![]() |
LOOP ( Tarabuke )
Pozdrav svima
Kako da Tarabuke koje rade na Rumbi imedu 90-120 brzini da isto sa tom brzinom rade na Rumbi od 180-200 Hvala svima |
...
Uspori ih za duplo i to je to!
|
kad si ubacio lup prije nego sto uradis slice imas gore taktove measures tu okreni recimo na 3 kraj njega desno ce ti sam bpm odrediti..ja mislim da bi tako trebalo..
poozz,,elvis... |
...
Jeste ali mora da ih uspori tacno za duplo jer ako omane za jedan nece mu lepo raditi loop!
|
Hvala na Odgovoru svima,,,
imam taj Loop koji svira u jednoj rumbi na 105 ili + - ali bi volio taj lup da mi svira u drugoj rumbi kaoja ja napravita na 180-200 zavisi od pjesme Loop ja vec u Korgu |
NIKAKO!!! Kako moze da se uspori od 180 na 90 il od 90 na 180
a da to zvuci normalno? Imate vi pretstavu kako ce to zvuciti? |
...
Evo ja cu da ti staavim loop koji ima tempo 120 i 60 i da vidiss kako zvuci lepo!Evo upravo sad ga sredjujem u klavijaturri!
|
..ako je rumba napravljena u 180/190 brzini a ne u standard 110 recimo,,trebalo bi da ide..
|
...
Buraz to ti sve zaavissi od rittma,ima neki loop koji odgovara za jednu rumbu ali za drugu nece da ga hebes ako me razumes!
|
Moze to na primer ako stavis isti loop na duplo manje taktova da radi ili obrnuto na duplo vise.
Al normalano da zavisi ostale elemente kako su odradjene. |
ovako
Nemam dvije klavijature da usporedim da je 105 i 185 ili 190 ista BRZINA kada na RUMBI 105 brzinu stavim Rumbi 185 Brzinu stavim obje rade odprilike istoj BRZINI |
onda rumba (tempo185) nije ukucana u taktu kako treba pošalji je meni emko ta je odradim na normalnom tempu i nemoraš onda manipulisati oko loopa
|
Citat:
BPM sta li to znaci ja sam mislio da je beat per minute ali izgleda da nije nego je nesto drugo ajde ko zna neka pomogne |
...
To je neko pravio rumbu i nije pogodio tacan tempo a i neznam kako je to izveo i kad je pravio :) bo mu izgled spor hronometar na 90 paa ga je bacio za duplo u 180 da ga lakse odlupa!I verovatno ce biti da je to to!
|
Bas cu sada uzeti jedan loops tarabuka i ubrzati/smanjiti ga na duplo pa cucete o cemu pricam.
|
Ok skinuo sam one Marcove sa DOWNLOAD (koje doduse se trebaju jos
doterati, bez uvrede) mislim nisu tacno secene, nece tacno raditi, ima malo mesta na neke na pocetak il na kraj, ako hocete mogu ja to tacno 100% srediti u Recycle ili Pro Tools. Uzeo sam jedan LOOP koji je na 110BPM i onda samo duplo smanjio, da sam ubrzao isti bi efekat bio, evo ovde: 55BPM http://www.speedyshare.com/901958543.html 110PBM http://www.speedyshare.com/115580714.html |
Recimo od Nedima ovaj nacin,tako nesto se moze napraviti
eh sada kako ovaj Loop ovako napraviti Molim da objasni ( na Pa800 ili neki program treba ) |
Program zavisi koji koristis, ne mogu ti reci ako neznam koji program.
PA800 sam ovo nemoze uraditi, jedino da stavis loop i usporis na pola a onda na bazi toga da pravis ritam sve od 0. |
Hvala Nedime, Marku,,,naravno svima ostalim
|
Zezno se u pisanju slova
Hvala Nedimu ,,Marco7 i ostalim |
...
