YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Klupska svirka... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4523)

DjoleBn 06.05.2008 16:18

Klupska svirka...

Evo posto je moj dragi kolega GALA otvorio temu JUZNI VETAR, dosta ih se javilo i vec dosta pomazu jedni drugima, otvaram i ja temu KLUBSKA SVIRKA, znaci za sve one koji sviraju po klubovima, to znaci, novija narodna muzika, zabavnjaci, znate vi svi dobro na sta mislim.

Jos jednom napominjem svi oni, kao i kolega GALA sto je napomenuo, svi oni koji se ne bave ovom muzikom, neka se ne mijesaju, i svoja misljenja zadrze za sebe, da ne bi dolazilo do prepirki ili svadja, to ne bih volio.

Posto ima dosta kolega iz Beograda, i Novog Sada, htio bi da cujem njihovo misljenje, kako srediti klavijaturu, da bi ona zvucala moderno, jer od njih sve krece, to dobro znaju muzicari koji ne sviraju u vec pomenutim gradovima...

Pozdrav za sve kolege od mene :)

No.1 06.05.2008 16:29

Eto ja spadam u ova kategorija.
Vecinom pesme radim na standard fabricne ritmove za stara yu-muzika
Imam ritmove kombinovane sa lupove na intro
a moram priznati da koristim i po neki fajl:">:">:">
Pa sad jebiga nesto se ne moze odsvirati uzivo

DjoleBn 06.05.2008 16:32

Ja priznajem, jos nisam koristio fajlove, jednostavno sam se zarekao, da necu ni svirati tu pjesmu ako je ne mogu uzivo odsvirati. Mislim, ok No.1, stvarno je tesko naci neke ritmove, ako uopste postoje, jos posebno za zabavnu muziku...

Pozivam i sve kolege koji sviraju ovakvu muziku da postave demo svojih aranzera, da cujemo kako cije zvuci, ja sam nesto snimao, pa cim isjecem i dotjeram postavicu.

vingula 06.05.2008 16:35

Ja sam mislio da je ova tema namjenjena onima koji sviraju na KLUPI,pošto je naslov KLUPSKA..... :D

DjoleBn 06.05.2008 16:37

Citat:

Originalno postovano od vingula (Post 36270)
Ja sam mislio da je ova tema namjenjena onima koji sviraju na KLUPI,pošto je naslov KLUPSKA..... :D

Znao sam da je nesto kako ne treba... Al nema veze, nemojte se puno sprdati, ne skrecite sa teme :D

No.1 06.05.2008 16:38

Pa da, ja sam hteo da popravim Djoleta..
al sad nisam siguran mozda treba biti Clubska-Klubska...???

Aha Ok video sam da si sredio dok sam ja pisao post...OK
A i nisi morao da citiras Vingula, vidis da njegov post je odma iznat tvoj

DjoleBn 06.05.2008 16:39

@No.1

Ispravi, bolje KLUBSKA, nego klupska, ima da mi oci izvade :D

vingula 06.05.2008 16:41

Al i temu treba premjestiti,pošto nebi reko da spada pod savjete za klavijaturu...

maricm 06.05.2008 16:43

Ovo je moja kagtegorija.za zabavnjake vecinom koristim fabricke ritmove+dorada,a za narodne vecinom pravim a nesto i uzmem od drugih+dorada.
ubrzo ce ici neki demo od zabavnjaka a mozda i od cijelog benda.
pozdrav od mene

DjoleBn 06.05.2008 16:43

Pa dobro, i JUZNI VETAR je ovdje odmah, ja sam gledao da je postavim gdje treba, ako smatrate da treba da je premjestite na pravo mjesto, izvolite :)

mpdzprod 06.05.2008 16:46

svirka.live zabavnjake

sory sto se mesam u ovoj temi,jel ja sam inace narodnjak i juznjak,,ali nebi da dizem nekom pritisak.
koliko sam ja video i doziveo, tesko je LIVE svirati SAM na aranzeru zabavnu muziku bar ova novokomponovana.kao primer ana kokic seka alekisc i tako to..

