![]() |
Savet za kupovine guerrini harmonike
Pozdrav svima!Imam dallape super-maestro,dupla kabina,dugmetara i hocu da je menjam!Skupljam pare za Guerrini!!!Zanima me koju guerrinku uzeti,mislim koje su Guerrini dobre ili najbolje dugmetare u globalu(tezina da nije velika,tonski da je jaka,tastatura da je super,leva bas strana da nije teska...i tako)!Zahvaljujem se unapred svima ko mi pomogne...
|
Ja mislim da bi u izbor dosla Guerrini President ORO, moj prijdelog! pozdrav
|
Hmmm...Ja bih gledao neki obican President iz 70-80 i neke...
|
Citat:
|
4000-5000e
|
Skoricnik
Dali znash kada se poceo proizvoditi model President shto kazesh od 70 - 80 god. |
Ne znam brate, nisam strucnjak za godine proizvodnji harmonika, ali koliko sam cuo, harmonike iz tih perioda su najjace...
|
Nadji ocuvanu Guerrini champion, president, president oro ili sl, i stavi na sebe i vidi jel ti stima, ali pripremi makar 4 milje evra. Uzmi u obzir da li treba majstora pa i tu imas ulaganja! pozz
|
Ja sam kupio President Oro i kod mene je vec mesec dana.
Kvalitet je vrhunski , tonski je odlicna a uzivanje potpuno. Inace platio sam je 3 800 E i neka su mu alal. Kako je i Mile reko mislim da netreba bezati od novih harmonika. http://www.speedyshare.com/756530429.html |
Predlog: Guerrini champion, noviji model(Patalo je svira, pogledaj na youtube), mali format, nije glomazna, dobra tonski. Cena 2000-3000e, zavisno od stanja. Ali za 3000, mora da bude bukvalno kao nova...
|
Citat:
|
Cao!
Ja sam harmoniku kupio polovnu od coveka koji je uopste nije svirao. Proizvedena je 2002 godine i kada sam je uzeo u ruke jos se osecao onaj miris na novo. Trazio sam vise od godinu dana citao sve sto mi je doslo pod ruku o harmonikama i video puno harmonika ,vise polovnih. Nazalost odgovor na tvoje pitanje neznam ali verujem da se moze naci ,samo bez zurbe. Ranije ili kasnije pojavi se po nesto za svakoga. Pozdrav svima. |
Draze
bitno je da si konacno nashao ono shto se tebi svigja.srecno. |
Citat:
|
Hvala Kire !
Ja sam uvek sanjao da kupim jednog Prezidenta. Iskreno zelim svima da osete onu radost koja je ovih dana posetila i mene. :-) Dal je to Guerrini ,Dallape,Korg ,Yamaha . . . . ili neka komsinica :-) Sakom po ukusu. Pozdrav. |
Guerrini president
Citat:
*********************************************** |
Sale 75 ! Nije mi jasno, kome dajesh odgovor posle godinu dana ? Pozz
|
Meni, izgleda...:P:D
|
Pozz, nisam harmonikas ali zelim da sebi kupim harmoniku. Pitanje sljedi...
Koja je razlika izmedju Guerini president, Guerini champion , Guerini President oro ? Koja je najbolja za nasu narodnu muziku? Koja je harmonika kod majstora Aca Nikolic Cergar ? Hvala ljepo |
Odgovori
1. Razlika je u godini proizvodnje (champion-najstarije, president-novije, a president oro-najnovije), u izgledu (champion ima mrezastu deklu kao i superior3 i 4 i romboidne bijele registre kao dallape, president ipresident oro su naizgled iste samo sto oro model ima zlatna slova i pozlate po sarama na dekli), a najbitnija razlika je u kvaliteti izrade i kvaliteti tona!!!!
Starije su finije i kvalitetnije izradjivane a o kvaliteti tona ne bih zato sto se ukusi razlikuju!!! 2. Za narodnu muziku je bitno da je kabinska, a ostalo ovisi o tvom stilu sviranja i poznavanju narodne muzike! 3. Kod maestra Cergara je president Oro, malo preradjen, (stavio je crno platno ispod dekle i crni mjeh)! Nadam se da mi nece nitko zamjeriti ako sam napisao sta krivo, a bilo bi mi drago da me netko prijateljski ispravi!;) |
3 Privitaka
Odgovor sam dao svima koga interesuje nesto iz prve ruke pa bilo to i posle godinu dana.I ogromna je razlika izmedju starog Presidenta 1979-81 i svih ostalih kasnijih modela.Mislim da sam kompetentan a i takvu harm.posedujem.Profesionalni sam muzicar a i popravljam i stimujem harmonike.
