![]() |
Klupska svirka...
Evo posto je moj dragi kolega GALA otvorio temu JUZNI VETAR, dosta ih se javilo i vec dosta pomazu jedni drugima, otvaram i ja temu KLUBSKA SVIRKA, znaci za sve one koji sviraju po klubovima, to znaci, novija narodna muzika, zabavnjaci, znate vi svi dobro na sta mislim.
Jos jednom napominjem svi oni, kao i kolega GALA sto je napomenuo, svi oni koji se ne bave ovom muzikom, neka se ne mijesaju, i svoja misljenja zadrze za sebe, da ne bi dolazilo do prepirki ili svadja, to ne bih volio. Posto ima dosta kolega iz Beograda, i Novog Sada, htio bi da cujem njihovo misljenje, kako srediti klavijaturu, da bi ona zvucala moderno, jer od njih sve krece, to dobro znaju muzicari koji ne sviraju u vec pomenutim gradovima... Pozdrav za sve kolege od mene :) |
Eto ja spadam u ova kategorija.
Vecinom pesme radim na standard fabricne ritmove za stara yu-muzika Imam ritmove kombinovane sa lupove na intro a moram priznati da koristim i po neki fajl:">:">:"> Pa sad jebiga nesto se ne moze odsvirati uzivo |
Ja priznajem, jos nisam koristio fajlove, jednostavno sam se zarekao, da necu ni svirati tu pjesmu ako je ne mogu uzivo odsvirati. Mislim, ok No.1, stvarno je tesko naci neke ritmove, ako uopste postoje, jos posebno za zabavnu muziku...
Pozivam i sve kolege koji sviraju ovakvu muziku da postave demo svojih aranzera, da cujemo kako cije zvuci, ja sam nesto snimao, pa cim isjecem i dotjeram postavicu. |
Ja sam mislio da je ova tema namjenjena onima koji sviraju na KLUPI,pošto je naslov KLUPSKA..... :D
|
Citat:
|
Pa da, ja sam hteo da popravim Djoleta..
al sad nisam siguran mozda treba biti Clubska-Klubska...??? Aha Ok video sam da si sredio dok sam ja pisao post...OK A i nisi morao da citiras Vingula, vidis da njegov post je odma iznat tvoj |
@No.1
Ispravi, bolje KLUBSKA, nego klupska, ima da mi oci izvade :D |
Al i temu treba premjestiti,pošto nebi reko da spada pod savjete za klavijaturu...
|
Ovo je moja kagtegorija.za zabavnjake vecinom koristim fabricke ritmove+dorada,a za narodne vecinom pravim a nesto i uzmem od drugih+dorada.
ubrzo ce ici neki demo od zabavnjaka a mozda i od cijelog benda. pozdrav od mene |
Pa dobro, i JUZNI VETAR je ovdje odmah, ja sam gledao da je postavim gdje treba, ako smatrate da treba da je premjestite na pravo mjesto, izvolite :)
|
svirka.live zabavnjake
sory sto se mesam u ovoj temi,jel ja sam inace narodnjak i juznjak,,ali nebi da dizem nekom pritisak.
koliko sam ja video i doziveo, tesko je LIVE svirati SAM na aranzeru zabavnu muziku bar ova novokomponovana.kao primer ana kokic seka alekisc i tako to.. ima neke pesmice koje imaju jako komplikovani vosrspil cak harmoniju ili cak ne poseduje neki cvrsti vorspil nego nesto ono izmedju kao loopve i neke efekte kao sound pads ili wood wind,,,aj kako to svirati live,,,ne gine vam /nam napraviti style sa pomocnim delovima kao primer intro ili var 1 var 2.ubaciti deo pesme kao playback..cak jedna najaca grupa kao sto je colonia korisit delove matrice uzivo. hocu reci ne sviraju ni 50% live...jel je nemoguce...ne zelim nikom da dizem pritisak... svaka cast za domaci rock..to se moze live svirati bez daljneg ali turbo folk ili zabavni fazon.hmmmm neznam,,,bar ne sve pesme,,, djole sta kazes na to.? |
Tema ja na pravo mesto:
Saveti za bolja svirka...za one koji se bave klubskom muzikom. To je Djole fino napisao kako treba da idu postovi... a mi odma bla bla...ovo ono..joj samo se zezamo..uposte nismo ozbilni |
Citat:
pozdrav |
Ja smatram da je lakse zabavnjake svirati, npr. na Korg Pa1x mozes tako da iskombinujes ritmova, da sve zvuci fantazija, dok ipak ove nove narodnjake, acu pejovica, ana kokic, itd da ne nabrajam, je malo teze svirati... iskreno ovo me poteglo zato sto zelim da izjednacim kvalitet svirke sa ostalim kolegama, u slucaju da dodjem u situaciju da radim na nekom fensi dobrom mjestu, da se ne obrukam, svaki savjet je dobro dosao.