ima neke pesmice koje imaju jako komplikovani vosrspil cak harmoniju ili cak ne poseduje neki cvrsti vorspil nego nesto ono izmedju kao loopve i neke efekte kao sound pads ili wood wind,,,aj kako to svirati live,,,ne gine vam /nam napraviti style sa pomocnim delovima kao primer intro ili var 1 var 2.ubaciti deo pesme kao playback..cak jedna najaca grupa kao sto je colonia korisit delove matrice uzivo. hocu reci ne sviraju ni 50% live...jel je nemoguce...ne zelim nikom da dizem pritisak...

svaka cast za domaci rock..to se moze live svirati bez daljneg ali turbo folk ili zabavni fazon.hmmmm neznam,,,bar ne sve pesme,,,

djole sta kazes na to.?

No.1 06.05.2008 16:48

Tema ja na pravo mesto:
Saveti za bolja svirka...za one koji se bave klubskom muzikom.
To je Djole fino napisao kako treba da idu postovi...
a mi odma bla bla...ovo ono..joj samo se zezamo..uposte nismo ozbilni

maricm 06.05.2008 16:51

Citat:

Originalno postovano od mpdzprod (Post 36278)
svaka cast za domaci rock..to se moze live svirati bez daljneg ali turbo folk ili zabavni fazon.hmmmmhm neznam,,,bar ne sve pesme,,,

pa kako mislis da sviraju zivi bendovi.(nema lupova)nego se sve to skine i odsvira.
pozdrav

DjoleBn 06.05.2008 16:52

Ja smatram da je lakse zabavnjake svirati, npr. na Korg Pa1x mozes tako da iskombinujes ritmova, da sve zvuci fantazija, dok ipak ove nove narodnjake, acu pejovica, ana kokic, itd da ne nabrajam, je malo teze svirati... iskreno ovo me poteglo zato sto zelim da izjednacim kvalitet svirke sa ostalim kolegama, u slucaju da dodjem u situaciju da radim na nekom fensi dobrom mjestu, da se ne obrukam, svaki savjet je dobro dosao.

@maricm

kolega je mislio na namjenske ritmove kojih nema bas toliko... Svi oni intro koji su odradjeni, mogu da zvuce extra kad se ubaci poneki sempl.
Jer vjeruj mi, malopre sam cuo kako zvuci ana kokic uzivo, prvo ne znam koji je aranzer, drugo ono zvuci bas ko matrica, a nije, cuje se da je svirka uzivo. ;)
Poz ;)

maricm 06.05.2008 16:53

Citat:

Originalno postovano od No.1 (Post 36280)
joj samo se zezamo..uposte nismo ozbilni

evo ja sam smrtno ozbiljanB-)

mpdzprod 06.05.2008 16:54

hmmm

Citat:

Originalno postovano od maricm (Post 36281)
pa kako mislis da sviraju zivi bendovi.(nema lupova)nego se sve to skine i odsvira.
pozdrav

ovaj de procitaj plase moj post jos jednom... :-)

prica je bila da svira ( SAM ) na aranzeru....

maricm 06.05.2008 16:57

ok mpdrzrod ili kako se se vec zoves a mozeli se to na klavijaturi odsvirat i napravit ritam?

mpdzprod 06.05.2008 16:58

ko sto...

Citat:

Originalno postovano od DjoleBn (Post 36282)
Ja smatram da je lakse zabavnjake svirati, npr. na Korg Pa1x mozes tako da iskombinujes ritmova, da sve zvuci fantazija, dok ipak ove nove narodnjake, acu pejovica, ana kokic, itd da ne nabrajam, je malo teze svirati... iskreno ovo me poteglo zato sto zelim da izjednacim kvalitet svirke sa ostalim kolegama, u slucaju da dodjem u situaciju da radim na nekom fensi dobrom mjestu, da se ne obrukam, svaki savjet je dobro dosao.

