![]() |
Vocalist... Da ili Ne ? ? ?
Pozdrav svima... Evo, i ja sam se konačno našao u nedoumici dali uz duo koristiti Vocalist-u ili ne ? ? ! ! Ja osobno smatram da bi bilo dobro,puno se ljepše čuje,a i rulja se bolje napali!!!=)) Imam u planu kupiti neki Vocalist al ne znam koji, uglavnom da dobro radi i da nije preskup! Ako ima koji savjet samo navalite! Hvala unaprijed i pozdrav svim Yu-Midi članovima !;)
|
http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=1989
ovde ti je sve objasnjeno,potrazi malo bolje pre nego sto pitas |
Mozda "Tc Helicon Harmony M"
|
A sad bi mi pomogli da mi velite cijenu Digitech ili Tc Helicon vocaliste...a prijatelju,nisam ti ja to tražio več odmah napisao pitanje pa da znam šta da kupim...vidim da jedan prodaje polovni Studio Vocalist Digitech za 5.300 kn odnosno cca 720 eura...jel to puno? jao...fakat se ništa ne razumijem u ove vocaliste
|
ja imam digitech workstation i mogu ti reci da je prilicno jeftin kosta oko 350e ali je ekstra mozda bi ja prodavao svoj zato sto hocu da kupim pa800 ili tako nesto pa nece trebati dobsr je za te pare i digitech performer koristi ga kosmajac ali ovaj moj ima neke funkcije vise
|
Druze beast x ja koristim Digitech Vocalist Performer bas kao sto je naveo kolega kao onaj sto koristi Kosmajac.Veruj mi masina je super.Ja sam se dvoumio oko Workstationa i ovog posto mi je covek nudio za istu cenu.Ovaj je imao moj drug pa mi je objasnio a za Workstationa nisam imao kog da pitam a voleo bih da znam kolika je razlika izmedju njih.
Znaci ako ti treba pomoci oko Performera tu sam. Pozdrav Dejan! |
Ja koristim Digitech Worksstation EX !
Sasvim sam zadovoljan i odlicno radi,ako ga kupis neces se sigurno pokajati posto mu je i cijena privlacna, na ebay moze se naci od 200 - 350 eura. pozz... Miodrag |
@vularenga
Nikada na PA800 neces imati taj kvalitet terce kao sa jednim od ovih vokalista. Na PA800 moze se napraviti da covjek kaze moze proci i nista vise! |
Druze yu-midi jel mogu uz tvoju saglasnost da te kontaktiram ako nije problem posto me interesuju neke stvari oko ove tvoje masine?Ako nije problem ako ne onda nista i nema ljutnje.
Pozdrav! |
Moj savet ti je ne kupuj nikakav vocalit.Meni se nikakao ne svidja kada mi neko pusta pratece vokale preko tog cuda,zvuci jako neprirodno...E' sad stvar ukusa,navike i sluha;)
|
Curo draga, na vocalistu se ne pustaju prateci vokali, vec kad ti pjevas on ti iz tog tonaliteta pjeva tvoj drugi glas ili ti tercu. Raspitaj se malo bolje, da ti neko objasni.
|
Juce sam ga probao.Vocalist sa pa800 moze dobro da se nasteluje i lep ton moze da se namesti.Ako nista pa makar kad se umorite da vam olaksa posao.Odsad ubacujem mikrofon u pa800 i pevam preko njega.Tako da jedan kanal manje zauzimam na mikseti.
Zaboravio sam i da kazem da je vocalist prava stvar za one pevace koji su u malom ili velikom falsu.Ako ne pevas tacno i terca ti je u falsu onda je to prava katastrofa. |
Falsh za harmonizerom se mnogo lakshe i pre primeti, nego falsh kada neko peva pratece.
Jbg, manja je shansa da ce oba da isfalshiraju, a harmonizer samo pravi prateci od vec falsh pevanja... |
kad pjevac zafalsa i za njim beck vokali onda je niko niskim i nije niko nikog vidio i onda kazu klavijaturisti falsaju-neznaju svirat.:-O
pozdrav |
Poštovani kolege!
