![]() |
YU-midi TEXTOVI !!!
Cao svima,-posebno administratorima...
Hm... :confused: Razmisljao sam,-toliko nam treba textova,-i uvek neko novi dodje,-uvek neka nova pesma izadje,uvek se neka stara pesma zaboravi,-pa sam mislio... -Ako je to moguce... Da osnujemo "YU-midi TEXTOVI"... Dal' je to izvodljivo..? -Svi bi se po malo potrudili,-ili negde vama slali textove koji su potrebni,-a onda vi da od tih svih textova ubacite opcije "search,ime pevaca,deo texta"itd da bi se to oformilo... Bilo bi to stvarno supeR... -Nadam se da ce me i ostali podrzati... Pozdrav svima !!! |
Mozz...
Meni se ideja svidja... Msm, vec imamo podforum za to, ali mozda i ne bi bilo loshe napraviti to kao bazu pesama sa sve pretragom... Software vec imam. Treba ga samo malo srediti, i popuniti tekstovima... Ako je neko voljan da popunjava, ali stvarno, meni nije teshko da namestim skriptu... :) |
Tooo,-kralju !!!
Eto,-'ajde samo ti brate popricaj sa ostalim 'suludim moderatorima,-blatusanima,itd"... :D Nadam se da ce se i oni sloziti.. Ima da bude naj forum,-definitivno !!! A,i extra ime... "YU-midi TEXTOVI"... Ma ja cu da popunim,-i dan i noc ima da ubacujemo,"full midi text" :) 'Ajde,-samo i ostale da cujemo... |
Mislim da se komentiralo o tome prije,al se to nije dovljno razradilo.
|
Za 100%
|
Ja imam u PDF-ju napisanih preko 1000pjesama (čini mi se čak i sa akordima al moram provjeriti) pa bi sam trebo neko da to izkonvertuje u WORD i da prekopiramo na sajt...Inače pjesme su mješanog žanra od starogradskih,zabavnih,itd...Ako je ko zainteresovan da bi to učinio i uploado šaljem mu odmah---al nemoj sad da pošaljem i kasnije nema materiala...
|
Evo prijatelju Alix,
ja se nudim za pomoć i ovo konvertiranje, pa prema tome možeš poslati već sad a i ja sam isto za da imamo svoju sekciju za tekstove, jel ih ja imam preko 1000, doduše u tekama, al ako treba radit ću i dan i noć da to stavim i složim u WORD. Pozdrav, Svirko |
i ja sam ZA takodje cu pomoci koliko mogu imam preko 700 pesama sa akordima i jos preko hiljadu bez akorda pa samo recite gde da se stavlja pa da pocnemo....
mislim da bi trebalo da bude podeljeno po izvodjacima pa da onda u svakog izvodjaca moze da se postavljaju kako ko ima tekstove.... pozzzzzzz i podrzavam ideju |
Evo zaboravio sam reći,
ako se svi slažete, tko ima tekstove u bilo kakvom elektronskom obliku, da ih se mora konvertirat, pa ili evo da ih se mora prepisivat, ( ako su možda skenirani ) da sve pošaljete meni Ja se nudim da to učinim u WORDU, ili kako se već dogovorimo Pozdrav svima Svirko |
Evo ja sam za, imam dosta tekstova. Ako bude trebala pomoc ja sam tu.
|
Super ideja,i ja cu da ubacim koji text kad to bude postavljeno,najbolje po izvodjacima po abecedi.pozzz
|
Eee,-supeR ljudi...
-Bas mi je drago... Svirko,-prijatelju,i ja takodje oko 100tinak imam... Moji su u wordu,-posto kad sam razmisljao da preko lap-topa radim,al' mi se taj san nije ostvario... Nego,-najbolje da se podelimo ovako,-neko da skida to i to,-neko ono i ono.. Npr. ja zabavne,-ti narodne,itd... Mislim,-to su sad detalji,-svaki pocetak je tezak... Kad krenemo,-to neka administratori nama kazu... 'Ajde,-ja vas cekam... -Tu sam,-cujemo sE... |
Nema problema prijatelju, podijelit ćemo se,
jel i ja mislim da bi za jednog to bilo previše, al radit ćemo onako kako odrede drugi kolege, i naravno moderatori. Pozdrav, Svirko |
Imam i ja bas mnogo tekstova u elektronskoj formi. Ideja je zanimljiva, pa ako se realizuje i ja cu pomoci u "punjenju baze" :D
|
....
....dobra ideja!!!!!
mnogo dobra ideja.....!!!!!! nego textova ima mali milijon....na netu.... nebi bilo lose da se postave tekstovi ali sa akordima...imam i ja takvih....a mogu ih jos napisat... moje misljenje....pa sad vi vidite... ....jer svako malo neko napise zna li neko akorde od te pjesme ili tako nesto pa zbog toga...... |
Ideja je OK!
