YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   problem pomagajte... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5887)

mire 14.09.2008 16:19

problem pomagajte...

Ljudi prije 20 dana sam ubacio jedan set u svoj pa 800.Podigao sam global,style,sound...znaci sve i klavijatura je radila odlicno poslije toga.Juce kada sam htio da skidam neke pjesme i upalio klavijaturu bubnjevi sa usera su skroz poludjeli.Uopste ne sviraju dobro npr gdje je dobos tu zavija neka boja znaci komplet user drum ne radi kako treba.Probao sam izbrisati sve ucitati nove semplove,formatirao komlet pa 800 ubacio O.S. ali nista.Molim nekoga ko se razumije u postavke na pa 800 da mi pomogne.Poludio sam vise ne znam sta da radim.

harepa50 14.09.2008 16:53

Citat:

Originalno postovano od mire (Post 49822)
Ljudi prije 20 dana sam ubacio jedan set u svoj pa 800.Podigao sam global,style,sound...znaci sve i klavijatura je radila odlicno poslije toga.Juce kada sam htio da skidam neke pjesme i upalio klavijaturu bubnjevi sa usera su skroz poludjeli.Uopste ne sviraju dobro npr gdje je dobos tu zavija neka boja znaci komplet user drum ne radi kako treba.Probao sam izbrisati sve ucitati nove semplove,formatirao komlet pa 800 ubacio O.S. ali nista.Molim nekoga ko se razumije u postavke na pa 800 da mi pomogne.Poludio sam vise ne znam sta da radim.

Da li si taj set skinuo sa interneta i ako si skinuo, odakle? Da nije mozda neki virus, ali poslije 20 dana da se to desi a da bude virus, nisam siguran....

zillavi 14.09.2008 17:37

drumset

Sigurno si samo promenio drum setove, mozda slucajno da si loadovao. Ako je samo problem kod bubnja pokusaj ponovo da ubacis samo drum setove.

vingula 14.09.2008 18:36

A jesi siguran da to nije set bio možda za Korg PA1 seriju?

mire 14.09.2008 20:19

Set sam dobio od prijatelja i kod njega radi dobro.Malo sam se konsultovao sa prijateljima i oni kazu da sam mozda zeznuo global ili drum map.Da li je to moguce?

Gago 14.09.2008 20:48

Citat:

Originalno postovano od mire (Post 49822)
Probao sam izbrisati sve ucitati nove semplove,formatirao komlet pa 800 ubacio O.S. ali nista.Molim nekoga ko se razumije u postavke na pa 800 da mi pomogne.Poludio sam vise ne znam sta da radim.

Jel si instalirao novi OS sa drzenje intro 1 prije palenje klavijature?ako nisi onda probaj tako.
Znaci prvo drzi Intro1 pa onda upali klavijaturu i onda idi dalje.....

Tako se brise sve u klavijaturu.

mire 14.09.2008 21:09

Nema sta nisam uradio gago.Al evo sad ubacujem sempl boje na user jednu po jednu i neke rade a neke ne rade pa sad kontam da me ne zeza sempler.Skoro sam ubacivao neke darabuke i cackao sempler da njeg nisam zafrko.

Gago 14.09.2008 21:59

Mozda je sempler nesto ne u redu.Kod mene je bio isto u Pa800,ponekad nije hteo da ucita sve semplove pa sam morao vise puta da probam.

Pogledaj mozda nije izbrisao sve semplove od stari set,tako da nove semplove ubacuje posle stare,i onda se redosled pomesa i ne sviraju kako treba.Znaci prve semplove mozda su jos od stari set unutra,tako je bila zajebancija kod mene.

Neznam zasto ne moze jos da uprave te greske kod Pa800.Kod pa1x i Pa2x nema nikakve problema sa Semplera i Ram memorije.

