YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Noviji Roland-ov aranzer, al da zvuci kao G1000 ili EM2000 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5211)

DjoleBn 10.07.2008 14:25

Noviji Roland-ov aranzer, al da zvuci kao G1000 ili EM2000

Evo jednostavno pitanje, necu puno da vas zamara me, zanima me koji noviji rolandov arazner moze da zvuci IDENTICNO kao legendarni G1000 ili EM2000?

Darko 10.07.2008 14:46

Ja bi reko nijedan . . hehe (sala)

Iskreno receno ako vec onda su to Rolandove nove E Serije 50/60/80,moje misljenje ;)

Ali da cujemo sta kazu Rolandovci ;)

skoricnik 10.07.2008 14:58

Hmmmmm EXR?

Alix 10.07.2008 15:10

Drug JEDINI da čemu valja jeste E80 a ostale nemoj džabe kupovati jel ćeš na njemu popušiti u svemu i na cjeni...Dakle E80 je MAJKA ostalo je plastika...pozdrav!

opusdei 10.07.2008 15:33

Posle nekoliko demo snimaka na netu, mislim da sam se zaljubio u zvuk koji sam cuo na Rolandu E80 i kako su komande lako dostupne.

Vule 10.07.2008 15:49

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 43673)
Drug JEDINI da čemu valja jeste E80 a ostale nemoj džabe kupovati jel ćeš na njemu popušiti u svemu i na cjeni...Dakle E80 je MAJKA ostalo je plastika...pozdrav!

kako znaš? jesi li svirao na g70 možda?

Citat:

Originalno postovano od DjoleBn (Post 43665)
Evo jednostavno pitanje, necu puno da vas zamara me, zanima me koji noviji rolandov arazner moze da zvuci IDENTICNO kao legendarni G1000 ili EM2000?

identično ni jedan...a bolje rade i e80 i g70...to su praktično iste sprave,sa manjim izmenama....zvučno isto rade...

Dosta se očekuje od ovog novog aranžera za balkansko tržište EXR8,koji spada u niskobudžetne sprave,oko 850 eura,mada čujem da po zvuku nije "niskobudžetna"...uskoro će mi biti dostupan jedan pa ću vam izneti svoje mišljenje...;)

Alix 10.07.2008 16:30

RONALDINJOS---nisam neki frajer pa da se foliram sa komentarima al vjeruj da nisam napiso gornju izjavu ko neki tukan na pamet...G70 sam imo priliku isprobati čak možda prije tebe (dok je došo u Sloveniju ja sam već za njim sjedio u trgovini i čačko po njemu) i mogu ti reći da je MNOOOGO slabiji od E80...Sad ako želiš mogu ti napisati mali milion PRAVIH i PAMETNIH razloga zaštoje E80 bolji od G70...Dakle E80 je NAJBOLJI aranžer do sada što ga je izdo Roland poslije G-serije,Pozdrav!

Vule 10.07.2008 16:35

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 43681)
RONALDINJOS---nisam neki frajer pa da se foliram sa komentarima al vjeruj da nisam napiso gornju izjavu ko neki tukan na pamet...G70 sam imo priliku isprobati čak možda prije tebe (dok je došo u Sloveniju ja sam već za njim sjedio u trgovini i čačko po njemu) i mogu ti reći da je MNOOOGO slabiji od E80...Sad ako želiš mogu ti napisati mali milion PRAVIH i PAMETNIH razloga zaštoje E80 bolji od G70...Dakle E80 je NAJBOLJI aranžer do sada što ga je izdo Roland poslije G-serije,Pozdrav!

Sve što bih ti sad odgovorio moglo bi nas odvesti u bespotrebnu svadju i raspravu a to najiskrenije ne želim...imaš svoje mišljenje,ja svoje i tako je najbolje...a uzgred,sviram na g70,valjda poznajem spravu,logično,zar ne?;)

A ako ti nije teško napiši nam razlike i u čemu je e80 bolji,ako ne zbog mene bar zbog kolega koje će to svakako zanimati...interesuje me koliko si "čačkajući u radnji" uspeo da prodreš u suštinu jedne i druge sprave...unapred zahvalan...

marco 10.07.2008 17:48

Po mom misljenju i nekakvoj logici ni jedan nov roland (ili druga klavijatura) ne moze (i ne bi smeo) da radi kao stari. Sve sto se pravi novo, pravi se sa ciljem da bude bolje od starog. Ovo danas su potpuno razlicite masine od prethonih, novi ton generatori, nove tehnologije, sempleri..., sve je drugacije. I sve ide ka tome da se zvuk klavijature priblizi zvuku "zivog" orkestra a ne da se vraca u 90 i neku godinu.