Mozda ne treba preterivati sa akordima.Jer ce neko mozda imati primedbu na napisane harmonije.I onda pocinje SVADJA. Ti tekstovi mogu privuci i clanove koji nisu muzicari pa se bojim problema.....ne kazem da i sad nema povremenih svadja medju muzicarima. :D U svakom slucaju ja sam za to da postoji baza tekstova....,ali to treba lepo smisliti i odraditi. |
Ne treba komplikovati sa akordacijom. Samo txt je dovoljno, bar po meni.
|
Ljudi,imam skoro 14000,textova u kompu samo neznam kako da to uploadujem i gde.Jbg-a,ja sam stariji covek pa me j--- ova tehnika.To su sve stare stvari koje su izasle do prosle godine ali ima sve i svasta jer ipak je 14000.Dajte mi neko navodjenje i da to izbacimo na forum.
|
To je 1107 foldera t.j.grupa i pevaca a velicina je nesto manje od 19mb.
|
Citat:
A sad sigurno ce neko imati kritike ispravke i dopune za neke akorde koji budu napisani al sta sad ni to nije strasno ja bar sam i presrecan kada nesto sviram pa mi neki kolega kaze "e tu izmedju ubaci to i to" sto ja nisam ni primetio da fali......... pozdrav Nebojsa |
Al če bit dupliciranih tekstova :D
|
i to moze da se izbegne ukoliko se samo malo obrati paznja i ako su tekstovi sortirani po izvodjacima.......
|
I ja sam za.
|
Slazem se!
Imam i ja dosta tekstova tako da tekstovi nece biti neki problem!;) |
Slazem se sa vama u potpunosti!
Bilo vrlo korisno! |
i ja sam za. moglo bi to da se uradi. imam i ja brdo tekstova u raznim formatima. nemam bas puno sa akordima ali sta imam, dacu. a ako neko primeti gresku u tekstu i akordima moze da otvori temu, kaze ta i ta pesma taj akord ne valja i to je to. neko ce valjda u medjuvremenu popraviti. a bilo bi svima korisno.
|
Citat:
malo se potrudit oko akordacije sa pisanjem...a sto nestima lako je napisat da nesto nestima ili fali... to je isto ko i ovo:jedno je uzicko kolo al se svira na sto nacina tako i sa akordima...ako nekom fali nek ubaciva sebi disove i susove...bitna je osnova ali nevjerujem da ce doc do svadje i prepucavanja jer pisane su pjesme sa akordima po forumu pa nije jos niko osto bez zuba...:D ...na uzicko mislio sam ovo...jedan je orginal ali ga svako krasi kako mu volja sa trilerima i ukrasima |
tekstovi
Ideja je super,valjalo bi da imamo svoju bazu tekstova,a svadja vec pocinje oko akorda a i kao sto je kolega rekao privuce pocetnike i onda krecu smaranjaka i otvaranja novih teme vezanih za akorde itd,Najbolje da se samo stavi tekst, a ako neki ima akorde jos bolje, eto.Ja sam za,ima puno posla ali vrijedi...pozzzz
|
Eve vi postaviv edna pogolema kolekcija na tekstovi i akordi.
Pobarajte vo downlooad. |
Ideja jeste odlična a i prijedlog da se stave dvije sekcije, jedna samo tekstovi, a jedna tekstovi s akordima, jer netko tko može pjevati i svirati neku pjesmu iz recimo G, drugi bi ju htio iz F ili Fis, e onda problemi. Ovako neka si sam neko odredi dali mu ti akordi odgovaraju. Ako da neka si skine, ako ne, neka si piše sam.
Pozdrav, Svirko |
pa jest ali obicaj je da se akordi pisu uz tekst originalno tj odakle ih izvodjac peva. nije losa ideja al malo je tesko ostvariva, moze biti gresaka, duplikata, razlicitih formata,mada ako se sve to prebrodi DO JAJA! imam dosta textova ,,,doniracu, mada sve se to lako moze naci na internetu, al bilo bi dobro da to bude bas nase! eto. svako dobro
|
Evo me...
-Hvala vam na podrsci... Ovo je za sve nas dobra stvar... I dobro delo... Ma,-sta treba od tekstova,-uzimacemo od drugih,-nacicemo... -Samo da se podelimo lepo,-svako svoje,-i to je to... Tu sam... PozZz... |
Sto se mene tice ja sam ZA!!!!Nista ja ne sporim!!!
Samo sam naveo neke mogucnosti......itd. Pitanje za Vaxtera ili yu-midija....: Da li postoji mogucnost da ta baza tekstova bude van domasaja internet pretrazivaca (google....itd)? Tako bi se izbegli problemi do neke mere. |
Moguce je...
Moze da se stavi zabrana pristupa sa odredjenih ip adresa, tj. da banujemo google search botove. Josh efikasnija verijanta je da se taj deo servera zakljucha, tako da mu korisnici pristupaju sa pass-om. Jedan univerzalni, ali sprechava sve osim onih koji imaju pass. Chak je i sigurnije od svega ostalog... |
predlazem u .txt jer dosta nas svira pa1x i pa800 pa usput da se ima i songbuk od mene par stotina
|
To je naj bolje rasenje (sa pass-om).Tako bi smo izbegli NE muzicare da skidaju tekstove i bez veze se uclanjuju.
Zbog nekog rejtinga nije lose imati veci broj clanova,ali to nije resenje. Takodje podrzavam predlog da tekstovi budu u txt formatu.Jer novije klavijature citaju taj format.............. |
moze u txt ali nije problem ni da se prebaci kome treba u txt copy/paste u notepad i to je to
No kad krecemo??? |
Ja već isto tapkam od nervoze.
Ponudio sam se za prebacivanje iz nekog drugog oblika u word, al niko me ne šljivi ni 5%!! Pozdrav svima, Svirko |
-Samo polako...
Svaki pocetak je tezak... Cekamo odredjene likove,-nije to bas tako lako... Idemo jedno po jedno,-bice textova... Aj' ziveli !!! |
za tekstove
imam i ja masu tekstova vecina je sa akordima pa da to poguramo
|
Trenutno vrijeme na Forumu 04:38 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org