YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Triton le terce ali durske (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5999)

taskedallape 23.09.2008 01:04

Triton le terce ali durske

Ljudi trebaju mi durske terce ZA TRITON LE,sta god sam nasao,svugde su sedmice a nigde durske!Ako je neko ljubazan da mi da terce da su ispravne i redovne terce!Hvalla unapred
LJUDI POMAGAJTE TREBAJU MI TERCE,STO SE NIKO NE JAVLJA?

harisfaz 23.09.2008 17:14

kakve sedmice brate dragi??? zar postoje terce SEDMICE???? e vala ste s tim tercama, onaj neki dan trazi niske, ti sad nekakve sedmice, pa dokle ovako?????

tesla 23.09.2008 22:21

meni trebaju devetke ali duge ako ima ko u lokalu gde sam sada samo to prolazi............ hahahaha
jedan savet vezbajte ljudi da svirate terce sta bi ste radili na harmonici bas me interesuje kako bi ste ubacili user scale u guerini...........
vise je preko glave sto kaze haris te visoke te niske te za "uzacko" te sedmice pa uvecane umanjene pa sta ti ja znam kakve sve ne e vala vise nemam reci..........

neconix 23.09.2008 22:28

Imam ja terce al dimske(zimske)posto je pocela jesen,a sad ce jos malo zima,znas kako rade,ubivaju,da se smrznes!!!:D

tesla 23.09.2008 22:30

ako nisu sus-amske nista mi ne vredi jer ne mogu na njima da sviram ono gluvo kolo

neconix 23.09.2008 22:31

Al zato mozes usput da grickas nesto!

harisfaz 23.09.2008 22:53

hehehe...koji ste vi.....:)

GALA 23.09.2008 23:11

Što sprdate covijeka,terce na sintu postoje i zasto se nebi koristile..covijek trazi durske terce i dobit ce ih,znam sta je mislio...nemojte biti takvi vec pomozite..pozdrav

romario 23.09.2008 23:17

Npr. E-dur ; Zelene oči ,
E -dur (7) :Sve mi ide naopako ( K.Malovčić)
Rastao sam pokraj Dunava .

Ja sam tako to shvatio .

taskedallape 24.09.2008 03:36

Citat:

Originalno postovano od harisfaz (Post 51136)
kakve sedmice brate dragi??? zar postoje terce SEDMICE???? e vala ste s tim tercama, onaj neki dan trazi niske, ti sad nekakve sedmice, pa dokle ovako?????

Necu da se raspravljam sa vama kada ste sad dokazali kakvi ste!!!!
Terca e-mol je e-mol,npr pesma kafana je moja sudbina...,terca e-dur7(E sedam tako se kaze),to vam je pesma Vrati se neno vrati,zvezda tera mesec,snjegovi beli....,to ne moze biti e-dur ni e-mol nego e-7!A e-dur ti je e-dur,npr pesma volela sam oci zelene,i tebe sam sit kafano,nikada me zivot milovao nije i tako dalje...prema tome nisi trebao nista da pises ako neces da mi das durske terce,ne znam sta si mislo da cete dobiti sa ovim!!!POZZZ

harisfaz 24.09.2008 07:19

izvini burazere, al ja prvi put cujem za taj izraz. i te terce koje ti nazivas sedmice se takodje zovu durske, ili balkanske durske, ili kako vec neko kaze, al vjeruj mi to nema nikakve veze sa sedmicama... znas li uopste sta je sedmica???

harisfaz 24.09.2008 07:20

Citat:

Originalno postovano od imported_romario (Post 51189)
Npr. E-dur ; Zelene oči ,
E -dur (7) :Sve mi ide naopako ( K.Malovčić)
Rastao sam pokraj Dunava .

Ja sam tako to shvatio .

dobro si ti to shvatio, al niko dosad to nije nazvao SEDMICA...

taskedallape 24.09.2008 07:29

Citat:

Originalno postovano od harisfaz (Post 51214)
dobro si ti to shvatio, al niko dosad to nije nazvao SEDMICA...

Dobro,nije problem!!Jel imas terce da mi das pcg samo pa cu ih prekopirari preko LeLebyy?

romario 24.09.2008 10:17

Vrati se neno - Edur-dmol (ta ljestvica,to nije sedmica ili kako već zoveš.)
Rastao sam pokraj Dunava npr, ako sviraš iz E dura , probaj staviti A dur a sviraj iz E.
Pišem napamet ,ali mislim da je ispravno.
Pjesma je primjer ,to možeš promjeniti u sličnim pjesmama.
A za određenu pjesmu možeš si korigirati neku user ljestvicu...

laze 24.09.2008 14:35

Evo ti druze sad sam postavio u download moj pcg tu ima svasta, cepaj.
http://www.yu-midi.com/forum/downloa...o=file&id=2611

Trenutno vrijeme na Forumu 06:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org