Evo da se i ja malo ubacim sa svojim mišljenjem s obzirom da imam TC Helicon VoiceWorks. Inače ja sam ga kupio potpuno novog, a cijena mu je bila 400 Eura. Što se same mašine tiče, nemam riječi jednostavno mrak od stroja. Prateći vokali, zborovi, ( muški, ženski, dječji, miješani ), efekti, specijalni efekti, mogućnost " štelanja " da te tvoj vlastiti glas prati u prirodnom tonu, mogućnost da ti pjevaš solo dionicu a on drži samo pratnju iz akorda kojeg sviraš.Čak ima navodno mogućnost da ispravi falš pjevanje do 20%, ( bar tako mu piše u uputstvima ), mogućnost spremanja do 50 vlastitih efekata i pratnji, i još mnogo mnogo drugih opcija. Uglavnom, ja sam prezadovoljan s njim, jedino što je možda malo kompliciran, pa treba dosta vremena sjedit uz njega i probavat. Uostalom, bez muke nema nauke! Pozdrav svima! Svirko P.S; Pozdrav MARICM! |
...
Vec saj pominjao ovde naa forumu taj Tc,strasna je sprava a i ima da se skine mnogo demo snimaka na netu o tomee kako radi i na kojem principu!Ja licno ne koristim nista od toga,ni exxterni vocalist ni iz Pa1x pro aali oni koji to hoce da koriste ipak preporuka je externi vocalist jer nikada onaj iz klavijature nece zvucati kao externi ;)
|
Citat:
Ma katastrofa je kada greskom ostane ukljucen harmonizer posle npr refrena, a pevac za vreme forspila nesto serucka u mikrofon i podize masu. Zvuci kao horor film :D Inace, kod jednog kolege sam video da je na zcani pevacki mikrofon izvukao taster koji pali harmonizer. Zanimljivo deluje, a i oslobadja klavijaturistu od stiskanja papuce. E sad, kako to resiti na bezicnom mikrofonu?? Ima li iko neku ideju? Papuca je u glavnom kod mene, posto treba za svaku pesmu izabrati tonalitet, a meni se s vremena na vreme desi da zaboravim da je nagazim i iskljucim. Bilo bi sjajno kada bi pevac mogao sa bezicnim mikrofonom u ruci, negde na sred sale da pali i gasi harmonizer kako mu odgovara... |
Mislim da bi moglo...
Moze da se napravi wireless switch... Nije nishta teshko... Moze da bude na fm, tako da se nece meshati sa mikrofonima. |
E to bi bio sjajan mali projekat :)
|
Evo drugari da se opet malo ubacim na ovu temu.
Imam ja ovdje na poslu jednog Lumena, pa ću ga probati pitati dal bi mi htio napraviti ( naravno ako je to moguće ) takav sistem prekidanja, s obzirom da i ja koristim bežični mikrofon i switch pedalu za TC. E, al sad ako će to bit i kad će to bit, to stvarno nemogu reći. Al ima jedna druga stvar: neznam kako je na drugim harmonizerima, al ja na TC-u imam 4 opcije postavljanja pratnje. Prve dvije su CHORD i NOTES, gdje nema šanse da ti nešto pričaš u mikrofon i imaš pratnju, a da ne držiš harmu na kljavi. Znači možeš slobodno pričat i, što kaže kolega Jager, seruckat u mikrofon bez bojazni da češ imat horor film, dok god nisi stisnuo harmu na kljavi. Da ne seruckam sad ja, i to bez mikrofona, probajte pogledat u ostalim harmonizerima dal imaju te opcije. Ako ima, to je to. Pozdrav svima, Svirko |
Ovo malo cudo sto ima nas pevac nema MIDI. Imas da izaberes u kom tonalitetu da ti generise pratnju i da li zelis tercu gornju, donju itd.... to je sve.