Nadamo se da ce u novi OS 2.0 biti bolje :D.

crniX32 14.09.2008 23:54

Izbrisi Global ubaci neki drugi

mire 15.09.2008 19:22

Citat:

Originalno postovano od crniX32 (Post 49844)
Izbrisi Global ubaci neki drugi

Probao sam i to poludio sam interesantno da neke farbe dobro sviraju a neke nekakvo piskutanje isto tako i bubanj.Moze li to biti da je otisla RAM.

daisa 15.09.2008 19:38

Izgleda da ti je otisao ram pogledaj jel ti ovako pise http://www.korgpa.com/pa_root/images...earing_Ram.jpg

mire 15.09.2008 22:42

evo ovako pise samples143,drum samples 32,multi sample 8. mono time 615s bytes 59078792.

mykeli 15.09.2008 22:57

Po ovome sto si napisao RAM je dobar!

daisa 15.09.2008 23:02

kolega po ovome mi neizgleda da je riknuo ram probaj opet od kolege snimiti set pa unesi mozda se nesto pohabalo,a nekako mi puno imas slobodne memorije....skini ovdje par semplova sa downloada pa isprobaj jel rade kako treba

mykeli 15.09.2008 23:07

Mislim da ce biti dovoljno da instalira OS i Resurs.

tesla 15.09.2008 23:27

sta ste se svi nalozili dok nekom nesto zapne na pa 800 odma svi CRKO TI RAM nemojte da plasite coveka bez veze....
poslusaj mykeli-ja i bice sve ok
pozzzzzzz

mire 17.09.2008 23:30

Ljudi hvala na pomoci,sve sam pokusao al na kraju sam ipak je morao nositi u servis.Memorija je riknula.Bio sam se zabrinuo da nije kakav veci kvar jer se stvarno cudno ponasala..

dalabu 17.09.2008 23:45

Citat:

Originalno postovano od mire (Post 50430)
Ljudi hvala na pomoci,sve sam pokusao al na kraju sam ipak je morao nositi u servis.Memorija je riknula.Bio sam se zabrinuo da nije kakav veci kvar jer se stvarno cudno ponasala..

Ma sumnjiva je meni ona bila od pocetka!Nek oni njoj generalku naprave ako je pod garancijom hehheeh da se ti ne sikiras ovoliko,dobro bi bilo da uzmes nesto za smirenje heheeheh pozdrav i nek je sa srecom popravak

mykeli 17.09.2008 23:57

:-O:-O:-O...ali veruj da ti nije RAM crko, al ajde...

Dobro je da si je sredio...

Jedan kolega je imao isto takav prb.
Pitao sam ga da mu sredim klavdzu, on nije hteo, jer se po forumima informisao da je problem kod njih Ram pa Ram itd....
Poslao je klav u BG jer je imao garanciju...ljudi su bili fer i nisu mu nista naplatili, samo su pregazili sistem i vratili...
Mozda nisi uspeo da je sam uradis (mada to i nije neka filozofija), ipak sumlam da su nesto spektakularno uradili!!???

Eto, mozda si dzabe dao pare...
Koliko te popravka kostala?

mire 18.09.2008 09:28

Mykeli ja sam tri dana pokusavao da je napravim,nekoliko puta formatirao,pa ubacio one resurse,kasnije sam otisao kod kolege koji isto ima pa 800 i bolje se razumije u softver.Kada je on vidio situaciju odmah je rekao da misli da je otisla RAM jer fabricke boje dobro rade ali ove sa usera ne.Zamjena RAMa u artistu u Banja Luci je 50 EUR.

mykeli 18.09.2008 11:05

Drago mi je da si uspeo sa popravkom, a cena je vise nego povoljna, jer kod nas je od 250 pa navise...

Mora ovi nasi da stavljaju pozlacene ramove!

zsimonovic 18.09.2008 11:12

pa ako prima druge semplove onda nije RAM.probaj na taj ritam postavi fabricki bubanj pa ako radi onda ti se zeznuo sempl.Sinoc sam ucitavao jedan set bubnjana userDK na pa800,ubacio je semplove bubnja uklavijaturu ali nije poredjao tako da moram sam da poredjam elemente gde koji treba da stoji.Probaj,najverovatnije je to u pitanju pa javi sta si uradio.To ti je samo nesto pobrkalo elemente bubnja,nista strasno.

mykeli 18.09.2008 11:28

Covek je popravio klavijaturu!

Trenutno vrijeme na Forumu 18:55

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org