![]() |
Ketron Audya Oficijalno!
Dolazi sa 1GB Sampling RAM, moze primiti 4 GB RAMa. Prva serija se prodaje
bez Sampling Opciju, negde u Martu novim OSom ukljucuje se Sampling opcija, Sampler koji nisam do sada jos video onakav... Danas sam imao sansu da se malo zajebavam i radim Na Punu verziju Audya sa AJom. Ovo je bio drugi susret sa Audya, Al sad i Sampler, zvanicna cena u USA oko 5000$ ...nemam reci, nema tu sta da se prica o neki PA2X il T2 il E80, to je malo daleko, al ipak vreme pokazace svoje. Sint nece bit na trzistu bar jos mesec do dva, prve dve u USA dobijamo ja i AJ pocetkom Oktobra. Da samo vidite kolko su njih vec uplatili za to sranje a mislio sam da ce ih dvoje troje kupiti. Kad uskoro cujete frke po netu o KETRON AUDYA ADVANCED WORKSTATION slobodno verujte u tome jer u development je oficijalno prvi Ketronov Workstation koji ce biti mnogo napredniji nego i sama AUDYA. JA BI NAJVISE VOLEO KAD BI SVAKO OD VAS IMAO SANSU NE DA POSLUSA MP3 SNIMLJENE NEGO DA SAM STAVI JEDAN SD5 ILI SX3000 NA POJACALO I DA GA ONDA OTCUKA! JEDNO JE MP3 A DRUGO JE NA POJACALO TO. |
Da nebi ispalo da svaku tvoju poklapam (piše da imam poklopac na svaku),ali molim te bez ovog:
#uplatili za to sranje# #da se malo zajebavam# I velika slova...Svako će pročitati post ako htjedne,bila velika,mala ili crvena slova... Ništa protiv tvoga posta samo poštuj pravilnik... |
Ajd Nedime vise oko ovaj Ketron.Bice ovo dobro, za razliku od ostalo sto si prezentovao o Ketrona.
|
A dobra je i cijena.Znači,ništa od toga.
|
Dobra je to klavijatura,ali jako skupa...
|
Pa da,to sam i mislio .
|
Cena je ubi boga, to je i najveci razlog sto ljudi ne kupuju.
Jedan obicni SD5 je 2300$. |
Ma nije uopce velika s obzirom koliko sint nudi,,a i nedim ju je provalio tako da ce lako se probit na nase trziste,sve ce biti spremno kad izađe ritmovi su vec tu...pozdrav za nedima i ostale clanove...samo opusteno i nemojte da ova tema opet ode pod kljuc
|
Ma ljudi MOLIM bez svađe i zavade...Cjena je jaaako ugodna ako se pomisli koliko nudi...Dakle kao što Gale reče material je tu,a Nedim ja mislim će rade volje SVIMA pomoći ko se odlui za taj sinth,ili bilo koji drugi od Ketrona...Treba se sad malo uozbiljiti ipak čovjek nema studio tek tako da bi se hvalio,već da odradi profesionalno...Ako se kome ne sviđa material ne treba odmah da vrjeđa,ipak odražavanje studia košta,a Nedim s tim zarađuje...Pozdrav i RESPECT!
|
Ma Almire u pravu si al ja sam oduvek zajebanciju i kritiku primio sa srecom.
Da nisam, danas ne bi ni studia imao, ne bi nit za Ketronom nit za Korgom radio a mozda bi kopao kanale a veruj mi buraz, da nisi nista vredan ne bi te ni Ketron ni Korg ni niko trazio bezveze samo za sliku, imaju oni pametnija posla. |
Cuj Nedim da te netko trazi za sliku!!,to nije moguce dobro znamo mi ljudi koji smo te vidjeli..al tvoje znanje nitko ovdje nemoze osporiti i to da ketron uzma samo jake ljude,to si i dokazao sa svojim znanjem,,jer kad ti budes pripremio ovaj sint za balkan ima da se prodaje full na nasem trzistu,ketron je jaka firma ko nije probao ketron nemoze znati,ja sam ga probao i to je stroj
|
A jeli, ti mislis da je Ketron mene uzeo da radim samo te Balkan stilove i gotovo.