Vule 10.07.2008 17:51

Citat:

Originalno postovano od marco (Post 43698)
Po mom misljenju i nekakvoj logici ni jedan nov roland (ili druga klavijatura) ne moze (i ne bi smeo) da radi kao stari. Sve sto se pravi novo, pravi se sa ciljem da bude bolje od starog. Ovo danas su potpuno razlicite masine od prethonih, novi ton generatori, nove tehnologije, sempleri..., sve je drugacije. I sve ide ka tome da se zvuk klavijature priblizi zvuku "zivog" orkestra a ne da se vraca u 90 i neku godinu.

Potpisujem...:)

Sejox 10.07.2008 18:23

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 43699)
Potpisujem...:)

Ne potpisujem i nisam bas ubijedjen u to.

Zasto:

Zato sto se ovdje govori o Rolandu,i njegovim aranzerima.Roland jos uvijek nije izbacio aranzer-sampler,tako da opcija diskutovanja o novim solo zvukovima na njemu,ne ide.Korg i Yamaha su tu u velikoj prednosti.

Pretpostavljam da je "DjoleBn" postavio ovaj post zato sto aludira na sound(zvuk) pratnje(ritmova) na pomenutim aranzerima.Dakle G 1000 i EM 2000 su po zvuku pratnje(ritmova) usli u legendu i jos uvijek su u masovnoj upotrebi kod muzicara-a za to mora postojati neki dobar razlog-a koji je razlog,to znaju oni koji ih koriste.Mislim da nije besparica....
Roland,nakon G i EM serije ne cini nista sto bi poboljsalo to sto su te serije imale u tom segmentu.
Mislim da su i G70 i E80 odlicne masine.E80 je novija a bolja je ona koja je bolje sredjena sa puno truda i muke.
Dosta se inace o ovome pisalo i bilo bi pametno samo iznijeti svoj stav bez nekog nepotrebnog nadmudrivanja.
Ovo je moje misljenje.

Pozdrav svima,

Vule 10.07.2008 18:58

Sejo,znaš šta me zanima...kada bi recimo neki od Rolanda imao sempler,šta bi ti od semplovanih boja koristio...osim recimo harmonika...interesuje me šta po tebi nedostaje Roland aranžerima?

sinisa 10.07.2008 19:09

Kako mislis identico,mislis na ritmicki deo ili na ritmicki i zvucni kompletno?

E 80 je bolji od G70, usporedi samo zvucnu sliku E80-G70.
G70 je blizi po zvuku VA seriji, Drum Set mu je skoro indentican kao kod VA.
E80 ima totalno drugaci ton generator,po meni dosta bolji.

Ako se ne varam na G70 ne mozes da dodas efekte u aranzerski deo,recimo distorziju na gitaru ili bilo koji drugi od 84 efekta.
Ako usporedjujes G70 i E80 to ti je skoro isto kao i Pa80 i PA1x.

DjoleBn 10.07.2008 19:26

Ritmicki me interesuje, koja je najpribliznija g1000

sinisa 10.07.2008 20:23

Ako gledas ritmicki G70 i E80 su po meni bolji ali mors da znas da sredis ritam za G ili E ne mozes jednostavno da ubacis ritam od g1000 ili em 2000 i da usporedjujes.

marco 10.07.2008 21:18

Kako god da ga sredi NECE zvucati isto. Nikad. U e 80 se nalaze kompletno izmenjeni setovi bubnjeva, njihov zvuk je totalno drugaciji. Zvuci kao pravi bubanj a ne kao napucani elektronac sa g1000. E 80 moze samo bolje da zvuci od g 1000, ali gore, odnosno kao g 1000 kladim se da ne moze. A sto se tice semplera njega sam pomenuo usuput, kao novu tehnologiju.