Saljem slike Guerrini President Champion 1980. Slika klavirne Guerrini President Superior2 1979. |
sale 75 Neznam zashto nisi bar odgovorio kolegi erno11,poshto kazesh da si kompetentan.Pozz
|
?
Jos mi jedna stvar nije jasna kod taskedallape???
u ovom postu kaze da ima Dallape i da ga zanima Guerrini, a u nedavnom postu o Siwa & figli (http://www.yu-midi.com/forum/showthr...?t=7593&page=2) se slikao sa Siwom i objasnjavao kako je prezadovoljan! I tko je sad pouzdan sa komentarima na Yu-midi??? Jedino vjerujem moderatorima!!!!:( |
Volim smedje a volim i plave, jedna crna doći će mi glave....
Kolega Mile, to sa harmonikama je isto kao i sa ženama, nikad da se odlučiš:D |
Champion
Pogledaj snimke sa Sveticom Mitrovicem na You Tube takvu harmoniku ako nadjes budi sretan.
On je ovde pravio serviso u Svedskoj i kod jednog Sveda sto je radio za Guerrini i Scandalli do jedno 80 ih god. Isto tako pogleda Armando bugari gold iz neki 80ih ubijaju. Pozdrav |
bez uvrede
Bez uvrede lamek ali ne znam po cemu je Championka od postovanog harmonikasa Svetice tako posebna!
Tonski moze biti dobra, ovaj model sto ima deklu kao superior2 je radjen negdje poslije '80.ih, i nisu skupe! Za moj ukus su kvalitetnije i bolje rade Championke od '70.-'79. godine. sa obicnim mrezastim deklom! |
Bez uvrede!Neznam kome posle godinu dana dajete odgovore.Covek
kupio harmoniku a Vi ubedjujete nekog virtuelnog kolegu shto je dobro,shto losho i ponavljate ovakve iste diskusije.Pozz |
1 Privitaka
pozdrav svima...
evo jad sam naso harmoniku Guerrini superior 2 President 1979 god. metalnim deklom.. za 8500 € kao novo ovog serije kolkoje cene??? poz.. |
Metalna dekla, kako i godine proizvodnje nemora bash nishta mnogo da znaci dali harmonika / kako i dr. akusticni instrumenti/ je tonski dobra.Svake godine shto se rade harmonike od bilo koje marke izlaze dobre kako i manje dobre-loshije harmonike. Pozz.
|
...
85oo eura....jel sama svira?;)
|
nikolakg ! Udica je bacena.
|
Za te novce se nadje i Settimio Soprani Artist6 i Scandalli Super6 koje su tonski bolje i lakse od Presidenta! Ja mislim da je realna cijena za takvu harm. trenutno u HR oko 5000-6000€ max!!
|
Citat:
poz.. sale75 a ovaj stosi stavıo sliku president klavirni 1979 god. jelse prodaje ? da bih prodo kolko muje cena?? Dodato: poz. imali nekog da proda 79' , 80 ,81 ,82 god. Guerrini Superior 2 president ??? |
Ovaj sa slike sto sam stavio je prodat.
Stari President 78,79,80 sa alu deklom ima vece plocice sa tonovima u kabini od tona F prvih 8 ,takodje imaju velike otvore u samom fasenu.Uzmite President sa Plasticnom deklom od 82god i uporedite velicinu plocica sa 78,79,80god i videcete razliku.Uostalom pitajte majstor Gracu iz BG koji je godinama Guerrinijev serviser kao i Dragog Gadzinhanca iz Nisa sta misli o ovoj harmonici,na cijem modelu svira Bosanac,Pavkovic,Caslav,Goran Mitic,Aca Sofronijevic,Boban Kopunovic....Takodje i poznajem kako je nastao prvi model Presidenta,kako je prvo Bata Kanda isao sa svojom harm Settimio Soprani Artist VI i da se po njoj napravi prvi model Presidenta i taj model je sa drugacijom deklom.Imam i slike Dodato: Emrah gde se nudi ta harmonika jer ti je neko direktno ponudio?Cena te harmonike u BG je ta koju si naveo.Ja imam licno svoju 1979 i uporedjivao sam je sa Scandalijem Super VI iz 50 god.tonski je moja bolja,masniji ton,tehnicki unapredjenija i za virtuozno sviranje klavijatura,Super VI ima jedinstveniji bas u levoj strani.Nekada su to bile ovde skuplje harm,ali za narodnu muziku stare prve serije Presidenta su se izdvojile. Ne citirajte bez potrebe post iznad svog.A nemojte ni citirati samoga sebe u istom postu. |
8500 evra mozes da kupis dvije takve
|
Možeš i četiri, ako ti neko proda komad po 2125eura.=))
|
POSHTOVANI ! Neznam koja je svrha otvarati diskusiju posle nekoliko meseci od zadnjega posta,toje kako da pricate sami sa sobom.Sve shto je trebalo diskutiralose kada je to bilo potrebno-aktuelno.Pozz.
|
Evo i ja molim pomoc oko izbora harmonike. Vec sam ovo dao na neke druge forume, pa da se nebi ponavljali. Ovo su moja iskustva i razmisljanja sto sam stavio na jednu hrpu.