Poz ;)

o

ko sto sam reko..ne gine nam da kuci sednemo i napravimo delove pesme.kao intro i varacije,, i orginal ritam te pesme i pozadine, ili nekih loopva,,ali jedno stavno upaliti korg i piciti sa preset sounds neke pesme od ovi sada novo komp...pesama vrlo tesko..cak sam ja imo licno problema sa pesmom od stoje " starija" ocitito ni jedan aranzer nema taj orginalan ritam.a jednostavna melodija i ritam.ali je nema kao standart stlye na korg ili roland,nisam mogo da verujem,,,kontate sta mislim.???

mpdzprod 06.05.2008 17:00

pa

Citat:

Originalno postovano od maricm (Post 36285)
ok mpdrzrod ili kako se se vec zoves a mozeli se to na klavijaturi odsvirat i napravit ritam?

pa otome i pricam bas,,znaci kuci srediti stylove.i tako je srediti da mozes live svirati,hehehehe.

maricm 06.05.2008 17:01

normalno da nema orginal na popisu standardnih ritmova jer se svi ti ritmovi rucno kucaju ili odsviraju a ti mozes samo naci pribliznu zamjenu ili napravit jos priblizniji ritam e za to postoje varijaciji i intro

vingula 06.05.2008 17:02

@No.1

neznam ko je krivo pročito al evo ja ču ponovit glavni naslov teme:
Saveti za efikasniji rad sa klavijaturom Kako upoznati klavijaturu i bolje raditi sa njom pročitajte ili pitajte ovde.

Isto tako mislim da je i kolega GALA promašio podforum.

Mislim da bi obje teme trebale bit ovdje: http://www.yu-midi.com/forum/forumdisplay.php?f=40

maricm 06.05.2008 17:02

jest kuci sredi stylove da drugom mozes dat kad ti zatrazi hehehe
ali u pravu si bez truda nema rezultata

No.1 06.05.2008 17:04

Citat:

Originalno postovano od DjoleBn (Post 36264)
otvaram i ja temu KLUBSKA SVIRKA, znaci za sve one koji sviraju po klubovima

Posto ima dosta kolega iz Beograda, i Novog Sada, htio bi da cujem njihovo misljenje, kako srediti klavijaturu, da bi ona zvucala moderno,

Na ovo sam mislio da spada u saveti za bolji rad sa klav

vingula 06.05.2008 17:06

Iz ovog citata mogu se otvorit 2 teme,pošto su navedena dva naslova :D

DjoleBn 06.05.2008 17:16

Neka tema stoji pored JUZNI VETAR, da ne bude zabune... Koga bude interesovalo, neka otvori, nemojte se oko toga prepirati.

E da, jos sam htio reci jednu stvar, sve kolege takodje molim za iskustva vezana za klavijature, aranzere, ko je kako sredjivao klavijaturu, bez semplova i sa njima... To svima ide u korist...

GALA 06.05.2008 17:27

Citat:

Originalno postovano od vingula (Post 36290)
@No.1

neznam ko je krivo pročito al evo ja ču ponovit glavni naslov teme:
Saveti za efikasniji rad sa klavijaturom Kako upoznati klavijaturu i bolje raditi sa njom pročitajte ili pitajte ovde.

Isto tako mislim da je i kolega GALA promašio podforum.

Mislim da bi obje teme trebale bit ovdje: http://www.yu-midi.com/forum/forumdisplay.php?f=40

Vinki buraz nije Gala promasio ,tema je na pravom mjestu i moja i ova..Za efikasniji rad s klavijaturom... sad dali Jv ili nesto drugo sve je vezano uz klavijaturu i rad na samoj klavijaturi,,Radi se o pripremanju sinta za tezgu,kako sta podesiti.... Vaxter je rekao gdje da postavim temu...

vingula 06.05.2008 17:31

Dobro buraz ako je tako,onda OK,evo ja se izvinjavam javno,jel nesviram baš JV nešto puna pa temu nisam čitao do kraja,pošto si naveo da je post posvečen samo fanovima i ljubiteljima (obožavateljima) Južnog Vetra.

