![]() |
farbanje klavijatura !!
evo kao sto naslov kaze ,posto mnogi imaju problema sa ostecenjima i parnicama na klavijaturama .proces je sljedeci
1.sitni vodobrusni papir. 2.omeksivac za plastiku u spreju. 3.naravno farba u spreju. 4.zastitna traka. znaci primjer korg pa 80 srebrena boja .uzmete vodobrusni papir i lagano skroz obrusite gdje je ta parninca ,znaci lagano samo da se matira a ne skroz skidati farbu.poslije toga uzmete omeksivac za plastiku ,poprskate sacejkate jedno 10 minuta da plastika to primi ,poslije idete farbom u spreju obavezno odaljiti jedno 20 cm o same klavijature da vam se ne stvaraju curci odnosno one kapljice..i obavezno zastiti display i dugmice i same dirke osim ako ne zelite da i one budu srebrene ...znaci ova procedura vazi isto i kad hocete da svu klavijaturu ofarbate ,i na kraju obavezno samo sprej za plastiku ostalo nista ne dolazi u obzir i obavezno malo preci tim smirglom jer ako se ne ismirgla dolazi do pucanja farbe jer je farbano na glatku povrsinu ..mada je tesko naci bas identicnu farbu kao na klavijaturi ali dosta priblizna se moze naci i obavezno sa sobom ponesite uzorak te boje da mozete porediti da bude priblizna ...iskustva imam 5 god sa tim bojama i farbanjem ..ako kome ne bude sta jasno javite mi se na pp pomoci cu vam koliko god mogu ..jos jednom puno pozdrava od mene ..pozzz |
Za ovo sad imamo uradi sam sekciju... :)
Nece biti opomene, ali chisto da napomenem. Lepo je shto si napisao ovo... :) |
E SUPER!!!
Ovako imam problem na svome tritonu LE,ima jedna ogrebotina i to malo dublja ispod joystick-a to je plastični dio tako da bih to htio srediti da nema više toga jer me to stvarno jako,jako bode u oko smeta mi!!!:mad: e sta je sada bolje da stavim neku naljepnicu preko toga ili da to drugacije sredim... I gdije da nabavim naljepnicu KORG!!! |
hvala VAXTER rekao mi je MILANCHE da sam promasio mjesto temi pa sam otisao od muke da igram cantera mislio sam 100% opmena ...HVALA i drugi put pazim ...
klavijaturista ili naljepnica ili kit za plastiku pa to zakituj i prefarbaj jedino to je opcija HVALA jos jednom i pozdrav za sve vas ... |
Necemo deliti nikakve opomene starim chlanovima, bar ne u vezi novih foruma.
Trea malo vremena da se naviknu ljudi. Novima, pak, ovo nece biti tolerisano. U pravilniku im pishe da se prvo upoznaju sa forumom, pa rek onda da rade bilo shta. :) |
Postovanje ROBOT,
veoma je interesantno sto si napisao i hvala ti za ovo! Ja imam Korg-EXTREMA i muci me jako sto mi se kao skida farba pored pitch bendera i pored volumena jer nekoristim pedalu i tako da mi se sve to polako ostecuje. Uradio bi ovo sam,ali sam veoma nesiguran posto nisam neki majstor:)a voleo bi da to sve bude pedantno! Druze imas li kakav predlog? |
Jel isti proces i za metalne klavijature npr. Roland G-70?
|
sa metalnim bi trebalo da bude jos lakse znaci sve isto samo ti ne treba taj omeksivac za plastiku..........
pozzzzzzzzzz |
khm...
http://www.yu-midi.com/forum/%3Ca%20...nd%20others%21Jednu staru klav. sam obljepio samoljepljivom ukrasnom folijom...
