![]() |
Kabliranje,-spajanje mic. i klav.
Cao svima...
-Imam jedan problem... Tj. jedno pitanje... Imam integrisanu muzicku karticu... U srednjoj rupici ulaze zvucnici (zelena)... U rupici desno (roza),-ulazi iglica za mikrofon,i u onu trecu sam ubacio klavijaturu.. Znaci,-iz klavijature direktno imam zvuk na racunaru... Nabavio sam jedan mikrofon,-i nije neki.. Ali,-zanimam me,-mogu li da snimam i rad klavijature,i mikrofon..?! Znaci,-da sviram i da pevam... -Nemam nikakav mixer,a jos odavno sam probao da stavim dve iglice u jednu rupu,znaci to su bile iglice od klavijature,i od mikforona,all' nisam uspeo... -Sta da radim..?! |
Dajmi reci koja je to "GRAFIČKA" kartica da si i ja takvu kupim =))
Ovisi koji software koristiš za snimanje,npr. Sonar 7 može snimat kako si ti to zamislio,a vjerojatno i Cubase (nekorsitm ga mada ga posjedujem) al čini mi se da možeš to i u njemu radit. |
Cek cek malo...Graficka Kartica ne bese za need for speed i slicno?
|
No.1 nije brate već je za zvuk...Ma pusti kolega se zbunio...Inače imaš još jednu opciju...Nabavi sebi pretvornik iz malog jacka (stereo) u žesni konektor velikog Jacka 5,6mm...Zatim u Left stranu (nije važno koja) uklopiš kabal sa klaviature (izlaz Left/Mono) a na drugu "rupu" priklopiš mikrofon i stvar si rješio...Zatim naštelaš u windowsu razinu zvuka (smanjiš sinth da ti ne preglašava mikrofona) i stvar zaključena...Ima da radi 100%,ja sam tu metodu koristio još prije nego sam nabavio Behringerovu miksetu...A kad nakupiš jedno 80eur,kupi sebi neku Behringer pasivnu mikseticu od 4-6 kanala i imaš pravu stvar za svoje potrebe...Pozdrav!
|
=))Aaaaa zbunio se...ja pomislio svasta
|
krivo ste skontali šta je @JMILAN reko
Grafička kartica :D |
Citat:
da ti ton ne bi kasnio na compu,program za snimanje ne bi bio los wawe lab da aktiviras u njemu da ti mikrofon bude monitor,to jest da ide direktno uzivo u programu, ali sve je to lose sa integrisanom muzickom |
Jaooo...
E-,znaci... Ovde sam vec duze vreme... -Ako cemo na te sitne provokacije da padamo,-onda stvarno... Pa,-naravo da je muzicka kartica.. Al' bio sam u poslu danas,i eto.. Greska... Ko radi,-taj i gresi... Hvala na razumevanju AliX... Ja i ne kapiram bas te ideje... -'Ajde neko na MSN,-da mi to objasni ako je moguce... |
Ma ok druze ja se izvinjavam ako ti smeta...
Znas mi zajebanti takva nam krv...sve teramo kroz sale. Pozdrav velik.;) |
@MIKICA
Druže ja ti imam PC 386 star 15 god. i nemam ja tamo nikakve ni plave ni crvene ni zelene rupice,kod mene su sve crne,jedino na modemu imam crvenu i zelenu. Šta da radim? |
OK drustvo...
Ma,cimajte se,-opusteno... -Provalio sam to,-pomogao mi je "Blatusan,-Alen"... Hvala mu puno... Fora je bila u "Stereo Mix"... Eto... 'Ajde,-cujemo sE... Zzz... |
Da ne otvaram temu-mogu i ovde
Nikad nisam spajao mikrofon u klavijaturu,e dad bih probao,cisto da se zabavljam i cujem njen"vokoder".Ako se ne varam treba mi mic kabl bnana-zenski kenon? Da li moze 'obican" shure sm 58 i Beta posto samo njih i imam? |
Mozes naravno. Treba ti mikrofonski kabl koji na kraju ima veliku bananu,i njega kopcas u Mic. Pretpostavljam da je Tyros 3 u pitanju,posto vidim u profilu. :) Ja sam nedavno vlasnik T2,pa sam prinudjen bio da se sa tim ''zabavljam'' :) Nadam se da sam bar malo pomogao.
Pozdrav. NordX |
Jesi,dovoljn o mi je da moze "obican' mic,inace imam ja digitec performer vec godinama,ali me kopka kao bi to zvucalo na T3,znam da je nuporedivo losije,ali....
Hvala. |
Nema na cemu. Tu smo da se pomazemo. Sta znam,imao sam i Digitech a pevao sam par svirki i na Vocalistu od T2,nije toliko lose,s ozbirom da sam koristio samo efekat. :)
NordX |
Trenutno vrijeme na Forumu 08:22 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org