![]() |
Mala pomoc oko Pa50...
Pozdrav svima kolege!
Ja sam doskorasnji "rolandovac", ali sam skoro kupio Pa50, i posto su, naravno Korg i Roland dva sveta razlicita, imam malo problema: 1. Kako da podesim Velocity za neku odredjenu boju, i da li to moram da sacuvam u "program" modu, na performansu ili nesto trece? 2. Da li mogu da namestim efekte za ulazni kanal, npr. mikrofon? 3. Da li je moguce podesavati same, fabricke boje: npr. stelovati attack time, realise, cutoff, i sl.? Molim za pomoc, inache ako sta treba oko sviranja, harmonije, pevanja i slicnog, tu sam - Poz. |
pa-50
Moras dinamiku da podesis u programu za boju koju koristis,memorises i to je to.Danas sam postavio prevod za pa-80.To ti skoro sve vazi i za pa-50 posto su slicne klavijature.Pozzz
|
Ok. Hvala, mada sam vec gledao prevod od Pa80 sto daje SkyMusic, i nisam se bas snasao... Pokusacu ponovo, pa ako zapne moracu opet da vas zapitkujem :) Poz.
|
Ides na GLOBAL i onda na MENU u GENERAL nacices tamo VELOTICTY pa ces na taj
broj motati od 1-9 i odaberi sta ti se svidja. |
E ljudi, nisam uspeo ovo da namestim po uputstvu... Po njemu, vocal settings se nalaze na 18. strani Global menija, a ja u Global meniju imam svega 11 strana!!! I uopste, malo toga od uputstva Pa80 odgovara za Pa50... Ako moze neko ko ima Pa50 da pogleda kod sebe kako kod njega to funkcionise, pa da mi da neko konkretno uputstvo....
A i za velocity u program meniju nemam nikakva podesavanja za to, ili ne mogu da nadjem... Molim Vas pomagajte!!! Hvala unapred!!! Poz. |
Da nema mozda ovo veze sa efektima za ulazni kanal:
Konektujte vaš mikrofon,gitaru,ili neki drugi muzički instrument u INPUTS na pozadini instrumenta. Beleška: Kada je vocal/guitar bord instaliran,ulazak audio signala je automatski poslat na bordov efekt procesor. Da li je moguce da ja nemam instaliran taj vocal/guitar bord i kako da instaliram to? poz. <o:p></o:p> |
Pitanje broj 3 sa efektima to i ulaz odma zaboravi da ne duzimo, to nemas na PA50.
Broj 1 sam ti odgovorio vec kako treba, broj2 je DA, mozes u PROGRAM MODE. Al tu mozes MNOGOOOOOOOO vise no sto si na ROLAND mogao, nemozes ni sanjati to na ROLANDu sta ovde mozes sa bojama. |
Ok fala. Da se barem ne nadam ovome za input, a za ovo drugo cu valjda provaliti...
Hvala puno u svakom slucaju! Poz. |
Prijatelju,
oprosti, ja sam ti se spremao to sinoć detaljno pogledat i da ti javim, al jednostavno sam zaboravio ( hebiga,godine čine svoje ).Danas ću ti to pogledat pa ću ti se javit. Pozdrav, Svirko |
Vazi Svirko, ako nesto moze ti mi javi!! I puno hvala unapred!
Poz. |
Kolega MusicAngel,
ja ti se evo izvinjavam što je malo duže trajalo, jednostavno nisam imao vremena prije. Kao prvo, sve ono šta mijenjaš u bojama će ti se spremit pod PROGRAM, USER1 ili USER 2. Znači ako želiš izmjeniti npr GRAND PIANO koji se nalazi na mjestu tamo gdje su sva PIANa, on ti neće to spremiti na to mjesto nego na USER 1 ili 2, gdje mu već odrediš. Evo ovako: ovo ti se odnosi i na pitanje br. 1 i br. 3. Pritisneš tipku PROGRAM, zatim MENU, na ekranu će ti se pojaviti: Basic, Samples, Pitch itd. Pritisneš na lijevoj ili desnoj strani ekrana tipke od kojeg programa krečeš (najbolje od BASIC ). Zatim dalje stranice listaš sa gumbom Page + - . Kad si naštelaš onako kako bi htio, pritisneš tipku WRITE IN USE. Na ekranu će ti se pojaviti: PROG WRITE to : ( na primjer ) Name: Grand Piano To: U1-01 Grand Piano Pritisneš tipku sa lijeve strane ekrana pokraj Name ( i sa kotačićem vrtiš slova ako želiš izmjeniti naziv tona ) ili pritisneš tipku pokraj To. , da odrediš mjesto na kojem češ spremit zvuk. Zatim pritisni tipku ENTER/YES, i preko ekrana će ti pisati Overwrite Program ENTER/EXIT. Ako želiš snimiti zvuk kakav si naštelao pritisni tipku ENTER/YES još jednom, a ako ne pritisni EXIT/NO. Uzmimo da si pritisnuo ENTER/YES još jednom, na ekranu ti se pojavljuje pitanja Are You Sure ENTER/EXIT. Ako želiš snimiti pritisni ENTER/YES, a ako ne EXIT/NO. Ako si pritisnuo ENTER/YES, na ekranu ti piše Write In Progress Please Wait. Pričekaj trenutak, i zvuk ti je sada spremljen pod PROGRAM, USER 1, na mjesto O1 Grand Piano ( ili kako si ga već nazvao ). Neka te ne zbuni ako zvuk ne bude nakon snimanja efekata i raznog drugog isti taj koji si u biti i snimio. Vrati se u StylePlay ili jednostavno ga potraži pod PROGRAM/USER/01.... i on je tamo ako je sve ispravno učinjeno, mora biti Hebiga, oprosti što je malo opširno, al drugačije ne ide. Možda koji od kolega zna nešto skraćeno, ja jednostavno znam ovaj, al kad usavršiš, gotov si sa efektima za dvije minute. Pozdrav, Svirko |
Hvala kolega Svirko puno, i to sto je opsirno, to mi UOPSTE ne smeta, cak ti se zahvaljujem sto jeste, jer ja koji sam navikao na Rolanda ne kapiram Korga kao Vi, koji ga duze imate, i stoga mi je potrebno bas detaljno objasnjenje, za neku, vama najprostiju, stvar!
Ok. ovo sa podesavanjem boja sam resio, nego i dalje imam problem: u program meniju, ja nisam mogao da pronadjem podesavanje za VELOCITY!!! Ako neko zna tacno gde da ga nadjem, bio bi mu vecno zahvalan! Nasao sam to u Global meniju, ali tamo se to odnosi na sve performanse i sve programe zajedno. Ja bi hteo da memorisem program ili performans, tako da mi na jednom programu/performansu bude velocity namesten na 3, a na nekom drugom recimo na 1! Jel moze to i kako? Hvala unapred!! Poz. |
Odeš u PROGRAM i tamo imaš sve što ti treba: oscilatore, velocity, attack, reverb, ne znam ni ja napamet šta sve ne. Najbolje ti je krenut od onga BASIC, i onda sa gumbovima + ili - listaš stranice.Uglavnom to sve štimuješ u ovom poglavlju gore šta sam ti opisao.
Ako ti nebude šta jasno, tu sam. Pozdrav, Svirko |
Trenutno vrijeme na Forumu 18:11 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org