YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Korg M50! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5841)

BasariStudios 10.09.2008 01:19

Korg M50!

http://img370.imageshack.us/img370/9108/kohm50bvs6.jpg
http://img370.imageshack.us/img370/k...pg/1/w1200.png

RadeKOKI 10.09.2008 01:26

sta je bre ovo ?? o cemu se tacno radi restyling korga m1 :) nostalgija bato !!

http://www.keymusic.com/details.asp?...73&ac=cl&ln=EN
ovde ima i cena NIJE SKUP !!

BasariStudios 10.09.2008 01:36

Smanjena verzija M3.

RadeKOKI 10.09.2008 01:51

Citat:

Originalno postovano od BasariStudios (Post 49248)
Smanjena verzija M3.

moje neko misljenje po ovoj ceni koju sam isceprkao na brzinu bice ovo odlican model odnos cena kvalitet ! Za sad jos nema tehnickih podataka, mada ne sumnjam u ovaj model odmah mi se dopao na prvu loptu.

Vule 10.09.2008 02:08

Citat:

Originalno postovano od BasariStudios (Post 49248)
Smanjena verzija M3.

Kako bre smanjena...vidi koliko je čudo...ne može da mi stane u monitor....:lol:=))
...mogao si da smanjiš sliku malo...:lol:

RadeKOKI 10.09.2008 02:30

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 49253)
Kako bre smanjena...vidi koliko je čudo...ne može da mi stane u monitor....:lol:=))
...mogao si da smanjiš sliku malo...:lol:

hehe da znas da si u pravu sad zbog nedima i ovog korga moram da promenim ovaj LCD OD 21` odo sutra da kupim vetji :)

No.1 10.09.2008 07:17

Uuuuuu sta ima ovaj ...jel ima moss=))=))

mykeli 10.09.2008 07:39

Ouuu...Bas mi se svidja:):)

Sad ce ga malo izGoogleam!

No.1 13.09.2008 00:55

Iiii...jesti li izgooglali sta?

RadeKOKI 13.09.2008 01:14

Evo sa jednog sajta malo o korgu M50

a na oficialnom sajti ima nekih podataka http://www.korg.com/GEAR/prod_info.a...&category_id=1

Main features of the M50

Rich and vivid sound using the same "EDS" (Enhanced Definition Synthesis) tone generator found on the upper-end M3
An enormous 256 MB of PCM data*, provides 608 programs and 384 combinations featuring Korg's acclaimed voicing expertise.
The 61-key M50-61 and 73-key M50-73 use a new semi-weighted Natural Touch keyboard, while the 88 key M50-88 features the top-of-the-line Real Weighted Hammer Action 3 (RH3) graded action keyboard,
The Drum Track gives you 671 patterns to stimulate and support your realtime performance and song production.
The Polyphonic Arpeggiator delivers from simple phrases up to complex rhythmic gestures, and lets you use two patterns simultaneously in Combination mode or Sequencer mode to create complete ensemble backing.
The highly intuitive sequencer provides 16 MIDI + 1 master tracks with all the tools needed to capture and easily shape your musical ideas into polished productions.
The large TouchView graphical user interface makes it easy to select sounds, adjust parameters and create your music easily.
An SD card slot provides easy and affordable management of your sounds and songs.
Included M50 Editor and M50 Plug-In Editor software lets you edit the sounds using your computer, and allows you to use the M50 as a plug-in instrument in your favorite DAW software (VST, Audio Units, and RTAS are supported).
The M50-61 features a stylishly retro light-weight and compact design, and the M50-88 is the lightest weight 88-key keyboard Korg has ever made.

Koliko sam prostudirao nema u sebi sempler niti playbek sempler ako sam promasio nek me neko ispravi. Inace po karakteristikama svi su semplovi u 16bit linearu uradjeni.

Effects
5 Insert Effects (stereo in/out), 2 Master Effects (stereo in/out), 1 Total Effect (stereo in/out) are available simultaneously

2 effect control busses, 2 effect common LFOs

170 types (can be used for Insert/Master/Total.) Note: double-size effects cannot be used as a Total effect.

