![]() |
semplovanje
izvini sviram tri godine vec sviram na casio wk 1800 i imam 10 narodnih ritmova sto sam konvertiro od rolanda!!! cujem ovde i gledam svi pricaju o semplovanjem! dali neko moze da mi obijasni sta je semlovanje i sta je tu razlika izmedzu obicne boje???? hvala pozzdrav
|
Sempl je uzorak pravog (realnog) instrumenta (harmonike,trube,klarineta,saksofona...),
koji je snimljen na nekom rekorderu konvertovan za odedjenu marku (Korg,Yamaha,Roland...) i unesen u neku klavijaturu.znaci dobijas pravi ton tog instrumenta. Razlika je ogromna jer su fabricke boje vestacki napravljene po uzoru iz neke sinteze. ...ali podgedaj po forumu pisano je brdo toga... |
Citat:
i one koje ti SAMPLUJES a i one koje imas na Sintisajzerima koje se baziraju na PCM ROM, sve su to SAMPLOVI. Tu spadaju: Sva FANTOM i XP serija takodje i svaki postojeci ROLAND aranzer Sva TRITON, TRINITY, O1W, T3, XP50, X5D i svaki KORGov aranzer koji je ikad postojao. Sva MOTIF, X5 i druge a takodje i sve YAMAHINE aranzere Ista prica je sa KURZ, AKAI, E-MU i sve ostalo. SVE SU TO SAMPLOVI! Onda su tu druge masine koje nisu bazirane na PCM ROM koje moze biti Z1, PROPHECY, MOSS, SH-201, VL, MS2000, RADIAS, DX i milione druge. Samplovanje u nasem svetu je imati JUZNI VETAR boju istu, boju za koju se JAPANAC puno ne brine al uglavnom sve te i fabricne sve su SAMPLOVI. Na nasem i na Prostom jeziku SAMPLOVANJE znaci kad zelis da zvuci ko JUZNI VETAR, ko MICA, Cira il tako nesto, NISTA VISE! |
:)):)):)):)):))...
Obozavam ovaj Forum...uvek se mozes dobro nasmejati!!! |
okeeej sada sam razumeo :) hvala puno ljudi :)
|
Fino je Nedim napisao.
Kad videis nekud "sempl" znaj da to ima veze sa JV =))=))=)) |
Citat:
|
Ala ste ubedljivi, jos ce neko pomisliti da je zaista tako :D
|
=))
|
Do duse malo mi i muka vise od ova rec "semplovanje".
Svaki prica... pazi moj bubanj kakav sempl...bla...bla... A svaki sint ima tako dobre fabricne zvuke koje mogu da se iskombiniraju i da se dobije nesto 2 put bolje od bilo koj sempl. Mi izgleda treba da prvo imamo svo sranje sto svi imaju pa onda da izmislimo nesto novo...bla...bla...ajd da cutim ne mogu da se slusam |
Ja bih se ipak vratio na pitanje koje je decko postavio.
|
nedime ti si pravi car e to volim kad se isprica i kad se daju primeri da svi razumeju i ko nikad nije cuo za klavijature, svaka cast:)
|
hehe slazem se!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 19:33 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org