Kupuje se profesionalna harmonika. Procito sam ovaj forum ali nisam nasao pravi ogovor. Dati cu vam dosta detalja o tome sta zelim a vi me probajte savjerovati koji model i godina bi odgovarao. Radi se oklavirnoj harmonici 120 basova, 4 glasa 2 +2. Znaci harmonika za narodnu glazbu i sevdah. Harmonika mora biti i lijepa tako da sam guerrini superior 3, izbacio, mada su odlične tonski, kao i dallape. Guerrini ima taj brand, ali mozete me i razuvjeriti u tome. Godina proizvodnje Guerriniia president mislim na one sa metalnom deklom, a sto se tiče Superior 2, 78/79 godiste ulazi u raspravu. Znaci dilema je izmedu. 1. Guerrini Superior 2 2. Guerrini Superior 2 President 3. Guerrini Superior 3 4. Siwa & Figli, Artist model, NOVA 5. Dalape Supermaestro. Tipka plitka i mekana. Ali neprevise plitka. I na mali dodir da ton postiže svoju maksimalnu glasnocu. Tipka brza, da brzo reagira. Sta se tice razvlačenja i uvlačenja, maksimalna glasnoča tona uz ne prevelik napor prilikom razvlačenja i uvlačenja, Tj. da se ne mora ko luđak razvlačiti harmoniku da bi ona bila glasna. Znaci da ima močan ton, sto dubinom i cistocom, da ima ostrine i njeznosti. Jako dubok Bason, oštar organ, i da se ne guše tonovi kad se brzo preleti preko nje. Znaci na mali pomak tipke da ton svira punom snagom, i da se ne guši tj da polovično odsvira. Sad cuvam dati neke linkove na youtube-u i usporedbe. 1. Ovo je harmonika od ALEKSANDAR SOFRONIJEVIC, po meni odlična kabina. Ovo dole je link na youtubeu. Meni je ovo odličan zvuk kabine. http://www.youtube.com/watch?v=8GIAi-P7TDk 2. Ovaj superior 3 ima odličan zvuk, neznam kakva je tipka. Ali nije harmonika lijepa i teska je. http://www.youtube.com/watch?v=97pj8OX4u3w 3. Ovdje mi se isto sviđa organ. Moram reci da mi je klasičan dalapin jako reski zvuk ne sviđa. http://www.youtube.com/watch?v=E8YS-1mfB-o Ako ste gledali na yumidi.com, samplove za klavijature sto su napravili, og guerrini superior 2 president sta su napravili is tavili. To sve odlično zvuči, a posebno bason, koji je jak i zvučan. Posebno mi je bitno da je bason a i cijela harmonika zvučna bez divljanja sa mijehom. Uzmimo u obzir da harminikas od Halida Beslića se ne rastaje od svoje supoerior 2, ai mnogi drugi, Pavkovič od svojeg presidenta, itd... Sad vi meni pomognite sta odbrati, uzimajuči u obzir ove stavke gore. Mislim da na foru ima puno stručnjaka koji če mi pomoči, a i drugima koji traže profesionalne harmonike. Dugo sam razmisljao o tome sta zelim od zvuka do kondicije klavijature. Harmonika treba biti original izvana i iznutra sa original tonovima i fasenima, i da ima dobru dihtaciju. Siwa i Figli pročitao sam na forumima da se brzo vare i da gube na dihtaviji sa vremenom. Hvala vam svima na pomoči. Hvala |
Definitivno Guerrini Superior 2 President.
Zbog cega? To vec i vrapci na granama znaju... Razlika u ceni sama govori svoje. Stavi Superior 2, ili bilo koju drugu harmoniku, i President pored nje. Uzmi, sviraj 5min na Superior 2, skini, uzmi President, sviraj, pa se opet vrati na Superior 2. Razlika ce ti biti jasna, licno sam se uverio. Ne mogu recima opisati... I onda se ljudi pitaju zasto je toliko skup President. Ime i kvalitet definitivno opravdavaju cenu! Pozdrav |
guerrini president oro 2 elegant
ovo ne preporučam imao sam prilike probat osobno...
tonski jako loše, basson dobar a ostalo loše.. jedino klavijatura me se dojmila Moje mišljenje naadam se da nikog ne vrijeđam. Lp Davor |
Trenutno vrijeme na Forumu 04:39 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org