YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Svirate li od srca? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4466)

No.1 29.04.2008 00:18

Svirate li od srca?

Poznato je da svi volimo muziku, al nazalost moram reci da nije to ono sto bilo nekad...
Bar se ja tako osecam.
Svi sviramo zbog love i kad nema posao neko vece u kafani kazes " jebem ti muziku ".
Radim 10 godina aktivno po tezge i moram reci da u zadnje vreme
nisam osetio onu zelju da se "iznasviram".Samo pare i cao.
Mozda takvo lose vreme, mozda dosadi se sa godine....mozda...?
Svirate li vi od srca?

Darko88 29.04.2008 00:25

Ja licno imam volju za svirku jer radim u kraju gde ljudi prihvataju nas repertoar. tu ima svega uglavnom sviramo kroz neki rock fazon i tako to me vadi kada bi bila ortodoxno narodnjacka svirka bilo bi ono sto i teebe muci. Tesko je svirati preko kurca jer publika da se tako izrazim nekako oseca tu negativnu energiju

branoy 29.04.2008 00:44

Ja sviram za pare i radi ribica... mislim da se ne lazemo.... hehe... (od srca sviram samo u studiu kad radim muziku)....

BasariStudios 29.04.2008 02:19

Ja sviram cisto iz srca i za dusu jer uzivo sviram jednom u 2 godine a planiram uskoro
da to vise nikad i ne vidim da uzivo sviram opet...bjez budala raznih uh.

nele1 29.04.2008 02:32

ma kad se svira

svira se iz muda
saleo sam se

ma jos malo cemo svirati al zamalo
pozdrav

milanceshow 29.04.2008 04:16

Ja ljudi sviram iz srca.Posle 4-5 dana svirke ,ja u ponedeljak izvadim klavijature i sviram neke stvari koje ja volim.
Sviram ja i bez para ,ali sam ljude ispostovao i posle sam 10 puta vise uzeo para.
Nije ljudi sve u parama,ima nesto i u zlatu......;) Novac ce uvek biti papir,a zlato ce uvek biti zlato...:D Salim se ja malo.....ali je tako.......!

Srce svira i srce peva......,a to ljudi osecaju....
Da ne filozofiram vise ....bla ....bla,bla.......
Pozdrav!!!

No.1 29.04.2008 04:37

=))Dobro ti ovo sa zlatom.
Sviram svadbe i ostale veselje za jedan zlatni lanac.=))

blatusan 29.04.2008 07:26

Mnogi koji me znaju, znaju i da iz srca sviram 100%! Dakle u kuci kad sam kad vjezbam ko fol tehniku pustim mastu i nema sta tu neizlazi i tako prodzu jakih 6 sati minimalno i kroz tih 6 sati prodze me milion puta: tuga, sreca,nostaligija, ma sve moguce. A da sviram uzivo, sviram i to je ono sto me najvise motivise, jer onaj adrenalin bar sto ga ja dobijem uzivo kad vidim raju kako podivljaju uz pjesmu il improvizaijcu cini me sretnim jako sretnim i dodze mi da podivljam ko konj! A moram rec da me muzika dakle sviranje od svega i svasta do sad spasila, hvala Bogu sto postoji! Sviram 100% samo iz osjecaja ni radicega drugog!
Pozdrav,AleN!

