![]() |
Pitanje :KORG za 600-800eur
Kao sto sam naslov kaze- 600-800eur! Aranzeri me interesuju.
P.s ,koliko para mi treba za PA 500 ,jer nikako necu moci da nakupim za Pa 800! PoZzzzZ!!! THNKS... |
Za te pare uzmi I30 i majka...nijedan noviji neces moci osim PA50
koji je obicna igracka prema I30. |
PA 50 koristim oko godinu dana.Klavijatura je ekstra, ne znam kakav je i30 ali znam da je pa50 ovde nov 950 evra bez pdv-a.
|
Drugar,-ako se budes dvoumio izmedju Pa50 ili i30,
-imas vec jednu otvorenu temu,-jako je duga... To je i moj problem bio,-i na kraju sam Pa50 uzeo... Znam da ti pricas o Pa500,al' batke... -Tesko ces to da nadjes za taj kesh... |
Ja bi ti preporucio Nedimov savet i30 a sto se tice PA50 mozes ga kupiti i za 400 evra polovnog a nov je izmedju 600 i 700 evra a budzet sa kojim raspolazes mogao bi mozda i polovan PA80 za PA500 treba izdvojiti oko 1100 evra samo moj ti je savet ne kupuj jos PA 500 jer ima puno posla oko njega.
Pozdrav |
Hmmm ,PA50 i 60 sam vec probao i cuo... i30 sam video na slikama i nemam pojma kakav mu je sound! Nisam ga cuo uzivo , i pretpostavljam da ima i TOUCH SCREEN jer ima jako velik displej. Ne znam koliko je pouzdan taj ekran. E sada ,sto se tice PA 500 ,kad kazete da oko njega ima posla to znaci da ima za*ebancije oko ubacivanja ritmova,boja itd...?? Ako neko ima PA80 neka se javi...? Ili mozda neki drugi predlog... ja sam tu...
|
Pa 80
prijatelju nacices sada za 900-1000 € i to dobro sacuvan sa karticom
|
Pa80 uzmi i bitces miran neko vreme i sigurno se neces pokajati ja ga volim svaki dan vise:)
|
ja imam i30 i klavijatura je super. touch screen radi bez problema. sve radi bez problema. dirke su odlicne ne mogu da se porede sa pa serijom, samo sto su za nijansu dublje (mislim), ali je kvalitet odlican. jos nesto, on je jos uvek made in japan, i to mora da radi. sto se tice zvuka, ja sam ga razdelio na cetiri kanala, i radi savrseno, sve stelujes kako hoces, bass, drum, acc (kontre itd), i solo. ja bih ti iskreno preporucio i30. kasnije kad krene svirka uzmes jedan triton i pobedio si. moj savet i30. pozz
|
Uzmi pa50 ili pa80!!! Pa50 je ovdje kod mene 600eura nov a za 800-900 eura mozes naci polovan pa80 koji jos i dan danas rastura i bices prezadovoljan!!! Pozzz svima
|
Citat:
ni blizo, I30 je PRO klavijatura dok PA80 je samo SEMI PRO a PA50 je cisto pocetnicka ili amaterska klavijatura. A posebno kad se uzme u predvid da I30 kosta isto ili slicno, samo ne verujem da je jeftiniji od PA50, I30 se zacuvan jos i dalje prodaje i do 1200-1300$ nekad dok novi PA50 je samo 800$. |
Nedime u pravu si samo sam htjeo da mu kazem da nije lose do nekih 800 eura da kupi pa50 ili pa80 jer kad se srede zvuce dobro a ima za nijh materiala dobrog!!!POZZZZ brate
|
ja sam se isto dvoumio, pre skoro dve godine i uzeo sam i30, i sad kad bih opet dosao u tu situaciju opet bih uzeo i30. bolja je od pa50 u svakom slucaju.
|
:)
Uzmi sebi pa80 ako mozes!!
A ako nemozes i slucajno si uzeo Pa50, onda se javi pa cu ja da ti dam moje najbolje Boje!!! :) |
Joj,-cini mi se da ce ova tema biti ugasena...
-Ma,zavisi sta ti odgovara,-i sta ti treba... Imas li kesha,-ili nemas,itd... Samo polako,-kao sto ja kazem... "Ne kupuje se klavijatura svaki dan"... Pa meni,-takodje... Ako imas mogucstva,-kupi Pa80... Zdr. |
Hmm...ja vama svima verujem i hocu sve da vas poslusam... ali... moj problem je sto ne mogu nigde da nadjem i30 ,a Pa50 mogu! Za mesec dana imacu dovoljno novca za jednu od ove dve klavijature!!! E sad ,moj ortak ima G-1000. Da li cu moci da mu pariram jednom od ove dve klavijature (i30 i Pa50) ...koliko kosta Pa60?? koja je razlika izmedju Pa50 i 60??? Vise poznajem Rolandove legende kao sto su G 800 / 1000...
|
I moj savet ti je, da za te pare kupis i30.