Pozdrav.

kuki 06.05.2008 18:12

Ja pripadam ovoj grupi:)

No.1 06.05.2008 18:34

Citat:

Originalno postovano od vingula (Post 36302)
Dobro buraz ako je tako,onda OK,evo ja se izvinjavam javno,jel nesviram baš JV nešto puna pa temu nisam čitao do kraja,pošto si naveo da je post posvečen samo fanovima i ljubiteljima (obožavateljima) Južnog Vetra.

Pozdrav.

Ma nemas brige Gala je covek ipo;)

al bundy 06.05.2008 22:32

...hahahahahahahahahaha

....nemoj da me neko krivo shvati....ali ova tema i ovi postovi.....ko ispiolja kucu (skoro veze sa vezom nema)
vise postova o tome gdje je trebala ic i kako se trebala zvat nego nesto o iskustvu....
aj da bubnem i ja nesto....
inace,zenske pjesme i zenski repertoar nesviram(jedino neki standardnih 20-ak pjesama)
e sad kako koju pjesmu odsvirat u kojem ritmu sve ovisi sta si sviro prije toga(mislim koji ritam ili tako nesto)
primjer:nada topcagic jutro je jutro je...dvojka ili disko...nije bitno...pjesma je dobra i ubija u oba ritmaija.... kao i od stoje starija,beat ili disco isti djavo
ili ala ala od seje,baska ona baska ja...beat disco ovisi...a i nelezi svaka rumba a pogotovo nelezi svakom pjevacu,ovisi o tome kako se izvede...
desilo se da je pjevac poceo u rumbi ti ne licis ni na jednu....fino zvuci i legla mu je,ali licno moj ukus nije-ali ko mene(nas)sisa,publika se pita
a sad presjedit za klavijaturom per dana da ubodes ritam original za neke gacice,brusthaltere,andole,aspirine i viagre...pa bolje za te prolazne faj pustit.....
pare se uzimaju na begini,dvojkama i rumbama,a ne na zidovima,crnom i zlatnom itd....pa sad kome je sta vaznije

pozzzz...

Darko88 06.05.2008 22:44

pratim novitete ali ne dajem se puno na njih jel dosadasnje iskustvo pokazuje da ne traju puno. Recimo pesma od done ares to mi nije trebalo je dobar ritam, ali zasto bih za radu manojlovic i pesmu nikada vise pravi o drugi kada je to sve isti ritam. TO mi je neki princip, za zabavnjake uvek ima dosta fabrickih ritmova koji mogu samo da se malo nabudze da budu mocniji i tako to ide. Ja i ostale kolege pevamo pratece glasove tako da je to mnogo dobro za mocniji suond. MIksetu koristim yam,ahu pro mix 01 i aktivne mackie kutije koje imaju 2x12' bas zvucnike srednjas i visokotonac i za sada radi kao cd i svi kazu (muzicari i ostali koji se razumeju u ton) da dobro radi opasno znaci to su tudje reci i na to se oslanjam. Malo rasvete uvek dobro dodje, sve je po stvaru ukusa

klavijaturista 06.05.2008 23:10

Tako je!!!
Isto tako i ja sviram zabavnjak i koristim samo fabricke ritmove i to je to!!!
pozdrav svima od klavijaturiste!!!

gibanica 06.05.2008 23:11

samo sam hteo da dodam da je prvilno reci KLUPSKA, jer se desava jednacenje suglasnika po zvucnosti, jer B ce ispred bezvucnog S preci u P, te se kaze srpski a ne srbski.:) Sto se novog sada tice, vece se radi sa dve boje: strings i harmonika, i pici...u beograd,ne idem,za njih ne znam.eno bulat "peva" u lasonsu svaki utorak uz 3 boje.ZIVELI MIDIJI (za zabavnu muziku)!! 90% ljudi nisu nikad culi za midi,a ja ne zelim da se mucim oko neke klavirske solaze zbog, u vrh glave dvojice klavijaturista koji ce doci da slusaju da bi me na kraju potapsali po ramenu :) =))

evo spisak sta sam pre otprilike pola god svirao u kaficima.nije po redu.verujem da nema puno razlike od mesta do mesta po srbiji,sto se tice repertoara. p.s. mogao sam ovo bas i u neki upload,al me je sramota. :) svako dobro.