Sejox 10.07.2008 22:24

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 43710)
Sejo,znaš šta me zanima...kada bi recimo neki od Rolanda imao sempler,šta bi ti od semplovanih boja koristio...osim recimo harmonika...interesuje me šta po tebi nedostaje Roland aranžerima?

Rolandinjos prijatelju,
Ja i ti smo potpuno na istim frekvencijama i isto razmisljamo.Nema razlike.
Znaci ja ne kudim Roland aranzere u smislu ritmickog dijela.Ali druze,stvarno ako realno pogledamo,i Korg(PA1X,PA800) i Yamaha(Tyros 2) su ipak ispred,svidjelo se to nama ili ne.Eto ti si kupio Fantoma,i od mene ti uvijek-SRETNO.A Fantom je workstation(solo klavijatura).Solo je solo-aranzer je aranzer.E tu je Roland u zaostatku.Ja nikad ne gazim po onome sto pisem.Evo kada malo pogledamo ko sta svira-ako je Roland aranzer,onda je solo neki LE,Triton,Yamaha,ili neka druga solo masina.A koliko vidim i sa PA1X i PA 800 i Tyros 2 se moze bez drugog sinta.
Druze,ja volim Roland slusati,ali neke stvari mu ne idu u prilog.
Ne zamjeri mi-to je moje misljenje.Drugarsko....;)

@Marco
Shvatio sam sta si htio da kazes.Sve je OK.;)

PS:Da ne skrecemo sa teme-ne bih volio.Neka "DjoleBn" dobije odgovor,ukoliko ga je moguce dati.

Pozdrav,

Vule 11.07.2008 02:14

Sejo ti si potpuno u pravu za sve...ja sam davno negde već napisao da celoga života sviram dve kljave,uvek jednu za solo...a kada pričam o aranžerima mislim samo na bubanj bas i po koju pratnju,mada i te pratnje većinom gasim...od aranžera ne očekujem više od po koje boje za tepih u desnoj ruci,to je to...
Svakako je Rolandov aranžer u zaostatku zbog semplera ili makar nekoliko upotrebljivih boja za našu muziku,ali šta je tu je,to je njihova politika i ciljanje na tržište koje njima odgovara...evo sad ćemo videti kako im radi ovaj GW8 koji je navodno namenjen našem tržištu,a nema sempler...

Vule 11.07.2008 02:26

Citat:

Originalno postovano od sinisa (Post 43714)
E 80 je bolji od G70, usporedi samo zvucnu sliku E80-G70.
G70 je blizi po zvuku VA seriji, Drum Set mu je skoro indentican kao kod VA.
E80 ima totalno drugaci ton generator,po meni dosta bolji.

Ako se ne varam na G70 ne mozes da dodas efekte u aranzerski deo,recimo distorziju na gitaru ili bilo koji drugi od 84 efekta.
Ako usporedjujes G70 i E80 to ti je skoro isto kao i Pa80 i PA1x.

vidi kolega,samo jedna rečenica...ovo nije tačno što si napisao...sad je mnogo kasno,spava mi se da bih ti obrazlagao ali ako hoćeš možemo otvoriti temu o G70 i E80 pa ih korak po korak uporedjivati...to su tonski potpuno iste sprave,kao g1000 i em2000...;)...razlike su u nekim sasvim drugim stvarima od ovih koje si ti naveo...pozdrav i laku noć

Igorčina 11.07.2008 09:31

G-1000 je zakon....he,he...;)

zeljko_mo 16.02.2011 02:42

ja smatram da rolandova G serija nije dobila jos dostojna nasljednika... pogledajte samo kolko je g1000 stara klavijatura, a i dan danas ljudi sviraju na njoj... i jos uvijek kolko toliko radi svoj posao... (nisam siguran koje je god izasla bio sam mlad :p .. al recimo 10god)
koja danas klavijatura, da je kupimo, znamo da ce trajat 10 godina, i da ce poslije tih 10 godina i dalje radit svoj posao?!?
-nove kljave : kvari se HDD, o RAM memoriji da nepricam, vjecno u kvaru, i jos 1000 nekih gluposti modernih... kome to jos treba...
old school zakon...

ako sam koga uvrijedio, izvinjavam se... nije mi cilj bio, samo iznosim svoje misljenje...

znaci, Rolandova G i EM serija, po mojoj procjeni i misljenju nema jos pravog nasljednika...

