YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pa1xpro zameniti za G-70 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6214)

Igorčina 13.10.2008 11:45

Pa1xpro zameniti za G-70

Dali je ovo pametno!!! Razočarao me sound u globalu na Pa1xpro. Svirao sam pre Rolanda od E-86-96 do G-1000. Evo već 6 meseci ne mogu da dobijem zvuk koji hoću, svašta sam isprobavao i na kraju ništa. Sad razmišljam da li je pametno da napravim ovaj transfer, u opasnoj sam dilemi. :( Možda sam ja indijanac pa ne umem ,mada ... ne znam , probao sam semplove razne i bubnjeve i čuda i bass, ma svašta. Bubanj mi zvuči kao da svira u drugoj kafani, bass mumla, solo tu i tamo. Skrenuo sam na poslednjoj tezgi od odvratnog zvuka. Sve tvrdo i kruto. Ma haos!!! Šta vi mislite!?

tranzit 13.10.2008 11:55

Da nisi ti malo navikao na Rolandov zvuk pa nikako da se toga oslobodis ? Nemoj pokusavati da dobijes isti, to svakako nece moci. Drugaciji samplovi, drugacija sinteza, drugaciji konverteri pa i drugaciji zvuk.

jeftabgd 13.10.2008 11:58

Ako si ranije bio Rolandovac,a jesi,onda ce ti se to dopasti.Ali i sa G70 ima problema.Moj kolega s kojim radimsvaki vikend ima je od kad je izasla i jos mu zvuci ko pracka.Na tezge nosi Va7.Ne moze covek da je namesti pa to je.Jesi razmisljao o Tyros 2?Ima ih sad za 2000e,ocuvanih?B-)

Igorčina 13.10.2008 12:00

Mislim da Korg nema m..a kao Roland.

Igorčina 13.10.2008 12:04

Možda bi mogla t2 ali ne znam. Nisam pametan!

jeftabgd 13.10.2008 12:04

Znam.Nedostaje ti Rolandov bubanj.I ja kad god sam pokusao nesto da promenim nisam mogao da svarim onaj Korgov bubanj.Kad ga slusam u sobi sve je ok,a cim odem na tezgu,nesto mulja,brunda.Da bi sve dobro izlazilo,mora da ima sve savrsene uslove,razglas,prostoriju.Roland sam svirao na 160w,u plocicama i staklu i uvek izlazi mane-vise isto.

Comi 13.10.2008 12:05

Ako si naviko na mastan i pun zvuk Rolanda nikad te Korg nece zadovoljit.
Al ga nebi bas mjenjo za G70 ili taj s kim mjenjas nek ti makar nesto doplati.

Vule 13.10.2008 12:06

Ja prodajem svoj g70...prelazim u dugmetarce,kažu da ima više para...:lol:=))

jeftabgd 13.10.2008 12:06

Moja ubitacna buduca kombinacija je Tyros 2(3),SonicCell i kao druga klav.TR61.Sve ima.Bubanj moze da se vuce sa Sonica i mora da radi do jaja.

Igorčina 13.10.2008 12:10

Ljudi, ne znam šta je pametno, stvarno sam u dilemi, Rolandinjos daj neki tvoj mp3 primer ritmova narodnjačkih koje sviraš da čujem. Nisam imao prilike da slušam G-70. Ne mogu da nosam dve klav. teško mi je , živim na 5 spratu, bez lifta.

Vule 13.10.2008 12:20

Citat:

Originalno postovano od Igorčina (Post 53107)
Ljudi, ne znam šta je pametno, stvarno sam u dilemi, Rolandinjos daj neki tvoj mp3 primer ritmova narodnjačkih koje sviraš da čujem. Nisam imao prilike da slušam G-70. Ne mogu da nosam dve klav. teško mi je , živim na 5 spratu, bez lifta.