32 stilova za sledeca 10 godina i kraj jeli, ahahahaha, nikakve Balkanske stilove nemaju veze ni samnom ni sa Ketronom, to nije ni 1% od ono sto radim za njih nit zasto su me trazili...Balkanski stilovi nije kraj sa njima, to je bio samo projekat za slobodno vreme kad nemam sta raditi i nista vise nit njih toliko interesuje dal ce se to negde prodat il ne, imaju oni veci market no sto mi mislimo. Prodaju oni Vega u Arapski svet isto onoliko koliko i Korg kod nas, prodaju oni Midjay, SD4/2 i ostale module ovde u USA i zapadni svet u Evropu mnogo vise no sto i Korg i Roland zajedno prodaju, Balkan i Turska njima je zadnja cilj. |
Ne Nedim ocu reci da ti jedini imas dodira s tom spravom i da ti jedini je mozes plasirat u punom sjaju na nase trziste..o tome se radi,mi samo mozemo natucati ovako-onako...
Lupetamo gluposti a nismo je ni probali,zato ne obaziri se na razna misljenja pojedinaca,ja znam sta je ketron svirao sam SD1+, nekima je bitan izgled al meni nije, vec kako radi |
u podpunosti se slazem sa GALOM !!! vrlo lijepo zboris !! pozzz
|
Polako momci budemo to uskoro vidjeli sta nudi ova mocna masina. Nisam nigdje procitao u manualu o equalizeru i nacinu pravljenja farbi :mad: nadam se da ce audyia imati sve pogodnosti za nase balkansko trziste, poz (kazu da je max sampling 256MB a ne 1GB...nedime???)
|
Ma Nedim zna bolje od nas momci---IMO GA JE...ako kaže da će imati 4GB RAM-a onda će ga imati i ne prepravljajte čovjeka...kad se vi budete družili sa AJ,inžinjerima i vozali se u limuzini onda možete gilozofirati...A ovako nemamo šta demantovati...Nego Nedime,kako izgleda ta sprava,jesul je šta promjenili nasuprom prototipa kojeg smo gledali na YouTube prije godinu dana?
|
Ne, isti je izgled skroz onakav i da 4GB jeste, video sam ih unutra a tako
ce i biti, dolazi u prodaju samo sa jedan GB...neka koregiraju oni sta hoce, ja se mogu samo smijati...:) |
Nedime dakle 4 slota za memoriju imaju u Audyi? Slusao sam demo i mogu reci da vrlo ubjedljivo to zvuci. Za svaku pohvalu taj Audya, poz
|
4 Gb je zmaj!Hmmmm meni XP u studijskom racunaru ne vidi 4Gb i ako imam 4 slota po 1Gb nego mi prijavljuje 3 i nesto e taj OS koji podrzi 4Gb je stvarno ozbiljna stvar,bez zajebancije ovo kazem ;)
|
Moze XP da vidi 4 giga, ali ti 3 koriste programi, a taj jedan rezervishe sistem za sebe...
|
Pa to sam hteo da kazem,radi mi samo 3 Gb jbg :)
|
Citat:
|
Sve je to super ali meni ti OS ne rade posao na ovom racunaru zbog plug inova koje korsitim tako da ce to malo da saceka ;)
|
koji su plugovi ? vecina radi i na visti i na serveru 2008.
|
Dosta plug inova ne radi na Visti,probao sam ja i zato sam ostao na Xp-u i dok ne nabavim sve zakrpe za Vistu nemam u planu da menjam OS a i u samom racunaru nemam nista osim Cubase-a,Nuendo-a,Sound forge i naravno pluginove koje koristim!Sve ostale opcije sam iskljucio jer mi ne trebaju uopste a za net i za ostale zajebancije imam dobar lap top ;)
|
Ako karta koju imas podrzava drajverima Vistu 64Bit i imas SP1 za nju, sve ce da radi sto ti je radilo i na XPu i to dosta brze i bolje. Kompletni Wavesi rade, pa onda svi Kontakti i Kompakti i ostale native instruments zajebancije, Cubase i Nuendo onda Sonar, Sound Forge verzija 9 i more ostalih plugova. Naravno da PC hardver mora da bude kompatibilan inace nista od svega toga.
|
Radi mi karta na Visti,Cubase itd da ti ne nabrajam sad,ali mi ne radi mnogo plug inova kazem ti koje koristim kao sto je BFD,Colossus,Orchetral,DFH1,Majestic bass i tako jos mnogo sintizajzera,bas ih koristim i imam dosta sredjenih mojih preseta na njima pa mi je rad bez njih nezamisliv jer bi gubio mnogo vremena u suprotnom a i onako sam tanak sa vremenom to sto moze ;)
|
Da Jimmy ima 4 slota, da samo dodam zaboravio sam, Audya radi na
2 IntelCore procesora, neznam koji jacinu, video sam i to svojim ocima. |
imaosam jebeni ketron x 1 godinama nije za nista kao igracka za korg i neke druge , samo da cujete razliku u svemu , KETRON nije za Balkance .