Effects Presets: Up to 32 per Effect

3-band Track EQ (High, low, and sweepable mid band) Per Program in Program Mode, per Timbre in Combination mode (16 total), and per Track in Sequencer mode (16 total)

Alix 13.09.2008 01:25

Krntija ko TR...
Ipak ću da zadržim svoga Classica,smao još MOSS da dobijem i ne treba mi ništa više...
A ova kopija M3,kolika mu je cjena?

RadeKOKI 13.09.2008 01:28

koliko sam iscupao po netu oko 1100-1200e

RadeKOKI 13.09.2008 02:11

Evo mene opet! Skinuo sam manual od ovog sinta, naime radi se o jeftinijem modelu, bez semplera i bilo kakvom obliku, pustanja ni semplovanja niti mogucnost prosirenja kao kod le i tr, znaci to otpishite. Napajanje je preko adaptera nema kabl 220v, ima klasika izlazi L i R + Slusalice, midi IN, OUT nema Thru, ima dva ulaza za foot swich i damper ulaz, eh da i ima SD slot za snimanje podataka kako navode M50 setova i song-ova + USB za racunar. Ovo mi vise lici na uvelicani model KORG X50 nego skraceni M3. Idemo dalje sto se tice kombinacija i moze se zalepiti max 16 boja u isto vreme a program editing je zadrzan kao kod tritona mada ima ubacen legato za poly i mono funkciju (VEC VIDJENO), ima i portamento to ce sigurno mnoge zanimati i mogucnost user skala e kolko sam "proleteo" kroz "MANUAL" nisam pronasao funkciju ubacivanje user skala u kombinacije po citapu tj knjizi moze da "nabije" 9 efekata u isto vreme 2 master efekta + MASTER EQ + 7 u samom programu ili kombinaciji + EQ (MISLIM DA JE OVO PRETERIVANJE). Sto se tice polifonija i singl modu ide do max 80 polfonija a u DOUBLE 40, velicina rom memorije je 256mb i svi semplovi su u 16bit linernom modu semplovani sto znaci da ima po citapu 1.077 multi semplova sa ubacenih 7 komada u stereo tehnici, 1609 drum semplova od kojih su 116 stereo semplovani, sto se tice mesta za pravljenje farbi u kombnacijama ima 512 mesta, u program modu 640 mesta i 48 user drum setova.Tezina ovog modela sa 5 oktava je 6.8kg.

Evo ukratko mada ako sam nesto zabrljao ispravite slobodno !! Pozdrav !

Alix 13.09.2008 08:42

Svaka čast Rade!
Ali ovaj Korg je stvarno poglup i to malo žešće...
Nabudžaju mu ROM,polifoniju,efekte,trackove a ne daju mu sempler?
A "SET" iz ovih jadnih ROM boja NIKAD neće moći nadoknaditi sempler u workstationu...
Slična je ovo situacija ko što reče Rade ko X50...
Mislim da neće požesti velikih uspjeha kod nas,ali vidjećemo kako će pokazati vrjeme...

BasariStudios 13.09.2008 11:44

Imace i kod nas velikih uspeha i to mozda vise no sto mislimo, da ne pricamo praznu
slamu, ima svrhu i to veliku, nemoze svako da kupi M3 pa ce mu ov uraditi mnogooo
vise no sto jedan moze ocekivati...Samplove samo pricate...zasto onda ne idete na
Computere fino i zaboravite na sintove, videcete kaki ce ovaj Hit Sint biti...ako su dvoje
lude za samplove neznaci da su svi, vecina kolega kojih znam, nasih i bave se muzikom
ozbiljno skoro nikad ne koriste samplove...ima ono unutra i vise no dovoljno.

Alix 13.09.2008 11:58

Nedime kod nas je 80% muzičara tezgaroša...
Ne možeš ti odraditi pravu tezgu s krntijom bez semplera...
Danas je Sempler nešto što je hitno potrebno,svako hoće da ima ovo ša ono,itd....
A taj M50 sa ROM zvukovima može da svira svome ćaći u guzicu-vidjećeš...