Vidi Brate...ja sam upravo stvarno dao svoj g70 da se prodaje a za to imam više razloga i reći ću ti vrlo ikreno:
1. Imam fantoma i praktično tonski ceo g 70 a uz to i sonic cell
2. više mi se zgadilo da ga vukljam po svirkama a sviram 10 posto stvari iz njega
3. iznervirao me midi routing koji mi je bio isuviše komplikovan a hteo sam dosta bubnjeva da vučem sa fantoma
4. uzeo sam pa2 i sad mi radi potpuno identično kao g70 što se bubnja tiče s tim da ova stvarno ima dosta boljih boja za desnu ruku plus sempler i mogu u mom slučaju više iz nje da izvučem...a uz to midi routing mu je idealan

Što se pa1 tiče nisam siguran da se iz nje može izvući to što ti tražiš a mislim da znam šta ti nedostaje jer smo svi navikli na roland zvuk i teško ga je isterati iz glave...ako se odlučiš za g70 moraćeš imati uz njega još makar LE-a za narodnjake,to sigurno,faliće ti boja...e sad na tebi je odluka...;)

jeftabgd 13.10.2008 12:25

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 53105)
Ja prodajem svoj g70...prelazim u dugmetarce,kažu da ima više para...:lol:=))

U pravu si.Mi dugmetarci vladamo svetom.=))

Igorčina 13.10.2008 13:29

Ma ne znam , bre... šta ću i gde ću...žao mi da ga prodam, a nisam zadovoljan zvukom. Ne znam ni šta da uzmem.

milanceshow 13.10.2008 13:45

A sta mislis o tome da samo dokupis sonic cell.

Igorčina 13.10.2008 14:03

šta je to?

milanceshow 13.10.2008 14:07

SonicCell: Expandable Synthesizer Module with Audio Interface
Rolandov modul.

Objasnice ti ronaldinjos........on ga ima....

Evo ti link ka temi :http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=5299

milanceshow 13.10.2008 15:05

@Igorčina
A vidi sad brate ovo......
Nisi prvi koji je zamenio Korg za Roland.Ja znam licno 4-5 coveka koji su zamenili PA1X za G70.Doduse imaju i gore solo klavijaturu (ROLAND,KORG,YAMAHA......)
Tako da je na tebi da odlucis,a mi smo tu da ti predocimo razne varijante........

krcmar 13.10.2008 15:10

Milance druze, ajde ako ti nije problem da objasnis ovako bukvalno za sta sluzi taj sonic cell. Misli da kazes kad ga prikopcas na aranzes sa njim sa njega vuces......

Igorčina 13.10.2008 15:25

Da li neko hoće da mi pošalje svoje Mp3 primere sa Pa1xpro da čujem,možda je problem u mojoj klavijaturi.

milanceshow 13.10.2008 15:39

Pa Roland SonicCell je modul.To je klavijature bez dirki....
SonicCell sadrzi boje FANTMA X naprimer........;)
http://www.roland.com/SonicCell/

Kada povezete SonicCell sa aranzerom vi mozete da vucete boje sa njega....to jest da iskljucite naprimer bubanj na svojoj klavijaturi a na SonicCell namestite set bubnjeva i tako imate Rolandov bubanj u ritmu.
To nije bukvalno da imate u svom aranzeru rolandov bubanj.Taj bubanj izlazi iz SonicCella koji je povezan na miksetu......
Vas aranzer salje midi signal o bubnju u vasem ritmu (kad je udarac bas bubnja,dobosa,cinele.....itd) u SonicCellu.Tako da on svira bubanj a sa vaseg aranzera se cuje bas,kontra i tako to......
Mozete naravno da vucete i ostale elemente kao sto je BAS,KONTRA sa SonicCella

Tako se to podesi i bukvalno imate Rolandov aranzer na kutijama..;)

Moze tu jos dosta da se prica........ovo je bilo u nekim kratkim crtama......

jeftabgd 13.10.2008 15:41

Sonic cell,da sa njega vuces bubanj i sta ti vec nedostaje sa Rolanda a za solo sa Korga.SMRTONOSNA KOMBINACIJA.Ima d'ubijes ceo Arandjelovac i blizu okolinu.

milanceshow 13.10.2008 15:43

Citat:

Originalno postovano od Igorčina (Post 53131)
Da li neko hoće da mi pošalje svoje Mp3 primere sa Pa1xpro da čujem,možda je problem u mojoj klavijaturi.