kreso 29.04.2008 09:20

S godinama čovjek sve manje svira sa srcem, a sve više zbog para. Eto, tolike godine sviram, gaže, tezge, svadbe, koncerte i sl. pizdarije (rođendane, firme, razne proslave) i samo zbog prebukiranog kalendara znade se desiti da svirku odradim preko one stvari. Pogotovo mi pokvare raspoloženje i volju ljudi koji na svirci samo sjede i plješću a ne vesele se. Ono, kisele face, snobovsko ponašanje ili pak kad mi dođe neki kokošar pa mi lijepi novac na čelo a znam da iduće jutro neče imat nit za pola kruha i paštetu. Takove mi se stvari gade i dođe mi da nakon svih godina stjeram sve u 3PM i kažem jednom za svagda DOSTA.
A s druge strane o tim krvavo zarađenim novcima opet koliko toliko ovisimo. I pored dobre plaće čovjek ima snove pa sad želio ovo, ono a viška vremena. Ono razmišljaš zašto ne bih donio nešto para sa strane u kuću. Nikad nije na odmet.
A sviranje sa srcem ... Najdraže mi je kad sam sam samcat kući, kad oko mene nema nit žene ni djece, pa otiđem u podrum natočim litru vina i uzmem kiselu vodu pa uz gemište zasviram sam sebi za svoju dušu. Znade tako proč i 5-6 sati da ne primjetim, ali poslije sam ko preporođen. Ono srce puno miline i sreće. To je neopisiv osječaj. Nije bitno dal je harmonika u rukama ili synth, glavno je da odsviram svoje najdraže pjesme. Te najdraže pjesme najbolje se osjete na svirci. Kad sviramo neku svadbu uvijek s puno više volje, srca i gušta odsviram određene stvari, jer ima pjesma koje poistovječujem s pojedinim razdobljima svog života, od zavičaja, nesretne ljubavi, trenutnih osječaja. Eto, mene osobno ubija vama večini ovdje totalno nepoznata stvar al "himna" mog zavičaja. Pjesma od Kvarteta Gubec i Adama Končića - Ak sem ti srčeko ranil. U žargonu je zovemo "Spoved" (Ispovjed). Lijepi lagani kajkavski english valcer, ali riječi ubijaju samo tako ... Svaki put kad je čujem suza iz oka samo tako poteće. Jer u toj pjesmi sam našo dio svog životnog puta.

Evo i riječi :

Ak sem ti srčeko ranil - Kvartet Gubec

1. Ak sem te ikada fkanil,
Ak sem i prešel vu kvar,
Ak sem ti srčeko ranil,
Pozabil te nebum nigdar

.Intro :

2. Ak sem i druge gledal
Ak sem i kušleca dal
O tem ti nisam povedal,
Da potem ti ne bude žal

Intro :

3. Ak sem z pajdašima ostal
Ak sem te v noči zbudil,
Popevke te semu su krive
I vince kaj v srcu goriI

ntro :

4. Ak ti i nisem došel,
Ak sem pozabil te zvat,
Ja ti se znova kunem
Zatajil te nebum nigdar

maricm 29.04.2008 10:12

Prija sam sviro iz srca ali sad vise zbog para mada me nekad ponese atmosfera pa mi se srce otvori i onda me svi clanovi iz benda gledaju

pozdrav

mr_eko 29.04.2008 10:35

meni dodje da sviram iz duse...ali se to može odraziti samo na harmonici...:)
a kad je onaj period, gluho doba za muzičare poslije nove godine i tak.....ako nemam tezgu u roku od mjesec dana....jednostavno pokupim instrumente i odem u jedan kafic,reknem gazdi da mu tu večer sviram džaba...i onda je to ona svirka...iz snova

kljucko 29.04.2008 12:35

Iz duse sviram samo gitaru..

svirko 29.04.2008 13:03

Pozdrav svim kolegama!
Ja sam evo već preko 20 godina na pozornici, i evo moram reći da se u potpunosti slažem sa kolegama No.1 i Krešom!!
Počeo sam svirati po svadbama ( doduše ne sam nego u bendu ), krstitkama, svemu mogućem sa 13 godina, i nije mi bilo važno šta se svira, gdje se svira, od koliko do koliko vremenski, vani ili u zatvorenom, a čak niti jel džabe ili dobiješ nešta, glavno da te ljudi vide i da sviraš sa veseljem, sa guštom, da se veseliš i naroljaš ako treba sa ljudima u masi ili svojim kolegama, pa da te i iznesu van mrtvog pijanog. Bila su to luda vremena, kad su se svi veselili, i stvarno sam išao svirati sa srcem.
S godinama, eto više to jednostavno ne ide. Dođeš na svadbu, očeš se razmetat od sviranja, nema šta ne sviraš, a ono 200 ljudi sjede i zure u tebe ko telad u šarena vrata, ili kad je 299 ljudi veselo i prezadovoljno, ali onaj 300-ti te j..e cijelu večer, ili kad sviraš bez prekida dva i po, tri sata i onda zadnjih deset minuta prije nego staneš odnekud naiđe neki majmun i hebucka te da šta smo stali.Pa j..o bi mu mater i sve po spisku, uzeo klavijature sa stalka i nabijo mu tipku po tipku u guzicu!!!
Što kaže kolega Krešo, jedino što sa srcem sviram kad se zatvorim u sobu, upalim syntove, slušalice na uši i operi. Prođe po par sati da se ne skidam, ali stvarno onda i sviram od srca.
Opet, nemogu reć da na svirku dođem tek tolko da odradim, i da ću to odsvirat preko k...a, a niti ja nemogu sve odsvirat da sam mrtav-ladan,ima pjesama koje te nekako raznježe i daju ti toplinu, a i ima pjesma koja mi stisne grlo i zamuti oči od suza tako da je više ni ne pokušavam pjevat ( Spomenar od Šekija Turkovića ).
I eto na kraju, svim onim mlađim kolegama::: Uživajte dok ste još mladi, dajte sve od sebe, jel poslije će vam sve ić na živce ma kolko se vi trudili suprotno.