Kao sto Nedim kaze, to je prava PRO masina.... dokupis kasnije, kada se jos para skupi nekog tritona i da te Bog vidi.... |
Citat:
|
Ok! Znaci ,trazim i30.....i to je to! Osim ako ne nadjem neki Pa80 za iste pare! U suprotnom uzimam PA50 ,pa sta mi Bog da... PoZz i Hvala. TEMA MOZE DA SE ZATVORI SADA...
|
ne poznajem puno klavjetura, imam pa 80 i dok mi je bila bez kartice lose je zvucala, korg ima lose bubnjeve, barem pa50,60,80... ako mozes pa 80 uzmi, a i 30 ne znam kakva je...
|
Ako hoces I30 mogu ti ja naci, al treba da se salje iz USA, nije moj, svoj ne prodajem,
jedino ako mi da neko 2500$ prodao bi ga il da ga menjam za PA1X inace ne. Ovaj je od jednog Albanca, prijatelja mog, svirku nikad nije sint video, mislim da jos ima na njemu nalepnice fabricne, skroz ko nov je, ko iz prodavnice, ako te to interesuje mogu ti dati njegove informacije ili da ja pricam snjime...al za te pare koje si spomenuo U NIJEDNOM SLUCAJU NIT PA50 NIT 60! NIKAKO! To je bez veze te pare trositi kad za iste pare mozes imati bolje, 50/60 je 100% skroz isto sranje. Nije ovde u pitanju koji je bolji sint nego je sta je bolje za TE pare koje je covek rekao da moze odvojiti...trebamo malo razmisljati pre no sto odgovaramo. |
Kako funkcionise to slanje iz USA ,ili neke mozda blize zemlje...ali evo uzimam tvoj primer. Saljes mi klavijaturu iz USA. Da li ja imam neku garanciju da ce stici u Srbiju? Koliko se to placa i koliko taj tvoj prijatelj albanac trazi novca za njegov i30,za koji ti kazes da je ko NOV? I koliko se to ceka da stigne iz AMERIKE???
|
Nex007, nema potrebe da Quotiras celu poruku, a pogotovo ne ukoliko odgovaras na poruku koja je poslednja u temi. Samo se stvara SHUM. Obrati malo paznju...
|
1. Garanciju dal ce stici neznam sta da ti kazem, sve sto sam slao do sada stiglo je,
posta nije samo igracka da baca takve stvari. 2. Postarina za I30 bice izmedju 150-180$. 3. Pitacu ga danas pa cu ti javiti. 4. Doci ce za nedelju, nedelju i po. |
Uzmi za te pare i30,dobra je klavijatura za tu sumu novca,i ne pomisljaj na pa 800,jel sam cuo od kolega muzicara,da se dosta mota po servisima ;)
|
ma daj ne pricajte gluposti kakav i30.... pa ja sam ga imao i znam svaku sitnicu jedino ako mu sluzi kao master za dirke, i za samoodbranu, tasteri su nekvalitetni, a iako ima 4 izlaza ton nikakav samo prshi na razglasu, nikad ne moze da pridje pa seriji, a ako mu je do kucne varijante bolje da uzme g800 ima bolje dirke.
|
Evo da se i ja malo uključim na ovu temu
naime, ja sam kupio novi PA 500, i mogu samo reći da Je istina da ima posla oko njega, pogotovo sa prebacivanjem zvukova,ritmova i perfomanci, ali vjerujte, kad sam skužio malo... za otprilike sat vremena su bila popunjena sva prazna mjesta za ritmove, prebačeni svi ritmovi i banke zvukova ( sa PA 50 ), promijenjeni neki setovi bubnjeva i bas gitare na tvorničkim ritmovima, i klavijatura je već besprijekorno odradila nekoliko svirki. |
Pozdrav!