@maricm kolega je mislio na namjenske ritmove kojih nema bas toliko... Svi oni intro koji su odradjeni, mogu da zvuce extra kad se ubaci poneki sempl. Jer vjeruj mi, malopre sam cuo kako zvuci ana kokic uzivo, prvo ne znam koji je aranzer, drugo ono zvuci bas ko matrica, a nije, cuje se da je svirka uzivo. ;) Poz ;) |
Citat:
|
hmmm
Citat:
prica je bila da svira ( SAM ) na aranzeru.... |
ok mpdrzrod ili kako se se vec zoves a mozeli se to na klavijaturi odsvirat i napravit ritam?
|
ko sto...
Citat:
ko sto sam reko..ne gine nam da kuci sednemo i napravimo delove pesme.kao intro i varacije,, i orginal ritam te pesme i pozadine, ili nekih loopva,,ali jedno stavno upaliti korg i piciti sa preset sounds neke pesme od ovi sada novo komp...pesama vrlo tesko..cak sam ja imo licno problema sa pesmom od stoje " starija" ocitito ni jedan aranzer nema taj orginalan ritam.a jednostavna melodija i ritam.ali je nema kao standart stlye na korg ili roland,nisam mogo da verujem,,,kontate sta mislim.??? |
pa
Citat:
|
normalno da nema orginal na popisu standardnih ritmova jer se svi ti ritmovi rucno kucaju ili odsviraju a ti mozes samo naci pribliznu zamjenu ili napravit jos priblizniji ritam e za to postoje varijaciji i intro
|
@No.1
neznam ko je krivo pročito al evo ja ču ponovit glavni naslov teme: Saveti za efikasniji rad sa klavijaturom Kako upoznati klavijaturu i bolje raditi sa njom pročitajte ili pitajte ovde. Isto tako mislim da je i kolega GALA promašio podforum. Mislim da bi obje teme trebale bit ovdje: http://www.yu-midi.com/forum/forumdisplay.php?f=40 |
jest kuci sredi stylove da drugom mozes dat kad ti zatrazi hehehe
ali u pravu si bez truda nema rezultata |
Citat:
|
Iz ovog citata mogu se otvorit 2 teme,pošto su navedena dva naslova :D
|
Neka tema stoji pored JUZNI VETAR, da ne bude zabune... Koga bude interesovalo, neka otvori, nemojte se oko toga prepirati.
E da, jos sam htio reci jednu stvar, sve kolege takodje molim za iskustva vezana za klavijature, aranzere, ko je kako sredjivao klavijaturu, bez semplova i sa njima... To svima ide u korist... |
Citat:
|
Dobro buraz ako je tako,onda OK,evo ja se izvinjavam javno,jel nesviram baš JV nešto puna pa temu nisam čitao do kraja,pošto si naveo da je post posvečen samo fanovima i ljubiteljima (obožavateljima) Južnog Vetra.
Pozdrav. |
Ja pripadam ovoj grupi:)
|
Citat:
|
...hahahahahahahahahaha
....nemoj da me neko krivo shvati....ali ova tema i ovi postovi.....ko ispiolja kucu (skoro veze sa vezom nema)
vise postova o tome gdje je trebala ic i kako se trebala zvat nego nesto o iskustvu.... aj da bubnem i ja nesto.... inace,zenske pjesme i zenski repertoar nesviram(jedino neki standardnih 20-ak pjesama) e sad kako koju pjesmu odsvirat u kojem ritmu sve ovisi sta si sviro prije toga(mislim koji ritam ili tako nesto) primjer:nada topcagic jutro je jutro je...dvojka ili disko...nije bitno...pjesma je dobra i ubija u oba ritmaija.... kao i od stoje starija,beat ili disco isti djavo ili ala ala od seje,baska ona baska ja...beat disco ovisi...a i nelezi svaka rumba a pogotovo nelezi svakom pjevacu,ovisi o tome kako se izvede... desilo se da je pjevac poceo u rumbi ti ne licis ni na jednu....fino zvuci i legla mu je,ali licno moj ukus nije-ali ko mene(nas)sisa,publika se pita a sad presjedit za klavijaturom per dana da ubodes ritam original za neke gacice,brusthaltere,andole,aspirine i viagre...pa bolje za te prolazne faj pustit..... pare se uzimaju na begini,dvojkama i rumbama,a ne na zidovima,crnom i zlatnom itd....pa sad kome je sta vaznije pozzzz... |
pratim novitete ali ne dajem se puno na njih jel dosadasnje iskustvo pokazuje da ne traju puno. Recimo pesma od done ares to mi nije trebalo je dobar ritam, ali zasto bih za radu manojlovic i pesmu nikada vise pravi o drugi kada je to sve isti ritam. TO mi je neki princip, za zabavnjake uvek ima dosta fabrickih ritmova koji mogu samo da se malo nabudze da budu mocniji i tako to ide. Ja i ostale kolege pevamo pratece glasove tako da je to mnogo dobro za mocniji suond. MIksetu koristim yam,ahu pro mix 01 i aktivne mackie kutije koje imaju 2x12' bas zvucnike srednjas i visokotonac i za sada radi kao cd i svi kazu (muzicari i ostali koji se razumeju u ton) da dobro radi opasno znaci to su tudje reci i na to se oslanjam. Malo rasvete uvek dobro dodje, sve je po stvaru ukusa
|
Tako je!!!