Za sada se drži... http://img8.imageshack.us/i/kkkzzp.jpg/ |
Pozeljno je i prije farbanja nanijeti Plastik prajmer! ;)
Dodato: @dakistil Mogu ti i ja dati prijedlog,valjda se kolega Robot nece naljutiti! Naime,taj dio oko pitch bendera,lijepo uzmes vodobrusni papir al sitni skroz da ne bi napravio vece risove po plastici...sve dokle se guli lagano zbrusis i naneses plastik prajmer! Nakon toga uzmes lijepljivu traku i zastitis da ne bi poslije bilo farbe po drugim dijelovima! Kasnije kad se sve to osusi uzmes najsitniji brus papir i ispoliras prelaze gdje je bila traka,tj. dio dokle si farb'o! P.S. Sve ove preparate ces naci u prodavnici auto boja i lakova! Sto se tice nijanse boje,neki dio koji mozes skinuti sa klavijature odneses da bi ti covjek mogao napraviti istu boju! Pozdrav... |
bravo ERKO vrlo ostroumno...
|
Druze kako da sad ovo shvatim?
|
shvati da si odlicno napisao vrlo detaljno toliko ...poz
|
Kako neke stvari bez smajlija loshe deluju... ;)
|
Jel ima ko slike prefarbane klavijature? Dajte stavite, jako me zanima kako to izgleda...
|
ubacivao je slike basalski farbao je meni se cini yamahu, ali sad stvarno ne znam gdje je ta tema ..:)
|
@ROBOT
Hvala! @Vaxter :D:D:D |
Ja imam u planu prefarbati GEM S2 u srebrnu boju kao i KORG-a Pa seriju.
Već imam zamisao da odšarafim i povadim sve s osnovne ploće, kako ću ga izšmirglati i potom autolakom prešpricati no ostaje mi jedan veliki problem : Lakiranjem ću naime prešpricati i TEKSTUALNI dio ispod dugmića. E, sad imam ideju da taj dio zaštitim selotejpom il prelakiram prije lakiranja bezbojnim lakom tako da taj dio zaštitim, ali dal postoji ikoji način da naknadno sitotiskom ubacim taj isti tekst gore kao prije jer synth bi vjerojatno onda prejebeno izgledao. Nemam ga namjeru preprodati jer mi darg poklon od još dražeg prijatelja, već imam namjeru od njega napraviti unikatni povjesni primjerak (1994 godište je). Što mislite ? Naknadno ću ubaciti sliku designa kako sam ja to zamislio. |
1 Privitaka
Evo, ovako bi to otprilike izgledalo. Ovo sivo bi bilo srebrno (za sad je crno).
|
Bravo kreso ti ces od te gem klavijature i korga napravit,svaka cast.Lijep pozdrav
|
:lol:, Željac moj drž palčeve da sve uradim kako sam zamislio.
I kad mu još ugradim neke preinake i uslikam ima da svi na tur padnete. Bit će to samo takva zmajčina. Kladim se s bilo kim da od postoječih workstationa niti jedna nema bolju tipku, pa čak ni master kljava od Fatara :-O, kučište je masivno, kvalitetno i super urađeno. Display i nakon 15 godina bez ijedne ogrebotine, svijetlo radi ko i prvog dana, sve je jasno bistro i čitko, nema muteži. Jedino malo šteka FDD, al to je neki jebeni model kojeg više neću nigdje moć nač (kao svojevremeno FDD na Roland aranžerima). Kako sam skužio ima i zasebni kontroler za taj FDD, pa ako ne ovisi o procesoru i OS-u mogu mu za memoriju puknut u njega što mi srce želi, a to i planiram. Samo sad trebam "brdo" AKAI S1000 samplova, al u TELEDISK formatu (*.TD0), jer samo to i čita osim svojih orginala. |
Super bas ce mi biti drago ako nesto uspjednes sa tim cudom,sve se moze kad se hoce.Jos jednom lijep pozdrav prijatelju za tebe i tvoju cjelokupnu obitelj.
Zeljko |
Evo da i ja nesto dodam...
Vecina danasnjih branika na automobilima je od plastike, a njih majstori kituju obicnim spric kitom i lakiraju posle toga.Tako isto se i klavijatura odradi.Ostaje jos samo sito stampa i imate novu spravu na raspolaganju.Plastiku na displeju mozete ispolirati u svakom servisu mobilnih telefona, jer oni imaju te maze za displeje. Pozdrav |
@kreso
sve sto si napisao se moze izvesti samo ti jos preostaje je dobra volja koja je kod tebe na zavidnom nivou u vezi farbanja klavijature sve naj bolje u radu:D @cunami slazem se sa tobom ...pozzz |
pozz
Kako ne bih otvarao novu temu, imam pitanje. Da li je iko farbao pa1x i koji tip tj nijansu farbe kupiti?