E Nedime burazere sad si me iznervirao da znas,ispada da neznam da isecem posrani loop!Evo ja sam stavio isti loop koji sam stavio i na download bez ikakvog seckanja i videcete kako radi besprekorno!Imate isti loop koji svira u rumbi sa tempom 120 i cucete kako radi ok i isti loop gde je rumba ostala u tempu 120 a loop svira ne tempo 60 znaci duplo sporije svira loop u odnosu na tempo kompletnog ritma pa molim vas dajte komentare kako zvuci!
http://www.speedyshare.com/185867497.html Tu je tempo na darbukama smanjen za duplo!Darbuke 60 bmp a rumba svira u tempu 120 bmp! http://www.speedyshare.com/551619279.html E ovo je primer gde i rumba i loop sviraju u istom tempu 120 bmp! Namerno sam pojacao darbuke da se cuju jace nego sto treba da se ima uvid u ovo o cemu sam pricao!IE ti Nedime nemoj da ispravljas moje loopove nego lepo uradi drugi loop pa stavi ljudima na download da imaju sto vise toga,sto ispravljati ono sto radi ;) |
Hahahaha Marco, Znanje nema nikakve veze sa necim Pogresno uraditi ili Zaboraviti
il Ne Videti, znam i ja, dosta toga (nemas predstavu sta sve mogu i znam) al nekad oci i ne vide i sve ide u PM, veruj mi, znam sta pricam. A da napravim LOOPS nisam ni bubnjar ni perkusionist, nisu one tvoje loops valjda da si TI darbuke udarao...ahahaha. |
Marco, izvini sto cu ovo reci al ne nameravam da te napadnem samo ja neznam dal se
ti razumes u tempo il izgleda ne razumemo se ja i ti o cemu pricamo. De molim te poslusaj jos jednom one 2 LOOPS sto sam ja stavio pa posle poslusaj tvoje, cuces bolje o cemu pricam jer u ova oba tvoja fajla tempo na darbukama je skroz isti, molim te nemoj, kad bi ono bio na pola na 60 zvucalo bi to drugacije...ako nisi zaboravio pa postavio isti file onda izvinjavam se al ovo buraz nemoj, nema nikakvu razliku, sve je isto taj jedan loop na isto tempo, poslusaj razliku na ona 2 moja fajla cuces razliku i sta se dogadja kad se tempo smanji na pola...nemojte ne ide to tako, nemoze se nijednom LOOPu da se tempo pola smanji i ubrza i da radi ispravno, bar je to muzicki dokazano. Pozdrav |
Sporiji je ovaj prvi LOOP,cini se da su isti ali nisu...
|
Ako procitas brojke tempa 60/120 veruj mi da su isti, nemas pretstavu ti koja bi
drasticna bila razlika na ta tempa. |
Ja sam presluso oba LOOP-a ,u prvom se mogu izbrojat udarci tarabuke,a na drugom nemoze jer vjerovatno svira brze onaj pocetni virbl,a mozda mi se i cini...
|
Sad sam jos jednom presluso oba LOOP-a,moje pitanje:jeli ovo jedan te isti loop koristen za uporedu ili su dva razlicita,jer mi se razlikuje jedan od drugog po tome kako su odsvirani,nisu su identicni nevezano za tempo..
|
@Nedime
//www.speedyshare.com/185867497.html Tu je tempo na darbukama smanjen za duplo!Darbuke 60 bmp a rumba svira u tempu 120 bmp! Procitaj molim te lepo post pa onda komentarisi!U prvom postu na ovoj temi si rekao nemoj slucajno da usporas loop jer nece da zvuci a ja sam rekao uspori ga ali tacno za pola i radice kako treba!Eto stavio sam ti primer i ti opet tvrdis suprotno jos kazes da su mi lupovi netacni i ja sam stavio iste te lupove da cujes primer i nemoj molim te da me izazivas jer smo prosli put obojica dobili ban!uzmi procitaj lepo post pa preslusaj lepo sve i onda komentar a ne na slepo!Evo ti stavio sam u donjem postu samo darbuke sa tempom 120 i tempom 60 slusaj i broj udrace pa preslusaj one odozgo i videces da sam u pravu! Citat:
Mico loop na darbukama je isti samo sto je u jednom primeru smanjen za pola tempa,znaci on je snimljen u tempu 120 a ja sam ga usporio za tacno pola na 60 bmp posto su mi rekli da to ne valja i da nece da zvuci dobro!Ja mislim da to zvuci korektno i sve u taktu!Nadam se da se slazes? Mico evo stavio sam ti samo darbuke da mozes da prebrojis udarce i da vidis da je to to!Samo sam pogresio onaj loop gde je temmpo 120 ide mi dva puta u krug pa samo smanji broj udaraca za pola kad budes uporedjivao! http://www.speedyshare.com/527342277.html http://www.speedyshare.com/594321572.html |
,marco na taj sam pravac i ja mislio,,ali ako neko tvrdi nesto ,treba ga pustiti da tvrdi i bez rasprave je najbolje..kontas...
pozzz.. |
...
