![]() |
EMX5000 kao snagas ?
Mozeli se EMX5000 iskoristiti samo kao snagas recimo da radim na PM1000 sa 2 kutije i hocu jos neke 4 kutije da guram yamahom a mixer bi koristio od PM1000. i kako se to pravilno poveze. hvala
|
Iz PM 1000 "MAIN OUTPUTS" L i R u Yamahu EMX 5000 u "P.AMP IN" A i B.
Povezuje se sa dva balansirana kabla banana-banana. Pozdrav. |
eto kolega ti je rekao..ja trazim emx5000 po sarajevu i nigdje da nadjem i neki dan sam cuo da se prestala proizvoditi:(
|
Razmisljo sam da kupim snagas koji bi po potrebi za vise kutija koristio a opet razmisljam pa sto da ne uzmem EMX5000 koji mogu koristit i kao snagas i kao mikser ako zatreba (recimo izdat nekome) jer i cijenaa solidnog snagasa je blizu cijeni ovoga miksera a "dobijam" malo vise.
|
Ne bi reko,ne oslanjaj se na njenih 2x500w.Taj mixer ima snagu skoro kao PM 600/2 (2x300w).:)
Ja svirao na oba. A o 3 kutije po kanalu nema ni govora. Znaci,bolje snagas.:) Pozdrav. |
Dvije kutije po kanalu bi koristio pa valjda ima na 4oma zdravih 2x400w (nek lazu za 100w)
|
I ja bi voleo da ima ali na osnovu mog testa,ima onoliko koliko sam i napisao.Ja volim da se bakcem sa tim stvarima i ne mrzi me,utakvom sam kraju gde nemam cesto priliku da probam nesto ali cim stigne kod mene, odma ide na test.Na toj Yamahi sam imao prilike da sviram sigurno 20-tak puta,bila je u mom Showroom-u:) nekoliko puta...Za 50 ljudi,na 8 oma,lagana svirka (o gruvanju ni rec) a mixer je vec u limitu.2x325w kazu iz Yamahe.Na 4 ohma je vec bolja situacija ali je to po meni neupotrebljiv miher jer je veliki sto se tice kanala a mali sto se tice snage atezak 19kg.On ne bi smeo sa takvom snagom da ima vise od 6 kanala jer taj mixer moze koristiti samo one-man ili "dvojka",kad je snaga u pitanju,o vecim svirkama ni govora.
To je moj sud i na osnovu mog iskustva.Znam da na ovom i drugim forumima ima ljudi koji su prezadovoljni ovim mixerom i ja to postujem,ali ja ne bi nikad dao ni tih 350-400 eura, za koliko moze da se nadje ovaj mixer. Skoro sam video oglas,lik prodaje Electro voice Q66 snagas,malo starije generacije za 450 eura...Znas li koja je razlika u snazi izmedju ova dva uredjaja?A kvalitet zvuka ne treba ni uporedjivati (a znamo da je Q66 iz nize i jeftine klase EV-a). Tvoja volja,ja sam hteo da dam svoj sud o tvom problemu.Uradices onako kako mislis. Pozdrav. |
Brate!Gresis po pitanju Yamahe EMX-5000 ili si mislio na neku drugu miksetu....
|
Ja sam na Emx 5000 radio dugo,istina prva serija je imala limiter,ali na drugoj su skinuli,kad je prikljucim na Mackie ART 500 to ne da gruva nego ubija,i to mi niko ne moze reci da nije tako,pogotovo sto za relativno male pare dobijas pouzdanu i sigurnu miksetu,naravno da snaga zavisi koliko kutija kopcas zbog omaze.Pozdrav svima
|
Vrlo dobro znam shta pricam a lepo sam reko da ima ljudi koji su sa Yamahom EMX 5000 prezadovoljni.Nemam nishta protiv,ja sam izneo svoje mishljenje...
Pozdrav. |
Ja postujem tvoje misljenje ako kazes da ti se nesvidja njen zvuk.Ali ti iznosis pretpostavke o tehnickim podacima,koje nisu tacne.Licno iskustvo je samo "LICNO"!
Poz.... |
Mene sad nešto zanima...jel ta EMX5000 jača od EMX2500?
|
Ne svidja mi se ni njen zvuk,ni njena snaga,ni njen efekat,ama ni jedna stvar na njoj...:)I to sam i obrazlozio...I ponavljam,nemam nishta protiv kolega koji su zadovoljni sa tim mixerom...:)Jednostavno,mixer ti odgovara i tu je kraj.Isto mishljenje imam o "belim" Dynacordima,ljudi ih nece promeniti za neznam sta,nema tu nishta lose...:)
Pozdrav. |
@Beethoven
Svakako da je to samo tvoj sud. Ali please nemoj da valjas bez potrebe da ne valja alo :mad: ja ti tvrdim da se ljudima neda zahebavati oko stelanja pa odma odustanu. Sto se tice zvucne slike sa EMX5000 (ja imam 20 kanala) moram ti reci da to radi kristalno cisto i ne muva kao dinakord, koji jeste snazniji al zato nevaljaju efekti i mutno zvuci brate dok ga ne podesis malo bolje. Yamahu ne ubijas ni sa equalizerom ili nedovoljnim poznavanjem oko edita efekta, ona je najbolja sa aktivnim sub i tada radi odlicno, kud i kamo bolje nego neke izvikane sprave. E sad sto si sam rekao ukusi su ukusi, al opet navijas vodu na svoj mlin (hehe), pusti to. Ja cu opet da kazem evo ja imam 4 kutije S115V i 2 aktivna MSR800 (svaki po 500w prave snage), imam i DBX driverrack i sta da ti pricam o zvucnoj slici? To trebas samo da slusas i da onda kazes svoje misljenje. Al da ima puno boljim PA mixera od ovoga, istina je ima, al vrlo su skupi, pozdrav |
Citat:
|
O.K.