GALA 13.09.2008 12:45

ljudi sta je ovo,ja sam imao x50 al nije izgledao ovako
http://korg.com/gear/info.asp?A_PROD_NO=X50

tesla 13.09.2008 13:05

pa vidis da je limited edotion neka kamuflazna to sada prave za ove amere sto "zavode red" po svetu pa na ratistu da mogu da sviraju i da se kriju hahahahahahaa

RadeKOKI 14.09.2008 03:34

ja bih bio malo nepristrasan sto se tice korga, mislim bar ja licno da su ovo poslednji trzaji u ovoj doticnoj firmi ovo polako prelazi neku vrstu zajebancije mislim na sprdnju x50 limited edition, nasta to lici??? zar nemaju pametnija posla nego da hvataju na zajebanciju. ovaj M50 je cista zajebancija bar za moj deo posla koji treba da odradi solo sint ako hocete hronologiju ovog modela ovo nije naslednik M1 ipak je M1 legenda i znamo kako je radjen svojevremeno kvalitetno i neunistivo ovo je po meni naslednim KORG-a DS8 ako znate koji je model uporedite dizajn, izlaze ....samo u novijem pakovanju i normalno savremeni ton generator. Mozda ovo zvuci smesno i blesavo al to je to bar za mene. Naslednik KORG*a m1 hehehe mora da ima isti dizajn ako ne isti bar slican i kvalitet izrade koji je imao M1 ovo je kinez naj obicniji nista drugo. Nego nemaju vise ideja pa aj da sutnemo nesto da nije dosadno !! Pravi naslednici M1 su T3, 01W/fd bar po dizajnu, ovo sad je pisijada naj obcnija.

RadeKOKI 14.09.2008 03:41

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 49679)
Svaka čast Rade!
Ali ovaj Korg je stvarno poglup i to malo žešće...
Nabudžaju mu ROM,polifoniju,efekte,trackove a ne daju mu sempler?
A "SET" iz ovih jadnih ROM boja NIKAD neće moći nadoknaditi sempler u workstationu...
Slična je ovo situacija ko što reče Rade ko X50...
Mislim da neće požesti velikih uspjeha kod nas,ali vidjećemo kako će pokazati vrjeme...

MORAM jbg da navedem tvoju recenicu kaze:

"Nabudžaju mu ROM,polifoniju,efekte,trackove a ne daju mu sempler?"

Druze ako mu nabace sempler znas sta su uradili?? pa prosto ko dupe, skocili su sami sebi u stomak. A zasto? odma su ubili M3 i triton seriju jer za male pare bobijes taman koliko ti je potrebno i previse u nekim slucajevima idu sa nekim modelima do te mere da preteruju u karakteristikama u ovom slucaju sa semplerom bi imao sint do jaja za male paricke :) !!

No.1 14.09.2008 05:10

Ma neee....cim ovaj nema sempler necu ni da diskutiram.
Solo sint zna se sta treba.Osim toga ostalo sve imam u koji bilo aranzer.

GALA 14.09.2008 16:43

x50 limited edition...sta znaci ovo : limited edition

paragovo 14.09.2008 18:00

Gala to ti znaci na primer proizvedeno 100 komada i ne pravi se vise
Pozdrav

Alix 14.09.2008 19:34

limited edition---Ograničena serija...
Ko što neko spomenuo oni teroristi što sa M40 šibaju po sirotinji koriste ovakve sinthove da ih ko ne spazi...