|
Citat:
Onda Colossus, DHF isto tako mada njih ne vozim preko njihovog Kompakt instrumenta jer u Kontaktu 3 to sve bolje radi. Bez brige samo instaliraj to na Vistu 64 SP1 i neces vjerovati sta se desava. |
Ma probao sam ne ide,masina mi je mrak ali ne ide!A probacu opet kad dodje vreme za obaranje sistema posto stvarno ne bih imao zivaca da sad opet nedelju dana sredjujem kompjuter za rad :) Pozdravljam vas,odoh u krevet :)
|
Obavezno moras imati SP1 inace bude problema a masina ako je mrak onda nista ne stoji na putu. Pazi, ima i podesavanja Viste 64Bit za audio koje moras odraditi. Kad budes odlucio da instaliras kontaktiraj me pa cu di dati ta podesavanja a i uputstva oko instalacije posto i tu ima malo zajebancija kada se instalira masina za audio.
|
Citat:
|
Hej easy man!!! Necemo te banovati al imas zadnje upozorenje pred ubistvo, jasno?=))=))=))
Ma ok je care,uzivaj nema potreba da se toliko nerviras. U pravo si 100% al svako moze da kaze svoje misljenje...tako da relax. |
Citat:
|
###Da Jimmy ima 4 slota, da samo dodam zaboravio sam, Audya radi na
2 IntelCore procesora, neznam koji jacinu, video sam i to svojim ocima.### ...IntelCore...Koja su to 2 procesora,jel znaš...? A što se tiče Viste--- Imam je original (košta toliko kao XP kod nas),i NIKAD više je neću imati... Radi jako nestabilno,kod mnogih drivera pravi cjeli haus,kad nabudžaš PC,treba ti pola sata da ti naloada sve i otvori kako treba,puca oooogromno RAM memorije koju troši za Visual Effekte a ne za rad,a u suštini VISTA je isto kao Windows Millenium-sramota Microsofta,zato sad uskoro lansiraju WINDOWS 7,koji će da popravi SVE bugove koje je pravila Vista i mnogo stabilnije i brže će da radi,ne isplati im se razvijati ServicPack-ove z anju jer je previše greški da bi se sve moglo popraviti---Razlozi za takvu potezu imate kod Microsota u objavama,koji sam pljuje po Visti a u nebo kuje WIndows 7...I još jedna stvar,VISTA ima t.i. BackEntrance-zadnja ulaz-vrata u prevodu,preko kojih mogu SVE vladne organizacije USA da vam u bilo koje doba provale u PC,i čačkaju po njemu koliko im volja,u namjeri da spreče "mogući terorizam"...Eto na šta se Bill Gates bacio,žalosno... |
Alix,
Ne bih se baš pretjerano veselio Windows 7-ici, još nije došla ni do 'beta' faze, a prema pričama iz samog Microsofta, možemo ih očekivati tek 2010. godine (ako zbog stanja na tržištu požure pa ih i izbace prije, dogodit će im se isto što i sa Vistom). Dobro se sjećam kad su izašli Windowsi XP, tada su bili u situaciji vrlo sličnoj kao što je danas Vista, zahtjevali su min. duplo više RAM-a od prethodne verzije, stalno su se rušili, itd. Tek kad je izbačen SP2 to je počelo ličiti na nekakav kršteni operativni sustav. A što se tiče 'BackEntranca' budi siguran da će ga imati i 7 (uostalom već je XP od SP1 uveo mogućnost slanja podataka sa korisničkog PC-a prema Microsoftovima serverima). Što se Ketrona tiče, on je svjet za sebe, kao i drugi ima i vrline i mane, a najveća prednost mu je to što je namjenjen baš za živu svirku, em zvuči (skoro) kao živi band, em su ti sve kontrole na dohvat ruke. Ali zato moraš sjest i naučiti njegov sustav rada, i onda nema frke. |
Ketron je oduvek bar 5 godina ispred sve ostale, ono sto sad KORG il ostali imaju
KETRON imao bar pre 5 godina a ono sto AUDYA ima ostali imace posle 5 godina. Hteo bi da mi neko kaze koji je bii prvi Aranzer sa Samplerom od ostalih proizvodjaca. |
Citat:
|
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 15:12 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org