1. kad sam decak bio
2. kafanska pevacica
3. krcma u planini
4. leti leti beli golube
5. ljiljana
6. mlai mrav
7. cik pogodi
8. moji su drugovi
9. nazdravite drugovi
10. ramo ramo
11. sinoc sam pola kafane popio
12. sota
13. svirajte nocas za moju dusu
14. tebi moja mazo
15. ti za ljubav nisi rodjena
16. lipe cvatu
17. mjesecina
18. dzeni
19. lazu te
20. 100%
21. skini tu haljinu
22. crna vatrena
23. prsten i zlatni lanac
24. jutro je
25. ja potpuno trezan umirem
26. devojka
27. djurdjevdan
28. oprosti mi sto te volim
29. sto to bjese ljubav
30. hej zoro
31. ta je zena varala me
32. pamticu te celog zivota
33. ugasila si me
34. radjaj sinove
35. nikom nije zao kao meni
36. oprosti izvini
37. pevaj mi o njoj
38. pijem a ne znam cemu sve to
39. samo nju ne kuni majko
40. ti meni lazes sve
41. kraljica budi
42. uzalud vam trud sviraci
43. neznanka
44. pesma od bola
45. sudbina me na put salje
46. vranjanka
47. dete srece
48. slike u oku
59. dunjo moja
50. ceri moja
51. crne kose
52. hajde nocas mi dodji
53. i znesen tom lepotom
54. ja stalno pijem
55. od de si jelena
56. ritam oko
57. eno dole u kafani
58. nevera moja
59. pozdravi je pozdravi
60. svanulo je svanulo
61. ej evo me
62. kad bi samo ljubit znala
63. kafana le moja sudbina
64. a kad mi dodjes ti
65. lisica u noci
66. naviko sam ja na nocni zivot
67. nije htjela
68. nisam te se nagledao
69. okreni se ti
70. usne vrele kao zar
71. bele ruze
72. cudna zena bese vera
73. dajte vina hocu lom
74. jelena, jelena
75. miris tamjana
76. odlazis od mene
77. secas li se one noci
78. kako mi nedostajes
79. i tebe sam sit kafano
80. zoko moja zoko
81. zvezda tera meseca
82. devojka sa cardas nogama
83. izasla je tuzna iz malog kafica
84. prvi poljubac
85. secas li se sanja
86. usne boje vina
87. niko i neko
88. moja mala nema mane
89. ko te ljubi ovih dana
90. nisam ljubomoran
91. ti si jedina od svih
92. nepopravljivo
93. neverna
94. opusteno
95. prevara
96. ti zivis u oblacima mala
97. rado te se setim ljubavi stara
98. ej kafano necu vise
99. obiso bi sve kafane
100. znam za sve sam kriv
101. pusti me
102. jesul dunje procvale
103. marija marija
104. sladjana
105. palim zadnju cigaretu
106. vencanica
107. pitao sam prolaznike
108. lepa do bola
109. grlica
110. rat i mir
111. bacila je sve niz reku
112. natasa
113. ringispil
114. dirlija
115. ruzica si bila
116. kad sam bio mlad
117. jesen u meni
118. mornar
119. madjarica
120. kopriva
121. iz te case svi su pili
122. ala ala
123. bpolje biti pijan nego star
124. haljina
125. crni gavrane
126. 9000
127. camac na tisi
128. ko te ima taj te nema
129. jorgovani
130. uz moravu vetar duva
131. kliko plavo
132. zena
133. sampanjac
134. ne diraj mi noci
135. izadji na 5 minuta
136. seti me se jednog dana
137. sedam dana
138. i tebe sam sit kafano

1. nije mene duso ubilo
2. ja ne pijem da te prebolim
3. zena udata
4. pa to nije istina da si moja jedina
5. ljubavnik
6. ja sam bio poslednji
7. balkan
8. u mojim vena promil krvi je
9. nijedna nije kao ti
10. obrisi suze mala moja
11. delili smo sve na pola
12. vrati se neno
13. lagala si
14. dijabolik
15. nesto protiv bolova
16. umri prije smrti
17. u ljubav vjere nemam
18. to mi radi
19. znakovi
20. zagrli me ti
21. kupi me
22. mi plesemo
23. vetrovi me lome
24. lele ne idi od mene
25. luckasta si ti
26. opa opa
27. ove noci jedna zena
28. nasoj ljubavi je kraj
29. prijatelji braco kumovi
30. ti mi bese sve
31. da je srece bilo
32. volio bi da si tu
33. balkan
34. voljela me nije nijedna