Evo sve ima crno na belo!
|
...
Postovanje!!!
|
Ok, sad si stvarno smanjio na duploi zar ti STVARNO ocekujes onaj smanjeni da zvuci na NESTO?
Samo ga poslusaj jos jednom, ako neko kaze da ono moze u ritmu ja bi se samo smijao. Pa nisi valjda gluh da ne cujes da ima pola sata pauzu izmedju udarca tarabuka...ahahahaha... |
Citat:
|
...
Nedime opet me potcenjujes?Nemoj drug nismo ovde da se svadjamo vec da pomognemo jedan drugom!Moram da idem da radim vidimo se veceras ;) kad se vratim uradicu jedan primer sa celom pratnjom da bude sve na 120 a samo loop darbuka da bude na 60 i cuces sve to u 4 varijacije!
|
Pa Marco jebote ne svadjamo se nego NISI U PRAVO!!!
Nemoze ritam na pola tempo da se koristi. To su veci muzicki naucnici od mene i od tebe dokazali. Kad je 60BPM napravi se LOOP za 60BPM kad je 120 onda za 120. Ne budi dete jebote, tebe potcenjujem ja, iz kojeg razloga? Ne skacite samo sa igrackama i pogresnim informacikama, to tebi zvuci ODLICNO al to je glupo, ti nemas pretstavuk kako to glupo zvuci. Ja i ti sad pametniji od citavi svet skolovanih bubnjasa. Kad se ritam udara u 60 ima jedan nacin a u 120 drugaciji, ne ide to samo ubrzaj uspori. Danas bi bilo sve haos od muzike da je tako, hajde jebote uvek si skakno nesto da dokazujes sta ja imam tebe podcenjivati ako ti sam sebe potcenjujes. Ja nisam rekao da ne moze da se smanji, moze se to smanjiti al bezkorisno je, GLUPO JE! Pozdrav |
Citat:
promenicete i prirodna pravila muzike uskoro...daj djeci jogurt poprskace te. |
Marco7
"Samo sam pogresio onaj loop gde je temmpo 120 ide mi dva puta u krug pa samo smanji broj udaraca za pola kad budes uporedjivao!" Ispravno 100%.pozdrav |
...
Citat:
Sve ovde na ovom snimku svira a tempu 110 bmp osim loopa darbuka koji svira duplo sporije 50bmp i lepo zvuci burazeru!Aj sad da se vise ne svadjamo nego da radimo nesto korisno da ovaj sajt bude sto bolji i da ima sto vise profesionalaca na ovoj stranici,bice bolje za sve nas ;) http://www.speedyshare.com/246256972.html Evo linka za slusanje ;) |
Citat:
nedam ti da das pogresne informacije. Pusti svoje EGO nije mesto za svoje EGO. Ja znam vrlo dobro sta neki pokusavate ovde, jer to sam i sam radio dok sam bio nov na forumu. Sav cilj ovde je da steknete neko IME ili AUTORITET koje ja imam ili neke ostale kolege ne ide to tako lako i brzo. Ja ne pricam ono sto nije, nisam nit rekao da to ne moze il ti ne mozes, tempo se moze promeniti al to FIZICKI i MUZICKI nije moguce da se koristi za Normalan ritam ili duplo ubrzan i usporen, to nije do mene i do tebe dal se ja i ti slazemo il ne, to nije moguce fizicko-muzicki a i dokazano je a ne od mene i od tebe vec od malo vece glave od nase. Onda pre mesec dana kad si rekao da TI DAJU SLOMLJENI BEHRINGER TI CES NAJBOLJI MIX NAPRAVITI onda sam jos shvatio i skontao ko si, sta mozes, sta znas i koji ti je cilj tvojim frkama ovde. Nisam te napao nit umalovazio nit nista, nisam nit pametniji nit vredniji od tebe, samo sam te popravio u tvoju gresku koju ti nikad i nijednu gresku neces priznati jer neda ti EGO. Nema potrebe o ovome vise da se raspravlja, ti nastavi i dalje svojim pricama, ljudi ovde svi skoro znaju ko sam ja, ko si