![]() |
korg pa2x pro
Cao,samo da kazem da sam postao nov vlasnik za PA2X PRO!!
E ovako...... Imam malo pitanja. Dali prima setove od pa800,pa80, i pa1? Dali cita formate kmp-pcg fil? Nisam dobio u paketu usb-kabli,jel treba obican kabli ili specijalan usb da bi skidao sa kompijutera fajlove? Ovde ima 3 usb mesta,jedan napred i dva pozadi,gde treba da ukljucim usb da bi skinuo fajlove? Jeste imam knjigu ali na engleskom, nisam bas neki na engleski jezik hehe... Hvala unapred,kabi.......... |
Zdravo Kabi i cestitam
Kao prvo ne treba ti kabel nego dirktno stavis memori stik u onaj prednji USB priklucak i udzes u meni i loadiras set od PA800.. |
Citat:
|
Moze od sve citati, KMP moze citati a PCG ne, treba ti obican USB kabal koji se ukljucuje pozadi.
|
Ja mislim da pa2x ne moze da prima setove od pa1x i od pa80. Ako ucitas ceo global postoji mogucnost da ti zablokira klavijatura, medjutim mozes od pa800 ili da izvlacis ritmove i boje iz setova od pa1x i od pa80. Toliko sam ja upucen nadam se da je ovo bilo od pomoci
|
###Ja mislim da pa2x ne moze da prima setove od pa1x i od pa80. Ako ucitas ceo global postoji mogucnost da ti zablokira klavijatura, medjutim mozes od pa800 ili da izvlacis ritmove i boje iz setova od pa1x i od pa80. Toliko sam ja upucen nadam se da je ovo bilo od pomoci###
NIJE ISTINA drug...Ja sam u svoga gonio preko 20 različitih setova za PA-seriju i NIŠTA ne koči,niti blokira,niti zuji,ama ništa...Dakle PA2XPro prima SVE i to bez problema...Zagarantovano rade svi setovi kako treba...Samo od PA80,PA50 učitava User banku sa ritmovima a ostalo ne...Pozdrav! |
Ja sam na primer imao problem. Kad sam kupio moj PA-800 bio je skroz prazan i nisam imao pojma o aranzerima onda sam nabavio ceo set sa pa1x pro od jednog kolege. Usao u media isao ucitao ceo set sa globalom i klavijatura je zablokirala. POsle sam radio reset pa sam tek onda nabavio set od pa800 i naravno sve je bilo u redu
|
Drug ti spominješ PA800 koji je poznat po blokiranju,smrzavanju,greškama,itd...
Kod PA2X nema toga...Ovaj ima sve bugove sređene i mnoogo kvalitetnije je izrađen... Dakle ko što sam napiso---PA2X sve prima što sam nabrojo i nema nikakvih strahova da će šta da zablokira ili smrzne...Samo mu još ne možemo ućerati onu stvar,a inače SVE prima i guta...;) |
Citat:
|
Hvala svima na pomocu,kabi
|
Ja sam probao svakakve setove u svom pa2x i nisam imao problema.
Na svakakve mislim od bivse klavijature pa1x. |
nisam bio siguran da li da otvaram novu temu pa cu pokusati da pitam ovde jer tema postoji vec o pa2x, kada editujem neki ritam u sound modu, zamenim recimo bubanj i bas napravim write za taj style vratim se nazad i kada pustim style radi i dalje istim bubnjem i basom nece da ga upamti
|
Probacu da ti pomognem mada imam Pa600, nadam se da je bar slično. Elemente menjaš na sledeći način: Na ritmu koji želiš da izmeniš u gore desnom uglu u padajućem meniju IZADJI iz Easy mode-a. U dnu ekrana odaberi drugi prozor sa leva na desno kako bi video odakle vuce koji element ( DK, UP1, UP2....) - kod mene je drugi sa leva na desno. Ukoliko nemaš sve elemente , samo upere, pritisni taster na klavijaturi track select ( mislim da je to taster kod tebe ispo display-a... trk. sel ). Oznaci koji element hoces da menjaš, promeniš i kada sve izmenjaš , u padajućem meniju gore desno mislim da je treca opcija po redu ( na Pa600 je tako) write style.... i to je to.
Pazi , mozda je kod tebe nesto drugacije ali je to procedura.... Da izadjes iz easy moda, u dnu ekrana nadji da ti pokaže da li je DK UP... ili fabrički... element, ( trk sel. .. da ti pokaze sve elemente, izmenjaš sačuvaš i to je to... Javi da li si uspeo |
Ritmovi se ne edituju u sound modu. Najbrzi nacin da promenis setup ritma je taj sto ces: Izaberes zeljeni ritam , pritisnes taster TRK. SEL (na displeju) , odradis zeljenu promenu i potom sacuvas tako sto ces u gornjem desnom uglu na displeju spustiti padajuci meni i kliknuti na trecu opciju odnosno Write current style perf.