GALA 14.09.2008 19:49

Znaci oni sviraju u zasjedi,i cekaju baksu....joj kad bih nas svi gosti s baksom cekali u zasjedi i onda napad na svirace s parama.......heheheee

jager 21.09.2008 12:29

U danasnje vreme praviti solo synth BEZ semplera???? Svasta... =))

svirko 21.09.2008 14:49

I ja bih se složio s kolegom Jagerom,

u današnje vrijeme workstation bez samplera......ko Mercedes sa motorom 1.1V....
A za tu cijenu od oko 1200 Eura.....
Za to kupiš i TR-a zajedno sa EXB-semplerom, i još plus 4 kofera semplova

Pozdrav

kina 17.10.2008 22:55

E bas sam se i ja o ovom sinthu razmisljao, a oni iz Korga
napisali da je to nasljednik TRITON TR-a a nigdje rijeci
o sampleru i ubacivanje samplova,
znaci neka zaebancija tu ima a svi znate sta je TR.....

Alix 17.10.2008 23:04

Ovo jeisti đavokao X50---NULA...
Korgovi ROM sempolovi su katastrofalni a i u konkurencije nisu ništa bolji...
Jes da je jeftin al radije će narod kupovati ili LE ili TR-a nego da se zezaju s ovim ROM sinthom...Bruka za Korg...Prvi promašaj je bio M3 evo sad i M50..Jedino ih iz rupe vadi vrhunski PA2XPro...

korg_man 18.10.2008 09:59

Ja mislim da Korg nije nikad ni napravio synth za naše podneblje.
Uskoro dolazi kod nas Roland GW8 (mislim da je taj model) koji je napravljen za naše podneblje.

BasariStudios 18.10.2008 10:30

Citat:

Originalno postovano od korg_man (Post 53815)
Uskoro dolazi kod nas Roland GW8 (mislim da je taj model) koji je napravljen za naše podneblje.

Hahahaha...ko je to tebi rekao? Molim te dovedi ga na forum.

korg_man 18.10.2008 10:41

Mega Musica Osijek. Zastupnik za Rolanda.

DinO74 18.10.2008 11:11

Meni je ovo ljep sint i super je na izgled . Ja imam Trinity vec 10 godina i nekad pozelim da imam sempler ali se moze i bez njega. Usput ako ima gdje dobro ocuvan M1, volio bi ga ponovo kupiti..Pozzz

BasariStudios 18.10.2008 13:19

Citat:

Originalno postovano od korg_man (Post 53824)
Mega Musica Osijek. Zastupnik za Rolanda.

Reci im pod hitno da zatvaraju biznis u kramp u ruke.

Alix 18.10.2008 14:00

Korg_man KLAVIATURA za "naše" podneblje NE POSTOJI!!!
Dakle nema od toga ništa,tako da GW8 je obični sinth koji drugi i za mene ako nema semplera ne vrjedi ništa...A sad kome valja-nek izvoli...

Emir82 18.10.2008 14:06

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 53841)
Korg_man KLAVIATURA za "naše" podneblje NE POSTOJI!!!
Dakle nema od toga ništa,tako da GW8 je obični sinth koji drugi i za mene ako nema semplera ne vrjedi ništa...A sad kome valja-nek izvoli...

GW8 ima svoje dobre osobine, ima zvukove jake koliko ja znam, ali za nasu muzku je ovo nula. Nasprema korgu ovo je igracka sto se tice nase muzike.

korg_man 18.10.2008 14:24

A neznam... ja jedino volim od Rolanda D-50-tku. Možda sam naviko na Korga? a što se semlpera tiče, meni sempleri nebi koristili, pa tako mi i netrebaju. Ljepše je natvikat zvuk iz ROM-a :D

Alix 18.10.2008 14:29

O Emire legendo...Nema te 100 godina...
Korg_man imam ja Roland D-10 koji je još po nekim stvarima bolji od D50 samo me sramota nositi ga na tezge kad imam Korgove...Inače sam probo da semplujem boje sa njega na Tritona ali nije to ni 40% onog original zvuka....D10 je analogni sinth i digitalni ga ne može nikad kopirati...

korg_man 18.10.2008 14:33

Joj pozami mi ga na samo jedan dan :p:D

vingula 18.10.2008 15:19

A za šta je onda EXR-E2 serija,koliko sam ga malo slušao...to je solidno za naše prostore.

Trenutno vrijeme na Forumu 16:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org