Pozdrav svima,

Svirko

kreso 29.04.2008 13:20

Svirko prijatelju, "Spomenar" od Šekija je stvarno pjesma da ti se srce zaledi isto kao i "Živim".
Svojedobno sam posle rastave lomio čaše na "1000 suza majko" :lol:, a na kumovoj svadbi napravio kuršlus kad sam naručio pjesmu "Oprosti, oprosti znam da nikad neču biti tvoj, čovjek koji te voli prijatelj je moj", a ja hodo s kumovom ženom par godina prije kuma ;). Mož si mislit kakvih je pizdarija bilo.
Sad okidam na pjesmu Gojka i Južnog vetra - "Nisam čovjek koji plače" (ne volim baš sve pjesme od JuVe-a al ova mi je zakon).
Ma kad bi svaki dan samo sviro pjesme za dušu brzo bi mi srce puklo što od tuge što od dragosti.

Mikiya_86 29.04.2008 14:14

Ljudi ne bih da vas lazem ali ja ovako funkcionisem,kada radim cetvrtak,petak,subota,nedelja znaci sviram i pevam svaki taj dan.
I nikada mi se ne desava da se smorim za sledeci dan,nemam pojma kako...
Uglavnom moj je savet da se siri repertoar jer kada ne ponovis nijednu pesmu tokom dva dana mnoogoo znaci... Oduvek sviram od srca ali kada dodje neki glavni baja pa trazi pesmu jedno 3 puta tada vec pocinjem da sviram preko kurca...
Radim petak,subota u Bombu i ja kada dodjem u subotu ujutru i kada se naspavam fali mi klavijatura a ostala je tamo za i sledece vece...
Vezbam svaki dan ,pon,uto,sre,cet,...
Jednostavno ne moze da se desi da mi promakne neka stara a da ne skinem neku novu.
Ne znam mozda to ide vremenom,ali iskreno na to mnogoo utice koga slusas...
Da ne duzim vise ... :D

Mikiya_86 29.04.2008 14:19

Pesma koja me uvek ali uvek rasplace je Bane Bojanic - Ova pesma moj je oprostaj... :(
:'(

svirko 29.04.2008 14:47

Pa evo prijatelju Krešo,

iskreno, dirno si me u srce, nek mi moderatori daju bananu što ovo možda nije mjesto za jadikovanje.Ovo ti čak i jedva pišem jel su mi oči mutne, ne od dima, neg od suza.Ako misliš da neznam kako ti je, varaš se.Nakon 19 godina braka, i ja sam sve to mor'o riješit rastavom. Pa sad ti imaj volje, al eto još se nedam, zatvorim se u četiri zida, sviram i ponekad zaplačem na neke stihove, što je onda stvarno sviranje od srca. Sad u zadnje vrijeme pjevam i od Bešlića-Čardak, pa se malo prisjetim i "druge" strane.
Eto stvarno, na svirci me neke pjesme dirnu da bi najradije skupio sve na hrpu, naroljo se do besvjesti ili otišao ravno kući.
Nek ovo bude primjer našim mlađim kolegama. Još jednom::: uživajte dok ste još mladi i dok još možete, jel nikad neznate šta vam donosi sutra!

