YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Neke semplove ne prima (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4470)

mr_eko 29.04.2008 10:04

Neke semplove ne prima

Imam problem...imam karticu od 16mb....ali neke semplove nece da primi..jednostavno stane..i pise card not present????
bas me interesuje jeli kartica uredu......

Marco7 29.04.2008 10:19

...

Napravi back up kartice i formatiraj je i probaj ponovo!Moze da se desi da zajebava ponekad a dobro je s vremena na vreme formatirati karticu ;)

mr_eko 29.04.2008 10:32

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 35664)
Napravi back up kartice i formatiraj je i probaj ponovo!Moze da se desi da zajebava ponekad a dobro je s vremena na vreme formatirati karticu ;)

juce sam je formatiro..i ubacio ove nove semplove...pa neznam jeli do tog....

mr_eko 29.04.2008 12:48

ljudi ...ovo je 100% do kartice......jer nije moguce da svaki put ostane slobodno 8354 kb i nemoze dalje......???????a karticu sam uzeo novu:confused:

mr_eko 29.04.2008 14:20

kako mogu provjerit jel mi uredu kartica????'

makikorg 29.04.2008 15:06

Citat:

Originalno postovano od mr_eko (Post 35684)
kako mogu provjerit jel mi uredu kartica????'

imamo isti problem.
resenje je:1udari je o najblizi zid
2umotaj je u 50 evra i prodaj je nekom za 40
Meni ucitava samo 1mb i dalje nece-sranje
Da nisi i ti kupio od Nidzu prevaru kao i ja=))???

fico 29.04.2008 15:19

Dali ste ju probali formatirati sa programom za karte ili preko sistema od sinta .

mr_eko 29.04.2008 15:26

nisam je formatiro preko programa..iso na obicno formatiranje..sto ima na korgu...

fico 29.04.2008 15:30

Ima program za to stavis ga na disketu i formatiras kartu ili ju odkljucas ili zakljucas .Ako ti je negde na OS greska moze doci do toga da ti pogresno javlja slobodno mesto na karti ili da ju ne isformatira do kraja .

mr_eko 29.04.2008 15:42

a gdje mogu da nabavim ovaj program za formatiranje...fico hvala ti..

fico 29.04.2008 16:02

Sutra ti mogu poslati imam kod kuce .Sad sam u firmi pa ne mogu nista .Ostavi mi mail na PP i dobices.

makikorg 29.04.2008 20:14

Citat:

Originalno postovano od mr_eko (Post 35695)
a gdje mogu da nabavim ovaj program za formatiranje...fico hvala ti..

kako se zove taj program???

fico 30.04.2008 00:36

BPa80 format to je sistemski fajl koji se ubaci na disketu i kad se pali sint ima meni za formatiranje odma na displeju isto kao kad se ucitava OS na korg.Poslao sam ga MR EKO enisu a ako ti treba mozes traziti od njega ja bi ti poslao ali nemas maila u profilu .

mr_eko 30.04.2008 14:22

Citat:

Originalno postovano od fico (Post 35735)
BPa80 format to je sistemski fajl koji se ubaci na disketu i kad se pali sint ima meni za formatiranje odma na displeju isto kao kad se ucitava OS na korg.Poslao sam ga MR EKO enisu a ako ti treba mozes traziti od njega ja bi ti poslao ali nemas maila u profilu .

jarane,stvarno ti hvala ali nisam uspio ono rijesit...isao sam samo na erase card.....

jager 01.05.2008 21:21

Pa zar nije isti file sistem i na racunarima? Stavite lepo kartu u USB citac kartica, formatirate kartu na PC-ju i to bi trebalo da je to .... nadam se da ne gresim :D

mr_eko 01.05.2008 23:40

Citat:

Originalno postovano od jager (Post 35853)
Pa zar nije isti file sistem i na racunarima? Stavite lepo kartu u USB citac kartica, formatirate kartu na PC-ju i to bi trebalo da je to .... nadam se da ne gresim :D

ja jos nisam cuo da ima usb citac kartica da moze stat flash card.....

mykeli 02.05.2008 00:11

@mr_eko duze, jesi ti karticu uzeo novu(sa garancijom) ili polovnu??
Ovo te pitam zato sto poznajem nekoliko kolega koji su se zajebali sa tim karticama od 16mb, a sve su bile kao nove bez garancije:p, i nekakve gde na njima nema ni imena niti bilo cega...a sto se tice citaca za Flash Card, pa prvi ima LapTop sa spoljne strane..nadji nekog pa ces da vidis kako ce da stane, a oko prg ti ne mogu reci jer nisam probao da je otvaram, samo sam je stavljao onako kad je komp bio ugasen...

jager 02.05.2008 00:38

Citat:

Originalno postovano od mr_eko (Post 35862)
ja jos nisam cuo da ima usb citac kartica da moze stat flash card.....