Ima 2x500w na 4 oma,extra zvuk,efekat...ma boli glava... Moze se naci za 1000-1100 eura,polovna,ne bas tako dobro ocuvana... Jel ovako prija? I moj sud je bio da nema tu snagu,koji crni tehnicki podaci.Oni su poznati i nisam ih menjao... U praksi to ne izgleda tako ako se npr. uporedi sa necim sto je takodje 2x500w. I nisam trebao davati za pravo da nekome treba da se svidja.Treba da pljujem po njoj,da ubedjujem ljude da je niposto ne kupuju,da nema veze s' vezom... Ja sam lepo izneo svoje mishljenje i chak pozdravio ljude koji u njoj vide odlican mixer.I,ponavljam,protiv tih ljudi nemam nista. A sad mislim da je ovde na forumu uzalud davati neki sud,treba uci ko gost i coolirati... Pa i pametnije je... Pozdrav svima. |
EMX500012/20 modeli imaju pravu realnu snagu 2×270w na 8 oma tj 2×400w na 4 ohma (ispitano i dokazano!!!) Proiozvoljne ocjene nekih ljudi kojima se ova spravica ne svidja je njihov problem i tacka. Inace da kazem nesto, najbolje je da se uzme suva mixeta i externi procesori i onda je to tooo ali to kosta, a koliko para toliko muzike jelda?!
|
Da,najbolje je,ja sam sa necheg takvog otisao na power mixer.Gde cu sam vuci 50 kila?Znam i ja sta je najbolje al da bude uteha,ni PowerMate mi se ne svidja ali kad se uzme sve u obzir,bolji mixer trenutno ne postoji,nov (u tom cenovnom rangu).
Cool... Pozdrav.:) |
@Beethoven
U pravu si kad to tako kazes, evo i ja znam da je rijec i o tezini pa jos ako si sam eto belaja. Ja zaista svarno neznam zasto ljudi od emx5000 stvaraju problem. Ja sam to dosta experimentisao i ispitao na razne kutije. Evo ja sam kazao da imam 4 kutije S115V, svaka ima pravu snagu 250w rms (500w program/1KW peak) i dva aktivna suba MSR800 (500w rms). Kazem da yamaha bas sa ovim kutijama ima funkcionalni procesing i zvucna slika moze da se podesi, treba tu jos i klavijaturu da podesis itd. Imao sam jedno vrijeme i 4 stare kutije JML M330 (12") 350w i to je gruvalo opasno al sam morao nazalost radi licnih problema da ih prodam. Uzeo sam yamahu i nisam mislio da cu s njima dobiti takav sound, no nije ni predaleko, lijep ti pozdrav |
Eto,bas to sto yamahu EMX 5000 treba uvek podesavati,to nije O.K.i to je jedan od razloga zasto mi se ne svidja.Ako stavis dobre spikere i dobar mixer,shtelanja nema.Sve na nuli i pichi...Da,sa yamahom je uvek bila varijanta shtelovanja pre svirke...Sve na "0" pa ako je do sale onda master EQ...Moze i na kanau,vrlo malo u zavisnosti od toga ko je na kanalu i sa chime.Ni ja nisam zadovoljan sa P.M.-om a jedina stvar koja mi se ne dopada kod njega jeste to sto je nagruvan basovima.Kad radis samo sa satelitima to je i vise nego odlicno ali kad dodas woofere (pasivne),jooooj....ne zivi se od basova.
Pozdrav. |
Kod mene na EMX5000 je sve na nulu "0" i tako odlicno radi.
Postoje varijacije u stelovanju koje su uzrok lose sale ili veci broj razlicitih mikrofona,ali to je slucaj kod svake miksete. |
Istina,ali je kod EMX u malo vecoj meri to okretanje...
|
Nije veliko okretanje.....maksimum je za po jedan....
Negde izmedju jedanest,dvanest i jedan.....plus-minus... Ali glavni razlog su kutije...... |
Da,one su najslabija karika u tom lancu...
A na kojim kutijama radish,Milance? |
@Beethoven
Ja radim na 4 kutije S115V i dva aktivna suba MSR800, i taj 20 kanalni EMX5000 mixer. Ne samo da nema izoblicenja na bini ili kakvih krivih tonova vec jos sa ovim yamaha procesing iz mixera te kutije dobivaju jako fin style, EQ ne stoji na V kao sto ljudi rade vec kao munja (hehe) i sve radi super. Neznam kakve ljudi imaju probleme al kao sto kazem ima tu jos a ne samo nosenje kutija na svirku, prevenstveno mislim i na jednu drugu stvar a to je: svi zele da EQ stave na V i onda da imaju dubinu bas tonova al to ne ide, bas tako se dobija sansa da se limiter kod vece snage ukljuci i zagusi EMX. Na nacin kako ja radim u i pravilnim okretom skretnice za najpovoljniju frekvenciju sve kutije rade optimalno i nema trzanja. Treba malo i intelegent ukljuciti, eto toliko, lijep pozdrav |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:44 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org