Pozdrav svima,

Svirko

maricm 29.04.2008 14:59

uuu jebote sta bi od ode teme.rasplako sam se sve mi nesto oko srca mješa.
svaka vam cast kreso i svirko sto ste ovo podjelili sa ostalim clanovima.
zelim vam sve najbolje i nedajte se.
pozdrav

ROBOT 29.04.2008 15:28

nedajte se zivot ide dalje !!!

svirko 29.04.2008 19:55

Pa evo kolege moje, hvala vam svima na podršci, ja se konkretno nedam, a vjerujem niti kolega Krešo. Drago mi je da to mogu podijelit sa ljudima dobre volje, sa svih strana.
Eto,nismo planirali od ove teme napravit " rame za plakanje ", ali šta češ...
Život su suze i smijeh, veselje, tuga, bol, radost, patnja...al svejedno mora se živjeti. I svirati. Radi naše dječice.

Pozdrav svima,

Svirko

ROBOT 29.04.2008 23:07

svirko prijatelju ovo si dobro obrazlozio slazem se sa tobom podpuno !!

zeko 29.04.2008 23:53

Postoje pjesme koje su se svirale dok sam ja jos bio djete..Cuo sam ih tada i do dan danas su mi ostale u sjecanju i rado ih osviram..samo neke od njih su Zlatne strune, Ne klepeci nanulama itd..

@Kreso i Svirko, postoje dani koji su teski u zivotu i koje treba proci. Svakako da nam tada nije lako..Ali uz vas su svi, od prijatelja,rodbine pa i kolega sa Yu midija...ali uz vas , pa i sve nas je nesto sto nema svatko..to ja dar za muzikom i sviranjem koji nam je dan i vjerujem da kod nas muzicara bilo koji teski trenutak u zivotu moze barem malo zalijeciti kada sjednes za svoj instrument i zasviras sebi za dusu i srce..e tada mislim, da kako god mi svi govorili najlijepse i najbolje sviras..

Atanackovic 30.04.2008 00:43

Oduvek sam svirao iz srca,i nadam se da ce tako ostati...sacu 17 godina,i jos se nisam prodao...pare mi nisu bitne...ako sam kvalitetan,bice ih...sve zavisi od mene

dugmic 30.04.2008 07:01

nisu to ona vremena 70ti 80 te kad je lova padala ko sa kruske titovke , covek uhvati u veliko selo kod beograda pa baci bog zna kolko imalo po 3 harmonikasa na tezge , sviralose stose voli svirati i pare idu tako uz to danas su ljudi u krizi ima dase pise danima , ali stacemo takvasu vremena . jasam ovde u cikagu i ovdesu pukli .

svirko 30.04.2008 08:15

Ja se slažem sa kolegom dugmic.
Nekako su se ljudi promijenili,svatko gleda svoja posla, većina ljudi, pa i muzičara danas dođe na svirku, i kao što kaže kolega No.1, na brzinu posložit opremu i samo da pobere lovu. Nema više onoga da dođeš s veseljem na svirku, dva sata prije na svadbu da složiš instrumente, a kad počneš svirat već si dobro debelo zagrijan. A nažalost svi znamo, pogotovo mi malo stariji, bar se meni tako čini, da je love bilo puno,puno više, makar kad su bila ta vremena, bio sam i puno mlađi, pa mi lova i nije bila tolko važna.