Nemozes na Mp3 snimak da dajes sud o zvuku.Svaka klavijatura ima dobar snimak MP3-a.
Trebas to da cujes negde uzivo klavijaturu da da kazez da li valja ili ne....

BasariStudios 13.10.2008 16:01

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 53134)
Nemozes na Mp3 snimak da dajes sud o zvuku.Svaka klavijatura ima dobar snimak MP3-a.
Trebas to da cujes negde uzivo klavijaturu da da kazez da li valja ili ne....

Jesi siguran o tome? Jer nekad si pljuvao po neke moje MP3.

veljko2001 13.10.2008 16:02

Pametno razmisljas

Citat:

Originalno postovano od Igorčina (Post 53097)
Dali je ovo pametno!!! Razočarao me sound u globalu na Pa1xpro. Svirao sam pre Rolanda od E-86-96 do G-1000. Evo već 6 meseci ne mogu da dobijem zvuk koji hoću, svašta sam isprobavao i na kraju ništa. Sad razmišljam da li je pametno da napravim ovaj transfer, u opasnoj sam dilemi. :( Možda sam ja indijanac pa ne umem ,mada ... ne znam , probao sam semplove razne i bubnjeve i čuda i bass, ma svašta. Bubanj mi zvuči kao da svira u drugoj kafani, bass mumla, solo tu i tamo. Skrenuo sam na poslednjoj tezgi od odvratnog zvuka. Sve tvrdo i kruto. Ma haos!!! Šta vi mislite!?

Zamenicu se ja sa tobom!!!

GALA 13.10.2008 16:49

Igorčina buraz evo dam Va7 i akai sve ustimano samo sjednes i sviras dobijes sve moje ritmove..stimao sam danima i nocima, znaci spremno za svirku....sve je ocuvano koliko je god moguce.....hehehee buraz ostvi si taj sint i srediga to ti je moj savijet

stamenmeteor 13.10.2008 16:58

brate uzni ti lepo na jednom kanalu odvoji bubanj, na drugom bas gitaru, a na stereo ostalo sto ide u aranzeru..... razlika je ogromna.. tako da verujem da se neces vise razocaravati samo ako umes sve to da nastelujes... totalno je druga klavijatura

milanceshow 13.10.2008 17:25

Citat:

Originalno postovano od BasariStudios (Post 53137)
Jesi siguran o tome? Jer nekad si pljuvao po neke moje MP3.

Nisam pljuvao nego sam rekao : "BRAVO KRALJU....."
Od svih sto su pljuvali ja sam jedini rekao BRAVOOOOOO,a ti mene uhvatio na zub...Nema smisla,pa ti si moj drug....;)

Ako me secanje ne vara....bila je prica o tome kako zvuci Ketron i da si ti radio "Balkanske" ritmove za ketron,pa su neki poceli da daju negativne komentare.Pa si onda izjavio da ustvari i nisi ti radio nego neko drugi,pa si reko da si hteo samo da cujes misljenje i da vidis nasu reakciju.
I da sam pljuvao onda se to nije odnosilo na tebe jer ti nisi pravio ritmove.Takodje ispada da sam ja rekao "BRAVO KRALJU...." nekom drugom....

I tako ti i ja do sudnjega dana......:D

---------------------------------------------------------------------------------
@Igorčina
Probaj da odvojis kanale ko sto ti je Stamen rekao....
Svirali smo stamen i ja.I mogu ti reci da mu se PA800 cuje malo punije nego ostali koje sam slusao.Mada o ukusima ne treba raspravljati......
Ja sam licno za Roland aranzer a gore za solo mozes sta hoces.......

