YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Edit styla na T2 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5671)

Alen P 25.08.2008 07:21

Edit styla na T2

Kolege, kako na najjednostavniji način smanjiti volume na npr. snareu u styleu? Tamo u editu ima da se volume smanji ali za svaki udarac posebice. E sad: ako je style sniman u 8 taktova a želim smanjiti volume fusa to je posao.... Ukratko, da li je moguće na neki način "označiti" željene elemente pa im tako smanjivati volume? Hvala!

Bokic 26.08.2008 02:52

U samoj klavijaturi, za sada nazalost ne. :(

Alen P 26.08.2008 06:56

Dobro, koji je najjednostavniji način? Hvala!

Alix 26.08.2008 09:36

E da imaš Korga bilo bi prosto ko pasulj...
Uđeš u ritam i svakoj udaraljci naštelaš volume...
A za T2...Ne znam drug,to su komplikovani aranžeri za rad i mnogi ih se izmiču...

Alen P 26.08.2008 10:37

Ima to i T2. Udješ u ritam, i na svakoj udaraljci steluješ volume, velocity... Ali je pitanje da li postoji opcija da se to radi u globalu, dakle za kompletni snare u stylu? Postoji li kompetentan software, ili??

romario 26.08.2008 15:47

E to sigurno imaš na korgu,jel tako majstore?

Bokic 26.08.2008 17:12

Citat:

Originalno postovano od Alen Prstec (Post 47840)
Ima to i T2. Udješ u ritam, i na svakoj udaraljci steluješ volume, velocity... Ali je pitanje da li postoji opcija da se to radi u globalu, dakle za kompletni snare u stylu? Postoji li kompetentan software, ili??

Alene,kao sto rekoh, ne moze u klavijaturi. Od software-a moze cubase,nuendo i slicno. Naravno, ako znas da radis sa time. Ja ne znam. Dodushe, pre sam fajlove preradjivao u Cubase-u ,upravo zbog bubnja-najvise, a ponekad i zbog transpozicije.
Sad jedino mozda da ti olaksam muke sa listingom nota-udaraca u edit modu style creatora. Npr., u dvojci je dobos uvek na 0960(CLOCK-dole treca kolona s'leva). 0960 je pocetak druge osmine u cetvrtini. Znaci ne moras da listas sa stelicama gore levo,nego u BEAT koloni dole levo gornjom strelicom.
Znaci (za dvojku):
1. Dodjes na prvi dobos u paternu koji je na-
BAR : BEAT : CLOCK
001____1 ___0960
2.Smanjis velocity za npr.10(debela gornja strelica u -DATA ENTRY-)
3.Stisnes gornju strel. u BEAT koloni i vec si na
BAR : BEAT : CLOCK
001____2 ____ 0960
4.Opet ponovis BR.2
NAJVAZNIJE --- Prakticno ovim dobijas, da pritiskom naizmenicno ova dva dugmeta -gornja strel. BEAT, i gornja strel. DATA ENTRY-, SVE udarce dobosa povecas za 10 za 3,4 sekunde, pa makar imao i patern od 8 taktova. Nadam se da sam ti pomogao, a ako si ovo vec provalio, dzaba sam pisao ovoliko pismo :D. Ako slucajno nije nesto jasno,pitaj.

marco 26.08.2008 17:15

Ne moze da se uradi za naprimer dobos u globalu. Moze svaki udarac posebno. Selektujes bubanj koji snimas (stavis na REC), papritisnes STEP REC, i onda predjes na stranicu EVENT LIST. Tu ti se izlistaju svi udarci na toj traci, pa mozes da ih menjas, utisavas, pojacavas. brises...

kuki 26.08.2008 18:45

Citat:

Originalno postovano od marco (Post 47856)
Ne moze da se uradi za naprimer dobos u globalu. Moze svaki udarac posebno. Selektujes bubanj koji snimas (stavis na REC), papritisnes STEP REC, i onda predjes na stranicu EVENT LIST. Tu ti se izlistaju svi udarci na toj traci, pa mozes da ih menjas, utisavas, pojacavas. brises...

Bas tako!

GALA 26.08.2008 19:36

Rolandi imaju tu funkciju, oznacis recimo tipku C2 i -10 0nda svaki udarac C2 ce bit smanjen za minus deset... momak je na tu funkciju mislio...

Marco7 26.08.2008 19:39

....

Cudi me da to Yamaha nije resila da u meniju mozes da smanjis odredjene komponente zvuka nego mora da se ide u event edit pa posebno udarac po udarac da se sredjuje!Tu se gubi dosta vremena i zivaca :(

Alen P 26.08.2008 20:55

Eh, tako je. Hvala momci.

romario 27.08.2008 00:02

Zar se i u korgu ide u event edit,pa se onda svaki element posebno pojačava ili ...

Trenutno vrijeme na Forumu 14:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org