svaki USB, ja sam uvek koristio od 1GB.

vladan.pro 18.10.2008 16:27

Danas sam probao,razlike u ucitavanju setova nema i koristio sam usb od 2 gb-RADI.

Hashimaga 18.10.2008 16:55

ljudi moji, extreme nema SD nego CF,....

:D:D:D

tonijo 18.10.2008 17:30

Znači sa SD kartice definitivno puno brže učitava set, ja sam to probao xxx puta jer imam svoj set spremljen i na SD od 512 koja se stalno nalazi u Extremu i na USB sticku od 1GB koji mi stoji u koferu za nedaj Bože.

U svakom slučaju bi ti preporučio da imaš oboje ako nešto zakaže, meni se zna SD smrznuti kada učitavam na njega "UPDATE", znači neke izmjene na postojećem setu, prvo ih obavezno učitam na USB stick što puno sporije traje, pa onda tek na SD karticu jer USB još nikada nije zakazao.

Živio ti meni sto godina.

Alix 19.10.2008 04:42

Momci svaka čast...Evo idući tjedan dajem Classica i dolazi Extreme pa ću da ga isprobam...U Ponedeljak stiže i MOSS i mislim da mi je to za života dosta...Inače ja sam razmišljo da bi SD karticu "zaplombiro" tako što bi je stavio u slot i sa pištoljem za vruće ljeljenje (vrući ljepak) zaljepio i tako je nebi niko mogo izvaditi-ipak nebi da rizikujem kad ne moram...Pa me sad zanima jel moguće poslije kad bi htjeo da zamjenim set,da stavim USB key i sa njega da napravim COPY/PASTE na karticu,da bi mi kartica igrala ulogu kao nekog "hard diska" u bukvalnom smislu...Hvala na odgovorima!

Marko_kraljevic 19.10.2008 05:50

triton extreme koristi CF (compact flash) kartice i MNOGO brze ucitava sa nje nego sa usb,jer extreme ima USB 1.0 (mnogo sporija od sadasnjeg standarda USB 2.0 )

x3meSRB 19.10.2008 11:36

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 53893)
...Inače ja sam razmišljo da bi SD karticu "zaplombiro" tako što bi je stavio u slot i sa pištoljem za vruće ljeljenje (vrući ljepak) zaljepio i tako je nebi niko mogo izvaditi-

hehehehe pa shta ako ti se svidi neka boja pa hocesh da je ubacish u tvoj set, a zar ostavljate klavijature da vam svako dira??? ja sam jednom ostavio i uzeli su mi set, tako da retko kad ostavljam instrument,a shto se tice lemljenja vrucom plastikom kolega me podsetio na jednu staru izreku >> poklopeno mleko macke ne lokaju (piju)>>> :D

Alix 19.10.2008 12:54

CF???...Ne znam što mi ljudi rekoše da koristi SD kao TR...E sad jedni tvrde da imaju SD a jedni da CF...Koja je sad kartica u pitanju?A što se tiče ostavljanja instrumenata---Pa moram nekad otići nešto pojesti na tezgi ili ako naleti kakva mlada maca da izađem s njom malo vani na jedno stiskanje i "fatanje"...Inače sam jako rukopipljiv;):D

dalabu 19.10.2008 12:59

CF

Alix 19.10.2008 13:02

Hvala na brzom odgovoru...Imam baš CF-karticu 1GB iz Canonovog fotoaparata koji više ne radi ako je to ta prava...

x3meSRB 19.10.2008 15:22

ja sam imao tu klavijaturu i koristio sam klasicne SD kartice a moze i svenovije koje imaju adapter za SD, SD kartice koristi 6600 i takvi stariji telefoni lako se nalaze i jeftine su.

skoricnik 19.10.2008 19:34

6600 ne koristi SD karticu nego MMC...Svi ti stariji koriste MMC, a ovi noviji Samsung telefoni koriste Micro SD, Nokie novije N Serije koriste Mini SD...

A za Extreme ne znam...Nisam imao priliku da se sretnem sa njim, ali verujem da ovo sto je Marko_kraljevic napisao tacno!

Pozdrav!

BasariStudios 19.10.2008 19:46

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 53893)
da stavim USB key i sa njega da napravim COPY/PASTE na karticu,da bi mi kartica igrala ulogu kao nekog "hard diska" u bukvalnom smislu...

Naravno da moze, i kad bi zalepio karticu unutra opet moze nove boje donositi
preko USB Stick i prebacivati u Kartici.

vladan.pro 20.10.2008 12:22

Ma kakve SD kartice,extreme koristi CF.:lol:

tonijo 20.10.2008 12:36

Tako je, koristi CF kartice.

Citat:

Originalno postovano od vladan.pro (Post 53995)
Ma kakve SD kartice,extreme koristi CF.:lol:

x3meSRB 21.10.2008 18:38

Citat:

Originalno postovano od skoricnik (Post 53942)
6600 ne koristi SD karticu nego MMC...Svi ti stariji koriste MMC, a ovi noviji Samsung telefoni koriste Micro SD, Nokie novije N Serije koriste Mini SD...

Pozdrav!

druze ja josh imam u fioci 6600 on koristi SD kartice a MMC ide na 6630 i njega imam i trenutno ga koristim, tako da znam dobro znam razliku, a MMC moze da se koristi gde i SD ali samo ako imate onaj adapter za u SD.

pogledajte na koje kartice ja mislim

http://www.svezakucu.co.yu/www/singl...uy.php?id=2166

http://www.svezakucu.co.yu/www/catbr...php?qcatid=301

skoricnik 21.10.2008 21:21

@x3mesrb...http://mobilnisvet.com/mobilni/239/Nokia/6600

http://www.memex.com.au/images/MultiMedia%20card.jpg

Imao sam taj telefon jos pre i ha haj i znam koja kartica ide u njega...MMC VELIKA!

No ne bitno...

I jeste li se odlucili koja kartica ide u Extreme? :D

Alix 21.10.2008 21:45

Ljudi MMC i SD je isti đavo...SD ima još dodatni "prekidač" s kojim je možeš zakljičati (slično ko floppy) a u suštini je isti đavo ko MMC...Što se tiče Extrema kolege su bile u pravu CF-se koristi...Sad sam kući pronašo 1GB i 4GB pa me zanima jeli ko experimentiro koliki kapacitet podpire Extreme?Znam u nekim primjerima kod kolegi u PA500 ako je guro Trascendove SD kartice radilo je 4GB a ako je bila Kingston ili neka bolja firma nije radilo i prepoznali su samo 2GB...Pa me zanima jeli tako i kod Extreme sa CF-Karticama i koliko je ko nabudžo kapacitet u njega?Znam da je to bez ikakve svrhe jel ionako upotrebljivih je samo 96MB ali et onako informativno me interesuje pošto mi stiže ako Bog da u Petak-ako mi ga švabo ne utera...

x3meSRB 22.10.2008 00:35

ne razumemo se, u 6600 ide mmc ali sa dodatkom koji od nje pravi sd,samo shto mozesh da ga skinesh al prvobitno su ishle sd, da ne bude offtopic,.... nek da neko sliku kartice koja ide u extreme i da reshimo dilemu.....

p.s. i MMC nije isto shto i SD jer moze da radi na dve razlicite voltaze dok SD radi samo na jednu voltazu.

vladan.pro 22.10.2008 16:18

Ala diskusije

Trenutno vrijeme na Forumu 19:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org