Zeljko

EmirTotic 16.02.2011 02:50

Ova tema ima skoro 3 godine kolega. :)

Usput, ne bih se slozio sa tobom, mislim da je zvuk G 1000 prevazicen jos odavno. Ako na ponekim pa800 crkne ram memorija ne znaci da na svim klavijaturama se desavaju kvarovi. Gotovo nikada nisam cuo kvar tog tipa na Pa1x (pro), pa2x, tyrosima ili g70,E80, a sinteza zvuka daleko mocnija i naprednija (modernija).

zeljko_mo 16.02.2011 02:56

ma.. :)
znam da je stara tema.. al volim citat o rolandima...

a ovo je moje misljenje bilo samo... smatram da roland jos treba izbacit pravog "mercedesa" sa ritam masinom da potopi ostale.. kosto je nekad i bilo... :)
a jesu nove modernije... al g1000 ima ritam masinu... nebih je se ni dan danas posramio... a 100 godina klavijaturi... o tome govorim...
pozdrav Emire

Zeljko

nesaband 16.02.2011 08:16

Evo i ja da nesto napisem u ovoj staroj ali dobroj temi.
Ja sam dugogodisnji korisnik Rolandovih klavijatura.
serija u kojoj je napravljen G800 i G1000 su sto se tice aranzerskog dela po meni neprikosnovene.
ni jedan aranzer u danasnje vreme nije napravljen da tako mekano izlazi aranzerski deo klavijature.
Ali to su klavijature koje su prevazidjene i ne treba se vracati unazad.

Sada koristim Roland GW 8 i ubacio sam nekoliko fabrickih stylova koje sam koristio dok sam svirao na G800 i mogu vam reci da sam ih prilicno dobro prilagodio da zvuce jako dobro u GW8.

Moja preporuka je da GW8 moze uspesno da zameni G800 i G1000,a nije mnogo skup i da ne pricam koliko je laksa klavijatura!!!!

zeljko_mo 16.02.2011 12:46

i dalje se neslazem... i dalje smatram da gw8 nije dostojna klavijatura kao sto je nekad bila g1000... nije joj dostojan nasljednjik....

volio bih da cujem Sejino misljenje....

nemanja 1982 16.02.2011 13:07

Kupis brate G1000 ili EM2000 i to ti je to!;)

nesaband 16.02.2011 21:13

Citat:

Originalno postovano od avangard_band (Post 172595)
i dalje se neslazem... i dalje smatram da gw8 nije dostojna klavijatura kao sto je nekad bila g1000... nije joj dostojan nasljednjik....

volio bih da cujem Sejino misljenje....

Cenim ja to sto se vi kolega ne slazete,ali nisam video da ste nesto konkretno napisali i uporedili ove dve klavijature.

voleo bih da nesto konkretno iznesete pa tek onda da donosite misljenje.

ja odlicno znam kako zvuci G800,G1000,ali i GW 8!!!!

sta to znaci dostojan naslednik?????

Ja imam licno iskustvo i nisam pisao da je GW8 naslednik niti sta slicno.

Stvar je samo u editovanju klavijatura.
I G1000 i GW8 ce zvucati lose ako ne znate da je sredite.

ostajem pri svom misljenju u potpunosti iz mog proslog posta.

GW8 moze jako slicno da zvuci kao G1000 cak sta vise i bolje!!!!!