Ovo resenje sa SonicCell nije lose.Tako bi dobio ono sto hoces.To je sigurno.....VRH

A mozes da uzmes G70 i neki sempler zbog harmonika (moze i modul) i to je takodje VRH....

medino 13.10.2008 17:26

daj nemoj zaje*avati...imas u down mp3 primere od kolege marco7 pa poslusaj kako mu zvuci pa1xpro,to je jako mocna spravica i moze da zvuci da se use*es,ali ima posla preko glave...i g70 je vrh spravica ali nece samo da je kupis i sviraj,mora se lepo upakovati ...jesi razmisljao o e80 ako bas hoces rolanda,mislim da je bolji od g70...mada moj savet,i za korga pa1xpro i za rolanda imas materijala koliko hoces,lepo spakuj i vozi...ja sam cuo pa1xpro na splavu koji zvuci ko kanta (moj bivsi g800 je zvucao 100 puta bolje od njega),ali zato bajo cuo sam i pa1xpro pa sam se sve jezio dok baja svira,to zvuci tako dobro da nije normalno...pa sad jbg...ova tema ,osecam ce biti ko derbi,partizan ili zvezda...u nedogled

GALA 13.10.2008 17:51

Igorčina buraz uzmi fino semplove dobre u programu ih fino podesi ...i mora radit dobro..ja na tvom mjestu nebih to radio,,

Marco7 13.10.2008 18:01

Samo polako ljudi...Opet ispade rivalstvo izmedju pojedinih firmi i velicanje i pljuvanje pojedinih,rolandovci jedva docekase ovu temu da ispljuju Korga a Yamahasi da se ponude kao najbolji izbor auuuuuu....Polako ljudi!!!Ja vam ne bih menjao Pa1xPro za 3 Rolanda i 3 Tyrosa!!!Igor ima dobre semplove i sve u svemu originalne,ustvari isto kao moje i nije njemu problem kako je sredjena klavijatura i samim tim sto je izmenjao sve te silne basove i bubnjeve i nista nije postigao znaci da nije ni do setova ni do semplova nego treci faktor!Posto znam da koristi Pevey miksetu smem da se kladim da je to faktor br.1 i ko se malo razume u ozvucenja i miksere zna da su to limene miksete do jaja i da se za njih mora posebno praviti set i posebno stelovati set jer ti mikseri su jednom recju kakica a i rekao sam mu da podje do Mikija u Kragujevac da mu proveri konvertere zvuka ili izlaze i tako nesto jer je kupio polovan sint pa moze da se desi da je bila neka mesvera pri popravci!Ali ipak mislim da je do ozvucenja jer kad svira kuci to mu dobro zvuci,razdvaja klavijaturu na 4 kabla i uostalom dobar je svirac!Niko mu nije to naveo kao moguci uzrok loseg zvuka nego svi jedva docekaju da ispljuju konkurentsku firmu kao da smo mi vlasnici svih tih proizvodjaca pa imamo neku korist od toga!!!!

GALA 13.10.2008 18:10

Marco7 u pravu si.. od ozvucenja treba prvo krenut...nema te marke i tog sinta koji ce radit dobro na los razglas,tj. razglas koji nemozes ustimat da radi onako kako treba....

Marco7 13.10.2008 18:20

Ja sam ga savetovao da jedan dan odvoji tamo gde svira i da prema tom mikseru i zvucnicima uzme da nasteluje lepo sve sto treba,ako mu nesto manjka u basu da sredi bass da mu smanji relase ili tako to u programu kako treba,isto tako bubanj i ostalo ali da sacuva i vec postojeci set jer kad dodje da radi na Powermate ili Yamahu ili Montarbo ubaci set koji sad koristi i vozi!Ali vrlo lako moze da bude da nesto nije u redu sa konverterima ili izlazima ali i to se da proveriti vrlo lako!A moze i stvarno da bude da je covek navikao na Rolanda uvo i to je to!

@Gale izdvojio sam ti ono pa veceras kad se vratim sa svirke a ponedeljkom radim do 00h saljem ti link da skines sa speedy-ja ;)

skoricnik 13.10.2008 18:30

Vrlo moguce da je do miksete...Igor je bio kod mene, i cuo je na mom razglasu kako radi Pa800 i svideo mu se...Pustao sam mu na Bell MDA 402 (Malo starija mixeta, ali ubija!) i dve 12"...A takodje sam mu i slao dosta semplova koje koristim...