Evo da se prikljucim raspravi posto imam i30,klavijatura je vise nego profesionalna,pocevsi od same kvalitete izrade(nalazi se u istom kucistu kao i Trinity),posjeduje HD na koji mozes natovarit ritmova i ritmova(u najgorem slucaju i midi fileova),touch-screen radi besprijekorno i ne kasni kao sto je to obicaj na Trinity-u,ritam sekcija vise nego dobra kao i sam editing,jednostavan i pregledan,slabija strana su mu jedino boje,premda ako se malo zagrije stolac da se sredit,,,tipke odlicne-nijedan synt i PA serije nemoze se usporedit,i sto je kolega rekao MADE IN JAPAN je! Ja kad sam ga kupovao dvoumio sam se isto izmedu pa50 i i30,premda je pa50 bio skuplji u to vrijeme,a sad je novi pa 50 580eur.a i30 jos uvijek drzi cijenu 650 eur. Sto reci? U svakom slucaju i30! |
U Srbiji polovnjaci :
Roland G-800 ------------ 500-600€ G-1000 ----------- 800-900€ E-50/60 ---------- 800-1000€ Korg PA-50/60 --------- 600-700€ PA-80 ----------- 900-1100€ Pa-800 ----------- 1500-1600€ |
....
I30 je bio vrh od Korga ali pre 10 godina!Sve je to super touch screen,dirke ali moj ti je savet da kupis noviju spravu kao sto je Pa50-60!Odlicne mogucnosti za te pare veruj mi ;)
|
Slažem se s kolegom Marco7, u potpunosti!
Hebiga, pa dobro da niste čovjeku predložili da kupi Rolanda E 500. a može kupit bez brige Korg PA 50, koji je ipak noviji i s novijom tehnologijom. |
Dajte ljudi koji i30 ??? :-O
Pa neće valjda s konja na magrca. Pa serija KORG-a je novija i sigurno da je noviji engine ima bolje boje i editing nego 10-12 godina stari aranžer, osobito što je još pod AI2 sintezom (koja je btw dobra, al zastarjela), al ipak nije par HI sintezi. S druge strane ističem da se ipak radi o aranžeru i u tom pogledu Pa50 je peterostruko jači od i30 jer ima editivne sve tvorničke ritmove i više user mjesta. HDD na i30 nije nikakva prednost naspram Pa50. A što se tiće editinga, no coment, kako se prilagodiš tako će da ti i bude. S druge strane i30 je "tanji" u bojama od Pa50, da ne govorimo o Pa80 koji ima pride i sampler i HDD. Tipka na i30 je dublja, al nije poluotežana kako neki tvrde i meni, a vjerujem i večini harmonikaša nije pogodnija od one na Pa50. Druga strana medalje je ta što je ta tipka na i30 kvalitetnija, jer je u biti što se tiće materijala i finalne izrade Pa50 jako loše napravljen kao i večina posljednjih korgova (jako šlampavo). Al, to ste mogli primjetiti kad je izašao prvi LE da više nečete dobit za male pare dobru i profesionalnu tipku od KORG-a. i30 ima samo bolju finalnu izradu, tipku i touch screen (koju večina i ne preferira). U svim ostalim segmentima je Pa50 bolji, već samom činjenicom da će on bilo koji ritam s i30 pročitati, a kontra neće da ide. I na kraju osvrnuo bih se na komentar kako je Pa80 SEMI-PRO aranžer. Do prije 4-5 godina svi ste se kleli kako nema bolje, a sad je kao kanta. Dajte molim vas, još dan danas ima primjera da je bolje urađen od većine Pa1X-a i Pa-800 koji btw koriste iste SET-ove s Pa-80, samo malo tek nadorađene. I na kraju pitao bih "znalce" u koju kategoriju spadaju Roland i Yamaha aranžeri (osim Tyrosa), ako je Pa80 SEMI-PRO aranžer ? :-$ |
...
Kreso slazem se u potpunosti ;)
|
Nedime Jbmt... ides mi na zivce vise sa tim i30!!!
ebo te on!!! U svoje vrjeme je bio super ali sada je k... :mad::mad::mad: ako se tebi sviđa kupi si ga!! A kolegi preporučujem Korg pa50 da uzme neće se pokajati!!! |
Ma daj, molim te. Bazira stvarnu vrijednost klavijature na osnovi cijene, tj za koliko novaca je tko prodaje.
E, pa ja onda svoj Pa80 nedam nit za Pa800 i 500 € pride iako je Pa800 noviji i bolji. Mislim argumenti su stvarno smiješni, ispada da je OPEL Olimpia il Rekord bolji od Signuma il Insignije. Zato sad ova tema ide u LOCK ! :mad: I na kraju da napomenem : Ovakvih tema ima mali milijun na forumu, pogotovo usporedbe između klavijatura. Nedime i ostalo društvo koje se bavi kupoprodajem, svoje ponude i potražnje stavljajte u rubriku KUPUJEM-PRODAJEM na forumu ! |
Trenutno vrijeme na Forumu 17:25 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org