Zlatek 16.02.2011 22:02

@avangard band
U svoje vrijeme G 1000 je bio vrh ponude firme Roland šta se tiče aranger klavijatura.Zadnja klavijatura u tom rangu je E 80.Imao sam i G 1000 , a imam i E 80.I jednu i drugu klavijaturu sam kupio potpuno novu, što znači i potpuno praznu.Treba uložiti jako puno truda i vremena ali se klavijatura može srediti da zvuči odlično.Ipak svakome preporučujem da se prvo dobro upozna s klavijaturom ,pa tek onda krene sa sređivanjem da se nebi jedan te isti posao radio dva ili tri puta.I još jedna stvar- uvijek raditi na razglas koji se i koristi na svirci jer samo tako možeš dobiti realno stanje.
Godinama sviram Rolanda kao klavijaturu sa pratnjom ali ne zato jer sam nešto zaljubljen u tu firmu nego zato jer klavijaturu odlično poznajem i imam hrpu materijala (ritmova prije svega) koje je vrijedno iskoristiti.

Vule 16.02.2011 22:43

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 172652)
GW8 moze jako slicno da zvuci kao G1000 cak sta vise i bolje!!!!!

Gde mozemo da cujemo to?

nesaband 16.02.2011 23:11

@nadam se da cu vas uveriti uskoro kada postavim demo snimke sa konvertovanim stylovima od serije G 800 i G70.

Mislim na interne stylove ovih klavijatura.

milanceshow 16.02.2011 23:12

Vracamo temu iz mrtvih a? :)

nesaband 16.02.2011 23:21

:">
naravno,citajuci tvoje i vuletove postove u ovoj temi a i jos nekih kolega hteo sam da kolegama pocetnicima dam dobar primer ,da procitaju kako treba da se diskutuje o nekoj temi ovde a ne da pisu samo da bi pisali radi skupljanja postova.
Tema je jako zanimljiva,a misljenja i ukusi su naravno razliciti.

pedjajazz 16.02.2011 23:50

Slazem se kolega Neso za temu,.. evo i ja kao bivsi Rolandovac, cekam vec dugo reikarnaciju stare serije G.
Naime,..moja prva klavijatura je bila G 800, a druga na kojoj sam sada je korg pa80.
Presao sam na korga, zbog semplova, naravno,.. user memorije,... flash memorije,... hard diska,.... zato sto mi ne treba solo klavijatura gore,... kilaza,..

U pocetku nisam mogao da se naviknem na mekani korgov zvuk ritma,... nekako tupavo mi je zvucao,... ali moze i to da se dotera,... a da je praktican, praktican je,.. super je editovanje,... za live DALEKO ISPRED g800

Ali i danas mi zao sto nemam onako otezanu i kvalitetnu rolandovu dirku,... i one kvalitetne plasticne dugmice,... probao sam 2xpro, takodje im je dirka uzas u odnosu na staru roland G seriju,... G 70 ima tu dirku, ali nazalost korg 2x ga sije u svemu ostalom.
takodje se secam nylon gitare i acoustic klavira na rolandu koji bolje zvuce nego na tritonu semplovi,... jos kad mu editujes relaese,...kraj price.
Neshvatljivo mi je sta to ceka Roland i ne izbaci vec jednom aranzer sa semplom,... izgubio je veliko trziste!!!
Sada toliko imas materijala za korga, isto kao nekad za rolanda,..ma i vise. Ali mrka kapa,.... evo kurzweil se tesko povratio,... jedva,.... a nekad je bio zakon,....

zeljko_mo 17.02.2011 14:53

@nesaband

mislio sam konkretnije ovako... da li smatras da ce GW8 moci da posluzi narednih 10-15 godina... da ce i dalje dobra biti pored pa5xpro, pa6xpro (ili sta ja znam sta ce vec do tada korg izbacit)... jer danas i dalje rolandova G serija se mnogo koristi, i ritam masina zvuci "masnije" i meni mnogo ljepse od recimo kolegine pa800 (mozda je on nije dobro sredio, al u to necu da ulazim)... razumijes sta zelim da kazem?

tema ovoga je : noviji roland-ov aranger, al da zvuci kao G1000 ili EM2000, ima arangera, da zvuce jednako dobro ili jos bolje, to jest GW8 je bolja naravno... al nije to to u usporedi sa starom G serijom....

pozdrav
Zeljko

Zlatek 17.02.2011 15:01

@avangard band
Zbilja mi nije jasno koja je poanta?Ako se traži Roland-ov aranger da zvuči isto ili bolje od G1000 ili EM2000-to postoji!I šta sad???