Tako da sefe...Probaj na neciji drugi mikser da ustekas Pa1XPro i da vidis...Verovatno ces osetiti razliku, a ako ne, onda cemo se svi sa foruma zaloziti da nasemplujemo bubnjeve sa SonicCell-a ili Fantoma - svejedno...JEL' TAKO DRUGOVI CLANOVI? :D

Marco7 13.10.2008 18:39

Ma mozemo mi svi da semplujemo bubnjeve sa Sonica ili Fantoma!Evo ja cu da mu posaljem sve bubnjeve sa Fantoma X ali nece to da zvuci na Korgu kao na Rolandu ni pola ali to ne znaci da ne moze na Korgu da se napravi ravnopravan bubanj njihovom a i Igor ima extra semplove bubnjeva,nije to do toga ;)

Davidovic 13.10.2008 18:42

Druze moj to je samo stvar ukusa i navike!!!
I ja sam ceo zivot svirao Rolanda pa sada sviram KORG i navikao sam se vremenom...
A to da je los zvuk nije tacno!!! Sedi i provodi par sati dnevno za klavijaturom i provali svaku mogucu funkciju na njoj pa da vidis kako radi... Samo rad i rad... POZZ

milanceshow 13.10.2008 18:43

Vec je probana varijanta sa usemplovavanjem Rolandonog bubnja i to nije dalo neke znacajne rezultate jer je stvar u korgovom izlaznom procesoru ili kako vec da ga nazovem......Semplovali smo par puta na PA1X i nije na kutijama izlazio taj saund.....Semplovali smo bas bubanj i dobos i nije to to.Dok su cinele fino izlazile,a kras cinele su bile OK.Trajanje kras cinele je malo duze i pa je tako delovala realnije.

Mozda je varijanta sa SonicCell najbolja ako ne nadjes drugo resenje......Tako ces imati 1 klavijaturu i 1 torbicu za SonicCell......bice lakse nego 2 klavijature to je sigurno......

--------------------------------------------
EDIT: Dok ja napisao ovo ,vi napisaste po 2 odgovora....=))

Alen P 13.10.2008 18:59

Cijena Sonic cella? Gdje se može čuti, kupiti?

Vule 13.10.2008 19:21

Cena je okvirno oko 600-650 eura...uz modul,znači ful zvukove u njemu imaš mesta za još dva SRX proširenja i Sonic ti može služiti kao audio karta,ja ga i za to koristim,i to vrlo ozbiljno radi,ima balansirane ulaze za instrumente i mikrofon...može reprodukovati wav,aiff.mid i mp3...sve u svemu jako ozbiljna sprava a malena i vrlo zgodna za nošenje...ovo je u najkraćim crtama...

I još nešto...da "pomirim" zaraćene strane...iako sam zakleti rolandovac uzeo sam pa2 i nameravam da prodam g70...tačno je da ne zvuče isto ali je i tačno da se pa2 može veoma dobro srediti (ja sam u toj fazi)...već sam napisao,pošto već koristim fantoma bilo mi je glupo da vučem i g70 pa otud i ova odluka...usemplovao sam sve bubnjeve koje sam koristio na g70 i bubnjeve sa Sonica ali to na pa2 ne izlazi isto,ali se može srediti...naravno uvek postoji opcija midi kabl pa u fantoma jer korg ima odličan fazon Midi Routinga...ja ću za sad raditi na samom pa2 i pokušati da ga doteram po svom ukusu,ako ne uspem rešenje je lako...

najradio 13.10.2008 19:38

Brate, sedi i pakuj, steluj, provaljuj, tako ces se i navici i nastimovati aranzer...i ja sam tako radio a sad PA 800 ne bih menjao nizasta na svetu...Iako sam imao Rolande ranije... i radi to sve na mixeti na kojoj sviras i slobodno odvrni...i videces da si u zabludi....covek ponekad izgubi samopouzdanje, pa bezi od problema, a ti ga pobedi, druze....

Alen P 13.10.2008 20:11

Ok, ima li ga koja trgovina u Hr?

Trenutno vrijeme na Forumu 23:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org