Bilo bi super da moze on sebi da pali-gasi kad mu treba, a meni nije tesko da stisnem dugmence za tonalitet na pocetku pesme... |
Da, to je stvarno problem.Kažem, ovaj Helikon je stvarno luda stvar. Čak ima i dinamiku, recimo kad držiš harmu na kljavi, a pjevaš i kako postepeno pojačavaš glas tako ti se pojačava i pratnja.Ništa, probat ću ja pitat ovog svojeg Lumena ako bi mogao napravit neki sistem, ili barem shemu kako bi to trebalo izgledat za Wirelles sistem, pa ću stavit ovdje sliku.
Pozdrav, svirko |
Vokalist Da Ili Ne
prijatelju ja imam ugradjen u yamahi neki vokalist koji uopste ne koristim jer JE zaista slab.a ti ako imas tako dobre feste odnosno dobre svirke i publiku koja te poslusa , ne treba ti bolji VOKALIST od same tvoje PUBLIKE koja ti otima tvoju pjesmu koju pjevas jer oni to zele da zavrse prije tebe.ako si me razumio sta hocu reci ne bacaj novac u vjetar nije to ono pravo,nauci nekoga pored sebe u bendu da pusti svoj glasic i pripomogne prirodnom zvuku.
LP. |
Lijep pozdrav svim mojim kolegama,
ja koristim vokalist na Pa1x i prezadovoljan sam njegovim performansama, vjerujte da nista bolje ne rade ni svi drugi digitechovi vocalisti. Da obrazlozim zasto: Korg Pa1x je jako mocna klavijatura koja ima pored glavnom glasa kojeg mozete koristiti sa kompresorom za glas 4 prateca glasa. 1 glas sam stavio svoju duboku oktavu kao kod Futinih pjesama, na drugi glas donju tercu, na treci glas tercu, a na cetvrti glas zensku visoku oktavu. Sve terce su za nasu muziku, cak imam to sve za svih 12 tonaliteta kako durskih tako i molskih. Bukvalno simulira moj stvarni glas na donjoj ili gornjoj terci. Kompresor ipak prvo glasa mi dize glas kada tiho pjevam, tj baca ga na sredinu, ili kada se previse "derem" baca ga takodje u sredinu. Posto dugo godina pjevam profesionalno mogu Vam reci da je to pravo olaksanje za sve pjevace a prateci i svjetsku scenu znam da se to maximalno koristi. Zelim da kazem da ko god ima klavijaturu Korg pa1x, pa 800, pa2x ima i profesinalni vocalist. Denis |
Sorry na pravopisnim greskama, to mi je prvi post pa ga nisam kontrolisao pisajuci.
|
S obzirom da sam dosta dugo radio kao duo koristili smo i vokalist Digitech VHM-5.Poslije njega je izašla verzija Workststion koja je nešto poboljšana.Spaja se preko midi kabla na klavijaturu, odabereš midi kanal koji želiš da prepoznaje.Digitech možeš isprogramirati da na tvoj osnovni vokal dodaje četiri glasa u pratnji.Svaki od tih glasova postaviš u prostor po želji -panorama lijevo ili desno i po želji im dodaš efekte.Na samom vokalistu postoji tipka -Bypas-kojom uključuješ i isključuješ vokalnu pratnju.To isto je moguče i preko foot-switch pedale.Ako je dobro isprogramiran i podešeni ulazni i izlazni signali radi odlično.Sada imam E-80 pa nema potrebe za externim uređajem.
|
Citat:
|
Ja imam dva komada Digitech VM5 i radi super kad idem u duo jedan bi prodao
za 1600 kuna i puno je ljepse kad preko njega neke stvari odradis pozz. |
Digitech VHM-5 ima 128 gotovih preseta i 128 koje možeš sam isprogramirati.Nije isto da li na isti program pjeva pjevač ili pjevačica.Potrebno je za svakoga odabrati pravi program da sam vocalist dođe do izražaja.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:08 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org