Darko88 06.05.2008 23:25

Ok to sa fajlovima ali meni je licna satisfakcija kada skinem neku komplikovanu stvar, a i korisno je u stranoj i zabavnoj muzici uvek se nesto novo nauci. JEbe se meni da li ce neko da kaze dobro ili lose, nego kako to prihvati publika. Cak i da se lose odsvira nego na fajlu uvek ce zesce da zvuci kad se uzivo odsvira pa se dodaju prateci glasovi dinamika i sve ostalo. Opet to je stvar od slucaja do slucaja, svako ima svoj pravac

da to je taj repertoar. Repertoar se razlikuje od vrste objekta gde sviras, taj rep. ne ide recimo kao nekada u hotelske lagane svirke i to ali turbo mesta, mladi ludnice tako to ide. MAlo rock narodno zabavno i fajront

gibanica 06.05.2008 23:33

e to da, ta ti je na mestu. sviras najpre zbog sebe!

mykeli 06.05.2008 23:36

Djole,Djole, jebo si se sa ovim topicom:D...
Evo obecavam da necu da se do kraja javljam na ovom Thread.
Dal zato sto vise ne radim sa Arr il sto mi je ovaj post do jajca=))
U klubu, discoteci, kafani, svadbi...ima puno toga sta treba da se uradi u vezi nastupa, nije samo da treba da skinete pesmu original..ima dosta toga, npr kakav si sa gazdom(gazdaricom)!!!:lol:

Darko88 06.05.2008 23:49

ovde je rec o klupskoj svirci a o pogadjanu i odrzavanju tezge moze jos jedna tema da bude:D

DjoleBn 07.05.2008 07:56

Citat:

Originalno postovano od mykeli (Post 36350)
Djole,Djole, jebo si se sa ovim topicom:D...
Evo obecavam da necu da se do kraja javljam na ovom Thread.
Dal zato sto vise ne radim sa Arr il sto mi je ovaj post do jajca=))
U klubu, discoteci, kafani, svadbi...ima puno toga sta treba da se uradi u vezi nastupa, nije samo da treba da skinete pesmu original..ima dosta toga, npr kakav si sa gazdom(gazdaricom)!!!:lol:

Nemojte da se sprdate sa temom =))

ja sam fino rekao sta mi je cilj :) hocu da vidim kakve su razlike u repertoarima, i kako treba srediti da klavijatura zvuci onako kako treba, sad me interesuje, kako to srediti, npr da li vole darabuke u rumbi, ali one prave, ili npr da li bolje staviti neki akusticni bubanj ili neki elektronac?

Sto se tice toga gdje tema treba da stoji, i postova, ako moderator moze neka obrise te odgovore, jer nemaju veze sa temom.

Hvala kolegi Gibanica koji je stavio repertoar, ako nekome ne bude mrsko neka jos stavi
Poz

No.1 07.05.2008 14:24

To sto je gibanica napisao bas je fin reportoar...mozgao bi da bude sa neke izmene.

svirko 07.05.2008 18:20

Drage kolege

ja se slažem sa kolegom Darko88, sve je to stvar gdje i za koga sviraš. A šta se tiče zabavnjaka, ima jako, jako mnogo ritmova tvorničkih koji se itekako, uz neke male dorade mogu iskoristiti. A evo ja konkretno sam još '' nazubljao '' za kompletnu izmjenu setova na PA 50, i to dosta kvalitetnih zabavnjačkih ritmova, koje opet naravno može svako promijeniti po svojem ćefu ( ako koga zanimaju, oni su u downloadu ).

Pozdrav svima,

Svirko

Trenutno vrijeme na Forumu 12:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org