![]() |
Bubnjevi td7
Pozdrav svima, zaduzio me drug jedan da mu nadjem bubnjeve elektronce, nasao sam kod jednog covjeka ima bubnjeve ROLAND TD 7
pa me zanima kolika je realna cijena tih bubnjeva sada? koliko vrijede, i kakvi su? hvala vam puno. pozdrav |
bubnjevi
kod mene ima jedan jaran prodaje bubnjeve ja mislim alesis d4 al nisam siguran.et ako hocete ja vam mogu dati njegov broj.
|
Elektronci su prerara
Citat:
To je najveca PREVARA u muzici zadnjih 100 godina. Uopste elektronci ne smeju da se nazivaju bubnjem. |
A kako bi ih ti nazvao?:confused:
Mislim da im je cena oko 500 do 600 eu sve zavis sta sve ima. |
Kao shto vec rekoh...
Ma, ovo je samo josh neki kivan, sitan i banovan... Samo ga ignorisati, i bice sve oke... ;) |
...
Pa dobro istina je da elektronci (osim td20 i sl.) nisu dobro isto koliko i akustichni, ali brate ti ga pretera....
Inache shto se tiche Td7 cena mu je odprilike 600e (700-750e da budu u fullu).... |
Pozdrav Cheki. Ti si jedini priblizno shvatio sta sam hteo reci. Mislim da nisam preterao, ako je o meni rec.
|
Jbg bar ne stvaraju galamu oko tebe...tras..trus...
|
hahahaha
Citat:
do jaja komentar Ivice |
Citat:
|
E Jefta, jel imas neku sliku da vidim kako to izgleda, da ogradim ovog mog rockera...
|
Sad cu malo da izokrecem telefone da vidim neku slicicu da pronadjem.
|
Ha,ha.Gde si Jefto legendo,nema te sto godina?Ja ne volim ziv bubanj jer pravi buku oko sebe,pevaci i solisti teze da ga nadjacaju u mestu a na kutije posle ubijaju dok bubnja nigde nema.Pricam za tezgarose.Ko koristi bas pojacalo ili kutiju za monitoring odmah se javlja snar od dobosa da vibrira i udara o plastiku te prenosi taj zvuk na njegove mikrofone.Za ziv bubanj treba mocan razglas i tesko da se svira tiho a da izlazi na kutiju.Tezak je i zahtevan za stelovanje,trebaju mu idealni uslovi da bi radio kako treba a mi posto sviramo jedan dan ovde,drugi dan onde male bine na pojedinim mestima pa se svi sabijemo u gomilu,od toga nema nista.Zatim glomazan za transport i zauzima dosta mesta na bini.To su mane zivog bubnja tako da je prakticnije kupiti dobar elektronski za ovo sto mi tezgarosi radimo (TD10-TD20 ili neki dobar sempler,ne ove module,igracke slabije klase TD7,D4).Drugo je bendovski rad u lokalima gde se ozvuci ziv bubanj i ne dira se po mesec i vise dana.Da bi ziv bubanj radio dobro potreban je dobar bubnjar,koji zna da nasteluje svoj instrument kvalitetan bubanj,dobri mikrofoni,posebna mikseta,efekt procesor i crnac koji ce sve to da nosi i postavlja.
|
Evo me,Simke legendo.Sve ovo u vezi akusticnog bubnja je ziva istina.Pola bubnjara kad sviraju dvojcicu u tempu 105 zvuce o.k.a cim predju na rumbu odmah su duplo glasniji.Ima tu jos dosta zanimljivih fenomena u vezi bubnjara ali ima i dobrih kao na pr.Ceda majmun,akustican bubanj a zvuci ko kuca.Evo,pogledajte,mada se ne vidi bog zna kako,kako je to resio ovaj bubnjar kod Darka u Bendu.Vidi se u drugoj polovini spota na par mesta.Mykeli,probacu i slike da nadjem ovih dana pa da ih postavim.