Isto tako i ja sviram zabavnjak i koristim samo fabricke ritmove i to je to!!! pozdrav svima od klavijaturiste!!! |
samo sam hteo da dodam da je prvilno reci KLUPSKA, jer se desava jednacenje suglasnika po zvucnosti, jer B ce ispred bezvucnog S preci u P, te se kaze srpski a ne srbski.:) Sto se novog sada tice, vece se radi sa dve boje: strings i harmonika, i pici...u beograd,ne idem,za njih ne znam.eno bulat "peva" u lasonsu svaki utorak uz 3 boje.ZIVELI MIDIJI (za zabavnu muziku)!! 90% ljudi nisu nikad culi za midi,a ja ne zelim da se mucim oko neke klavirske solaze zbog, u vrh glave dvojice klavijaturista koji ce doci da slusaju da bi me na kraju potapsali po ramenu :) =))
evo spisak sta sam pre otprilike pola god svirao u kaficima.nije po redu.verujem da nema puno razlike od mesta do mesta po srbiji,sto se tice repertoara. p.s. mogao sam ovo bas i u neki upload,al me je sramota. :) svako dobro. 1. kad sam decak bio 2. kafanska pevacica 3. krcma u planini 4. leti leti beli golube 5. ljiljana 6. mlai mrav 7. cik pogodi 8. moji su drugovi 9. nazdravite drugovi 10. ramo ramo 11. sinoc sam pola kafane popio 12. sota 13. svirajte nocas za moju dusu 14. tebi moja mazo 15. ti za ljubav nisi rodjena 16. lipe cvatu 17. mjesecina 18. dzeni 19. lazu te 20. 100% 21. skini tu haljinu 22. crna vatrena 23. prsten i zlatni lanac 24. jutro je 25. ja potpuno trezan umirem 26. devojka 27. djurdjevdan 28. oprosti mi sto te volim 29. sto to bjese ljubav 30. hej zoro 31. ta je zena varala me 32. pamticu te celog zivota 33. ugasila si me 34. radjaj sinove 35. nikom nije zao kao meni 36. oprosti izvini 37. pevaj mi o njoj 38. pijem a ne znam cemu sve to 39. samo nju ne kuni majko 40. ti meni lazes sve 41. kraljica budi 42. uzalud vam trud sviraci 43. neznanka 44. pesma od bola 45. sudbina me na put salje 46. vranjanka 47. dete srece 48. slike u oku 59. dunjo moja 50. ceri moja 51. crne kose 52. hajde nocas mi dodji 53. i znesen tom lepotom 54. ja stalno pijem 55. od de si jelena 56. ritam oko 57. eno dole u kafani 58. nevera moja 59. pozdravi je pozdravi 60. svanulo je svanulo 61. ej evo me 62. kad bi samo ljubit znala 63. kafana le moja sudbina 64. a kad mi dodjes ti 65. lisica u noci 66. naviko sam ja na nocni zivot 67. nije htjela 68. nisam te se nagledao 69. okreni se ti 70. usne vrele kao zar 71. bele ruze 72. cudna zena bese vera 73. dajte vina hocu lom 74. jelena, jelena 75. miris tamjana 76. odlazis od mene 77. secas li se one noci 78. kako mi nedostajes 79. i tebe sam sit kafano 80. zoko moja zoko 81. zvezda tera meseca 82. devojka sa cardas nogama 83. izasla je tuzna iz malog kafica 84. prvi poljubac 85. secas li se sanja 86. usne boje vina 87. niko i neko 88. moja mala nema mane 89. ko te ljubi ovih dana 90. nisam ljubomoran 91. ti si jedina od svih 92. nepopravljivo 93. neverna 94. opusteno 95. prevara 96. ti zivis u oblacima mala 97. rado te se setim ljubavi stara 98. ej kafano necu vise 99. obiso bi sve kafane 100. znam za sve sam kriv 101. pusti me 102. jesul dunje procvale 103. marija marija 104. sladjana 105. palim zadnju cigaretu 106. vencanica 107. pitao sam prolaznike 108. lepa do bola 109. grlica 110. rat i mir 111. bacila je sve niz reku 112. natasa 113. ringispil 114. dirlija 115. ruzica si bila 116. kad sam bio mlad 117. jesen u meni 118. mornar 119. madjarica 120. kopriva 121. iz te case svi su pili 122. ala ala 123. bpolje biti pijan nego star 124. haljina 125. crni gavrane 126. 