ti, ko su ostali, sta znam ja, sta znas ti, sta znaju ostali i td. Njihova je sloboda da prihvate moje ili tvoje reci a ne da im TI NABADAS ko sto imas naviku. TRESEM gluposte ja na ovom forumu i POMAZEM ljudima dugo pre tebe, oni su skontali sve sto treba i kako treba na forumu do dan danas, ja i ti imamo najmanji uticaj na ljude, nismo mi nikaki fakti. Ovde smo da pomazemo jedan drugome i da se druzimo a ne da damo pogresne informacije. Pre no sto kazes nesto prvo dobro prouci i proveri kad znas da imas problem sa priznavanje svojih gresaka. A to ako smo ovde da se druzimo istovremeno neznaci da budemo FINI jedan prema drugima i bas iz tog razloga da propustimo da sve pogresne informacije prodju kao tacne samo iz razloga FINOCE. To se treba popraviti, ne ide tako. Ja sam BUNTOVNIK i uvek cu biti, jer nisam FIN nego sam REAL-STVARAN-ISTINSKI, iz finoce necu nikoga lagati nego recicu mu onako kako jest, svidjalo se njemu il ne. Nismo ovde za nikake nagrade. Procitaj ti nekoliko od svojih postova na raznih topica pa sontaces sta pricam i na koji nacin ti prilazis ovom forumu. Toliko od mene, dalje nastavljaj sam, samo LUPIRAJ ovde, da vidim dokle cete se LUPATI. Bar nekad kad mi zdosadi raditi imacu da sednem ovde i da se pozabavljam i iznasmijem, jer veruj mi ima ovde takodje i ljudi koji su vrlo pametni i znaju sve al chute i koji se ponekad i smiju isto. Zaboravi EGO buraz nego budi covek, ako neznas nesto pitaj, ako neznam pitacu te, ako si pogresio ispravi se il ispravicu te, ako pogresim ispravi me al pri tome prvo proveri svoju informaciju. Tvoje 2 MP3 primera ne dokazuju nisto samo dokazuju da to ne ide tako al ako si ignorant onda nece cuti tu razliku u tim primerima. Nije vazno ko si ti i sta znas da svira i sta si zavrsio, veruj mi ima nas puno ovde sto IMAMO, ZNAMO, RADIMO il ZAVRSILI smo mnogo vise nego ti, nisi samo ti sa SLOMLJENIM BEHRINGEROM. Ja cu sa ispravnim SSLom il APIom. Nadam se da se mozemo razumeti ko ljudi. Nastavi sam dalje. Pozdrav |
...
Ja sam zavrsio pricu ovde o lupovima sa zadnjim odgovorom i to je tacka stavljena na to!I jos nesto nisam ja od juce clan ovog foruma,milsim da sam clan duze od tebe i neko vreme nisam dolazio na forum jer nisam mogao,nisam kuci imao internet i tako to pa me nemoj zbog toga prozivati!Ako ne verujes pogledaj datum kad sam se uclanio!Niti sta imam protiv tebe ili protiv bilo koga sa foruma,pitaj nekoga dali sam stavio nesto na download a da nije valjalo?Pitaj ljude sa foruma koji su me kontaktirali preko PM ili na msn dali sam bio nefer prema njima i dali sam nekog nesto zajebao???Nikada buraz,ja nisam fukara i to treba da shvatis ti si jedini koji rekao za mene da sam zavidan i zavistan i da hocu da ugrozim tvoj autoritet na forumu i sire,grdno se varas kralju!!!Ja svoj autoritet gradim na sceni,kad stanem za klavijaturu i zapevam,kad pustim ritam pa udarim po bongosima da napravim improvizaciju e tu ja gradim autoritet a na forumu sam samo obicni sagovornik kao i svi ljudi od krvi i mesa ;) A i nemam behringera kao sto vidis imam mrak mixer ;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:48 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org