Pozdrav svim kolegama,

Svirko

Zorz 30.04.2008 08:47

Bravo kolege,

ovo je još jedan dokaz da da je ovaj forum No. 1 i sa temama i sa ljudima. Radim na poslu u istoj sobi sa kolegom Srbinom i kolegicom Muslimankom. Kad sam im rekao da kada zapne nešto u muzici i da za par minuta pomažu dobri ljudi iz cijelog svijeta bez obzira na vjeru i naciju nisu mogli doći k sebi. Takvi smo mi muzičari. No vratimo se temi, ovo je prava stvar. Doista treba svirati iz srca, jer se to na tezgi osjeti. Svom mladom pjevaču stalno pričam da je jedino kod muzike dvostrano djelovanje, mi dajemo energiju publici, a kada ih dignemo onda raja do kraja tezge drži nas. Kod nas u Hrvatskoj se sada zaista svira sve i ne gleda se tko je izvođač i koji žanr, što je doista dobro i pohvalno. Ja sam na primjer bio prošli vikend na jednom "team bildingu" na Bjelolasici, imali smo trio koji nas je zabavljao (pjevač, klavijature i gitara). Momci su savršeno zvučali i trudili se iz petnih žila, ali falilo je srce. Kako je ekipa koja išla večina moj radnih kolega ali i visokih šefova noć prije puta sam pripremio 9 pjesama koje mogu odsvirati za svoju dušu na bilo kojim klavijaturama. Naravno ja nisam vodeći vokal pa sam si dao truda i transponirao ih u tonalitet za svoj glas kako bi to koliko - toliko pristojno zvučalo. Uglavnom "snimio" sam situaciju, ocijenio pravi trenutak i u tri izlaska sa po tri pjesme napravio pravi lom. Taj nastup me je vratio u moje najbolje godine, gasila su se sva svjetla u sali, palili upaljači, ruke su bile u zraku i svi su pjevali. Naravno da sam uzeo daljinac i od ženske do ženske pa pjevanje u duetu. Raspoloženje fantastično, momci iz benda oduševljeni jer sam im stvorio atmosferu koju su dalje samo podgrijavati. Uglavnom ostali smo do 6,30 u jutro. Ovaj tjedan su me u firmi prozvali "zvijezdom", a moram i neskromno priznati da se tako i osječam. U nedjelju za doručkom se momci iz benda zahvaljuju i zajedno komentiramo kako je zapravo najvažnije sviranje iz srca i scenski nastup, a kada publiku jednom dobijemo onda su naši, te ne pitaju dali je narodnjak, zabavnjak, starogradska ili rock pjesma. Naravno da sam u cijeloj priči vodio igru tako da budem korektan prema kolegama koji su radili tu tezgu, jer mi nije bio cilj nekoga omalovažiti već zabaviti svoje radne kolege i šefove, odnosno pokazati da znam posao.

NAJBOLJI STE!

Pozdrav od Zorza.

kreso 30.04.2008 09:28

Sve je istina, i tako je valjda od nekada.
Davno mi je pokojni djed pričo (isto je bio muzičar, samo je sviro kontra bas i bass gitaru) da birtija i kafanski muzičar nikad neče bit gladni i žedni i da će se za njega uvijek neka para nač, tj nikad neče propast.
Zašto ?
Čovjek ima stotine problema, briga, bolesti, tuga, pa veselja, razloga za slavlje ... i di će se onda "otkačit" ? U birtiji ! Ode na čašicu da razbije tugu, da otkloni crne misli iz glave, a svi znamo kako to završava. Opije se ko čuskija, pa još ako je tamo muzika i zasvira mu pjesmu iz srca, onda je čovjek nakon par minuta sretan ko malo dijete. Zaboravi na sve brige i probleme i potrošit će zadnju paru na muziku. Ako je pak razog neko veselje, kao npr. rođenje djeteta onda će doč s jaranima i zalomit tri mjesečne plaće i neče mu bit žao. Naravno, ako je muzika tu tada će i oni zajedno s krčmarom profitirat.
Tako da kad malo razmisliš mi muzičari živimo od ljudskih emocija, sve se vrti oko njih. Što je čovjek više u bedu ili što je čovjek sretniji to čemo bolje proč. A gaže, tezge na mjestu gdje ljudi dolaze iz navade neče nikad biti in jer neznam kako da sviraš njima je bitno samo da im nešto "prdi" u uši (ionako te ne slušaju) i da nije grobna tišina kad trkeljaju i vode "dubokoumne" razgovore. No nađeš li im žicu ... ;)

maricm 30.04.2008 10:20

Ljudi svaka vam cast ovo je kraj svijeta.nemam vise komentara

pozdrav svima stvarno ste ok
Mladen

svirko 30.04.2008 10:58

Ma nije to ništa.
Eeeeehhhh, da su barem ljudi svugdje kao na ovom forumu, bez obzira na boju kože, vjeru, nacionalnost, zemlju u kojoj žive, instrument koji sviraju... Na žalost, to je samo iluzija, ali zato ovdje imamo jedni druge da si pomognemo, a jebiga ako treba i bit rame za plakanje,svi smo od krvi i mesa, svima nam idu suze kad plačemo, bilo da smo muško ili žensko.

