![]() |
Pucketanje prstiju
Evo drage kolege muzicari, htjeo bi postaviti jedno pitanje koje nam mozda, ali kazem mozda moze utjecati na kvalitetu svirke. Dakle pitanje iz naslova: Jeli namjerno pucketanje prstiju nezdravo za prste. Neki kazu ako to nekom predje u naviku da mu kasnije zbog toga drhte ruke. Opet cuo sam negdje da je pucketanje prstiju zdravo, jer obnavlja hrskavicu u prstima. Dakle, zanimaju me vasi odgovori, jeli to stetno ili cak korisno za svirku i pucketate li vi prstima. pozdravljam sve muzicare ;)
MARNEL |
Koliko sam čuo da se oko hrskavice nakupi zraka pa dođe do pucketanja,e sad koliko je to istina neznam...isto tako sam i ja čuo da to nije zdravo.
Ja ponekad iz dosade napravim pucketanje,al nije mi prešlo u naviku. |
Ja imam taj problem, ali kod mene nije ono klasicno izvlacenje prstiju pa da pucketaju. Nego stalno mi dolazi, nesto nehoticno da ih moram brzo preklopiti, i tada pucketaju. Nesto kao nekakva hrskavica, ne vjerujem da je to dobro, to mene strasno nervira.
|
Ma ljudi,nije ni zdravo a nije ni bolesno,ja sam gledao na tv-u dokumentarni sto se tice toga uopste nije nezdravo,izmedju kostica napravi se kao baloncic od gasova i uopste nije opasno samo ako se to radi svakih 5min onda.....to je vec problem za drugog Doktora tj.Psihijatra.Mada nisam doktor ali ako na tv-u doktor kaze da nije opasno onda mu i vjerujem poz..od Rokija
|
Ja sam prije pucketao prste al mi je to davno izaslo iz navike :|
|
"Pucketanje prstiju" nije zdravo jer se, naprotiv, slabi hrskavica. To nije toliko strasno ukoliko se ne radi cesto, ali to ume da predje u naviku. I mislim da muzicarima uopste nije potrebno da se igraju sa svojim osnovnim sredstvom za rad tj. prstima. :D:D
|
Emko
ma ja vec nekolko godina pucketam prste:D puno kazu da nije zdravo i tako al ste me briga meni onda lakse svirati=))
|
Hmmm...i meni je puno lakse svirat, onda nema one napetosti u zglobovima....a takodze sam vise puta cuo da je nezdravo a do sad ni jednom da je dobro! Pozdrav, Alen!
|
Moj profesor u Muzickoj skoli prosto poludi kad cuje da neko pucketa prste. Posto je on zavrsio Akademiju odsek orgulje, a boga mi za orgulje treba snaga u prstima, ne vidim razlog zasto mu ne bi verovao. A tek kako klavir svira....:-O:-O:-O Bar 80% profesora u skoli nema takvu tehniku... Ostalo sami procenite...
PozZz |
Poštovani kolege,
evo da se i ja malo ubacim na ovu temu.I ja sam isto čuo da je to pucketanje, nezdravo, pogotovo ako se to radi češće.Naime, uslijed češćeg pucketanja, ipak dolazi do laganog trošenja hrskavice, koje se kasnije pretvara i u jake bolove u zglobovima.E,sad...jedni doktori kažu ovo,drugi ono, ajd ga sad znaj. Pozdrav svima! |
i ja se lijepo osjecam kad mi prsti ispucketaju jer to pocesto radim namjerno ali ipak sam ubijedjen da to nije zdravo.
|
ja ceo zivot puckam prste na rukama, od skora sam poceo i na nogama!!... i samo se nadam da ovi sto pricaju da nije zdravo nisu u pravu... jel sam ga u protivnom najebo
|
Ma ljudi moji sta vam je,prste teba cuvati vise nego-KRIVAK-ako me razumete.
|
Ja sam prije takoder pucketao prste,i cuo sam da nije dobro jer se hrskavica sa godinama istroši i kasnije imate problema sa bolovima tj u starosti!!!!!ponekada to napravim jer mi onda lakse bude svirati prsti kao da stekaju kada ispucam lakse mi je !!! ali nije cesto kao prije sto sam malo malo nekada su me znali i zaboliti a to je sve psiha,navika i dosada!!
|
A da se konsultuje neki ortoped-muzicar?Nije valjda ljudi da verujete u te price da ce hrskavica da se potrosi od pucketanja?To me potseca na onu pricu da od drkanja rastu dlake na dlanovima i da se sushi kichma...Zdrava hrskavica se svaki dan obnavlja takvom brzinom,da ne moze da se zamisli(medicinski dokazano).A to sto ce da stradaju prsti u starosti,hoce,al ne od pucketanja,nego od reume i gihta,ako ste ih nasledili od mame i tate...I ne bi jedan cuveni Rubinstajn,ili Pogorelic pred svaki pocetak koncerta diskretno ispucali prste da je nezdravo....
|
Kako meni reche jedan lekar opshte prakse, koji je violinista, nije nishta strashno...
To je samo razbijanje balonchica vazduha, i nishta vishe... |
daj ljudi ne igrajte se sa tim ja sam cuo da od toga se moze ostati impotentan, sad nisam siguran kakva su vasa iskustva i sta mislite o tome ja sa ne bih igrao. Sta ako je istina???
|
U jebote :) !!!
|
hehehehehe
ovo je do koske.
Ja sam cuo da nevalja da krckaju prsti jebiga sad kome kako odgovara ima razlike u tome kad neko sa namerom savija totalno prst da krcne to uopste nevalja a ima druga kombinacija kad se uzvlaci kada je preumorna ruka posle svirki to nesmeta toliko ali i to nije bas preporucljivo. Najbolje posle svirki da narucimo po jednu mladu maserku od jedno 20-30 godina da nam izmasira ..... hehehehehe pozdrav |
I ja sam cuo da nije nista strasno ali da u starosti postoje vece sanse da se dobije artritis ako se preterano krckalo tj.pucketalo.
|
Ja ne znam to, da pucketam sa prstima....:-??
|
a i sta ce ti... jednom kad se navuces moras posle da se odvikavas:)
|
Citat:
|
Ma, nema veze..., al' zato znam da mrdam usima...;):D
|
e to tek ne valja kazu da ti vetri mozak tako.............
pozzzzzzzzzz |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:54 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org