Slozenije editovanje ritma se radi opcijom RECORD. |
pokusacu veceras pa javim sound modus je meni jasan to je ok ali kada su u pitanju lupovani elementi onda se mora odraditi opcijom record i tu nastaje problem jer nece zapamtiti promenu, javicu cim stignem da probam jos jednom
|
evo ja da nastavim, znaci desava mi se sledece, u style record izmenim elemente koji mi trebaju recimo promenim tempo na zeljenoj brzini promenim variaciju pritisnem start, preslusam promenu, i sad dok sam u style record sve super radi, uradim write style i kad izadjem iz style recorda taj ritam brljavi?? odem opet record/ edit curent style pritisnem start super radi, opet uradim write izadjem i nista u style play drugacije radi cak ni tempo mi ne prihvata, probao sam i sa record new style isto se desava da nece upamtiti moje promene ali neznam zasto
Dodato: znam dok sam imao pa1xpro nisam imao problema sa ovim, radilo je sve kako treba posle write style, a sada ovako, da li ima na pa2x caka da se nesto otkljuca ili da odradim jos jednom os, neznam kako to da dovedem u red |
Mislim da sve vreme propustas bitan detalj koji su ti obojica kolega naopmenuli
Nemoj editovati style nemoj ulaziti u style edit vec izaberi neki style i to dok si u Style Play modu i onda pritisni TRACK SELECT to je bitno verovatno pise TRK Select, e tu izvrsi promene, i recimo pusti neka ide ritam sa tim promenama i onda gore desno u padajuci meni izaberi write current style settings pa probaj tada |
ja mislim da se mi ne razumemo kako treba, kako cu ja iskopirati neki intro ili neku variaciu ako ne odem u style edit? ja moram tamo otici i mene konkretno to interesuje, interesuje me Record/Edit curent style pa style edit e TU kada kopiram i sredim elemente TU u rec modu je sve ok i kad TU napravim write style i izadjem iz tof moda e onda ritam nije takav kakvog sam ga tamo spakovao, nadam se da sada razumete sta mislim
|
Ja te razumem :)
Posmatraj record mode kao muzicare na bini koji sviraju svako svoj instrument na suvo, a style play ti je ono sto posle miksera izlazi na zvucnike, tj. Sve sto si uradio u record modu je posle afektovano u style play mixeru, znaci, i leveli i eq postavke i efekti itd... |
Kada ides na record mode i editujes ritam,ako ti pise nekako gitar mode konverted prije editiranja i cackanja...zaboravio sam ali tako nekako...onda kopiras neki track iz drugog ritma?jeli to mislis?
ako spremis taj ritam..spremi gapod imenom npr...rumba test. Poslije idi na styleplay, nadji tu rumbu test i onda poubacivaj te elemente te koje si iskopiro i postavi tu gdje treba...eventualno ces morat neki track popravit sa tuning,ali samo mozda. |
Sve što uradiš u Style Record-u, pre izlaska memorišeš ( padajući meni gore desno). Moja ti je savet da pre nego kreneš da čačkaš po ritmu, ( Ovo je jako važno ! ) Taj ritam prekopiraš na nebitnu poziciju... Upravo na tom kopiranom ritmu radi izmene. Kada budeš izlazio iz record-a, u padajućem meniju gore desno memoriši ritam ALI : na ISTO mesto pod ISTIM nazivom - ništa ne menjaj . Nakon toga izadji iz recorda ( opet padajući meni gore desno). Ako ritmu daš novi naziv i poziciju, BRLJVIĆE TI. moraćeš sve ponovo da ređaš i da pakuješ. Tako sačuvan ritam prekopiraj na željenu poziciju a sa stare pozicije obriši taj ritam...
|
Ako editujes neki postojeci style i sacuvas ga na istu lokaciju, sve postavke miksera ostaju iste kao i pre.
Probaj podle editinga da sacuvas style na neko prazno mesto pa onda vidi jel' to-to |
cim probam veceras javi cu
|
Rolandx....to bas nece da mogne.
Nema razlike dali edituje ritam pa ide na write style ili kopira taj ritam pa ide tu kopiju na write style. Isto mu to dodje. Jeli kod tebe to na pa 600 tako radi? |
Kada iz recorda sacuvam na novu poziciju, drum,bass, acc vise nije isti sound. Kada memorisem na isti ritam, izmene su uspesne. Sve je OK. Ali postoji mogucnost da da mi se nesvidja, a onda nema nazad. Zato kopiram ritam pre toga pa na njemu radim izmene, prelaze, bass, acc iz drugog ritma...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:41 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org