zeljko_mo 17.02.2011 15:07

@zlatek
postoji, naravno... al da ce bit dostojan kao G serija.. ne...
vidim da me ne razumijete... pa hajd necu vise pisat na ovu temu...

pozdrav
Zeljko

EmirTotic 17.02.2011 15:26

I ja ne razumem poentu. Treba da se zna da je danas 21. vek i da su aranzeri dobili sasvim novi oblik. Boje pre svega zvuce kao pravi instrumenti, pored toga i sempler je tu. Mozda ima prijatan zvuk za uvo, nekome ne prija, nekome se svidja pa80, nekome nesto sesto. Niko ne moze da me ubedi da g1000 ili EM2000 ima bolju ritam masinu od pa800 ili bilo koje klavijature u njenom rangu. Oseti se to modernije, to vise bendovski u novijim aranzerima. Nije sve sinteticko kao ranije sto je bilo. O kvalitetu izrade vec mozemo da diskutujemo, ali o samom soundu definitivno ne. Po meni je strasno sto ima ljudi koji i dalje 100% sviraju kao sto je to Aca Lukas radio pre 15 godina. To je zastarela svirka i vec po mnogo cemu dosadna. Ne vredjam i ne omalovazavam nikoga, ali budimo realni. Hvala Bogu sto nijedan aranzer vise nece biti 10 godina zastupljen da se svira i da bude uvek na vrhu, dobro je sto tehnologija napreduje i sto se otkrivaju nove stvari.

nesaband 17.02.2011 15:34

[quote=avangard_band;172787]@nesaband

mislio sam konkretnije ovako... da li smatras da ce GW8 moci da posluzi narednih 10-15 godina... da ce i dalje dobra biti pored pa5xpro, pa6xpro (ili sta ja znam sta ce vec do tada korg izbacit)... jer danas i dalje rolandova G serija se mnogo koristi, i ritam masina zvuci "masnije" i meni mnogo ljepse od recimo kolegine pa800 (mozda je on nije dobro sredio, al u to necu da ulazim)... razumijes sta zelim da kazem?

tema ovoga je : noviji roland-ov aranger, al da zvuci kao G1000 ili EM2000, ima arangera, da zvuce jednako dobro ili jos bolje, to jest GW8 je bolja naravno... al nije to to u usporedi sa starom G serijom....

I dalje kolega nisi naveo ni jedan tehnicki podatak da bi mogao tako nesto da tvrdis.
Ja sam samo rekao da GW8 moze jako priblizno da zvuci kao G1000 a ti meni ovde postavljas neka imaginarna pitanja koja nemaju veze sa ovom temom.

svaka klavijatura ima svoj vek trajanja i kad istekne onda postaje retro.

Milan$ 17.02.2011 15:55

mlatite praznu slamu:D

grandia 17.02.2011 17:15

i meni vec muka od tih poredjivanja X i Y ...

cini mi se da ima jos dosta kolege muzicari koji jos zive u starim danima (sentimentalci) ...

a bogami ima ih i dosta koji kupuju to sta komsija kupi i ako ima boljeg od tog ...

a i ova prica sa pianom od g-serije mi je (sa izvinjenje) malo smesna i podseca me na neki moj slican dozivljaj:

kad sam ja prvi put (1995?) slusao TG100 i njegov drum-set ... ijaooo, pa mislio sam da su to najbolji bubnjevi koje sam cuo ... danas ne mislim to :lol: zasto? svake godine su izasle nove sprave koje su za nijansu bolje zvucale ...

isto ti to dodje kao golf2 il C64 ... legende u to vreme a niko ne zna zasto? zbog toga sto su ih skoro svi imali??

hocu da kazem: dajte neke demove, voleo bi i ja da cujem sta se vama toliko svidja taj zvuk na G-seriji

izvinjavam se ako se neko oseca uvredjen, al kao sto sam reko, meni vec dosta od ovih "bajki" o famoznoj G-seriji ... zamolio bi kolege koji poseduju te klavijature da ubace neki demo snimak u svoje demo-coske pa da se uverim i ja vec jednom o kvalitetima tih masina

pozdrav svima

Trenutno vrijeme na Forumu 10:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org