|
Treba kupiti flurescentno zelenu ili narandzstu,a nijansu po svom ukusu!! :)
Malo se salim,ali si takvo pitanje postavio!!! :) Hteo si da pitas koju vrstu farbe kupiti,a ne boju i nijansu,a???? |
hehehe
Mislio sam ako je boja bela koji tip kao sto postoje razne nijanse recimo kad sam farbao branik na kolima u pitanju je metalik zelena F3 cini mi se ili tako neka oznaka, nadam se da me razumete
|
Gde ima da se kupi ona samolepljiva ukrasna folija ????:rolleyes:
|
postoje nijanse boja naravno , mene isto zanima koja je nijansa sive na korg klavijaturama.
|
Ljudi koji se bave farbanjem (autolakireri,na primjer) kada treba da tacno odrede nijansu boje,onda skinu jedan dio sa automobila a to je obicno poklopac rezervora za gorivo i odnesu u malo bolju prodavnicu boja i lakova.
Tamo opet postoje ljudi koji imaju paletu boja,i na osnovu uzorka se boja pravi i to tako sto se digitalno programira koliko koje boje treba da se doda na neku osnovnu,da bi se dobila odredjena nijansa. Posto se ovdje radi o farbanju cijele klavijature,nijansa nije bas toliko bitna da bi trebala biti 100% ista,kao i original. Druga bi stvar bila da treba samo djelimicno farbati,pa da se ne pozna razlika. Mozda ne bi bilo lose odnijeti klavijaturu u tu neku bolju prodavnicu boja i lakova,i da strucni ljudi na osnovu uzorka istu i naprave. Sumnjam da ovako napamet neko zna da odgovori tacnu oznaku nijanse za recimo KORG PA1X. Pozdrav, |
2 Privitaka
Ja sam jucer farbao svoga korga, i kompletnu DX11 :), jest da sad na njoj nemam vise natpisa, ali mi nisu toliko ni bitni, jer na dugmicima pise sto mi treba, a ostalo sam i naucio napamet:D
evo slika yamahe pa kazite kako vam izgleda:D |
He he full je !!! :) Kad te neko vidi sad ima da razmislja na cemu sviras =))
|
Super je ovo. Još ako ti neće spadat brzo ova farba onda je ok. Ja sam tako ofarbao moju DX21 u fluorescentno zelenu farbu. To je bio stroj. Mučio sam se 3 dana sa šmirglanjem i lakiranjem i na kraju sam je prodao za 350€:lol: Lijepo je i ovo što si ti odradio! Pozdrav...
|
Odlicno izgleda Yamaha.Super.
|
Amadeus band - triton extreme 76
Imam jedno pitanje,da ne bih otvarao novu temu,smesticu je ovde.Interesuje me,kako je Boki iz AMADEUS Band-a uradio ono na njegov triton extreme 76,sta je ono sto je izlepio celu klavijaturu,neka folija,traka ili sta vec ??Imam veliku zelju da uradim na mojoj klavijaturi,pa bih voleo ako bi neko odvojio malo vremena da mi pomogne.Hvala unapred svima.pozzz
|
|
Hvala kolega zujo,hteo sam i ja da postavim taj snimak ali od kad je novi izgled youtube,ne znam ni da skinem pesmu a ni da postavim ovako snimak.Jos jednom hvala puno.Izvinjavam se sto skrecem sa teme.pozzz
|
Meni to liči na ogledalca slična na disko kugli.Za slova na sajzeru:odeš lepo do neke malo bolje opremljene štamparije i mogu ti na providnoj traci belim slovima ispisati sve što poželiš,pa ako si upamtio šta je sve gde pisalo .......Može se to izvesti.;)
|
Ma meni je kolega vladimir68 sve ok na klavijaturi,nije mi nijedno slovo izbrisano,nego bih ovako voleo da uradim klavijaturu,da niko ne zna koja je.Hvala ti puno u svakom slucaju .pozzz
|
Zdravo..
Problem je upitanje par parnica na korg pa 50.. Znaci imam neki sprej, pise na njemu PRAJMER i kao srebrena boja je. Da li mogu koristiti taj prajmer? Molim vas ne zamjerite.Prelisto sam i procitao sam nabrzake sve, ali treba mi vasa pomoc, sta da radim. Pozz |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:32 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org