9000 127. camac na tisi 128. ko te ima taj te nema 129. jorgovani 130. uz moravu vetar duva 131. kliko plavo 132. zena 133. sampanjac 134. ne diraj mi noci 135. izadji na 5 minuta 136. seti me se jednog dana 137. sedam dana 138. i tebe sam sit kafano 1. nije mene duso ubilo 2. ja ne pijem da te prebolim 3. zena udata 4. pa to nije istina da si moja jedina 5. ljubavnik 6. ja sam bio poslednji 7. balkan 8. u mojim vena promil krvi je 9. nijedna nije kao ti 10. obrisi suze mala moja 11. delili smo sve na pola 12. vrati se neno 13. lagala si 14. dijabolik 15. nesto protiv bolova 16. umri prije smrti 17. u ljubav vjere nemam 18. to mi radi 19. znakovi 20. zagrli me ti 21. kupi me 22. mi plesemo 23. vetrovi me lome 24. lele ne idi od mene 25. luckasta si ti 26. opa opa 27. ove noci jedna zena 28. nasoj ljubavi je kraj 29. prijatelji braco kumovi 30. ti mi bese sve 31. da je srece bilo 32. volio bi da si tu 33. balkan 34. voljela me nije nijedna |
Ok to sa fajlovima ali meni je licna satisfakcija kada skinem neku komplikovanu stvar, a i korisno je u stranoj i zabavnoj muzici uvek se nesto novo nauci. JEbe se meni da li ce neko da kaze dobro ili lose, nego kako to prihvati publika. Cak i da se lose odsvira nego na fajlu uvek ce zesce da zvuci kad se uzivo odsvira pa se dodaju prateci glasovi dinamika i sve ostalo. Opet to je stvar od slucaja do slucaja, svako ima svoj pravac
da to je taj repertoar. Repertoar se razlikuje od vrste objekta gde sviras, taj rep. ne ide recimo kao nekada u hotelske lagane svirke i to ali turbo mesta, mladi ludnice tako to ide. MAlo rock narodno zabavno i fajront |
e to da, ta ti je na mestu. sviras najpre zbog sebe!
|
Djole,Djole, jebo si se sa ovim topicom:D...
Evo obecavam da necu da se do kraja javljam na ovom Thread. Dal zato sto vise ne radim sa Arr il sto mi je ovaj post do jajca=)) U klubu, discoteci, kafani, svadbi...ima puno toga sta treba da se uradi u vezi nastupa, nije samo da treba da skinete pesmu original..ima dosta toga, npr kakav si sa gazdom(gazdaricom)!!!:lol: |
ovde je rec o klupskoj svirci a o pogadjanu i odrzavanju tezge moze jos jedna tema da bude:D
|
Citat:
ja sam fino rekao sta mi je cilj :) hocu da vidim kakve su razlike u repertoarima, i kako treba srediti da klavijatura zvuci onako kako treba, sad me interesuje, kako to srediti, npr da li vole darabuke u rumbi, ali one prave, ili npr da li bolje staviti neki akusticni bubanj ili neki elektronac? Sto se tice toga gdje tema treba da stoji, i postova, ako moderator moze neka obrise te odgovore, jer nemaju veze sa temom. Hvala kolegi Gibanica koji je stavio repertoar, ako nekome ne bude mrsko neka jos stavi Poz |
To sto je gibanica napisao bas je fin reportoar...mozgao bi da bude sa neke izmene.
|
Drage kolege
ja se slažem sa kolegom Darko88, sve je to stvar gdje i za koga sviraš. A šta se tiče zabavnjaka, ima jako, jako mnogo ritmova tvorničkih koji se itekako, uz neke male dorade mogu iskoristiti. A evo ja konkretno sam još '' nazubljao '' za kompletnu izmjenu setova na PA 50, i to dosta kvalitetnih zabavnjačkih ritmova, koje opet naravno može svako promijeniti po svojem ćefu ( ako koga zanimaju, oni su u downloadu ). Pozdrav svima, Svirko |
Trenutno vrijeme na Forumu 12:02 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org