|
Pa sta sad...Prvo ste nam vi aranzeristi zagorcali zivot sa *@!#! ritam masinama, pa nas sad jos ogradjujte k'o da smo nedaj boze zarazeni sarsom. Pa ja kad bih negde video bubnjara zatvorenog u plexiglas, prvi bih pomislio, vidi ovaj jadnik par dana pred smrt a oni ga naterali da svira....:D
Salim se naravno ali mi je to stvarno bzvz! (pod *@!#! smatram sve najnajgore....mrzim ritam masine) Pa kad Jefta nemoz' da nadje...:D http://static.flickr.com/63/191547359_9e6034f077.jpghttp://www.plexiglasspodiums.us/images/drumshd1s.jpghttp://www.ccisolutions.com/StoreFro...ISOPACA-DG.JPG MA OVO JE BIZARNO!!!!! |
Ja ih ne mrzim, al ih ne volim... :D
A mogu ti reci i josh jednu stvar... Neces naci klavijaturistu koji je svirao sa dobrim bendom, a da mu je klavijatura draza nego bubnjar. A pogotovo shto je vasha sorta uvek ludja nego mi, pa sa vama nikad nije dosadno... :)) |
@Cheki88.-Eto,vidis,da znas o cemu se radi.Da se pogresno ne skapiramo,ne verujem da iko ima nesto protiv bubnja kao instrumenta ali moras priznati da definitivno postoji problem ozvucavanja bubnja.Ako je bubnjar zadovoljan kako mu sprava zvuci to skoro u 100% slucajeva znaci da svi ostali u bendu nisu zadovoljni jer je prejak.E,sad kako se to resava je vec velika filozofija.Ja sam samo naveo primer sa ogradom pd plexiglasa a veruj mi da bi mnogo voleo da mogu da sviram na bini od 500m2,sa basistom,gitaristom i bibnjarem(bez ograde).Nazalost,tu privilegiju na prostoru ex-yu ima 20 muzicara a svi mi ostali imamo problem sa malim prostorom,malim gazama i sl.Ziveo bubanj i bubnjari,i nadam se da se vraca vreme bendova ali one man band nece nestati,jer ce uvek neko da jajari sa lovom i da gleda da prodje jeftinije.poz.Jeftagd.
|
Citat:
|
1 Privitaka
Nije uvek bash tako ruzno....
|
A da organizujemo jedan masovni fajt 1 na 1...bubnjari vs sintisajzeristi pa da onda vidimo ko je ko...:)
|
Citat:
|
Pa ne mrzim ja klavijaturiste pa da se bijemo(mrzim ritam masine:D(iskreno mislim da ce me banovati admini zbog izjave, al nema veze:D)).... Ma kapiram ja to sve jefto, pa i ja se isktreno nadam da ce opet zaziveti bendovska svirka.... Sto se tice ozvucenja bubnja znam da je zeznuto stvarno.... Ja sviram elektronca u zadnje vreme bash zbog buke, ranije sam svirao akustican bubanj i imao sam dosta problema sa ozvucenjem bubnja, sa komsilukom pa cak i sa roditeljima ponekad zbog buke(i ako sam stavljao peskire i cebad na bubanj kada vezbam i opet nije vredelo)! Iskreno skoro ni jedan elektronac(osim ako nekosta bar 4,5 hiljada e, sto je opet apsurdno dati za instrument znajuci kolike su nam gaze i baksisi na ovim prostorima) ne moze da ima zvuk i dinamiku kao na primer neka Tama(koja moze polovna da se nadje za 750 e, i plus jedno 500 za mikrofone i ostalo)... Ni meni ovo sa pleksiglasom ne izgleda lose kada gledam sa strane, ali kada bih sedeo unutra... Osecao bih se uzasno, kao da ce me neko gadjati paradajzom pa se krijem... Pa reci sad situaciju sviras u folkoteci nekoj na pr. i smekas neku ribicu, ona smeka tebe...A ti moras da znas jezik gluvo-nemih da bi joj uzeo br. :lol:
|
Hahahahaha, ma aranzere treba zabraniti a aranzeriste sve od reda pobiti i to po kratkom postupku ili ih bar ustrojiti da se ne razmnozavaju.
|
@Cheki88.-To si apsolutno u pravu.Malo deluje,kao da si na infektivnom odeljenju,pa bi taj kontakt sa publikom bio malo otezan a vise nego preko je potreban taj kontakt,pogotovo sa zenskom tinejdzerskom populacijom.;)
|
Tranzit, slazem se sa tobom.
Iako sviram aranzer i sam, cenim da smo mi upropastili muziku! I, da nije bilo nas, ne bi sad bilo ni ovih fajlasha na koje se svi ovde toliko zale! |
ljudi nismo mi krivi sto sviramo na aranzere,nisu krivi aranzeri nego je krivo ovo vrijeme sto je doslo,nema se para gazde malo placaju i odma se stvara visak ljudi,a od tog da sviramo u "bendu" a u stvari bi svi sjedeli kod kuce jer nebi mogli naplatit vise, ,nemamo nista od toga...nego smo se samo prilagodili situaciji koja je trenutno na snazi,a situacija je takva da se para nema......zato bubnjari ne okrivljujte ljude koji rade na aranzer ,ne mrzite aranzere.nego mrzite ova teska vremena i besparicu
|
Onda nemoj ni da aranzerci mrze fajlashe, ako cemo pravo...
|
GALA u pravu si!
Kad ugovaram svirku,uvek me pitaju koliko smo? Mada uglovnom vec znaju koliko smo u bendu. Sad bas pre neki dan me zvala jedna zena za svirku(18 rodjendan) i kaze moze samo jedan sintisajzer tj. samo ja i nista,tako je kako je idem samo ja. |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:59 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org