Pozdrav svima,

Svirko

Pilence81 30.04.2008 20:08

Pevam iz duse ali kada meni naidje trenutak a ne svaku svirku.
Ja necu da kazem nakon 11 god. pevanja da i dan danas svaku svirku idem sva Happy sa zeljom da pevam a da lova nije u pitanju.
Obrni okreni radim zbog para,ali nije bitno dal volimo da pevamo i sviramo bitno je koliko smo kvalitetni ;)

No.1 30.04.2008 23:36

Sviram iz srca kad me neko tresne po glavi recimo sa 500eura kao baksis.=))

milanceshow 01.05.2008 00:37

Pozdravljam brate tvoje srce!!!Tvoje srce zna da svira!!!;

dominik 01.05.2008 00:58

Sviram od srca! Da,nekad za nula kuna a nekad za 200eura! Nije mi to problem,jer se tih nula kuna puno puta isplati. Nos je važan,za posao naravno,ne za "belo".hahaha. Samo živcira me jedna stvar,kad nekom papku od srca dodjem svirati a on se nakon par čašica počne ponašati kao da mi je milijun eura platio!Pa daj ovu,pa onu.....

zeko 01.05.2008 17:19

Citat:

Originalno postovano od No.1 (Post 35824)
Sviram iz srca kad me neko tresne po glavi recimo sa 500eura kao baksis.=))

hahaha..legenda si..onda iz srca,duse...a ako jos baksisa da onda sviras iz cega god on zeli..=))

jager 01.05.2008 21:50

Ja ljudi moji sviram sad vec skoro 20 godina...
Na zalost, danas nema onih tezgi koje su nekada bile, o kolicini para da i ne govorim. Znate svi na sta mislim. E sad, da li se svira "iz srca"? Ovako: u 99.9% slucajeva DA!
Volim da sviram, to radim od kako znam za sebe. Imam i ja par "svojih" pesama na koje znam i da se rasplacem i na koje zaista puknu emocije. Kao i kod Krese, sve se i kod mene vezuje za razne dogadjaje u mom zivotu... Mnoge pesme me podsete na neke stvari, kako lepe, tako i tuzne i ruzne. Da nije odredjenih pesama, nekih stvari bi se setio vrlo retko, gotovo nikada.
Desi se, naravno, da se po nekada svira "preko qrca", ali za tako nesto mora neko posteno da me izprovocira. Ne mora to biti nedostatak para, ja sam hiljadu puta svirao ljudima za DZABE, po celo vece. I bilo mi drago, i ja sam se dobro proveo. Mnogo znaci ukoliko je publika vesela, tada mi zaista pare nisu toliko ni bitne. Vazno je ispostovati ljude i kada nemaju para. Oni pravi ce to svakako znati da cene, pa ce ostaviti para kada budu imali. Ne jednom sam tako prosao...
Najgore je kada neko dodje i DAVI li DAVI... Pre neko vreme sam svirao u seocetu pored Subotice... e pa ZGADILO mi se sve! Gomila pijanih maloletnika, mozda po koji mladji punoletnik. Staklo i srca na sve strane, samo cekas kad ce flasa u instrumente. I to bezobrazno, bog te hebo, zanovetaju, zakeraju, deru se, prave kavgu... E tada sam zaista jedva cekao fajront. Kada su na kraju srusili zvucnik sa stalka gitaristi na glavu onda mi je pukao film! Sva sreca da je gitarista uspeo da pridrzi kutiju.... Svukao sam sibere na mixeti i bio, majke mi, spreman i da se pobijem ako treba. Pa STOKO JEDNA BALAVA....
Eto, u takvim retkim slucajevima zaista sviram preko qrca.
A znaci i mnogo ukoliko se neko vreme ne svira. Eeeee, onda jedva cekam neku tezgu, ma moze i skroz dzabe, samo neka se svira! :D Sta cu kad volim...

No.1 02.05.2008 07:27

U zadnje vreme vise pijem od srca nego sto sviram.=))

milancepirot 10.01.2011 12:30

to.se podrazumeva ali u zadnje vreme gledam I sa materijalne strane
Postovano sa mobilnog uređaja

tompa 11.01.2011 19:01

ja sviram za sebe i drustvo ako padne koja para opet dobro

lagunabend 11.01.2011 20:17

Nema vise svirki od srca svi radimo samo za lovu

Vule 11.01.2011 20:23

@ Lagunabend,pa jel ima love?

Meni se cini da kako vreme odmice sve vise sviram iz ljubavi? :confused:

Trenutno vrijeme na Forumu 21:06

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org