? Nisi ovo valjda ozbiljno rekao...

Evo, prvi link sa google pretrage kaze ovako:

http://www.supermediastore.com/cardreader.html

Znaci postoje citaci svega i svacega za PC preko USB porta. Samo treba potraziti... Google je svemoguc, bar ja uvek njega pitam za savet

EDIT:
Da jos nesto dodam....
Ukoliko ti se flash kartica tako cudno ponasa od samog pocetka, moguce je i to da je pokvarena. No, jedan format joj svakako ne bi skodio... a sto ne skodi - znaci da koristi :D
U svakom slucaju, ako imas prilike, probaj i sa drugom karticom.
Znam da nema veze sa klavijaturama, ali moze da posluzi kao primer: digitalni fotoaparat koji koristim u firmi ni za zivu glavu nece da radi sa Sandisk karticom od 1Gb. Kartica je 101% ispravna, u laptopu imam citac i u njemu radi perfektno. Mogu da pisem/brisem na nju do mile volje i sve je OK. Medjutim, u fotoaparatu ne radi! Aparat prijavi "This card cannot be used". Bez veze. Druga kartica, Kingston, radi i u aparatu, i u citacu bas kako treba. Tacno da covek pomisli kako postoji izvesna nekompatibilnost izmedju odredjenih proizvodjaca uredjaja i proizvodjaca kartica! Znam da to nema smisla, sve je to napravljeno po odredjenom standardu ali eto... cudne stvari se desavaju.

mr_eko 02.05.2008 09:52

Citat:

Originalno postovano od mykeli (Post 35864)
@mr_eko duze, jesi ti karticu uzeo novu(sa garancijom) ili polovnu??
Ovo te pitam zato sto poznajem nekoliko kolega koji su se zajebali sa tim karticama od 16mb, a sve su bile kao nove bez garancije:p, i nekakve gde na njima nema ni imena niti bilo cega...a sto se tice citaca za Flash Card, pa prvi ima LapTop sa spoljne strane..nadji nekog pa ces da vidis kako ce da stane, a oko prg ti ne mogu reci jer nisam probao da je otvaram, samo sam je stavljao onako kad je komp bio ugasen...

uzeo sam karticu preko e-bay-a.....tak da nema garanciju

mykeli 02.05.2008 10:16

Pa vidi, ova dva drugara sto su kupili tu karticu koja ih zeza, na njoj nema nikakav natpis niti nalepnica(niklovana je sa obe strane)..pa sad ne znam, vidi onako kako ti je Jager predlozio valjda ces da uspes...

fico 02.05.2008 10:48

Ja sam isto imao takvu karticu niklovana sa obe strane bez natpisa ali eto srecom nisam imao nikad poteskoca sa njom .A sto se tice citaca za fles ne bacaj pare dzaba za to jer ti te karte nece prepoznati PC. Ja sam ju pokusao i na prenosni i na kucni PC ali bez uspesno jer neces nigde naci driver da bi mogao sa njom raditi kao memorijskim kartama .

mr_eko 02.05.2008 10:55

niklovana je i u mene ...ali ima natpis da je flah card 16 mb_- KORGPA80

mr_eko 02.05.2008 11:56

ljudi rjesio sam ovaj problem....:( 100% kartica nije ispravna.......sve sam varijante pokuso ali izgleda da samo prima do 8 MB i ako pokaziva da ima još toliko slobodnog prostora,,,,,,:mad: svašta nam se dešava.....

skoricnik 02.05.2008 12:56

Citat:

Originalno postovano od mr_eko (Post 35895)
ljudi rjesio sam ovaj problem....:( 100% kartica nije ispravna.......sve sam varijante pokuso ali izgleda da samo prima do 8 MB i ako pokaziva da ima još toliko slobodnog prostora,,,,,,:mad: svašta nam se dešava.....

Isto kao kad se u Pa1X rokne 64mb...32 koristis, 32 pise slobodno,a ne radi...

mr_eko 03.05.2008 19:02

dobio sam jednu novu informaciju...još je nisam provjerio ali radim na tom.....ja sam ucitavao semplove na import kmp fajl, a jedan mi jaran govori za 16 mb karticu treba da loadiram semplove.......znači ksf fajl....pa neznam, nisam to radio, jel moze neko da objasni,kako da dobijem ponovo istu kvalitetu sempla, jer sam čuo da se gubi kvalitet sempla kad se ne loadira pravilan broj ksf fajlova......hvala svima koji prate ovu temu....

Trenutno vrijeme na Forumu 00:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org